29 mai 2008

...en nede og en igjen...


Puh...da var jeg tilbake fra Oslo med eksamen nr. 2 unnagjort...så nå er det bare å vente i spenning på resultatet. Får håpe alle koselige masse-masse lykke til hilsener fra snille bloggedamer virket! Tusen takk! Min siste eksamen er på onsdag, så frem til da er det meg& bøkene. Blir ikke så mye tid til å besøke blogger, men jeg kommer sterkt tilbake! Viktig å spise sunt før store prestasjoner er det ikke? Dette var dagens lunsj; knekkebrød, brunost og melk!


25 mai 2008

Mitt rede
På Frekhaug utenfor Bergen finner du den spennende interiørbutikken Mitt rede. Rett innenfor døren møter man først en samling vibrerede farger som gjør selv meg i all min hvite pastellverden lykkelig. Lenger inne har de et utvalg fattigmannssølv og andre vakre småting, både nostalgiske, retro og det som vel må klassifiseres som rein sjarm!
De to jentene som driver denne forretningen er så sjarmerende at en halvtimes handling her er rene vitamininnsprøytningen. Forleden hadde den ene av disse koselige damene en lengre ballkast-seanse med lillegull, mens jeg ruslet avslappet rundt og koste meg med hylle på hylle med et herlig vareutvalg. Ulempen med handling i ro og fred var jo at det førte til at jeg kom hjem med en betydelig mer slunken lommebok. Men hvem kan bebreide meg? Se på dette da bloggedamer:
Hva med en håndlaget Babushka dukke? Eller litt engelsk Pukka te? Som dufter så fantastisk at selv jeg som ikke er så begeistret for te blir fristet. Og som lover helse & skjønnhet (eller var det sunnhet mon tro?) ut av hver munnfull... Mitt rede selger også det jeg kaller stolenes svar på smeg: Tolix og de har et kjempeflott utvalg av Cath Kidston! Franske Mini Labo har fantastiske vesker og her er endelig en forhandler! Lillegull forelsket seg i de nydeligste kosedyrene fra danske Franck&Fischer. Og det gjorde jammen jeg også. Er det rart at jeg har falt for denne butikken?
Den selvpålagte handlestoppen gikk TOTALT filleveien. Sevsagt! Mine kupp fra denne handleturen kommer i et senere innlegg (må selvsagt holde noen av tingene skjult for mali-mo mannen en liten stund. Ta dem frem sånn litt etter hvert så han ikke himler med øynene og begynner å snakke om årets investeringer på restaureringsfronten...). Forøvrig et lurt tips for å opprettholde ro&lykke i heimen jenter!
Oida. Var visst litt rask på tastaturet der, så det snek seg inn en feil! Mini Labo finner dere til salgs i denne flotte nettbutikken. Et godt tips til dere som ikke bor i Bergen!

23 mai 2008

Lillegull sover...og litt om meg!Bildene er fra lillegulls formiddagslur tidligere idag. Kanskje jeg bør vurdere å investere i en større dyne, hehe. Små lubne barneføtter er herlige syns jeg!

Jeg har blitt utfordret av tante Mimmi og Lena til å svare på noen spørsmål; så her kommer litt om meg:

1. Hvilke 3 navn går du under?
Har aldri vært klengenavntypen jeg. Så jeg får svare; kjæresten, som mannen min kaller meg, mamma som datteren min sier og....æh...mali-mo, her på bloggen? Jo! Og så er det en på jobben som kaller meg for spinnvill! Men jeg aner ikke hvor han har det fra...?!

2. Nevn 3 ting som skremmer deg.
Hmmm, det er jo ikke noe koselig å sette seg ned å gruble over en deilig fredags ettermiddag, men...at det skal skje noe med familien min skremmer meg. Eller at en av oss skal bli syk eller skadet på en måte som gjør at vi ikke lenger får til å leve livet vårt. Huff.
Urettferdigheten som finnes i verden idag, hvor vi i den vestlige verden forbruker og lever i ressursrikdom på de fleste vis, mens en stor del av verden er tvunget til å leve i fattigdom...det skremmer meg også, fordi vi alle vet at det er slik men få av oss gjør så mye konkret med det.

3. 3 ting du ofte har på deg, helst bruker;
Hårstrikk!!! Hver eneste dag, enten i håret eller rundt håndleddet, eller begge deler. Nøkler (som jeg mister hele tiden, seinest idag). Mobil.

4. 3 sannheter om deg selv
Jeg bruker aldri klokke. Blir helt stresset av å skulle følge med på tiden hele tiden. Klarer på et eller annet merkelig vis likevel å nå (de fleste) avtaler innenfor et rimelig slingringsmonn. Jeg er igrunnen ganske lat. Jeg er kreativ, men vimsete!

5. Nevn 3 ting du virkelig ønsker deg.
At livet skal være snilt mot gullungen og at vi klarer å gi henne den ballasten hun trenger for å kunne være god mot seg selv og de menneskene hun møter. At mali-mo mannen og jeg skal få bli gamle sammen. Og selvsagt; masse tid og penger så jeg kan slutte i jobben og være hjemme å skape ting og pusse opp hus og hage!!!

