30 desember 2010

lillebrorJulen i år kom med den aller vakreste gaven, og for en fantastisk overraskelse! Natt til juledag valgte lillebror å starte reisen ut til oss. Ikke alt gikk etter planen og det ble en dramatisk fødsel. Det planlagte keisersnittet endte i et akutt keisersnitt med narkose på meg, men det vikitigste er jo at det tross alt gikk bra, og tenk, nå er han her!

Vi koser oss her hjemme nå. Lilllemalien er en overlykkelig storssøster som allerede elsker lillebroren sin mer enn noe. Og vi er to inderlig takknemmelige og lykkelige trebarnsforeldre. Nå skal vi nyte de nærmeste dagene sammen i fred og ro her hjemme!

24 desember 2010

Julekalender 2010: jul!
 
Julaften er nesten over og vi nyter freden og roen i huset ;) Nåja, ro og ro...lillemalien ligger lys våken på sofaen her, med en julegave i hver armkrok og smiler fra øre til øre.

Vi har hatt en så veldig koselig kveld, og det har rett og slett vært deilig å bare være hjemme. Jeg merker godt at det ikke er lenge til termin nå og da er det ekstra godt å kunne ta det rolig ;)

Jeg ønsker hver og en av dere en fredelig og god julenatt, og en fortsatt fin juletid. Samtidig må jeg få takke alle dere som har besøkt meg her gjennom desember og for alle koselige hilsener dere har lagt igjen. Jeg setter veldig stor pris på dere, bloggen hadde ikke vært den samme uten dere ;)

For meg er det selvsagt masse følelser i kropp og sjel på en dag som denne, og det å stå høygravid og legge ned blomster på Wilma sin grav er ikke enkelt. Kjærlighet, sorg, håp, savn. Jeg vet at det er mange av dere som besøker bloggen min som nok også har kjent på disse følelsene idag. Hvor sammensatt livet er, hvor inderlig dyrebart og hvor skjørt. Jeg sender derfor en ekstra varm juleklem til dere. God jul fra familien mali-mo!


23 desember 2010

Julekalender 2010: forventningsfull


Idag fikk kjøkkenet en grundig rydding og en aldri så liten minijulevask, så nå henger grønnsåpe-salmiakk lukten i veggene her. Julelukt! Juletreet har kommet på plass i løpet av kvelden, duken er strøket og pinnekjøttet satt i vann. Alt er klart for morgendagen. Iallefall klart nok, selv om vi fremdeles dusjer i lyset fra stearinlys da ;)

Akkurat nå sitter vi her og ser på julekoselige Love Actually, smågomler på julegodteri og drikker julebrus ;) Oppe i sengen sin sover en forventningsfull lillemali med den nye julestrømpen sin hengende på sengen, klar for besøk av juenissen. Julen er her snart, og jeg gleder meg jeg også.

Ønsker dere alle sammen en god og glad julaften imorgen!


22 desember 2010

Julekalender 2010: hvitt


Her hos oss er det nå snart klart for jul. Litt småplukk gjenstår, men det er deilig å kjenne at julefreden kan senke seg utpå dagen imorgen. Handlingen er unnagjort, gavene pakket inn, julekortene er så godt som avsendt (!) og juletreet står i kjelleren. Den store julevasken er utsatt til 2011, og vi satser på å komme oss velberget gjennom juledagene med kun tre slag juklekaker ;)

Hvite svibler, hvitt pressglass, hvit damaskduk, hvit pepperkakeglasur og bittelitt rødt.  På kjøkkenet har jeg bundet hjertekranser av buksbom til dørene på vitrineskapet. Lysglassene fra Tine K har seilt opp som min nye favoritt, men jeg lurer på om jeg ikke må tipse nissen om de hvite med stjerner på også. Lysglass får man ikke for mange av, eller?
.
Dagen idag har vært veldig fin, med gode tilbakemeldinger fra sykehuset. Imorgen er det ny sykehuskontrolldag på meg og lillebror, vi krysser fingrene for den også. Og for dem som nå lurer; status for badet er også god ;) Ett malingsstrøk gjenstår, så har vi et "nytt" rom til jul!


21 desember 2010

Julekalender 2010: mandel


I disse førjulstider er det vel ekstra viktig å ta vare på de gode og rolige stundene, sånn at alle tilløp til julestress motvirkes i startfasen. Her i huset har badet vårt i andre etasje lenge ropt på fornyelse. Igår fikk jeg den gode ideen om at tiden nå var kommet. Gravid i niende måned, og tre dager før jul. Klart man da skal pusse opp badet. I rettferdighetens navn må jeg legge til at det kun blir en minioppussing. Umalte furulister, vinduskarm og gul glasssfiberstrie skal males, nye lamper og speil skal på plass. Jammen sa jeg julero.

