25 november 2009

Julegavetips fra meg!

Idag tøffer jeg meg litt, og legger ut et bilde av meg selv. Det er litt skummelt kjenner jeg, men samtidig så er det så mange jeg kjenner som har oppdaget bloggen min i det siste, at den er ikke så veldig anonym lenger uansett. Nå må jeg i sannhetens navn legge til at jeg ikke akkurat frykter kjendisstatus og opptøyer neste gang jeg viser meg på nærbutikken heller da, hehe ;)

Det er ikke så lett å stå sånn med kameraet på strak arm og ta bilder av seg selv...så bildekvaliteten blir jo deretter. Nå finnes det sikkert en selvutløserfunksjon på kameraet mitt tenker du sikkert...og det gjør det nok, men JEG aner ikke hvor den er ;) Jeg kjenner at jeg igrunnen synes det er like greit å være litt uklar på bildet her jeg, sånn helt ustylet og uredigert med null sminke og bustete hår. Virkeligheten unplugged ;)

Julegavetipset her er et resirkulert tips, som jeg plukket opp hos Linda-feen ifjor. Mali-mo mannen er flink til å merke seg hva jeg virkelig blir begeistret for, og dermed fikk jeg altså dette nydelige håndlagede sølvsmykket i julegave fra han forrige jul. Det består av to sølvanheng med navnet hans og lillemalien sitt på en tynn sølvlenke. Nylig fikk jeg overraskende en gave nr to, en førjulspresang med et anheng hvor det står Wilma. Steinene som henger på er fødselssteinen. Tusen takk kjæresten min


Smykkene kan bestilles her, og husk å beregne tid for postgang fra USA.

21 november 2009

SoveromSoverommet vårt er snart ferdig...og har vært det i noen måneder. Dere som leser her inne ofte husker kanskje at vi forsøkte å bli ferdige her i høst før babyen skulle komme. Det rakk vi ikke, og de siste månedene har dette rommet vært litt på vent, sånn som alt annet.

Nå har jeg imidlertid bestemt meg for at i neste uke...da skal jeg igang og gjøre litt her inne. Sengekappe skal sys...og gardiner til klesskapet, litt småmaling gjenstår, og jeg skulle absolutt ha fått til en sengegavl og noen hyller... I mellomtiden deler jeg disse bildene med dere, fra et hjørne som ser nesten ferdig ut (se vekk fra urskittent vindu som også mangler en sprosse, takk for sterkt for vinterlys ute!). Klarer ikke helt å bestemme meg for hva som passer inn her, liker å ha det litt "rent" og ikke altfor søtt... Lampen er en IKEA som jeg har gitt noen lag spraymaling på strategiske steder...og vips så fikk den et annet uttrykk. Og visst ligner den da på en viss utenfor-økonomisk-rekkevidde-for-øyeblikket lampe?

Som dere ser har jeg en "A" stående, og jeg er veldig på jakt etter en "W". Helst en som er litt større, gjerne en i jern, eller litt mørk / rusten...Kan noen av dere hjelpe meg? Jeg blir veldig glad for tips om nettbutikker eller butikker i Bergensområdet som kan ha dette.

Må samtidig få takke for alle koselige kommentarer, både fra bloggere og dere såkalte anonyme...jeg er virkelig så takknemmelig for at dere tar dere tid til å legge igjen vakre ord  og omtanke. Takk! Jeg er ikke like flink til å skrive hilsener hos dere, tiden strekker rett og slett ikke til, men jeg lover at alle som legger igjen noen ord under innlegget her får en hilsen tilbake fra meg ;) Og god helg alle sammen!

13 november 2009

Hvitlutet kjøkkengulv


Jeg får ganske ofte mailer fra lesere av bloggen som lurer på hvordan vi har laget det hvite, litt slitte utseendet på benkeplatene våre på kjøkkenet, og hvordan vi har behandlet furugulvet vårt for å få det så lyst. Jeg har hatt et innlegg om dette tidligere, men har kanskje ikke skrevet en helt nøyaktig fremgangsmåte. Så, for de som måtte lure, her kommer den ;) De av dere som ikke er interessert i luting hopper bare over alt med skråstilt skrift ;)


Hvitlutet benkeplate i eik
 1. Benkeplaten vår er en IKEA-benkeplate i eik. Den kommer ferdig overflatebehandlet fra fabrikk, og må derfor først rengjøres grundig for å trekke ut oljen. Dette gjorde vi med trerens, som kjøpes på byggevareforretninger. Du må gjerne vaske flere ganger, til du ser at den blir "tørr" og ren. Dette er viktig.
 2. Sliping med pussepapir korn 120, deretter 240 for å få den glatt. Slip så mye du orker, og litt til.
 3. Luting. Vi penslet på Faxe Lut Antikk.
 4. Sliping, veldig lett (for hånd), med korn 320. Gjenta 3 og 4 to ganger til, ialt tre lag lut.
 5. Benkeplaten skal så oljes, vi brukte Faxe sin hvite gulvolje. Smøres på, og skal trekke inn i benkeplaten. Overskytende olje tørkes bort før den stivner.
 6. Lett sliping (for hånd) med korn 320 når oljen er tørr (står tørketid på flasken).
 7. Gjenta 5 og 6 to-tre ganger til...oljen skal herde tilslutt (noen dager), og tørke et døgn mellom hvert lag.
Altså...dette ser ut som en uhorvelig masse arbeid når det blir skrevet ned, men igrunn tar det ikke lang tid. Jeg la benkeplaten på to bukker og tok ett punkt hver kveld ;)