Håper jeg får litt roolig-tid i løpet av helgen til en runde rundt på besøk til de fleste av dere, selv om eksamen er på onsdag allerede (grøss&gru).

Ønsker alle dere flotte bloggedamer en kjempefin helg!

20 mai 2008

Jenteklær til veslejenten

Nå er det vår og sommer og gullungen må få seg noen nye klær. Dette skal bli kjoler, bukser og gensere.

For dere som måtte lure: jeg er altså av den typen som elsker å sy. Jeg storkoser meg med stoff og bånd og knapper og kan bli blank i blikket over å se på en avansert overlockmaskin i et butikkvindu. Stoff og Stil katalogen leses med andakt her i huset, og jeg er ikke spesielt tilsnakkenes de par første dagene etter at den er kommet inn dørene. Kort sagt; jeg elsker å sy.

Som en konsekvens av dette kommer nok datteren min til å gå i hjemmesydde klær frem til konfirmasjonsalderen. Stakkar. Jeg husker godt at min mor sydde til meg når jeg var liten. Og det var ikke alltid at de hjemmesydde klærne var akkurat sånn som jeg ønsket at de skulle være...

Likevel ble jeg hektet på søm selv. Jeg tror jeg var 6 år første gang min mor fant meg på stuegulvet mens jeg klippet opp de nye laknene hennes. Deilig lysrosa bomullssateng husker jeg. Jeg skulle sy meg klær og fant selvsagt frem det fineste stoffet jeg visste. Ikke fikk jeg kjeft av mamma heller...

18 mai 2008

Award!Jeg har fått denne flotte awarden som alltid like kreative og flinke Hulda har laget, av Bodil- BO, Noralill og Drømmen om en eplehage! Tusen tusen takk! Denne gang har jeg lyst å gi awarden videre til;

Blafrebloggen. Her møter du Ingrid, som er en grepa jente som vi sier der jeg vokste opp. Jeg blir virkelig imponert over folk som tror på noe, vil noe, og våger å satse på drømmen sin. Stå på Ingrid!

Mias landliv som raskt kom tilbake til oss etter et lite hvileskjær. Så kjekt å få lov til å følge Lillemann og de andre ulldottene på Mias fantastiske idyll videre!

Og tilslutt Tone som har bloggen Amor Vincit Omnia. Hun maler bord i hagen i BH'en, skriver med smil i øyet og deler villig gleden over hverdagslykken hun kjenner en fridag hjemme sammen med minstemann.

Tre flotte og forskjellige blogger med tre flotte jenter!

16 mai 2008

Bunaden klar!


Har ligget i sengen idag, med hals og feber og selvmedlidenhet...urk. Også nå når jeg har så mye å gjøre (men passer det noengang å bli syk?) Nå ikveld var det ingen vei utenom, bunadsforkle og skjorte MÅTTE strykes, og etter at fotoapparatet kom frem var bloggen ikke langt unna...merkelig hvor mye bedre formen ble da! Jeg kan herved bekrefte at blogging virker mot halsbetennelse!

Bunaden min er en Nordhordlandsbunad, festutgaven. Siden jeg er gift har jeg "konebelte", og som dere ser ut fra bildene er jeg nærmere halvannen mil rundt livet. Må få legge til at virkeligheten heldigvis ikke er fullt så ille som det ser ut til her, selv om jeg vel knapt kan kalles noen sylfide hehe. Bringeduken broderte jeg til 17. mai ifjor, i ulltråd med perler i hvitt og gull. Den har et litt annerledes mønster og fargevalg som jeg synes er veldig fint. Satser på akkurt passe bunadstemperatur imorgen, å pese småsvett rundt i solsteiken tar liksom vekk litt av 17. mai moroa..


Med lillegull i seng og mali-mo mannen trygt plassert foran TV'en hvor BRANN kjemper om heder og ære, har jeg stuen for meg selv. Nå venter Bamsemums, Solo og siste Vakre Hjem...ha en fin fredagskveld og god 17 mai, jenter!

14 mai 2008

Hos meg akkurat nå...
...tullemor er i seng og jeg nyter kveldsroen i et stille hus. Om kveldene nå skinner den lave vårsolen tvers gjennom huset og hagen her og skaper et nydelig lys syns jeg. Heggen blomstrer med vakre hvite blomster. Pus ligger og maler på ja-benken vår, steinen er varm og god av solen. Livet er godt å leve syns både jeg og katten!

Tusen takk for alle koselige kommentarer her inne. Det er utrolig hyggelig at så mange av dere kikker innom her og at så mange av dere også tar dere tid til å legge igjen noen ord gjør meg virkelig glad! Har også fått award...kommmer tilbake til det seinere!

Jeg leiter nemlig etter en blogg jeg leste i rett her om dagen. Hun som hadde den fortalte om at hun hadde vært hjemme med minstemann, at de hadde vært ute og koset seg, i sandkassen tror jeg det var. Er det noen som vet hvilken blogg dette er? Skulle så gjerne funnet tilbake! (Og for fremtiden skal jeg jammen lære meg å lage bokmerker!!!)

