24 desember 2009

Julekalender 2009: julekveldGod jul!

Julen vår ble noe annet enn vi hadde trodd. Vi mangler vår lille Wilma her ikveld og det er klart at det er tungt. En tom plass i huset her oss, men inne i hjertene våre er vi alltid alle og sammen.

Jeg vil dele en versestrofe jeg hørte på radioen forleden dag. Teksten er av Erik Fosnes Hansen, tror jeg, og den ble sunget av Finn Kalvik. Den oppsummerer vel igrunnen julen slik den er for meg i år.

Ute faller sneen stille.
Langt borte skal solen snart snu.
Inne i huset er julen,
og inne i julen er du.

Heldigvis har vi en tre år gammel solstråle her hos oss, som jubler over julen. Matroskjole og trekkspill-strømpebukse, tindrende øyne av forventning, og altfor mye spenning til å spise særlig mye middag.

Takk til alle dere som har fulgt julekalenderen og mine dager gjennom denne desembermåneden. Det har vært kjempekjekt å lage innleggene, og enda mer kjekt å lese alle de hyggelige hilsenene dere har lagt igjen hos meg. Takk for følget!

Ønsker hver og en av dere en god og fredelig juletid.23 desember 2009

Julekalender 2009: hvile
Her skal vi sove godt i natt! Idag ble soverommet vårt endelig ferdig. Som dere ser er et ekte blogg-mote-juletre på plass, egenhendig knabbet fra et hemmelig sted ikke så langt hjemmefra ;) Den fine W-en min ligger på postens godslager i Oslo og når nok ikke hjem til oss før jul, så en mini-w er stand-in så lenge.

Jeg har snekret hyllen av noen listerester og satt på kroker. Sengegavlen kjøpte jeg på salg på IKEA for 20 kroner for etpar år siden. Den var bøkefarget, og jeg har de siste dagene stått og kjempet meg gjennom ett malingsstrøk hver kveld. For noe pirk! Skapene er fra IKEA og flinkeste mali-mo mannen har listet dem så fint inn med de ekstra brede gulvlistene våre. Han har også pusset opp og trukket ledninger i den gamle måneskinnslampen. Ble den ikke fin?

Julesengetøyet dufter Durance-lavendel og alt er ryddig og nyvasket. Jeg fikk et nytt Boligpluss i posten idag, så da kan jeg lese litt på sengen før jeg sovner og det er julaften. Men det blir nok en stund til...for først skal treet pyntes og kjøkkengulvet vaskes.

Ønsker dere koselige bloggejenter en riktig god natt og en fin julaften imorgen.

Og husk trekningen min! Det er ikke for sent å melde seg på!22 desember 2009

Julekalender 2009: julebakst


Her er de synlige resultatene etter min nattlige bakeøkt. Det tok litt lenger tid med sånne småkaker enn jeg trodde gitt, men så er jo ikke jeg noen durkdreven julehusmor heller ;) Dette blir jo første gang vi feirer jul hjemme hos oss selv, og første gang jeg baker julekaker på egenhånd.

Berlinerkransene ble en smule mer ujevne i formen og brune i kantene enn jeg kan huske dem hjemmefra, og min favoritt, potetmelstoppene skal da ikke være rynkete? Sandkakene ble så tykke at jeg innser at det nok blir en smule problematisk å dandere moltekremen elegant oppi dem, slik jeg hadde tenkt. Men den kan vel alltids serveres i en skål ved siden av?

Litt bulkete, klumpete, humpete og brunflekkete julekaker med rynker kommer imidlertid helt i skyggen av kjøkkenets juledronning på blomsterfronten. Lillemalien har spent fulgt amaryllisen siden vi plantet den, og da den nå slo ut i full blomst var julen igang mente hun. Er den ikke flott?

Noen husker kanskje at jeg har leitet etter maileg-kakeboks. Ser dere den på bildet? SÅ fin!!! Tilslutt sender jeg derfor en kjempestor julekakebokstakk til denne fantastiske damen. KLEEEEM!!!!


