30 mai 2009

Dukkeservise

.
En av mine snille kollegaer har laget dette serviset spesielt for lillemalien, og jeg måtte bare vise det frem til dere i et lite hastverks-innlegg. Jeg ble bare helt målløs, for er det ikke utrolig søtt da? Sammen med bokser fra Tilda-serien står det nå og venter på at lekestuen / snekkerbua skal bli ferdig. I mellomtiden brukes det her hjemme når lilllemalien skal spise frokost og kveldsmat, hehe, jeg tror hun synes det er det fineste koppestellet hun noengang har sett. Og jeg er helt enig! Tusen takk Elna!
..
Vi drar avgårde til konfirmasjon og en liten miniferie denne helgen-tilbake på mandag ;)

.God pinse alle sammen!

25 mai 2009

Blå blomstring.
.


.

.
I helgen hadde vi noen fine dager på hytten, og jammen ble det litt sol også. Lillemalien har fått seg disse i en bjørk, og sover middag under morellebærtreet når hun blir trøtt. I hagedammen er det kommet små frosk (padder?), så det blir spennende å se om vi må ha en pause i plenklippingen i år også. Man kan jo ikke slå gresset når det vrimler av små kvekk-kvekker overalt!

.

.
Akkurat nå er det de blå blomstene som dominerer i hyttehagen vår. Denne hagen er idag veldig vakker, synes jeg, med en liten hagedam, pussige hjemmelagde gjerder, mange små rom og selvsagt masse planter, stauder, klematis, peoner og roser. Jeg husker godt hvordan det var her da mine foreldre bygget hytten for 30 år siden, et villniss av lyng, brake og blåbærris. Så ethvert sted kan bli en flott hage, uansett hvor dårlig utgangspunktet er!
..
Denne helgen har vi laget en liten jordbæråker, sådd urter (jada, litt seint?) og puslet litt i lekestuen. Lillemalien venter spent på å ta i bruk "snekkerbuen min" som hun kaller den, helt på egen hånd, uten å stadig måtte flytte vekk malingsspann og verktøy, og om en uke eller to er den forhåpentlig klar for innvielsesfest ;)

21 mai 2009

Kjøkkenkrakk.
Jeg lurer på hvor mange av dere som har denne krakken hjemme? Jeg har kjøpt meg min andre trappekrakk fra IKEA nå, tror jeg må ha en på hvert sted lillemalien skal vaske fingrene, så jeg slipper unna flest mulig løft ;) Denne utgaven har jeg malt med en lys grå farge, som jeg blandet av forskjellige rester. Jeg ble utrolig fornøyd med fargen, syns den passet så godt til den grå veggfargen og kjøleskapet. Jeg tenker på å skrive noen velvalgte ord på trinnet. Er det noen som har noen ideer kanskje?
.
.
Tulipanen er en av de mange små blomstene jeg har fått av lillemalien den siste tiden. Denne hadde i det minste litt stilk, i motsetning til de fleste "hodene" hun serverer. Ute står derimot blomsterløse tulipan og perleblomststilker på geledd i bed og krukker...kan dere se for dere hvor pussig det så ut her på 17 mai med kun en eneste tulipan med blomst på i et hav av stiler? ;)
.
Vi har reist ut på hytten og skal være her hele helgen og selv om jeg må pendle til jobben imorgen, så får vi forhåpentligvis noen avslappende dager strålende sol...det er jo lov å håpe at regnskyene forsvinner da ;) Vi håper også på å få satt inn vinduet i lekestuen, og malt gulvet ferdig. Det er vel bare ca 2 kvadratmeter, så det går jo fort da! Kommer tilbake med bilder når vi er hjemme igjen, her ute er det trådløse nettet mildt sagt ustabilt, så jeg er tilbake på søndag ;)
.
God helg alle sammen!

18 mai 2009

Vimpler


.
Vel overstått 17 mai alle sammen! Det ble, naturlig nok, bunadsfri feiring på meg i år, og 16 mai satt jeg likegodt oppe utover natten og sydde kjole til lillemalien. Hehe. Jeg måtte jo ha en erstatning for bunadskjortestrykingen, som jeg selvsagt aldri blir ferdig med før i siste stund. Godt med alt som er gjort i god tid!
.
Nå når jeg har bekkenløsning gjelder det å komme på sånne overkommelige oppgaver som gjør at jeg ikke må sitte så lenge om gangen, og etter noen kvelder ble det derfor tilslutt 5 meter med vimpler ;) Jeg har sydd dem av forskjellig restestoff jeg hadde liggende, noe dyrt lappeteknikk-stoff, noe Tilda stoff og noe fra Stoff og Stil. Planen er å få hengt dem opp i lekestuen til lillemalien på hytten om ikke så altfor lenge. Det gjenstår litt maling der ute, også må hun jo få noen små møbler i det vesle huset sitt... Full av pågangsmot har jeg derfor bestemt meg for å prøve å snekre en liten komfyr/ kjøkkenbenk...vel. Vi får se hvordan det går, men jeg lover å komme snart tilabke med bilder fra prosjektet!
.
Må også få takke alle dere som har lagt igjen sånne utrolig koselige hilsener i anledning magen ;) Hun vokser og trives inni der kjennes det ut som, og jeg begynner allerede å ligne mistenkelig på en middels hval, så dette skal nok bli en festlig sommer ;) Hihi.
.

13 mai 2009

LykketidNoen av dere vet det allerede, og mange av dere har sikkert gjettet det. Årsaken til min berg-og-dalbane tilstedeværelse på bloggen blir født om knappe fire måneder, og vi gleder oss vilt! Som dere ser blir det en lillesøster...
.
.

Disse små tøflene strikket min mamma til lillemalien da hun skulle bli født. De er en del av et sånt koselig "hente-sett" som lillemalien hadde på seg på hjemturen fra sykehuset. Nå har de fått lyselilla-rosa bånd og skal få stå og vente på å bli brukt igjen. Akeleiene er fra mine foreldres nye hage.

Jeg kan nok ikke love noen snarlig full tilstedeværelse på bloggen, for så fort ekstrem trøtthet var unnagjort satte jammen bekkenløsningen inn, så jeg klarer ikke å sitte foran laptopen så lenge. Ellers er formen heldigvis flott, og jeg koser meg med å vente på en ny liten baby. Mali-mo butikken skal få seg en laaang pause, men bloggen klarer jeg meg ikke uten vet dere, så her fortsetter jeg å dukke opp med litt ujevne mellomrom ;)

10 mai 2009

Ferielivdager

.
.
Den siste uken har det vært stille her på mali-mo bloggen mens vi har nytt noen deilige avslappende dager på Kreta. God mat og drikke, litt sightseeing og litt strandliv, sol og rolig hvilepuls, kort sagt: ferielivdager! Det er jo tidlig i turistsesongen ennå og derfor ikke sånn knallvarmt, men for oss holdt det i massevis med en sommertemperatur på 20 grader. Vi hadde leilighet på et kjempeflott hotell, og med havutsikt fra balkongen ble det også noen romantiske kvaldstimer sammen med myggen for meg og mali-mo mannen etter at lillemalien var i seng. På denne tiden av året er det et helt fantastisk lys på Kreta, det er ikke så lett å klare å gjengi det på et fotografi, men jeg har forsøkt! Kanskje dere ser på bildene at vi har hatt det kjempeflott!!!?
.
.