Jeg har fått på et strøk sperregrunning på den gulnede furuen, og deretter har arbeidslysten forduftet. Vi dusjer derfor inntil videre i skinnet av stearinlys, siden lampene er skrudd ned. Ganske koselig, egentlig. For å motvirke tilløp til stress rundt baderomssituasjonen har jeg belønnet meg selv og mine gode ideer med nok en liten førjulsgave. Jippi! Min første BRUKA skål er nå i hus. Denne er hvit, med MANDEL skrevet i sølv. Passet vel bra med en god porsjon brente mandler oppi? Ha en flott og stressfri kveld!


20 desember 2010

Julekalender 2010: julestrømpe


Julestrømpen jeg begynte å brodere til julen ifjor, ble ferdig idag. Et godt eksempel på at det man ikke rekker å bli ferdig med til jul det ene året, godt kan gjøres ferdig til neste jul ;)

Jeg har brodert med mørkerødt moulinegarn på hvit lin. Skulle gjerne delt linken til hvor jeg fant dette monogrammet, men den har altså forsvunnet på pc-en siden ifjor. Det var en fransk nettside med korsstingsopskrifter, men hvilken...er det noen som vet hvilken side jeg mener må dere veldig gjerne tipse meg. Jeg håper jo selvsagt at jeg må sy en ny julestrømpe til neste jul ;) Strømpen har jeg foret med hvitt bomullsstoff, en restebit av et gammelt laken som er ordentlig glatt og mykt. Jeg har også sydd på litt engelsk blonde som jeg hadde liggende, og et god jul-bånd.

Det er litt størrelse på denne julestrømpen, så om morgenen på julaften skal den henge på sengen til lillemalien, full av godteri, en ny koselig familiejulefilm og en liten ekstragave for å korte ned ventetiden. Og for de som lurer så står A-en for Amalie. Ja, det er det lillemalien egentlig heter ;)


19 desember 2010

Julekalender 2010: vinn!


For en tid tilbake ble jeg den lykkelige eier av en knallfin N.U.D lampe. Denne hadde jeg ønsket meg en god stund, så det har vært desto vanskeligere å innse at jeg ikke har noen plass hvor den kan henge her hjemme.

Men det har kanskje du? Vil du ha N.U.D lampen på bildene her behøver du bare å legge igjen en kommentar under dette innlegget, så trekker jeg en vinner på lillejulaften. Har du ikke blogg selv, må du legge igjen et navn eller gjøre deg gjenkjennbar på en annen måte.

Lampen er som sagt helt ny og ubrukt, med beige tekstilledning og hvit porselenssokkel. Du ser flere bilder av den her. Lykke til!

 

18 desember 2010

Julekalender 2010: tradisjon


Juleforberedelser for meg handler nok masse om nostalgi og en videreføring av forskjellige tradisjoner som jeg selv har vokst opp med, og slik er det nok for mange av oss. Julekakebaking på kjøkkenet sammen med mamma er absolutt forbundet med mine gode barndomsminner, og jeg er så heldig å ha en lillemali som nikoser seg skikkelig når hun får bake litt. Berlinerkranser, pepperkaker og bordstabler er foreløbig i boks, og vi knasker i oss stadig mer av resultatene hver dag. Spørs hvor mye som egentlig blir igjen til jul ;)

Samtidig som jeg forsøker å videreformidle det jeg selv setter pris på ved julen, og som jeg tror at lillemalien også vil like, så skaper vi jo våre egne juleminner og faste juleaktiviteter. En slik ny tradisjon ble nok skapt idag, nemlig årets barneforestilling på Den Nationale Scene. Vi har sett en knallkjekk versjon av Dyrene i Hakkebakkeskogen og før hun sovnet lurte lillemalien på om vi ikke kunne gå på teater i det fine slottet imorgen også?

Må samtidig få sende en kjempestor gratulasjonsklem til knallflinke Linda- Den gode feen- som veldig velfortjent har vunnet Dagbladet og Kulørs kåring av Årets Interiørblogg. Dette er en av mine absolutte favorittblogger, og feen er helt sikkert velkjent for de aller fleste som leser her hos meg også. Heia deg Linda, veldig glad på dine vegne!

Inne hos NiB har de en egen julekalender, og jeg er dagens luke ;) Så kjekt! Trykk her for å se !

Håper alle kjekke blogglesere har hatt en fin lørdagskveld!