21 desember 2009

Julekalender 2009: julerose
Ifjor kjøpte jeg inn en julerose for å ha inne i stuen til jul. Jeg syns igrunn den var svimlende dyr og et stykke utenfor mitt juleblomsterbudsjett, men...de er jo så fine at jeg klarte å totalt ignorere prislappen og dermed ble den med hjem. Da jul og nyttår vel var over plantet jeg den ut i hagen bak en busk, og glemte igrunn hele planten. Til nå. For opp gjennom snøen blomstrer den, med massevis av blomster og enda flere knopper. Fantastisk! Jeg tror nesten jeg må kjøpe meg en ny en i år, som kan få hedersplassen i blomsterbedet ute når julen er på hell.

God juleinnspurt alle sammen! Solen har snudd og det er snart vår ;) Her skal jeg ta meg et glass hvitvin og bake sandkaker ;)20 desember 2009

Julekalender 2009: snø
Vi nyter snøen! Håper den varer lenge (iallfall over jul)!!

Kjempekoselig at så mange likte julekortet jeg laget...håper mottakerne også setter pris på det. Takk for alle fine ord! Her står jeg akkurat på farten ut døren for koselig samvær med noen knallkjekke jenter. Derfor et innlegg fra meg, laget lenge før sengetid for en gangs skyld. Men siden jeg har funnet ut hvordan man velger publiseringstid, så popper vel dette opp til vanlig tid likevel, hehe. I disse juletider synes jeg det er viktig å ta vare på gode tradisjoner, nemlig. Og legger man ut innlegg ved sengetid...ja, så gjør man det ;) Håper dere alle sammen har hatt en fin helg!19 desember 2009

Julekalender 2009: julekort
Her ser dere årets julekort fra mali-mo hjemmet. Det øverste bildet er fremsiden, og det lange under er inni kortet. Teksten er fra "Jul i Svingen". Jeg er litt seint ute med kortene syns dere kanskje, men 19. desember er absolutt ikke så verst til meg å være. Det er nok endel som venter på nyttårskort fra oss som blir overrasket nå ja ;) Vil du se julekortet jeg laget ifjor, så trykker du her.

Forsiden er et bilde av lillemalien, ikke så uventet det kanskje ;) Jeg hadde så lyst til å ha Wilma med på kortet også, og lurte lenge på hvordan jeg kunne få det til. Bildene jeg har av henne er for private på et julekort synes jeg. Jeg føler at jeg klarte å få henne med likevel.

Takk for alle koselige hilsener og mailer, godt å høre fra koselige bloggvenner som tenker på oss og spør om hvordan det går. Vi tar dagene dag for dag og legger ikke for mange planer. Det er tomt uten Wilma. Jeg kjenner veldig på at det hele tiden er en liten søt jente med masse rødt krøllete hår og lange øyenvipper som mangler her. Likevel har vi mange gode stunder nå i adventstiden. Vi har jo en liten mali her også, og det er rett og slett ikke mulig å bli i vonde følelser for lenge om gangen sammen med en livsbejublende treåring. Og idag kom snøen!18 desember 2009

Julekalender 2009: opprydning

Her er det frost idag. Minus 10 grader da vi stod opp, og nå venter vi bare på snøen. Jeg kjente faktisk noen lette fnugg mot ansiktet da jeg nettopp var ute i hagen. Krysser fingrene for hvit jul!! Nypene på bildene her står nå og pynter opp på hagens villrose. Villrose høres veldig flott ut ser jeg, egentlig er det et forvokst klungerkratt ;) Julerøde er de iallefall!

