24 september 2010

håp


Disse dagene veksler alle følelser og tanker mellom de store ytterpunktene. Det ene øyeblikket er fyllt med sitrende forventning, jublende glede og en inderlig tro på at vi skal få lov til å bli kjent med dette lille mennesket, også utenfor magen. Det å holde fast i overbevisningen om at ingenting skal ta fra oss denne lille babyen er ikke lett. Frykten for alt som kan gå galt, den oppslukende bekymringen dersom det går litt lang tid mellom hvert spark og en iskald redsel for å måtte gi slipp på enda et lite menneske som man allerede elsker mer enn noe, er hele tiden tilstede.

Noen ganger er ni måneder en nesten uoverkommelig evighet av tid. Januar og babyens ankomsdato er ennå langt unna. Vi forsøker å fylle dagene med håp mens vi venter.21 september 2010

dagseng i loftsstuen


Idag kommer flere bilder  fra tv-stuen vår, som stadig har litt arbeid igjen før den er ferdig. Som dere ser er det blant annet noen lister som mangler og fremdeles stikkontakt-hull i veggen ;) Lappeteppet er iallfall klart og idag kan dere se lappeteppeoppskriften min, del 2, inne hos NiB. Dagsengen på bildet her er fra IKEA og kjøpt på Finn.no, den lille krakken er gammel og (jule)grisen er fra maileg.

Jeg har lett veldig etter en lyseblå-grå-grønn spraymaling for å male denne sengen, er det noen av dere som har forsøkt lignende, kan tipse om en god spray/farge eller om dette vil bli holdbart? Spraymaling er absolutt ikke min sterkeste side, men jeg vet at veldig mange av dere bloggejenter  har forsøkt spraying av ulike ting.

På planen for tv-stuen nå står innkjøp av ny lampe til den åpne trappen. Lampen skal henge i åpningen dere ser her. Men så var det valgets kvaler da, akk, det er ikke bare enkelt å kjøpe lampe når det finnes så mange fine. Og skal den dessuten henges opp sentrert foran vinduet, eller skal den henge midt i åpningen til trappen? Akk. Kom gjerne med synspunkter! Jeg tror beslutningsvegringen min har tatt helt overhånd og ser for meg en mørk trapp her hele vinteren, hihi.

For litt siden fikk jeg også en koselig invitasjon fra LIvs Lyst om å lage et innlegg inne hos henne om huset vårt. Så idag finner dere meg jammen der inne også! Den flotte bloggen til Liv finner dere her!

Håper alle dere flotte bloggejenter får en herlig dag! Blir kjempeglad for kommentarene dere legger igjen,og håper å få tid til en bloggerunde en av dagene. Knallkjekt at så mange syntes puten under her ble fin, jeg må nok igang med symaskinen igjen om ikke så lenge, er i putemodus for tiden kjenner jeg. Er snart tilbake igjen!19 september 2010

hjemmelaget Cath Kidston puteHva gjør man når man  ønsker seg så veldig-veldig-veldig en Cath Kidston pute i akkurat de målene i akkurat det Cath Kidston-favoritt-mønsteret. Og dette ikke finnes? Man må rett og slett komme på noe lurt.

Metervare av Cath Kidston stoff går såvidt jeg har funnet ut ikke å få kjøpt i Norge, og å handle fra England blir liksom både dyrt og styrete. Jeg har nemlig dårlige erfaringer fra siste utenlandsnetthandel, da jeg etter masse leting og hjelp fra snille blogglesere tilslutt fant en kjempefin W for så å måtte ta en lang og sur krangel med tollmyndighetene før jeg omsider fikk den i hus...

Skittentøysposer/nett derimot, det finnes. Mine to kommer fra denne fine nettbutikken til knallkjekke Monja (tusen takk for hjelpen snille du). Og etter litt kvalitetstid med symaskinen har jeg nå to drømmeputer på plass i heimen. O lykke ;)

For de som vil ha en liten DIY: jeg sprettet først opp sømmen øverst, tok ut snoren, sydde i en skjult glidelås og snudde original-reklame-merket. For det er jo fremdeles en original Cath Kidston pose-pute, i litt redesignet utgave ;) Er veldig fornøyd og synes jeg var skikkelig lur. Hihi.

