28 januar 2010

Mammablogg Awards 2009Da er vi tilbake fra sol og varme. Her ventet en lett nedsnødd bil på oss på flyplassen og skikkelig hålkeføre utenfor huset. Den ene av mine to snille hus- katte- og tenne-lys-på-graven-passere, nemlig min søte mamma har til og med ramlet utenfor huset vårt og knekt armen mens vi har vært borte. Stakkars. Og attpåtil holdt det hemmelig for oss så vi ikke skulle bekymre oss for henne på ferien...hørt på maken?!
Også så kaldt som det er her!!!! Hvordan i all verden klarte jeg meg uten tre lag ull før jeg dro? Man blir fort vant til 25 varmegrader nemlig ;) Men her inne på bloggen venter hjertevarme i massevis... Foreldremanualen, som er en flott inspirasjonsblogg for oss med barn, har nemlig nominert mali-mo bloggen til Mammablog awards 2009 i kategorien årets mest estetiske blogg. Jeg blir både varm og rød, ja jeg rødmer rett og slett av glede og er litt stolt da... Så jenter; stem på meg hvis dere vil! Det gjør dere her, frem til 30 januar!
Nyheten om nominasjonen leste jeg her. Hos den søteste damen med denne flotte nettbutikken. Takk, kjære du  for et utrolig sjarmerende innlegg og for din alltid like fantastiske generøsitet og varme. Og til dere som venter på bilder av sol og sommer til å varme seg på...så kommer de etterhvert ;)

12 januar 2010

w
Her ser dere den fine w'en som omsider er kommet i hus etter masse styr med fortolling. Den kommer fra SPITI og ble min etter et tips om nettopp SPITI fra en koselig bloggleser. Tusen takk for tipset Tonje! Jeg har ikke hatt tid til å lage særlig mye vårlig stemning her hjemme ennå, for her har det vært litt travelt for å få alt unna til impulsive 14 dager på Tenerife. Litt prikkete fra Green Gate og restene av en amaryllis gir iallfall en anelse vår på soverommet nå når julen er ryddet ut. Her går flyet vårt om tre timer, så det er på tide å bli klar til å dra ;) Mine snille foreldre skal bo i huset vårt og mate katten, tenne lys på Wilma sin grav og tine vannrørene våre mens vi er borte. Hihi ;) Tilbake om etpar uker!Ser dere meg i vasen? Hihi.

08 januar 2010

incoming: s o l & v a r m e

Selv om jeg synes vinteren i år er fantastisk flott, med snø og kulde (og ikke minst fravær av regn!!!!) så skal man jo ikke kimse av litt sommer på forhånd. Mali-mo familien tar et lite avbrekk ifra alt og drar på ferie til Kanariøyene i 14 dager. Tror det kan være godt å komme seg vekk en stund og forsøke å finne igjen litt overskudd sammen.

Siden lillemalien selvsagt har vokst fra de fleste sommerklærne fra ifjor og bankkontoen protesterer høylytt mot flere innkjøp, så var det bare å finne frem symaskinen og noe restestoff for å spe på reisebudsjettet. Som dere ser er en liten sommerkjole nesten i boks allerede, og flere på vei. Denne kjolen sydde jeg av en bit dynetrekk jeg kjøpte på salg engang og en rest av en gammel jeanskjole. Jeg laget modellen slik at hun kan bruke den leeenge, med strikk og snøringer, jeg vil tro den fremdeles kommer til å passe om tre-fire år (stakkars malien, hun får nok satse på å slite den ut). Den trenger bare litt pynt og så er den klar for ferietur. Får jeg tid skal jeg sy noe til meg selv også ;)