Jeg får ofte masse spørsmål om ting som jeg ikke alltid husker å svare på. Jeg tenkte derfor å ta en liten opprydning her. Man rydder jo gjerne litt ekstra til jul, så da kan jeg jo forsøke å rydde litt her på bloggen også ;) Men send gjerne mailer hvis dere lurer på noe, spesielt dere som er "anonyme", da holder jeg lettere orden på om jeg har svart eller ei ;)

Huset vårt er gammelt, nærmere bestemt fra 1926, selv om halvparten av opprinnelig var et eldre hus. To små stuer, to bad, stort nytt kjøkken (tidligere tre små rom) og fire soverom. Og syv mål hage. Et drømmested. Vi renoverer og restaurerer litt etterhvert, ut fra tid og lommebok. Tenker vi er ferdige om 5 år. Det er iallfall planen ;)

Og til Marita, og andre som har spurt; teltetlillemalirommet har jeg sydd selv. Ringen rundt er en "rockering" og jeg tok utgangspunkt i den og tilpasset tak og vegger . Jeg laget dette uten mønster, men har sett at de nå selger oppskrifter på Stoff og stil til telt som ligner dette. Flanellsengetøyet på gårsdagens innlegg er fra Living.

kjøkkenet vårt er underskapene fra IKEA, det heter Ädel. Vi har ikke overskap, men hyller som snekkeren laget av lister og dobbel plate, med innfelte, dimmbare lys. Gulvet og benkeplaten er i lutet, hvitoljet furu. Jeg har skrevet om hvordan man får til det her.

Her skal de siste julegaver gjøres unna i helgen. Litt sosial tid med venner og familie blir det også. Julekort skal skrives, juletre kjøpes inn, og så er det jo de tre slagene med julekaker som ennå venter på å bli bakt. Og kommer det snø skal det såklart akes!!!!

Ha en kjempeflott adventshelg jenter!
17 desember 2009

Julekalender 2009: luntIdag kom julepynten opp på det vesle treet inne hos lillemalien. Etter en grundig julevask av hele rommet ;) Ett blikk på omgivelsene var nemlig nok til å sende meg etter vaskebøtten. Så nå lukter det deilig julereint i hver krok i ett rom her iallfall ;)

Jeg har ommøblert litt siden sist jeg viste bilder herfra. Jeg har sydd nye vimpler og liftgardin og har kjøpt et nytt bord (Fretex) som jeg har malt. Vi har også satt inn en flott gammel kurvstol med de originale skinnputene i. Jeg syns den er så fin! Og kjempegod å sitte i, her sitter vi og leser bøker hver kveld. Ellers er det ikke så mye julepynt her inne, julestjerne, bambi og fe-englene fra maileg pynter i vinduskarmen, juleristekulen står på nattbordet og bøkene i bokhyllen er byttet ut med julebøker. Og det tynnes ut på adventskalenderen som dere ser ;)

På sengen er det et nytt mykt og deilig flanellsengetøy. Jeg fant ikke noe flanellsengetøy jeg likte i junior størrelse, så jeg kjøpte et i voksenstørrelse og sydde det om. Ganske smart synes jeg ;) Av det som ble til overs fikk jeg tre putetrekk og enda har jeg litt igjen. Kanskje til en julenattkjole? Jeg syns de duse fargene i flanellen gjorde hele rommet hennes lunt og julete. Ullpleddet på sengen er fra Oleana.Nå står mali-mo mannen og lager brente mandler på kjøkkenet, så det lukter litt jul her nede i første etasje også. Vi pleier å gi bort noen sammen med gavene, koselig med noe hjemmelaget knask ;) Han donerer gjerne bort etpar poser til blogglotteriet også, sier han ;)

Har dere forresten besøkt Shabby Charm sin blogg idag? Hun har plukket ut et av mine gamle bilder (fra før vi bygget om i første etasje) til fotoavstemming for en inspirasjonsguide hun jobber med. Gå inn og se på alle de flotte bloggene! Jeg er bilde nr 25.
16 desember 2009

Julekalender 2009: pynt


Lillemalien fikk juletre på rommet sitt 1 desember. En bitteliten gran som bortsett fra en og annen hjemmeheklet sopp har stått der ganske så upyntet. Men det er historie...for her kommer fargeglad-julen!

