31 desember 2008

mali-mo ( b u t i k k e n ) er åpen

Omsider, kan vi kanskje si. Dette året ble travlere enn jeg hadde regnet med, men mitt løfte om åpning i desember holdt. Såvidt! Du finner butikken her.

.

Vil ønske alle som er innom siden min, kjente og ukjente, alt det beste for det nye året. Takk for alle besøk, alle hyggelige kommentarer, eposter og ikke minst flotte pakker i posten i året som har gått. Det er ganske enkelt helt overveldende! Håper du besøker meg i 2009 også!!
.
Fra det store hvite huset, lillemalien, mali-mo mannen, katten og meg;
.
et godt nytt år til dere alle sammen!

30 desember 2008

Rimfrost


Ååååå, så gøy det er å ta bilder med nytt kamera! Snille, snille mali-mo mannen, jeg deg! Jeg har ikke helt funnet ut av dette kameraet ennå, men det er jo så gøy å prøve seg litt frem. En dag snart skal jeg finne frem instruksjonsboken og se om jeg forstår litt mer da, hehe. Alle bildene ble tatt utenfor huset vårt igår. Det kjentes ut som å vandre rundt i et stille, hvitt og magisk vinterlandskap.
.
Jeg har masse jeg skulle ha vist dere, nydelige hjerter fra Marianne, og awarder jeg skulle takket for...men jeg har ikke tid. Sitter og jobber med noe, nemlig....men dere får se snart!
.
God lillenyttårsaften! (er det forresten noe som heter det?)

28 desember 2008

Filiokus


Denne ekte russiske Babushkaen fikk lillemalien til jul. Hun elsker den! Hokus og pokus, hei Filiokus, synger hun, og plukker alle de små dukkedelene fra hverandre. Og roper på MOFFAAAA for å få satt dem sammen igjen.

Er det noen som lurer på hvordan det gikk med mali-mo mannen og meg, som var ute "på byen" alene for første gang på to år?

Vi dro på et relativt nyåpnet og retro-brun-stilig sted i gangavstand fra barnevaktene, mine foreldre. For meg (les småhysterisk småbarnsmamma) var det av en eller annen grunn nemlig et viktig poeng at jeg kunne komme løpende hjem dersom det skulle bli nødvendig. Lurer litt på hvilke scenarioer jeg egentlig tenkte på? Kosekaninen faller på gulvet og mormor er ute av stand til å løfte den opp igjen?

Litt sånn ute-av-trening fikk vi etterhvert både bestilt et glass vin og funnet oss et bord. Merkelig nok ble lillemalien samtaleeemne, men vi fikk da snakket om voksen-ting også. For en begivenhetsrik kveld! Vi var skjønt enige om at en slik helaften ute alene var noe vi burde gjøre oftere. For jøsses som tiden flyr når man hygger seg sammen ute! Etter to glass rødvin dro vi tilbake. Stengte det så tidlig? spurte min mor. Det var nemlig bare 1 1/2 time siden vi dro. Hmmm...man holder visst på å bli gammel.

26 desember 2008

Julekjøkken
Jeg er, som jeg sikkert har navnt utallige ganger før, et skikkelig julemenneske. Derfor måtte jeg selvsagt julepynte det nye kjøkkenet aldri så littebittegranne selv om det ikke er ferdig. Hihihi. Og som dere ser, min nye stolthet og glede, det cremehvite smeg-kjøleskapet er på plass. O lykke! Jeg er faktisk både så barnslig (og sikkert forkastelig materialistisk) at jeg smiler av fryd hver gang jeg ser på det. Mali-mo mannen og jeg hadde avtalt at kjøleskapet skulle være en felles julegave, fra oss til hverandre. Men tror dere han klarte å styre seg? Bildene i dette innlegget er derfor knipset med mitt nye kamera. Snille, snille mali-mo mannen. Julen hos oss har ellers vært som jeg ønsket meg, med lykkelig lillemali, god mat og masse fin rolig-tid sammen med familien min.
.

Og i kveld skal mali-mo mannen og jeg ut og ta et glass vin sammen. Alene. Bare vi to. For første gang på to år!!! Det er nesten så det er litt skummelt kjenner jeg!

Den flotte Maileg-grisen på bildene her har kjempesnille Anne som driver Emmas Verden sendt til meg. Den hadde jeg ønsket meg så lenge, så da fikk lillemalien den i bursdagsgave. En gave som gleder BÅDE mor og barn er vel slett ikke verst! Tusen takk Anne! Og sinkhjertet henger på døren. Nydelig!!
.

