29 november 2010

gjestetoalett
Her kommer litt flere bilder fra det vesle gjestetoalettet vårt. Det ligger ved siden av tv-stuen i andre etasje, vegg i vegg med badet her oppe. I fremtiden håper vi å kunne slå sammen både dette vesle rommet, badet og gangen utenfor til et stort familiebad...men før vi kommer så langt er det endel andre prosjekter som må prioriteres. Oppussing av et gammelt hus koster jo ikke bare masse tid, men også endel penger ;)

Her inne har vi valgt rimelige løsninger som ikke skulle være veldig arbeidskrevende, nettopp fordi det kun er ment å være for noen år. På gulvet har vi (les mali-mo mannen) lagt linoleum. Dette er et gulvbelegg som er godt egnet for et toalett med litt vannsøl, det er både slitesterkt, relativt rimelig og veldig fint. Synes jeg da ;) Glassfiberstrien er malt fra gul til egghvit, det samme er takvinduet, tak og lister. Kommoden er gammel, og var blitt så ødelagt i den lakkede overflaten at jeg valgte å male den lysegrå. Speilet er fra IKEA, men har fått på litt sølvfolie og noen forsiktige strøk med lakk/ maling. Lampen er også fra IKEA, mens det gamle vaskestellet er...gammelt ;)

Håper dere alle sammen får en knallkjekk mandag, og legger til at du fremdeles kan stemme på mali-mo bloggen inne på Dagbladets sider. Stem ivei, og tenk på at for hver gang du stemmer øker vinnersjansene dine ;) Samtidig er du da med i trekningen av gratis håndverkerhjelp!!! ...og det er det vel flere enn meg som kunne tenkt seg ;) Trykk HER for å komme til avstemningen!

Det er flere som har etterlyst en julekalender her inne hos meg i år også, og det blir det;) Jeg er tilbake på onsdag med første "luke" ;)


22 november 2010

lyseblåttHer hos oss er det fyr på ovnen og bena på puffen ;) Jeg er en skikkelig periodestrikker, ikke noen avanserte ting, men jeg synes det er veldig koselig å ha noe å holde på med foran tv'en om kveldene. Akkurat nå strikker jeg babyteppe til lillebroren i magen. Garnet er i ull og heter Lanett, og fargen er litt sånn gammeldags lyseblågrønn. Veldig fin, synes jeg. Oppskriften har jeg funnet på selv, veldig inspirert av de fine lillelam teppene.

I dette svangerskapet har det vært vanskelig å handle babyting, stulle og stelle og gjøre istand. Jeg klarer ikke helt å glede meg sånn ordentlig og virkelig tro på at alt skal gå bra denne gangen. Det klarer jeg nok heller ikke før babyen faktisk er født. Vi har jo ingen garantier selvsagt, men tett oppfølging fra sykehus i forhold til det medisinske hjelper litt. Derfor har jeg begynt å håpe-handle bittelittegranne babyting. Noen få lyseblå plagg er innkjøpt, vasket og gjemt vekk nedi en kommodeskuff. Et lite strikkesett har jeg også begynt på. Sånn i tilfelle det går bra, liksom ;) Tenk, bare 51 dager igjen!

Og, har du lyst til å stemme på meg inne på Dagbladets nettsider kan du gjøre det ved å trykke her. Jeg er så kjempetakknemmelig for alle stemmer, tusen, tusen takk alle sammen

18 november 2010

syskrin med følge


Jeg har tidligere ikke vist så mye bilder fra dette rommet, som heter "midtstuen" fra gammelt av. Som dere ser ligger det midt mellom det som idag er kjøkken (tidligere stue) og det vi har som stue (som også var stue tidligere). Derav navnet, antagelig ;) Her har tre av veggene dører, henholdsvis en enkel, en dobbel og en trippeldør. Den siste veggen har et stort vindu, så det er ikke det enkleste rommet å møblere ;) Vi planlegger å bruke det som spisestue, men enn så lenge fungerer det mest som lekerom for lillemalien.

Vi  har foreløbig kun malt over de gammelbrune og skakke 60-talls plateveggene, men etterhvert skal både gulv, tak og vegger skiftes ut med tapet og panel. Eikelaminaten skal ut og hvitlutet furugulv på plass her også. Som dere skjønner, i dette huset går vi neppe tom for prosjekter med det første ;)

Glasskapet dere ser på bildet er helt nytt og fra IKEA. For en tid siden malte jeg det, med en lysegrå farge jeg blandet av forskjellige malingsrester. Seks strøk måtte til for å dekke det mørke utgangspunktet....puh. Syskrinet er gammelt, vi fant det i en haug med rusk i kjelleren da vi flyttet inn. Det må ha en liten reparasjon i åpningsmekanismen, men etter å ha fått en grundig såpevask skal det nå få være akkurat slik det er. Det er allerede stappfullt av halvferdige prosjekter ;)

Ha en flott torsdag alle sammen!

