26 februar 2010

Jentestrikk


 La meg få sagt det med en gang; jeg er ikke noen strikkedame. Ikke egentlig. Bare tanken på å begynne på, eller snarere avslutte et strikkeprosjekt i min størrelse ikke-veldig-liten-dame får meg til å bleikne. Mali-mo mannens drømmer om hjemmestrikkede gensere i Fana-mønster made by konen blir nepppe virkelighet. Men lillemaliklær størrelse tre år går. Såvidt. Når hun blir litegranne større må hun nok satse på bestemødrenes strikkepinner. Men med OL i alle kanaler må jeg liksom ha noe i tillegg til tv-underholdningen på kveldstid. En ullbukse til neste vintersesong er derfor akkurat påbegynt, så kanskje jeg ender opp med å bli en strikkedame likevel ;)

Flere har etterlyst oppskrift på jakken jeg viste i et innlegg tidligere. Den har jeg strikket i Sandnesgarns minialpakka. Oppskriften finnes i et av fjorårets mønsterhefter, nr 0910 som heter mix barn. Jeg har byttet om på noen av fargene i oppskriften og dessuten lagt til noen perlebroderier etter fri fantasi. Den andre kjolen har jeg laget med utgangspunkt i samme oppskrift, men den er strikket uten glattstrikk oppe, og som en hel kjole i assorterte farger. Også denne er i minialpakka fra Sandnes. To deilige strikkeplagg som raskt ble lillemaliens favoritter.

Jeg vil også sende en takk til alle dere som la igjen spor med omtanke og omsorg i kommentarer og mailer etter innlegget under. Dagene våre går opp og ned, noen er tyngre enn andre. Slik kommer det nok til å være også. Og på de tyngste dagene varmer hvert trøstende ord og hver vennlige tanke ekstra mye. Takk.

Ønsker alle dere fine bloggejenter god helg!


22 februar 2010

6 måneder idag


Jeg tror alle nybakte mammaer har behov for å vise frem sitt lille vidunder, det fineste man har. Et mammahjerte er sprekkfullt av stolthet og lykke! Vi som har måttet legge våre små i en grav får aldri oppleve dette. Kanskje det er derfor jeg så godt husker noen ord fra en nydelig dame, en av interiørbloggerne her inne. Hun fortalte at hun syntes Wilma var et så vakkert navn. Bare det, at noen syntes navnet hennes var fint, fikk meg til å gråte av glede.

Idag er det 6 måneder siden vår elskede lille Wilma kom til oss. Et lite menneske, klar til å begynne sin reise i verden, men uten at livet lenger var tilstede.

Hver gang jeg lukker øynene mine kan jeg fremdeles kjenne den lette vekten av den ennå varme lille kroppen i armene mine, jeg kan se for meg de små røde krøllene hennes, kløften i haken og de lange øyenvippene. I begynnelsen var jeg så redd for å glemme dette, de små opplevelsene jeg fikk ha med henne, de korte minnene. Nå vet jeg at det aldri kan skje.

En mamma som har mistet barnet sitt er fremdeles en mamma. Slik er jeg Wilmas mamma, i hjertet, for alltid. Seks måneder uten deg hos oss, lille venn, men med oss likevel.

20 februar 2010

Bunad størrelse 3 år

Da lillemalien var 6 mnd sydde jeg en bunad til henne. En bitteliten kopi av min egen festbunad fra Nordhordland. Jeg finner ikke bildene her i farten, de ligger på en annen pc, men hun var ordentlig søt i den og det var litt ekstra stas å ha sydd den selv. De siste to 17maiene har jeg tenkt å sy en ny...men det har blitt med tanken. NÅ er jeg imidlertid klar til innsats. Bunad skal det bli!

Jeg er allerede godt igang, stakken er lagt til press med tråklede folder, og beltet er ferdig brodert. Da gjenstår bare monteringen. Livet skal bli rødt, slik som mitt. Dere kan se litt av min bunad her.

Dette prosjektet blir litt sånn at jeg må lære meg dette underveis, noe jeg har knallgode erfaringer med. Hehe. Alt kan læres, hvis man bare er sta nok, det er mottoet jeg jobber etter. Med hjelp og veiledning fra oppbyggelig litteratur og noen drivendes dyktige og knakende kjekke kollegaer så kommer jeg nok i havn ;) Skjorten skal jeg brodere i kvitsaum, men den uttrekkssømmen som forklet skal lages av, den er jeg rett og slett ikke helt trygg på. Klippe opp stoffet, dra ut tråder og så tråkle det sammen igjen? Syns liksom det høres ut som noe man må øve på. Lenge. Til forklet tenkte jeg derfor å hekle en forklebord og montere på et hvitt bomullsstoff. Tror det blir greit, hva sier dere? Damene på jobben har gitt grønt lys, så hekletråd og en bitteliten heklenål nr 0,75 er kjøpt inn og forsøksvis tatt i bruk. Men jeg har GOD tid. 17 mai er jo flere måneder unna....iallfall NESTE 17 mai ;) God helg!!!

17 februar 2010

Ferieminner

Et lite knippe ferieminner på en vinterlig onsdag. Jeg synes disse bildene ble ganske fine, sånn i all ubeskjedenhet ;) Med minusgrader ute er det litt godt å ha sommervarmen fra ferien vår i forrige måned friskt i minne. Her hos oss ligger snøen fremdeles rundt huset, ikke en eneste vårblomst i sikte, ennå. Men det kommer! Solen er tilbake i hagen her, og den varmer faktisk allerede. Også er det lyst om ettermiddagene. Herlig!