Hjerter, fugler og engler svever i vilden sky. Lillemalien har fått velge stoff og farger. Hun har også hjulpet til å stappe med vatt og sy åpningene sammen, med litt hjelp fra meg da. Hun syns det er så utrolig gøy å lage ting...veldig koselig. Jeg forsøker å finne på enkle ting hun kan lage og hun har enorm tålmodighet. Nå i ettermiddag har hun hjulpet til med en annen syoppgave...jeg har nemlig tilbudt meg å trekke om mine foreldres spisestue til jul. Angrer litt nå kjenner jeg. Hadde det vært litt smartere å begynt på den litt før juleinnspurten kanskje?

Status på juleforberedelser:
Gaver: sånn ca ferdig. Julekort: påbegynt. Iallfalll tenkt på det. Husvask: utsatt til 2010. Oppussing av soverom: nesten i mål.  Baking av tre sorter julekaker: på planleggingsstadiet. Må skaffe kakebokser. Helst noen fine røde fra maileg som jeg ikke vet hvor jeg får tak i. Tips noen? Knabbing av minibloggemotejuletre fra veikanten: I BOKS!!!!! Ju-huuuu!

Husk blogglotteriet mitt! Trekning 24 desember!


15 desember 2009

Julekalender 2009: gaver

Velkommen til blogg-julekalender-lotteri!

Denne høsten har blitt så annerledes, og innholdet på bloggen blir jo selvsagt preget av det. Selv om jeg kanskje ikke har den mest private bloggen her inne, så velger jeg å forsøke å ha en personlig blogg, og dele litt mer enn bare interiørbilder med dere.

Så utrolig heldig jeg er som har slike fantastiske lesere av bloggen min! Koselige blogglesere, bloggvenner, som legger igjen gode ord, kloke ord og snille ord. Og som fortsetter å legge igjen små tegn på at de har vært innom , selv om jeg ikke rekker tilbake til dere alle. Besøkstallene her inne er høye, jeg har ofte 1000 + unike lesere på en dag. Det synes jeg er helt utrolig!

Årets julegave til en av dere ligger klar her hjemme i mali-mo huset. Og en liten trøstepremie har jeg også.

Hva gjør du for å vinne? Legg igjen en kommentar under her, og signer den hvis du ikke har blogg så jeg vet hvem som har vunnet. Her hos meg er det ikke noe krav om at du skal legge deg til som følger eller lage linker om denne konkurransen på din egen blogg. Alle sånne ting er frivillige her  inne ;) Dere som ikke har blogg er selvsagt også hjertelig velkommen til å delta. Lillemalien skal få trekke ut to vinnere 24. desember, og så rekker kanskje gavene frem til dere i romjulen? ;)

Og til alle sammen; takk for at dere besøker meg og tusen takk for alle koselige hilsener. Dere gjør blogging gøy!

14 desember 2009

Julekalender 2009: ny


Dette er mitt tantebarn. Verdens vakreste lille gutt. Han er bare 12 dager eldre enn vår Wilma og han kommer nok derfor alltid til å være noe mer enn alle andre tantebarn for meg.

Når jeg ser på han, kan jeg ikke la være å tenke...nå hadde Wilma også kunnet smile, kanskje hadde hun også kunnet rulle seg over på magen og holdt hodet sitt støtt oppe... Vondt og så uendelig trist fordi Wilma ikke er her. Samtidig godt og fint, fordi denne vesle gutten er jo her, helt fin og frisk og ny, og smiler mot tanten sin med de vakreste blå øyne. Skjønningen!

13 desember 2009

Julekalender 2009: tid

Søndagstid. Da jeg var liten var søndagene den reine, skjære evigheten. Alle butikkene var selvfølgelig stengt og på TV var det kun sånne ting vi som var barn syntes var skikkelig kjedelig. Jeg håper jeg kan gi lillemalien en oppvekst med ordentlig kjedelige søndager. Uten shopping og easy entertainment. Men med desto mer tid til samvær med familie og venner. Tid til å leke, tid til å tenke, føle og være og oppleve.

Her hos oss har vi spist lat søndagsfrokost, drukket sjokolade med krem, fått besøk, vært på besøk, lekt og vært sammen og i det store og hele tatt dagen som den kom. Vi har rukket så mye, men likevel ikke stresset for å nå noe som helst. Akkurat slik jeg synes en søndag skal være.