Ønsker fortsatt gode romjulsdager til dere alle sammen!


24 desember 2008

God jul!


Endelig ble det julaften! Bildet er tatt i går, på det snart-ferdige nye kjøkkenet vårt. Som dere ser har vi pyntet til jul med blå maskeringstape! Juledagene tilbringer vi hos mine foreldre, langt unna ombyggingskaos!
.
Tusen hjertelig takk for alle koselige kommentarer på julekortet mitt i forrige innlegg...så glad jeg blir av alle dere koselige jenter!!!! Har hatt datatrøbbel noen dager, så jeg har ikke fått lagt igjen så mange julehilsener som jeg hadde ønsket. Benytter derfor anledningen her;

.

Ønsker dere alle sammen en kjempefin julekveld!

20 desember 2008

JulekortÅres hjemmelagede julekort er nå fremme hos mottagerene, eller ihvertfall like rundt hjørnet for postkassen. Og for første gang; de er fremme FØR julaften ringes inn!!!!!! For meg er dette litt av en bragd! Selvsagt er lillemalien med på kortet, men det var vel knapt noen overraskelse ;) Ellers er det bilder her hjemmefra, med huset vårt i vinterdrakt på fremsiden. Det er litt mer pynt inni kortet, men den får være for mottagerne ;) Og etter tips fra BO; så har jeg bestilt egne lillmali-frimerker på posten. Kjempesmart!

.

Dagen idag skal jeg bruke på gode ting; finne et flott juletre, pusle litt rundt her hjemme, og være sammen med noen som har behov for en venn. Kanskje blir det tid til ørlite gavehandel også. Etter den siste runden med omgangssjuke så er vi nemlig ørlite (hahaha) på etterskudd ;)

.

Ønsker god førjulslørdag til dere alle sammen!

17 desember 2008

Julepost


Aina og Christine!!! Da er disse gavene på vei i posten!

De var nemlig vinnerne av denne konkurransen jeg hadde her for en tid tilbake. De tippet begge to på ovn nr 1, som var den vi valgte tilslutt. Det kom inn så mange koselige kommentarer, og jeg skulle gjerne gitt dere en gave alle sammen! Ovnen ligger fremdeles i 1000 deler nede i kjelleren, og mali-mo mannen pusser rust i ledige stunder. Håper gavene faller i smak ;)
.
Her er jeg hjemme med stakkars liten lillemali som har fått omgangssjuken...urk. Dagen idag består av mest klesvask - lite blogging!
.
God onsdag til dere alle sammen!

14 desember 2008

JuletidGår tiden for voksne mennesker litt hurtigere i tiden før jul? Denne helgen har vi truffet venner , kolleger og familie og rett og slett vært sosiale. I desember må slike ting selvsagt organiseres, så etter en del planlegging og krysssjekking av avtalebøker klarte vi til slutt endelig å finne tid til å treffes. Dette fikk meg til å tenke litt. Kanskje skulle en vært flinkere til å senke kravene, redusere alle "skal bare" og la roen senke seg litt tidligere enn ettermiddagen 24 desember? Jeg mener ikke at man ikke skal pynte, bake, lage dekorasjoner, handle og vaske hus. Selvfølgelig! Men midt i travelheten kan en kanskje ta noen valg som gjør at juleforberedelsene blir litt mindre krevende, og litt mer bare glede? For meg er glede absolutt også samvær med gode venner, og jeg er utrolig glad for at vi i travelheten likevel kan prioritere hverandre!
.
Kjøpedeig blir kjempegode pepperkaker. Dette blir nok de eneste julekakene fra vårt kjøkken i år, men jeg er ganske så sikker på at julegjestene mer enn gjerne spiser sjokolade istedenfor mine tørre kaker. Og adventsstaken vår er, som dere ser, fremdeles bare fire hvite kubbelys med tall på. Jeg har nemlig ikke tatt den planlagte skogsturen for å samle einer og kongler, og heller ikke fått gravd frem det avlange sinkfatet fra loftet (eller er det i kjelleren?). Jeg tror jeg slår et slag for enkel jul i år, nesten helt stressfri, uten høye skuldre, men med masse tid til menneskene rundt meg.
.

Ønsker alle sammen en fin uke, med masse god juletid!


