12 oktober 2009

Stue


Stuen vår var endelig ferdig på seinsommeren, og nå kommer det noen bilder av den. Som dere ser er det fremdeles litt sommer her hos oss, pelargoniene har ikke flyttet ned i kjelleren ennå, og puter og møbler har ennå røde og rosa sommertrekk på. Ovnen som tidligere stod i det som nå er kjøkken har blitt flyttet inn hit. Gulvet er nytt, brede bord i hvitlutet og oljet furu, taket er sparklet og malt, og de gamle tømmerveggene har fått adskillige strøk med lut/voks. Det store speilet og gulvlampen er fra IKEA, det lille speilet, sofabordet og taklampen er gammelt. Sofaen under alle teppene er en Howard modell.
.
Som dere ser står vuggen Wilma skulle ha fremdeles i stuen, vi får oss ikke helt til å ta den opp på loftet igjen, så den blir nok stående her en stund til. Det blir litt for endelig, litt for avsluttende å fjerne den ennå kjenner jeg. Min far laget denne vuggen til lillemalien da hun var baby, og jeg har tenkt på å dekorere den litt siden dengang. Jeg har til nå bare malt den med litt utvannet hvitmaling, og med litt gullmaling. Kanskje jeg får malt navn på den nå i vinter...
.
Jeg har lenge ønsket meg slike navnetavler som Ylva Skarp lager, synes de er så nydelige. Når jeg nå endelig skulle inn på siden hennes og bestille, leser jeg at hun for tiden ikke imot bestillinger, så i et anfall av overmot har jeg igrunnen tenkt å prøve å lage noe lignende selv. Nå er jo ikke jeg noen utdannet kalligraf akkurat, men det må jo være lov å prøve? Jeg tenker at slike tavler kan være en fin måte å ha noe som er til begge de to små jentene våre på veggen, og et lite spor av Wilma her hjemme i huset vårt.
.
Her hos meg skinner solen idag, jeg skal sette meg ut i hagen med kaffikoppen og så gå en lang tur. Frisk luft og mosjon skal jo hjelpe mot det meste, skal det ikke? Ønsker alle dere gode bloggejenter en kjempefin dag!