Bilder er tatt til julekort, så nå gjenstår det bare å lage kortene, sånn litt etterhvert. Det kan faktisk godt hende de blir ferdige til jul, og hvis ikke er det sikkert greit for mottagerene å få julekort i romjulen også.

Ønsker alle dere koselige bloggejenter en god førjulsuke!


12 desember 2009

Julekalender 2009: frossen


En god og rolig lørdag ligger bak oss. Vi har ruslet i byen, vært på kino og latt dagen drive avgårde i eget tempo. Skjønt! Med 12 dager til jul har jeg ennå hverken handlet gaver, vasket hus eller bakt julekakene..men noen av oss jobber jo best under press, og jeg føler ikke på tidsnød ennå ;)

Ute i hagen var det plutselig vinter idag tidlig, ikke snø riktignok, men et nydelig rimlag lå overalt. Lavendelen fra i sommer kommer neppe igjen neste år når den overvintres på denne måten ;) Men den var nå flott i frossen tilstand også da?

Husker dere jakten min på den perfekte W? Jeg er så takknemmelig for alle tips jeg fikk, tusen takk jenter! Og  valget er tatt! Jeg må defor få sende en ekstra liten takk til anonyme Tonje som la igjen et tips om svenske SPITI. En kjempefin W er nå på vei til meg fra Stockholm. Og kanskje får jeg den til jul! Tusen takk Tonje!11 desember 2009

Julekalender 2009: forberedelser

Det begynner å jules litt i kjøkkenkroken til lillemalien også. Vi har ommmøblert litt siden sist jeg viste bilder herfra, og fått en ny (gammel) brun hylle. De blå stolene er fra hytten og får overvintre her på kjøkkenet. Her i minikjøkkenkroken leker hun hver eneste dag etter barnehagen, koker kaffi og serverer grisen (veldig medgjørlig, av tøy) og katten (ikke så medgjørlig, og absolutt ikke av tøy) og styrer på. Jeg syns det er så greit at hun kan holde på med sine ting her inne mens jeg står og lager middag ved siden av.

Sandkakeformene er hentet hos min mor, og imorgen skal det bakes litt. Det blir tre slag julekaker her hos meg i år; berlinerkranser, bomullskaker og sandkaker. Hva baker dere, og hvor mange sorter julekaker setter du på bordet? Jeg merker at jeg nesten kjenner meg som en skikkelig husmor med mine tre, men så har jeg jo aldri laget til jul selv før da... I tillegg til alt julesnop, så tenker jeg at tre slag holder ;) Jeg håper også mamma tar med seg noen julekaker når hun og pappa forhåpentligvis flytter inn til oss i jukedagene (ok mamma?)

Fredag er min absolutte favorittdag, hele helgen ligger foran oss og det er opp til oss å fylle den med gode opplevelser. Vi har planlagt å se på pepperkakebyen og og tilbringe mye tid sammen med venner og familie, helt uten hastverksfølelser ;) Håper alle dere koselige bloggevenner får en kjempeflott fredagskveld, og en god førjulshelg dere også.

10 desember 2009

Julekalender 2009: rødt
Jeg har ikke fått tatt noen bilder idag, det var mørkt før jeg var hjemme, derfor får dere se stuen vår slik den så ut på tirsdag. Slik ser den ut idag også, bortsett fra noen kilo leker som er dandert utover ;) Får håpe ingen av dere trodde jeg hadde det like ryddig rundt meg bestandig...

Hos oss er rødt julefargen. Som dere ser er julepynten her inne nokså diskret, men nok til at jeg føler det er litt jul likevel. Litt mer pynt, en maileg nisse eller to og noen flere juleblomster kommer vel også på plass etterhvert.