17 desember 2010

Julekalender 2010: hjertejul
Her hos oss har vi lenge levd en gardinløs tilværelse. Vi har ikke naboer tett på oss, og ikke mye direkte innsyn i rommene utenfra heller. Vinduer uten gardiner slipper jo dessuten inn mye mer lys, og det synes jo jeg er veldig fint da. Kjøkkenet har derfor vært uten gardiner siden det stod ferdig til julen for to år siden, men plutselig fikk jeg virkelig lyst på et sett med egne gardiner til bruk i julen. Julegardiner rett og slett!

Jeg har sydd et sett lange gardiner til dette største vinduet, de tre andre har fått 1700-talls rullgardiner. Til neste jul skal jeg ha rukket å fore dem også, det orket jeg rett og slett ikke begynne med i år. Bekkenet setter dessuten effektivt en stopper for altfor mye kvalitetstid med symaskinen ;)

Det er vel mange av oss som husker barndommens julegardiner med nissetrykk og store juleroser i friske farger. Selv har jeg gode minner om koselige frokoster ved kjøkkenbordet under gardiner med både julenisser og dompapper. Gardinmotene skifter jo de som alt annet, og jeg ønsket meg nå noen litt gammeldagse og klassiske julegardiner til mitt kjøkken.

Gardinstoffet fra Stoff og Stil synes jeg passet godt hos oss. Det er i en litt grov bomull, naturfarget med grått og rødt i striper og hjerter. Hertejulegardiner. Håper lillemaliens barndomsminner vil inneholde mange koselige julefrokoster med disse gardinene i bakgrunnen ;)


16 desember 2010

Julekalender 2010: tindrende


Fjoråret var et unntak på julekortfronten her i huset. Jeg tror samtlige mottakere fikk julekortene sine før jul. I god tid før jul. Faktisk så tidlig at det smilende ble kommentert av de fleste. I år er vi derimot tilbake i godt gammelt gjenge. Julekortene er ikke engang påbegynt.

Ikke har jeg hatt tid til å tenke ut noe tema, og ikke har jeg fått tatt skikkelige bilder heller. Bildene av en tindrende lillemali under pepperkakebakingen forrige helg får derfor pryde julekortet fra oss i år. Jeg håper å få satt sammen noe i helgen, så kanskje det blir romjulskort på familie og venner ;) Når det er sagt, jeg ser slett ikke vekk fra at det blir et nyttårskort som ramler ned i postkassen et stykke ut i januar (februar?) en gang.

Min lille kjøkkenhjelper har virkelig blitt glad i å bake, så imorgen er det Berlinerkranser som står for tur. Fortsetter dette får vi syv slag før jeg vet ordet av det. Forklet hun har på seg er forresten mali-mo mannens gamle, som han laget på barneskolen, med sirlig brodert navn over hele forstykket. Veldig koselig!

15 desember 2010

Julekalender 2010: speil


Etter en liten skøytetur i hagen fikk jeg klippet med meg inn noen stivfrosne buksbomgrener. En krans har allerede kommet på plass her på det gamle speilet i midtstuen, og etpar nye kranser skal bindes til litt pynt på kjøkkenet i morgen.

Og ja, enda et innlegg fra meg med bilder av et gammelt speil på veggen...hihi. Men sånn er det. Vi har ellers stort sett tomme vegger i alle rom, jeg liker det rene inntrykket det gir. Det har vel også en sammenheng med at alle vegger her i huset stort sett har minst en dør eller et vindu. En del av sjarmen med gamle hus ;) 

Morgendagens plan er å vaske litt på kjøkkenet. Med trykk på litt. Jeg har nemlig ikke akkurat tenkt å skure ned tak og vegger, en minijulevask med jif-sprayen og litt rydding i skuffene bare sånn for å få litt følelsen av julereint hus holder i massevis for meg ;)


14 desember 2010

Julekalender 2010: lys
Gamle speil fanger lyset på en helt spesiell måte synes jeg. Ikke helt egnet til å speile seg i kanskje, men veldig fnt til pynt. Det lille speilet i stuen vår har blitt julepyntet med en misteltein i metall og perler. Idag køpte jeg også en liten førjulspresang til meg selv, nye lysglass og en liten skål fra Tine K. Så fine! En liten alpefiol ble også med hjem og står nå og pynter opp i stuen.

Dagen idag har blitt brukt til legebesøk, og med positive tibakemeldinger fra ekspertene har vi en koselig kveld her hjemme ;) Og for de som følger med på min egen lille nedtelling, tenk, imorgen er det bare 4 uker til lillebror skal komme til verden!