Hvitlutet kjøkkengulv
 1. Gulvet i stuen og på kjøkkenet er det samme, et helt nytt furugulv, ubehandlet. Vi startet også her med en vask med trerens.
 2. Lett sliping med korn 240, enten for hånd eller med maskin (vi leide maskin på det store kjøkkengulvet, men stuen tok vi for hånd).
 3. Luting, som for benkeplaten, med lett sliping mellom hvert lag. Vi har tre strøk lut på våre gulv.
 4. Oljing, samme som for benkeplaten, og mellom hvert lag må du
 5. Polere, med myke kluter
 6. Gjenta 4 slik at du totalt får 3 lag olje. Denne skal tørke et døgn mellom hvert lag, og herde noen dager tilslutt.
 7. Sett innn gulvet med et lag oljepleie (Faxe) før bruk. Denne smøres på med klut og skal bare tørke opp.
Det er også endel som lurer på hvordan vedlikeholdet er. Jeg vasker gulvet med oljepleien, og det gjør jeg ikke for ofte for å si det sånn (hehe). Gulvet blir veldig mykt å gå på, fordi det ikke har den "harde" hinnen som et lakkert gulv får. Dette fører jo også til at det lettere får merker etter bruk. For oss er ikke dette noe problem, vårt kjøkkengulv er laget for å brukes, og jeg synes at alle hjulsporene etter lillemaliens runder med trehjulssykkelen er noe av det som gjør gulvet vakkert.

Benkeplaten vasker jeg med vanlige renholdsmidler, men den får en omgang med oljepleie når jeg skal vaske gulvet. Den tåler helt fint vanlig bruk, da med de vanlige forbehold man må ta hvis man har en benkeplate av tre. Den tåler jo ikke varme kjeler ;) Dersom våte metallgjenstander blir stående på den lenge, så får den grå ringer. Jeg har ikke gjort noe med dem, men de må nok pusses bort og oljes på nytt.

Stolen på bildene her er en av 6 gamle stoler jeg har malt opp igjen og trukket om nå nylig. De andre stolene våre ramler nemlig snart fra hverandre, og trengte absolutt avlastning. En utrolig forvandlig fra brun eik med fløyelsseter til dette ;) Passer samtidig på å ønske alle dere knallkjekke bloggejenter en flott helg! Vi har ingen egentlige  helgeplaner, og skal ta dagene som de kommer. Lillemalien har imidlertid ønsket seg gårdsbesøk hos en av naboene på "åpen gård" arrangement, så det blir nok noen runder i stall og låve tenker jeg ;)

03 november 2009

Høst

Disse bildene tok jeg for etpar dager siden, da hang fremdeles det nydelige gule høstløvet på morelletrærne utenfor stuevinduet vårt. Idag er de fleste trærne nokså ribbet etter at høsten (og vinden!) har kommet for fullt. To nye puter i sofaen har det også blitt siden sist, så symaskinen har fått luftet seg igjen ;)
.
Takk for alle tanker og ord dere deler i kommentarer og mailer. Dagene kommer og går her hos oss, noen av dem er bedre enn andre. Er det noe jeg har lært nå, så er det at sorg, det er noe som tar tid! Alle sørger vi vel på vår egen måte når noe vondt rammer oss. Den ene dagen føler jeg meg igrunnen nokså bra, smiler over morgenkaffen og legger planer for dagen...og neste morgen treffer savn og tomhet meg som en bowlingball i magen og jeg klarer knapt å stå opp. Jeg lytter til kloke råd fra profesjonelle og fra medmennesker, og lar sorgen ta den tiden og det fokuset den krever.
.
Jeg vil fortsette å dele noen tanker rundt sorgen over Wilma her innimellom. Jeg har fått så mange tilbakemeldinger fra mennesker som sier at akkurat den åpenheten betyr noe for dem. Kan mine tanker være en hjelp for andre som har det vanskelig, så er jo det fantastisk. Mali-mo bloggen blir nok likevel ingen selvhjelps-blogg, men fortsetter som en interørblogg med en dæsj av andre ting som opptar meg. Jeg får ikke kommentert tilbake hos alle dere som legger igjen et spor her, til det strekker rett og slett ikke blogge-tiden min til ;) Dere som gjerne vil ha kontakt med meg, er imidlertid hjertelig velkommen til å sende meg en mail. Jeg lover å svare på hver eneste en, selv om det iblant tar litt tid.
.
Idag har jeg hatt "mini-bloggtreff" med en herlig jente. Tusen takk for en hyggelig prat og kjempegod service. Alltid en glede å handle hos deg! Nå står hurtig-rydding av huset på programmet før jeg skal gå meg en laaang tur innimellom regnbygene. God tirsdag alle sammen!