13 desember 2008

Blomsterlys

Her hos oss har lysslyngen kommet på plass. Akurat denne lysslyngen hadde jeg letet eter lenge, og ble kjempeglad da jeg endelig fikk tak i den. Syns de små blomstene er så fine! Malien bor fremdeles på mitt fremtidige syrom, mens vi altså fremdeles pusser opp rommet hennes. Vi holder på å slipe gulvet der inne nå i helgen, dere husker kanskje denne historien fra sist vi forsøkte? Hehe, håper det går bedre denne gang ;) Leketeltet sydde jeg til 1-årsdagen hennes. Og med den nye lysslyngen på, så ser det vel ganske søtt og lillemaliete ut?


Her hos oss blir det en travel, men forhåpentligvis veldig koselig helg. Vi står på farten ut døren for å pynte pepperkaker hos noen venner, og imorgen er det fest hos to av lillemaliens venner som feirer 2-årsdagen sin. Håper dere også har det juletravelt, men fint ;)
Ønsker alle sammen en kjempefin helg!

10 desember 2008

Julerose


Dette må vel være en ordentlig julerose? Julekortbildene mine er vel i havn, og jeg føler meg så flink som er så (til å være meg da) kjempetidlig ute! Nå må ikke dere flinke jenter som har hatt kortene klare i en måned allerede, le høyt og rått, for det er absolutt ikke uvanlig at mine julekort sendes ut i romjulen nemlig...

Temaet for årets julekort ble julerose. Så nå skal det bare redigeres litt mer, printes og kuttes og limes og pyntes og skrives hilsener...for hånd selvsagt. Mali-mo mannen smiler av meg og påstår at jeg har et litt ekstraordinært forhold til julekort. Tror kanskje at han egentlig syns jeg er litt overdrevent opptatt av alle trykksaker som sendes ut fra heimen vår. Hihihi. Jeg kommer ikke til å innrømme noe, men ut fra hvor mye tid og penger jeg bruker på julekort hvert år...er det mulig han har et lite poeng. Et ørlite et. Men ikke fortell det til han!!!! Jeg ser det er flere enn meg der ute som holder på med julekort nå. Hva med deg? Sender du julekort? Og lager du dem selv?

Denne søte awarden har jeg fått fra Eplefruen, Christine, Kvardagsliv , Huset på kollen og Galleriden, tusen tusen hjertelig takk! Dette er alle kjempeflotte blogger som jeg ofte er innom. Og jeg må få gjenta at jeg blir fryktelig glad for en sånn koselig oppmerksomhet, jeg er bare så utrolig dårlig på å huske å få dem på trykk! Jeg kunne gitt denne videre til så mange der ute, men velger å dele den med noen av alle de fine nyere bekjentskapene her inne, som alle skriver med varme og deler litt av sitt liv med oss som er innom: Engel - Den hemmelige hagen - To hus tett i tett - A-mora - Guttemamma - Monas Lykkebo - Frå eit A4 liv - Pieces...og Anna Lisa (som jo ikke er så ny, men som får den likevel). Ooops, det ble visst ni. Jaja. Nå har ikke jeg sjekket så nøye om dere har den fra før, men det syns jeg ikke spiller noen rolle, for dere får den av meg uansett :)

God og fin dag til dere alle sammen!

08 desember 2008

B u r s d a g


Vi har feiret 2-årsdagen til lillemalien her i helgen. Bursdag var kjempegøy for en liten jente som gledet seg aller, aller mest til å blåse ut de to lysene på kaken sin, og til å se om en av pakkene inneholdt en rød sykkel. Og det gjorde den!


I det gule "allrommet" (gang-kjøkken-spiseplass-oppbevarings-stue) klarte vi å presse alle bursdagsgjestene rundt det gamle slaktebordet mitt, så ingen behøvde å sitte i senge-sofaen. Det tror jeg alle var veldig takknemmelige for. Kaker og andre godsaker hører selvsagt med i en bursdag. Bløtkake er noe av det beste bursdagsjenten vet, så da måtte jeg jo gjøre et husmorstunt og slå til med en hjemmebakt sukkerbrødsbunn. Det høres så flott ut, men er igrunn veldig lett! Jeg skal love dere at jeg ikke akkurat er dronningen av kakebaking, men selve pyntingen er jo gøy!

.
Easy-pisi sukkerbrød:
5 egg og
150 g sukker: piskes til eggedosis
150 g mel (jeg tar halvparten potetmel og halvparten vanlig) og
1 ts. bakepulver. siktes i og blandes forsiktig sammen.
Ha røren i rund form, stek 170 grader, i ca 40 minutter. Nederst i ovnen.