13 desember 2010

Julekalender 2010: lucia

Lucia has left the building

Lillemalien har vært Lucia i barnehagen (i vår barnehage får nemlig alle lov til å kle seg ut. Kjekt!). Dette er selvfølgelig stor lykke for en jente som mer en gjerne ifører seg lang kjole og glitter i håret. Dagen startet derfor tidlig, kl 05.15 våknet jeg av en liten stemme som hvisket i øret mitt, mamma, er det Lucia no? Lurer på når vi kommer til å stå opp på julaften?

Det er sikkert mange som tenker at lillemalien stiller seg fint opp og smiler naturlig hver gang jeg tar frem kameraet. Disse bildene beviser vel at det ikke akkurat er tilfelle. Etter å ha løpt etter henne med kameraet og vekselvis lokket (stå bittelitt i ro, bare et bilde til, så drikker vi kakao...?) og lirket (du kan få lov å smile vet du, tenk så kjekt for mormor og farmor å se...) var dette faktisk de to beste bildene jeg fikk sånn kl 07.30 idag. Jaja.

 

12 desember 2010

Julekalender 2010: juletre


Et lite juletre har kommet på plass på rommet til mali. Hun fikk eget tre for første gang ifjor, og det blir nok en av våre tradisjoner. Pynten på dette treet er stort sett hjemmelaget, og dessuten helt uknuselig og ufarlig. Jeg våger ikke ha pynt i glass som kan knuse, treet blir nemlig pyntet og repyntet opptil flere ganger for dagen. Juletrepynting er nemlig kjempegøy for en fire år stor pyntejente;)

Både lillemalien og jeg har kost oss med å lage pynten til treet på vårt lille juleverksted. Ifjor laget vi små fugler og engler i stoff og tyll, du kan se dem her. I år har vi laget glansbildepynt av noen rester jeg hadde liggende, etter inspirasjon fra et gammelt Vakre hjem og interiør og denne flinke jenten.

Julesko er kjøpt inn, en ting mindre på huskelisten min ;) Disse er fra Bisgaard, i mykt gullfarget skinn. Sålen er også av skinn, med myk gummi under, så det er egentlig tøfler. Absolutt for innendørs bruk, men helt perfekte for en liten mali, som gjerne bruker gullsko både sent og tidlig ♥. Tilbake imorgen med vår lille Lucia!11 desember 2010

Julekalender 2010: stjerneskinn


Trappen her er en liten del av gangen som nesten er ferdig. Vi slipte den ned og malte den i sommer. I det nye åpne rommet oppe er det, som dere sikkert vet nå, blitt tv-stue (nesten ferdig!). Gangen her nede i første etasje skal imidlertid få fortsette å være katastrofeområde frem til våren. Minst. Det har jo, tross alt, ingen hast. Som dere kanskje ser pynter elektrikerrør opp i taket. Og hullene i gulvet er vi nå så vant til at vi automatisk går utenom ;) Jeg tror at litt av kunsten med å pusse opp et gammelt hus hvor så mye skal gjøres, er å ta noen gode pauser og glede seg over det man har gjort, fremfor å hele tiden jobbe mot neste mål ;)

Lyslyktene her laget jeg da lillemalien var baby, det er barnematglass med serviettdekor, litt perler, og stjerner. Det lukter så herlig her i huset vårt i kveld, svibler er en duft av JUL! Nå venter sofaen og TV-kveld med kyllingwraps som snilleste mali-mo mannen akkurat nå står og lager på kjøkkenet. Bekkenet mitt har vært på juleshopping idag og har inntatt sofaen ;) Men jeg klager ikke, for verdens vakreste belønning venter oss om bare 32 dager.

Ønsker alle mine koselige gjester her på bloggen en kjempefin lørdagskveld!


10 desember 2010

Julekalender 2010: julekoselig
Etter at vi var en liten tur på IKEA endte soverommet opp med nytt julesengetøy og da måtte det jo pyntes litt til jul her inne også. Resultatet ble ganske julekoselig synes jeg. Jeg liker egentlig best på ha det lyst og enkelt på soverommet, men nå til jul er det fint med noe litt lunere.

Den grønne kransen er fra Home&Cottage og lysslyngen er bestilt fra Danmark. De to gamle lampene ble kjøpt på loppis for noen år siden, jeg tror jeg betalte 20 kr for dem ;) Flinke mali-mo mannen min har fikset det elektriske på dem og så har vi kjøpt nye skjermer. Jeg er ikke helt fornøyd med disse skjermene, egentlig ser jeg for meg noen med litt strammere former, men de får være som de er til de helt "rette" forhåpentligvis en gang dukker opp.