Dette blir den første julen vi skal være her hjemme hos oss selv, og jeg tror det skal bli kjekt å få sine egne juletradisjoner etterhvert. Forhåpentligvis får vi masse besøk, og da er det ekstra kjekt å stelle i stand og pynte litt.  Jeg har gruet meg litt til denne julen, men forberedelser kan kanskje være en fin måte å forsøke å finne julestemningen på? Vinduene er vasket og jeg har hentet julekakeoppskriftene hos min mor, så i helgen skal det bakes. Bloggemote-juletreet mangler fremdeles, men det er ennå noen dager til jul ;)

Tilslutt kommer jeg i forkant av spørsmålene igjen, og forteller at; lyslenken på speilet er fra SIRIUS, kjøpt i denne danske nettbutikken. Stoffet til sofatrekket og de to putene til lillemalien er fra stoff og stil og juleullpleddet er kjempefin norsk design fra Oleana. De hvite putetrekkene er gamle. God torsdagskveld!

09 desember 2009

Julekalender 2009: ut
Idag har jeg vært på skogstur. Jeg fant ut at idag var det endelig dagen for å plukke de lerkegreinene som jeg har tenkt på så lenge. På tide med hjemmelagede julekranser i mali-mo hjemmet.

Lerketreet jeg hadde sett meg ut sto på en liten haug litt opp i skogkanten. Slik så det iallfall ut på avstand. Etterhvert som jeg klatret oppover det som viste seg å være en ganske så bratt fjellknaus begynte det naturligvis  å regne. Pøsregne. Og blåse. Mosen på fjellskrenten ble jo da selvsagt glatt. Veldig glatt.

Det lureste hadde nok vært å snu der og da, men jeg klarer liksom ikke bare å gi meg sånn uten videre, så jeg klatret helt opp. Vel oppe på toppen var treet selvsagt også mye større på nært hold og siden de fineste greinene var et stykke oppe i treet, så satte jeg igang med treklatring. Så klart. Har jeg nevnt at jeg har noen kilo for mye på kroppen? Og at jeg igrunnen aldri har vært noen sånn grasiøs klatrejente i utgangspunktet? Jeg er jammen glad ingen kom forbi. Selv om det strengt tatt ville vært ganske usannsynlig at noen andre skulle ha forvillet seg opp i denne stupbratte steinuren akkurat idag mens det pøsregnet som verst. Nå er det sikkert noen som allerede har skjønt at jeg måtte ned igjen, samme glatte, bratte veien. Med lerkegreier og kongler i hendene. Jaja.

Jeg hadde også planer om å plyndre meg et lite bloggemote-minijuletre til norgesglasset, men jeg syns egentlig at jeg hadde hatt nok spenning for en dag. Jeg er litt redd for at noen skal stoppe og kjefte på meg mens jeg står og haler i en gran, nemlig. Så jeg feiget ut og løp hjem til kakao og tente opp i peisen. Forsøker igjen på granbusken imorgen. Tror jeg. Iallfall skal jeg lage kranser!

Og til Jorid/ Noe på Hjertet: se viktig kommentar til deg under mandlene dine!

08 desember 2009

Julekalender 2009: ingenting
Dagen idag har jeg brukt til...ingenting! Ingen juleforberedelser, ingen baking, ingen vasking eller rydding og absolutt ingen gaveshopping eller julepynting. Rett og slett ingenting. Jeg har kikket ut vinduet, krysset stuegulvet noen ganger, drukket kaffe, og deretter stirret ut av vinduet en stund til.

Akkurat det med at timer, ja til og med en hel dag av tid bare oppløser seg og blir til ingenting er noe jeg har opplevd gjentatte ganger etter at vi mistet Wilma. Jeg hadde aldri trodd man kunne bli så fullstendig utslitt av å gjøre absolutt ingenting! Sorgen over henne gjør meg til tider veldig sliten, den krever på et vis et veldig fokus i meg.

Helt naturlig, tenker jeg. Så jeg gjorde det eneste jeg synes var fornuftig, koblet ut hodet fra alle "skulle ha, burde ha" og "nå må du..." og har gjort asolutt ingenting i hele dag ;) Imorgen er jeg nok i bevegelse igjen.

Bildet er fra lillemalien sin tv-plass. Putene fungerer som sitte/ liggestol og har fått nye julekoselige trekk.