Fluffy-puffy melisglasur:
1 eggehvite, stivpiskes
Melis vispes inn til du får passe konsistens, sammen med
1 ts sitrondråper og
konditorfarge av fritt valg.
La mikseren gå til glasuren er "seig" slik at den klistrer seg til fingene.

06 desember 2008

Kjøkkendetaljer


Neeeei, jeg har ikke truffet veggen ;) men dagen etter at mali-moren var ute og svingte seg med kollegaene på julebord går tingene ørlite saaaakte her. Hva er det med sånne julebord egentlig? Bestandig er det noen som mener at NÅ er det jammen det rette øyeblikket til å fortelle sjefen hvordan denne bisnissen EGENTLIG burde styres. Hmmm...jeg kan liksom ikke helt se for meg den lederen som kaller julebordets selvutnevnte rådgiver inn på kontoret mandag morgen og sier at "nå må vi jammen drøfte disse knallgode ideene du hadde for hvordan jeg leder denne bedriften..."
.
Hihi. Men det er vel desverre slik at det som virker som en god plan i øyeblikket desverre ikke alltid viser seg som et like lurt trekk dagen etter. Så også muren på bildet over her. Jeg overtalte nemlig mali-mo mannen til å fjerne den gamle pussen slik at mursteinene ble synlige. Det jeg ikke hadde tenkt på var at 100 år gamle fuger rett og slett ikke helt duger lenger. Så her må igrunn nesten hele muren bygges opp på ny. Og sånn for ordens skyld må jeg få legge til at det absolutt ikke var mali-moren som var damen med ideene for en ny og bedre lederstil. Som vanlig var jeg mest opptatt av å drikke vin og synge gamle schlægere og hadde en strålende kveld. Bare så det er sagt ;)


Som dere ser går det fremover på kjøkkenet også. Selv om gulvet ikke blir lutet denne helgen, tar andre ting form. Hyllene som skal gå langs den ene langveggen får innfellte spot'er med LED-lys, og etter litt tenking og tilpassing så blir det helt som jeg tenkte meg det. Veggene er ferdig malt og jeg har forsøkt å blande en farge som skal ta opp fargen fra den gamle pussen i brannmuren. Selve muren må som nevnt repareres litt (host host), men det er her den gamle ovnen etterhvert skal få sin plass. Syns de gamle mursteinene er så vakre. Nå blir det lørdagskveld i sengesofaen, med litt cola og smågodt attåt her hos oss. Ønsker dere alle en flott lørdagskveld!04 desember 2008

En liten lysfontene

Endelig har de nye lysslyngene kommet på plass! Bestilte dem på nettet og har gått og gledet meg til de skulle komme dalende ned i postkassen og skape lysfest i det mali-moiske hjem. Og det gjorde de! Lillemalien leker lysfontene med den ene og er strålende fornøyd med julepynten, eller nudellysene som hun kaller dem. Tror det kan oversettes med nydelige lys. Bildekvaliteten er ikke det beste, men sånn blir det jo når man tar bilder i skumringen uten blits ;)
Her hos oss har vi hatt en travel uke, og det er vi nok ikke alene om ;) Jobb, møter, baking, julefester, juleavslutning og tilslutt skal uken toppes med morgendagens julebord før vi tar fatt på montering av kjøkkenskap lørdag morgen (urk. Eller formiddag kanskje). Travelt, men travelt på en god og velkjent førjulsmåte. Akkurat sånn som desember pleier å være! Håper alle dere koselige jenter rundt om på bloggene har en fin advetstid dere også!

01 desember 2008

Vinnere!

Eneste bildet jeg hadde av hele ovnen ;) Beklager grusom bildekvalitet!

Det blir altså porselensknotter på kjøkkenovnen vår...og herligheten ligger nå nede i kjelleren i 1000 deler...minst! Mali-mo mannen skrubber rust for harde livet, og det blir kjempeflott! Den kommer nok ikke på plass til jul...men det gjør julegavene fra mali-mo! Christines interiør ble vinneren! Som vanlig syntes jeg det ble litt stusslig å bare dele ut en gave når så mange hadde meldt seg på...så da trakk vi en til og da ble det en gave til Aina i Fagerheim også. Send meg adressen deres, så kommer det julegave i posten!
Og helt til slutt; en liten "gave" til de som ikke vant: HER!!! finner du en nydelig melodi fra en veldig hyggelig fyr med en sjeldent vakker stemme. Ha en fin kveld!