Flere har etterlyst oppdateringer fra mali-mo heimen, så her kommer en liten prosjektstatus:
  • gangen; her har vi (les mali-mo mannen)  fått revet litt mer, men det gjenstår ennå mye. Vi har bestemt oss for å skifte rekkverk på trappen, men har litt problemer med strømledninger, så vi må nok grave dypt i lommeboken og finne en kreativ elektriker (her bare aner jeg at oppussingsbudsjettet  vårt kommer til å forsvinne ned i et bunnløst sluk slik at vi blir sittende å spise havregrøt kokt på vann hele våren. I en halvferdig gang)
  • navnetavler; materialer er kjøpt inn og jeg har kladdet et utkast...så da er det vel nesten i boks?
  • soverommet vårt: har allerede lyst på en ørliten make-over. Bare en ørliten (håper ikke mali-mo mannen leste dette nå).
  • nytt prosjekt; jeg er godt igang med å sy bunad til lillemalien. Det blir så flott!!! Bilder kommer. Snart!jeg skal få lagt ut noen bilder av andre sy / strikkeprosjektene som har blitt etterlyst også. Må bare finne en stund med dagslys for å ta bilder ;)
 Er det et prosjekt DU savner oppdateringer på?

Det har blitt lite tid til å besøke alle dere flotte bloggjenter i det siste. Jeg lover å komme sterkere tilbake! Med travle dager i mali-mo familien er det heller ikke så mye som skjer på hjemmefronten. Men med våren kommer vel arbeidslysten og overskuddet? God onsdag!!

10 februar 2010

Litt blått

Eller egentlig litt turkis kanskje? Jeg har sydd nye puter til sofaen og plantet vårblomster i Green Gate koppene. Lillemalistolene fra lekestuen på hytten matcher perfekt i fargen til de nye putene. Kanskje ikke helt tilfeldig, for denne blåturkise fargen er en av mine favoritter. For de som vil male noe lignende, så er det en farge jeg har blandet med utgangspunkt i fargen "isvann". Kransen på speilet har jeg bundet med lavendel fra hagen. Den har hengt ute i hele vinter og har fått et litt falmet uttrykk som jeg synes passer fint her inne. Linputen har jeg laget tidligere, det er bilder av den i et tidligere stue-innlegg. Den har teksten "Jeg folder mine hender små" og bilder av lillemalien som jeg har laget med overføringsark. Stoffene til putene er kjøpt på Stoff og Stil.

Her hos oss har vi hatt noen småslitne dager. Jeg har begynt i jobb igjen nå og kjenner at det innimellom er tungt å fokusere på mennesker og oppgaver. Ting som gikk som en lek tidligere, krever plutselig masse energi og konsentrasjon. Jeg merker veldig godt at hodet og kroppen liksom ikke er helt med i det som skjer. Det er jo ikke så rart, for å være ærlig så ville jeg igrunnen vært mye mer bekymret dersom alt var akkurat som før. Sorgen over å ha mistet et barn forsvinner jo ikke, jeg tror jeg bare blir mer vant til å leve med den etter som tiden går.

Og for de som måtte leve i tro på at vi her i mali-mo hjemmet alltid har det like strøkent som på bildene over...vel, hehe, her kommer et lite bilde av den daglige virkeligheten ;) God onsdagskveld alle sammen!


05 februar 2010

summerfeelingBamseklubben er alvor. Vi leker ikke tiger mamma.

På bildene ser dere noen små glimt fra våre 14 fantastiske dager på Tenerife. Varme, sol, god mat og drikke og helt rolige dager gjorde rett og slett underverker for både kropp og sjel. Vi bodde på et flott SPA resort, noe som viste seg å være et veldig godt valg. Den siste uken hadde vi bestilt Bamseklubb til lillemalien, tiltross for at jeg stilte meg litt skeptisk til om min vesle jente virkelig kunne klare seg uten mammaens omsorg de to timene det varte. Hahah. Hun elsket det! Mens hun hadde det knallkjekt der (se bilde av menneskeetende tiger), koste mali-mo mannen og jeg oss i diverse duftende, boblende bad i spa-avdelingen. Sukk. Vi er allerede enige om at vi må begynne å spare slik at vi kan gjenta dette hvert år. Minst ;) God plan!!!

Tusen takk for alle hyggelige hilsener i forbindelse med mamma-awarden, det varmer! Også må jeg i all beskjedenhet takke for bursdagsgratulasjonene også ;) Jeg fylte, som endel av dere har fått med dere, 36 år igår. Dagen ble feiret med bursdagsmiddag på IKEA sammen med mali-mo mannen og lillemalien, etterfulgt av ørlittebittegranne snoffsnoping på Stoff&Stil. Idag er planen derfor å sy nye vårlige sofaputetrekk når lillemalien er i seng. Ønsker dere alle sammen en god helg!03 februar 2010

Jeg vant!

Bildet er en reprise, en kjempeglad lillemali som hopper i sengen vår.

Omtrent SÅ månebedotten så jeg nok ut da jeg klikket meg inn og så at jeg hadde vunnet avstemningen om årets mest estetiske mammablogg inne hos Foreldremanualen. Utrolig overraskende å bli nominert der inne, og knallkjekt å vinne!!!!! Tusen hjertelig takk til alle dere skjønne jenter som har stemt på min blogg! Nå når bankkontoen er tom etter vår noe impulsive ferietur og alle mine planer om interiørhandling derfor er grundig skrinlagt, så passet et gavekort på 500 kroner i en interiørbutikk utrolig godt! Jeg kommer til å kose meg leeenge med å velge ut en premie! Jippiiiii!