Det er nemlig ikke så lett bestandig, å finne det man ønsker seg i butikkene, når man på forhånd har bestemt seg for hva man vil ha. Jeg gjør dette stadig vekk jeg, og blir like frustrert hver gang det går opp for meg at akkurat den tingen som ser akkurat sånn ut faktisk ikke finnes i det hele tatt... Er det flere som kjenner seg igjen i dette mon tro?

Imorgen står julegavehandel på planen vår, dersom bekkenet vil samarbeide da. Jeg har jo hatt bekkenløsning i alle tre svangerskap, men nå har den virkelig toppet seg her så jeg er litt spent på hvordan juleinnspurten blir i år ;) Satser på mest kos og lite shopping! Ha en kjempeflott fredagskveld alle sammen!09 desember 2010

Julekalender 2010: fest
Som dere ser, for en fire år gammel lillemali er det ingenting som heter for mye rosa. Her skulle det være papp med rosa prinsesser og ingenting annet ;) Menyen for dagens bursdagsfest ble også bestemt av hovedpersonen; sjokoladekake med skikkelig mye seigemenn og non stop, rosa muffins og marshmallows med sjokoladeglasur. Vi toppet det hele med rosa hjemmelaget marengs ;) Jammen godt det ikke er bursdag hver dag ;)

Vimplene sydde jeg til bursdagen hennes ifjor, av forskjellig restestoff. Du finner en beskrivelse av fremgangsmåten min hvis du trykker her. Voksduken fra Stoff og Stil er et godt barnebursdagstips, den er  faktisk rimeligere i innkjøp enn papirduker, også kan den jo brukes om igjen. Dette blir nok fast jentebursdagsduk her i huset i årene fremover.  Den meget rosa pappen er fra Rema 1000 ;)

Vi har hatt en kjempekoselig kveld sammen med alle de små barnehagevennene og store-lillemalien sovnet som et skudd, med et stort, lykkelig sukkersmil.08 desember 2010

Julekalender 2010: hurra


Hva er det for en dag?
Er det en vanlig dag?
Nei det er ingen vanlig dag,
for det er maliens fødselsdag,
Hurra! Hurra! Hurra!


Bursdagen var igår og feires som seg hør og bør over flere dager. Igår var det koselig familiebesøk, vi har også hatt barselgruppebesøk (ja, for vi i barselgruppen treffes fortsatt, etter 4 år, er det ikke fantastisk flott?). Imorgen er det barnehagebesøk som står for tur. Lillemalien selv er strålende fornøyd over å endelig ha blitt fire år.

Kjøkkenkroken har blitt ryddet i anledning besøket imorgen, og da fikk kaninene feire bursdag de også. Den fine bryllupskaken var en av de mange flotte bursdagsgavene.

Gratulerer med dagen din, vår store- lille skatt. Vi elsker deg helt opp til månen og tilbake igjen.07 desember 2010

Julekalender 2010: pyntForrige ukes pepperkakebaking førte  til en en liten haug med lettere svidde pepperkakefigurer. Vi har nemlig et sett med ekstra små pepperkakeformer og det viser seg jo da at de må ha ganske så mye kortere tid i ovnen enn de store "vanlige" for å ikke ende opp som kun brukbare for god sangstemme.

Men som julepynt passer de kjempefnt! Alle de overflødige er festet til en julestripete snor og henger nå på veggen over lillemaliens kjøkkenkrok. Siden vi ikke har noen plan om å spise dem har jeg likegodt festet dem med limpistolen. Dette får bli dagens julepynttips fra meg, ganske fint, veldig lett å få til og dessuten nesten gratis ;)
06 desember 2010

Julekalender 2010: rødtRødt er absolutt den aller mest julete fargen for meg. En ordentlig gammeldags jul med tradisjonell julepynt kan være veldig fint, og det passer fint inn her i dette gamle huset vårt synes jeg. Litt rødt har sneket seg inn på soverommet også. Dag for dag nå dukker det opp små hint av jul overalt i huset her, tilslutt sitter vi nok i et overpyntet juleglitrende hus med nisser og engler lurende i hver en krok ;)

Den gamle speilen har jeg vist dere tidligere. Rammen var egentlig vannskadet og ikke særlig fin lenger, men etter en omgang med sølvfolie fra Panduro og litt maling/ lakk, ser speilrammen ut som om den alltid har vært slik. Det å kunne ta vare på gamle ting fremfor å bestandig kjøpe nytt er noe av det jeg føler gir noe ekstra i et interiør, og når det settes sammen med litt nyere ting skaper det gjerne litt kontraster som er gode å se på. W'en er fra Spiti i Stockholm, blytung og rusten. Knallfin, og så betyr den jo noe ekstra da. Lille Wilma.