Etter en heller hektisk forrige uke, med mali-mo mannen på jobb i Oslo og stakkars lillemalien hjemme med omgangssjuke, så satser jeg på å få til etpar innlegg til i uken som kommer. Har flere spennende ting å vise dere nemlig ;) God ny uke alle sammen!14 september 2010

sommer på hell

Sommeren ser definitivt ut til å ha gitt seg for i år, men hos oss har vi allerede lagt planer for neste år. Vi har begynt letingen etter neste års sommerferietur på nettet. Jeg har forstått at det kan være lurt å bestille tidlig, flere hotell er allerede utsolgt i den tidsperioden som passer for oss! Er det noen av dere som har tips til flotte feriesteder/ hoteller eller gode erfaringer de vil dele blir jeg takknemmelig for det. Vi leter etter en 3- eller 4-roms leilighet på et barnevennlig hotell, gjerne med inclusive muligheter i midten av juni. I sol og varme!Selvsagt til en billig penge ;)

Vi har også lagt planer for ting vi ønsker å gjøre i og utenfor huset til neste år, blant annet står et lekehus ute i hagen høyt på listen til lillemalien. Hun ser for seg et lite hvitt eller rosa hus i to etasjer med trapp, så det er mulig forventningene må justeres ned litt ;) Enten det, eller så må vi ta et snekkerkurs på kveldstid, hihi ;)

Bildene er fra sommerannekset vårt, som vi av forskjellige grunner desverre ikke har fått brukt noe særlig denne sommeren, håper det kan bli annerledes til neste år. Ønsker dere en god tirsdag alle sammen!


06 september 2010

eldhusDet blomstrer på det gamle eldhuset vårt. For to år siden laget jeg det lille bedet langs veggen, og det har nå begynt å vokse seg litt til her. Jeg har en rose (New Dawn), tre klematis (Alpina, Montana og President) og i tillegg har jeg plantet lammeøre, salvie, lavendel, geranium og en blå klokkeblomst jeg ikke husker navnet på ;) Kjekt med et bed som ser ut som et bed, sånn som jeg liker det ;)

Utenfor huset vårt er det nemlig noenlunde grundig kaos...vi har privat vei ned til huset, og har hatt gravemaskiner på besøk for å lage ny og bedre vei, med drenering. Et absolutt pluss her i Bergen ;) Fra parkeringsplassen vår ned til huset har vi til nå bare hatt en gjengrodd sti, men her skal det bli grusvei, også den med drenering (jubler). I kjent mali-mo stil, så har slike prosjekt en tendens til å vokse underveis, sånn at det nå også omfatter trapp i naturstein, blomsterbed, et lite stakittgjerde, en hengebjørk, en del busker, noen peoner, og roser...hmmm. Hehe, jeg får liksom en følelse av at vi her har fått enda et nytt prosjekt som blir stående halvferdig i laaang tid fremover;) Oppdatering kommer!


God mandag, alle kjekke bloggevenner ;)01 september 2010

litt nytt på lillemalirommet


Rommet til lillemalien har fått en liten ommøblering siden sist jeg viste bilder herfra. Den gamle skuvsengen etter hennes tippoldemor står nå ved vinduet, og har fått himmelseng-gardin på ekte prinsessevis. Det rosa speilet på gulvet er fra IKEA, og var opprinnelig svart. Med litt prinsesserosa maling passer det nå perfekt inn her for en liten pyntejente på snart 4 år ;) Kurvdukkevognen er fra Fretex, den lille dukkesengen er kjøpt i bloggbutikken til Huset i hagen (savner deg...) ;). Dukkeserviset er en gave fra en keramikkkyndig kollega. Leketeltet, tallerkenhyllen og vimpelrekken har jeg laget.

Bokskapet er nytt her inne, vi hadde det tidligere i midtstuen nede, men der har vi også ommøblert i påvente av fremtidig oppussing (...), så da havnet skapet her. Det er et Billy-skap fra IKEA og rommer nå det meste av leker og bøker. Jeg har satt inn kurver til forskjellige småting, en til dukkehus -tingene, en  til dyrefigurer osv. Forhåpentligvis gjør dette ryddingen lettere her  inne for både meg og lillemalien ;) 

Jeg må samtidig få takke hver og en av dere som la igjen en hilsen etter det forrige innlegget mitt om Wilma. Når man deler noe av det som er personlig, vanskelig og vondt, noe som absolutt ikke handler om interiør og oppussing, så er omsorgen og omtanken fra dere blogglesere noe som virkelig rører meg. Jeg har ikke rukket å svare hver og en av dere tilbake, men jeg håper jeg når dere alle her. Tusen takk- en stor klem fra meg til hver og en av dere.