31 oktober 2010

halloween


Reinspikka kommersiellt salgsstunt eller bare litt uskyldig barnemoro? Det er mange meninger om Halloween. En kan like det eller ikke, men her har lillemalien nå funnet ut at det finnes noe som heter helløuviin, som hun sier. Utkledd som verdens aller minst skumle heks, og med et godt tak i hånden min, har hun ikveld trålet nabolaget med heksehatten på snei og med kulerunde øyne sanket inn mer godteri enn hun noengang har sett i sitt liv. En strålende lykkelig liten jente og derfor selvfølgelig en kjempekoselig kveld for mammaen også!!!

Gresskarlykten her laget vi sammen igår og den har pyntet trappen til glede for både liten og stor ikveld. Her i huset blir nok dette en av våre tradisjoner i årene som kommer ;) Håper alle dere blogglesere også har hatt en flott og ikke altfor skummel kveld!

27 oktober 2010

sølvrammer


I helgen fikk vi endelig gjort noe vi har planlagt lenge, en aldri så liten ommøblering på soverommet. Når først mali-mo mannen hadde tømt hele rommet for møbler fikk likegodt tregulvet et strøk med oppfriskningsmaling i samme slengen, så nå gjenstår bare litt rydding og ordning i et "nytt" rom.

Hyllen over sengen har fått ny krans. Ringen har jeg laget av en kraftig ståltråd og så har jeg klippet inn lavendel fra hagen og festet på med tynn brun metalltråd (blomstertråd). Lavendelen utenfor her er fremdeles fin, til tross for mange dager med minusgrader og min erfaring er at den blir veldig mye flottere med hyppg frisering, så her blir det nok flere lavedelkranser før jul. Også lukter det helt herlig!

Rammene på hyllen er noen gamle billige trerammer som etter langtidslagring på loftet nå var klar for resirkulering på Fretex. Med lim/ sølvfolie fra Panduro etterfulgt av en runde med litt brunmaling og lakk, så endte de opp som nye "sølvrammer" her hjemme isteden. Enkel og rimelig fornyelse;)

Idag regner det sidelengs her, lillemalien er hjemme fra barnehagen med en grundig "snottanese", vi har fyr på peisen og på komfyren står en høne på kok. Dagens middag blir hjemmelaget hønsefrikasse, og verdens snilleste svigermor kommer på besøk for å være barnevakt mens mannen og meg er på sorggruppe. Må samtidig få takke dere alle sammen for all omtanke og alle gode hilsener dere legger igjen her. Vi følges veldig tett opp fra sykehuset og håper og håper og håper. Kjempeglad for at dere håper sammen med oss

 

21 oktober 2010

lyspunkt


Elektrikeren har vært her og ordnet opplegg for den nye lampen til gangen / trappen/ tv stuen. Og vi klarte omsider å bestemme oss for en lampe! Lampen kjøpte vi på denne koselige interiørbutikken her i Bergen (litt helt usponset reklame!).  Den er fra Lene Bjerre og jeg synes den ble kjempefin her i trappen, ikke for stor og ikke for liten. Jeg var litt usikker på om det ble nok lys her med bare en lyspære, men det viste seg å holde i massevis ;) Et skikkelig lyspunkt rett og slett!

Ellers er det litt slitsomme dager for tiden, jeg mer eller mindre bor på sykehuset mens de tar utallige prøver og undersøkelser. Det er jo gjerne slik at jo mer man leter etter potensielle risikoer og mulige avvik fra normalen, jo flere finner man. Jeg er derfor sykemeldt på fullt i foreløbig en uke, mens legene gjør jobben sin.  Selvsagt synes jeg det er flott at vi får en god oppfølging, men det er likevel fryktelig tungt psykisk å være så utrolig bekymret hele tiden. Jeg fortsetter med å krysse fingre og tær og alt jeg har for den lille babygutten vår og forsøker å holde fast på håpet om at alt vil gå bra. Akkurat nå skal jeg straks opp på sykehuset igjen, mens ettermiddagen idag skal brukes til koselig babybesøk hos en venninne som har fått en liten datter ;) Er snart tilbake med bilder av et nytt prosjekt her i huset! (vi har jo så få på gang fra før...hihi ).