11 mai 2008

SommerjenteHer er vi i hvilemodus etter konfirmasjonen til min niese idag. Opp i otta og full rulle hele dagen! Bunader og bløtkaker ble forsiktig puttet inn i bilen før vi satte kurs mot Stord-øyen. Det ble en minnerik dag og jeg fikk æren av å ta bildene av konfirmanten. Kjempekjekt! Hun hadde på seg den nye Hardangerbunaden og for de som lurer; både bringeduken og beltet med fangband ble ferdige, selv om jeg sydde som en gal på slutten! Selvsagt var jeg sent ute med kortet til konfirmanten, som jeg kl. 1 i natt fant ut at nok burde være hjemmelaget...så nå kjenner jeg at sengen ikke er så langt unna, hehe.

Konfirmanten havner ikke på bloggen så isteden kommer her noen bilder av lillegull som jeg tok igår. Vi nyter sommerfølelsen i hagen på plenen, for selv om kalenderen viser begynnelsen av mai er det sommer her hos oss! Tenk så deilig å være 1 år og springe barfot i gresset!


08 mai 2008

Green Gate


Forleden var jeg en tur ut til Holmehuset på Frekhaug, like nord for Bergen. Holmehuset er en koselig interiør-blomsterbutikk som fører det danske merket Green Gate. De koselige butikkjentene Adelin og Kristine har egen blogg som du finner her. Hele våren har jeg sittet og beundret de flotte Green Gate servisedelene rundt omkring i Blogglandia...og nå var det heeeelt nødvendig med en aldri så liten pause i innkjøpsstoppen.

Dette er det nye hytte-picnicserviset! I herlig uknuselig pastellplast. Til Amalie, mali-mo mannen og meg selv...så nå er det bare en lekker picnic kurv som trengs. Og en liten matchende duk og pledd...så er det bare å bli ferdige med å fikse opp de vesle gjestehytten vi skal campe i. Regner med at det blir sommerens føljetong her på mali-mo bloggen!

Det røde og hvite kaffekruset med blomstrete fat og den nydeligste lyseblå skjeen med prikker er derimot mitt og bare mitt alene!


Muggen har jeg tenkt å ha til fløten som skal på jordbærne i sommer! I mellomtiden får den lov å være blomstervase for pinseliljene fra hagen. Jeg er så heldig at jeg nesten kjører forbi Holmehuset når vi skal på hytten, så skåler til jordbær blir nok kjøpt inn på denne koselige butikken ved neste passering...

06 mai 2008

Morellebærblomstring


Nå blomster morellebærtrærne våre! Nydelig hvite blomster, og humlene surrer rundt oss. Ønsker meg noen rosa fruktblomster her i den gamle frukthagen til neste år, så vi får kanskje plante oss noen epletrær også? De gamle epletrærne som stod her fra før er desverre blitt borte, men noen plommetrær har klart tidens tann sammen med masse rips og litt stikkelsbær. Kanskje det blir ripsgeleinnlegg i bloggen utpå sommeren?

Huset speiler seg i sol og blå himmel. Herlig vår- og nesten sommerstemning i Bergen. Deilig!

Det er travle dager for tiden, både hjemme og på jobb. Mali-mo mannen er ute og reiser endel, jeg jobber overtid og må ut og reise litt jeg også. Den neste måneden blir nok fritiden viet de to eksamenene jeg har igjen før ferien. Alle opppussings- og hobbyprosjekter er foreløbig lagt på is, men det spørs vel om jeg klarer å la ALT ligge, kjenner jeg meg selv rett så blir det nok noen koseprosjekter innimellom hehe. Takker så masse for alle koselige kommentarer, jeg blir kjempeglad for hver eneste en. Håper å få tatt en ordentlig bloggerunde snart, men frem til da blir det mer raske visitter innimellom. Ønsker dere en fin vårkveld og håper vårstemningen har nådd alle!

03 mai 2008

Jeg har sydd puter!
Blir ikke så mye blogging for tiden, med det nydelige været vi har her i Bergen for tiden er det bare å nyte dagene utendørs. Snart kommer vel regnet tilbake og da skal jeg kose meg med en besøksrunde rundt i Blogglandia. Tusen takk for alle koselige kommentarer på det forrige innlegget! Blir utrolig glad for at så mange vil legge igjen noen ord, takk skal dere ha! Ikke alle bildene i det forrige innlegget ble klikkbare, men denne gangen skal det være i orden!

Skulle ha lest til eksamen, men inspirert av Emmelines kopiputeproduksjon sydde jeg to nye sofaputer på kvelden igår...kanskje det egentlig er bra at de bare viser bare kjedelige ting på TV? Putene er sydd i lin, en hvit og en i ubleket lin som passer til sofaen. Jeg har sydd på motiver av gullungen, og noe skrift. Den ene har teksten " Vi har en tulle", mens på den andre står "Jeg folder mine hender små". Syns det ble fint og er kjempefornøyd! Er så deilig med noen store myke puter i sofen når man skal slange seg på en lørdagskveld...

Ha en kjempefin kveld alle sammen!