PS: Dere kan fremdeles stemme på månedens blogg inne på Dagbladets nettsider. Min blogg er en av de utvalgte (litt stolt, litt flau, veldig glad!) Tusen takk for alle stemmer! Du kan stemme ved å trykke her!14 november 2010

stue igjen
Stuen har fått et litt mer høstlig preg, litt nesten-advent er det vel egentlig. Jeg har sydd to lilla puter i et litt kraftig linstoff, og en grålilla i et melert bomullsstoff. Egentlig hadde jeg tenkt å kjøpe inn noe lillablomstrete også, men siden jeg aldri fant det rette stoffet flyttet Cath Kidston putene ned fra soverommet for en stund. 

Den fine PiP-koppen er en gave fra denne koselige jenten som var på besøk her for en tid siden. Jeg har tatt den i bruk som blomsterpotte for en liten lyselilla fiol (?). Det er vel kanskje ingen ordentlig fiol på dene tiden av året, men fin er den iallfall, synes jeg. Tilbudsrosene står i et gammelt bærspann i sink, pyntet med lillemaliens bunadssølje. Advent og søttende mai på en gang er vel en bra kombinasjon? I tillegg har vi feiret farsdag idag, med marsipankake, lys og kaffe på sengen for verdens beste mann og pappa.

Har du lyst til å stemme på meg inne på Dagbladets nettsider kan du gjøre det ved å trykke her. Jeg er utrolig takknemmelig for alle dere som har valgt å stemme på meg, tusen, tusen takk alle sammen 

Resten av dagen idag skal jeg tilbringe med bena opp og strikketøyet innen rekkevidde. Bekkenløsningen har virkeig festet grepet nå og jeg må si jeg gleder meg litt til jeg skal ut i ekstra tidlig permisjon fra jobb 1 desember. Mens jeg ligger på sofaen idag har mannen lovet å liste i tv-stuen og ordne litt småplukk på gjestetoalettet så forhåpentligvis kommer det bilder av noen ferdige prosjekter her snart ;) Håper dere får en flott søndag alle sammen!07 november 2010

litt gulvnytt


Gjestetoalettet i andreetasjen har lenge hatt et liv som kott her i huset. Et skikkelig rotekott! Nå har mali-mo mannen tappert gravd seg til bunns i lageret, Fretex har fått en haug med ting og en liten minioppussing er igang. Jeg sparer dere for før-bildene, men stikkord er gul strie på veggene og det jeg kaller institusjonslinoleum på gulvet. Et sånn slags brunfarget flekkete gulvbelegg som er hyppig i bruk i offentlige bygninger, hvis dere skjønner? Ikke rart dette rommet  endte opp som kott kanskje ;)

Helst ville jeg jo ha kjøpt inn nytt av både det ene og det andre, men det koster jo penger. Så nyhetene her inne ble linoleum fremfor fliser, noen liter maling til veggene og nyoppussede gamle møbler. På gulvet har vi nå den fineste linoleumen jeg har sett. Et litt gammeldags mønster og kjempefine farger, synes jeg da. Det er nesten sånn at jeg ser meg rundt etter flere gulv å legge denne linoleumen på ;) At den i tillegg er kjempegod å gå på er heller ingen ulempe.

Jeg kommer straks tilbake med bilder av resten av rommet, og litt nye bilder fra stuen. Kamerakabelen er ødelagt her, så jeg får ikke lastet bilder over på pc'en. Grrr.

I egenreklamens ånd må jeg samtidig minne om at jeg er en av fire nominerte blogger inne på Dagbladets nettsider denne måneden. Hvis du vil stemme, kan du gjøre det ved å trykke HER. Tusen takk til alle dere som har stemt på meg, jeg blir veldig glad og veldig takknemmelig og litt mer enn veldig flau også ;)

Ønsker alle lesere av bloggen en god ny uke!

01 november 2010

soverommet i Dagbladet
Idag kan dere se den lille hoppeloppen vår på Dagbladets nettsider. Litt pussig å tenke på at haugevis med ukjente kommer innom soverommet vårt på besøk iløpet av dagen, men veldig koselig å bli plukket ut som en av månedens blogger! Har dere lyst til å stemme på meg blir jeg selvsagt kjempeglad, og det kan dere gjøre ved å gå inn på DENNE linken.  

Etter ommøbleringen ser soverommet vårt nå slik ut. For å få plass til babysengen her inne var det helt nødvendig å plassere møblene litt annerledes, og denne løsningen ble vi veldig fornøyd med. Det er ikke alltid så mye som skal til for å få et rom til å bli nytt! Bilder fra slik soverommet var før ommøbleringen kan dere se her.

Jeg har sydd en ny liftgardin i lin, og teppet på sengen er det samme som jeg la ut oppskriften på inne på NiB. Den finner du her. Kurvstolen er gammelt arvegods som fulgte med huset, det samme er den lysegrønne krakken og måneskinnslampen. Garderobeskapene er fra IKEA, med hjemmesnekret sokkel laget av mali-mo mannen. De gamle koffertene på toppen rommer interiørblader!

Som dere ser har Cath Kidston putene nå funnet veien inn hit. Det ser ut til å være et slags gjennomgangstema hos oss for tiden, løse detaljer flyttes stadig fra rom til rom og skaper ulike inntrykk ut fra hva de plasseres sammen med. Her synes jeg putene ble et ganske så romantisk innslag og det passer vel bra på et soverom!

Ønsker alle mine blogglesere en flott ny uke!