Trillen vår har fått nytt hjemmesydd vogntrekk. Det var ikke så lett å finne et fint stoff i skuffene her som matchet vognfargene, men jeg syns disse bamsene var søte (Panduro). Etter 14 dager med solkrem, sand og isspising kan en sånn trille se skikkelig snafsen ut og da er et sånt vaskbart trekk lurt. Hvis noen av dere vurderer å kjøpe reisetrille kan jeg forrsten anbefale denne, merket er Maclaren. Den veier lite, er enkel å slå sammen og sette opp, og har skulderstropp slik at den kan bæres ved behov. Trekket jeg sydde har fleece på baksiden, og en brett med strikk oppe som holder det på plass. Kanten nede er også med strikk til å brette inn, eller til å brette ut rundt føttene når lillemalien sovner i vognen med bare føtter. En litt lur detalj synes jeg ;)Siden vi er igang med reisetips deler jeg gjerne noen flere. Vi har jo reist endel med malien etterhvert, og jeg synes at flyturene iblant kan bli ørlite lange. Til Kanariøyene er det 5,5 timer å sitte i ro i ett lite sete...urk. Jeg pakker derfor små poser/gaver med småting som malien kan holde på med og som vi tar frem underveis (alt på bildet er kjøpt igår på salg i forskjellige bokhandler). Jeg tar også med egen god pute og et ullstrikketeppe til henne. Sammen med masse drikke og bokstavkjeks går timene veldig bra. Vi har faktisk ennå tilgode å høre det aller minste surmuling fra henne på reiser og det tror jeg i stor grad skyldes god planlegging (og en blid jente). Denne solkremen fra Vichy tester jeg ut nå, sammen med vår vanlige "bankers" Clarins barnesolkrem faktor 30. Bank i bordet, så har vi ikke hatt antydning til solbrenthet på malien noengang, så dette må være gode kjøp (og en lett overbekyttende mor som sørger for at malien kommer hjem littegranne blekere enn da hun dro, hehe). Det var dagens reklame!


Til neste ferietur lurer jeg på å kjøpe en mini dvd-spiller  med skjerm slik at vi kan ha med oss filmer og se på underveis. Er det noen av dere som har en slik og kan anbefale et merke?

Her hos meg ble  helgeryddingen gjort unna igår, så dagen idag skal brukes til litt mer kvalitetstid sammen med symaskinen. Lillemalien er på akedag med barnehagen og ikveld skal vi koooose oss hjemme i sofaen foran TV'en alle tre ;) Det har blitt lite tid til å besøke blogger i det siste, men jeg kommer sterkere tilbake ;) W'en er forresten ENDELIG kommet i hus etter flere runder med tollmyndighetene (blææærk). Den er fin! Bilder kommer! Tusen hjertelig takk for alle knallkjekke og omtenksomme og snille og gode kommentarer!

Ønsker alle dere flotte ♥ bloggejenter en god helg ;)
og satser på å rekke et innlegg til før vi reiser ;)

05 januar 2010

Hall-gang-entre og trapp


Nytt år..nye prosjekter ;) Rettere sagt gamle prosjekter som skyves opp på listen. Her i vårt store gamle hus er det ett rom fremfor andre som stikker seg ut i oppussingskøen. Eller prosjekter til  full rehabilitering, som det  vel egentlig må kunne kalles. For her er det litt å gjøre.

Hva kaller dere inngangspartiet hjemme hos dere? Hall, gang, entre? Hall høres liksom veldig flott ut, synes jeg. Og vårt inngangsparti er foreløbig ganske langt unna flott! Som dere ser et det hull i gulvet etter der hvor vi flyttet veggene til kjøkkenet. Det elektriske anlegget er klart for mueum. Og gulvbelegget må vel best kunne beskrives som et assortert utvalg?

Vår fremtidige hall består av 10 kvadrat nede, trapp og rundt 12 kvadrat oppe. Vegger, tak, gulv, elektrisk anlegg...alt skal skiftes. Nye plassbygde garderober skal opp, gulv skal støpes, trappen slipes (nesten ferdig!) og fliser legges. De av dere som tenker at vi har endel arbeid foran oss, har helt rett, hihi. Vi planlegger heller ikke å være i mål før til sommeren, litt ettersom tid og økonomi tillater. Men flisene til gulvet i første etasje er tatt ut. En god begynnelse!


01 januar 2010

Jule-januar-gave-trekningBloggen og jeg tok plutselig en uplanlagt juleferie!  Men trekningen av julegavene er endelig klar, og vinneren ble anonyme Ida som får en liten blogg-venninnegave fra meg.  En liten oppmerksomhetstrøstepremie går til Lille Liljehvit, som la igjen kommentaren over. Gratulerer! Send meg adressene deres på mail, så er gavene på vei i posten...snart ;) Og til alle dere andre som var med i julegavelotteriet må jeg bare få si tusen takk for alle snille, omtenksomme kommentarer dere har lagt igjen. Dere skulle fått en gave alle sammen! Som dere ser tok lillemalien trekningen med stort alvor, og i et rasende tempo, og alt gikk ordentlig for seg ;)

Her har vi hatt julegjester boende i flere puljer siden 24 desember, og hverdagene hos oss begynner ikke før 4 januar når huset er tomt igjen. I mellomtiden skal vi fortsette å spise, leke med gaver og ake ;) Idag har vi hatt 22 venner her på nyttårslunsj, og siste gjest er akkurat ute av døren.

Jeg har ikke vært rundt og ønsket godt nyttår på bloggene, så det gjør jeg nå: Godt nyttår og god helg alle sammen! .