Ha en flott dag alle koselige bloggejenter!

17 oktober 2010

høstonn
Det ble plutselig en liten pause i innleggene herfra, det var ikke planlagt men dagene har rett og slett løpt litt fra meg i det siste. Mannen jobber mye borte for tiden, og jeg pendler mellom jobb og massevis av svangerskapskontroller og undersøkelser på sykehus og hos spesialister. Godt å føle at vi blir nøye fulgt opp iallefall. Men med travle dager blir det mindre tid til å slappe av med blogg ;)

Idag har vi hatt høstonn i hagen her. Sammen med min lille hjelper i rosa har jeg plantet 212 påskeliljeløk under det store morellebærtreet. Neste helg tenker vi å spe på med blå scilla, snøstjerneløk og gjerne noen krokus. Håper vi får til en flott blomstring der til våren. Siden treet er utsikten fra to av kjøkkenvinduene så kan jo den (forhåpentligvis) fine blomstringen nytes innenfra også ;)

Staudene i de to jernkrukkene ved inngangsdøren er satt til vinterlagring i kjelleren, og høstblomstene kom på plass sammen med litt pynt lillemalien valgte ut på hagesenteret. Og det beste av alt, mens vi koste oss med dette bar flinkeste mali-mo mannen inn alle hagemøblene og ryddet hele kaoskjelleren i tillegg. Herlig!

Ønsker alle dere koselige bloggevenner en kjempeflott uke og må igjen få takke dere så veldig masse for alle hilsener her hos meg ;) Skulle ønske jeg hadde tid til å besøke bloggene til dere alle sammen og legge igjen noen ord, men så var det tiden da. Dere skal iallfall vite at jeg blir veldig glad for hver en kommentar!

Akkurat nå skal bena på bordet og jeg skal kose meg med hjemmelaget soppsuppe, nybakte rundstykker og søndagskrim på tv. Stearinlys, fyr i peisen og malende katt i sofaen...god søndagskveld!04 oktober 2010

PiP

Jeg er absolutt ikke en sånn en med vinnerlykke. Jeg har innsett dette, og overlater Lotto og Flaksloddinnkjøp til mannen i mitt liv. Ikke at han vinner han heller da ;) Vanligvis er det sånn at jeg ikke tar lodd i givaawayer rundt omkring heller, men iblant så slår jeg til tiltross for manglende tro på vinnerlykke. Og da blir jo overraskelsen når jeg er den heldige mye større!!!

Her ser dere bilder fra en av våre gode morgener her hjemme. Jeg jobber redusert stilling og begynner på jobb kl 9 for å få nettopp det, gode morgener sammen med lillemalien, og selv om det merkes på lommeboken, så er det verd hver en manglende krone. Ordentlig frokostsjokolade med krem er derfor ikke sjelden kost her i huset. Og den drikkes nå i nye kopper vunnet hos den sjarmerende jenten bak bloggen Tomines hjem. Hurra for gode morgener og hurra for de nye koppene!

Kakaomorgen har det definitivt ikke vært de siste dagene. Lillemalien er skikkelig syk stakkars, med 40 i feber på tredje døgnet og ørebetennelse. Jeg blir jo lettere oppløst jeg når ingenting hjelper den lille vennen, men etter en hastetur på barneklinikken igår håper vi ny medisin endelig virker.

Så må jeg bare få sende en kjempeklem til alle dere som har sendt så mye varme og omtenksomhet til meg etter det forrige innlegget, både i kommentarer og i mailer. Jeg setter utrolig stor pris på det, tusen takk. Dette svangerskapet er ikke fylt av glede og forventning på samme måte som de forrige, men jeg forsøker å ta en dag om gangen og beholde håpet og tro på at det skal gå bra.