31 desember 2011

nyttårshilsenJeg skal love dere at det ikke akkurat er like tomt og ryddig på lillebrorrommet idag ;) Her er det nemlig litegranne kaos. I tillegg til alt byggerotet vi sopte unna i julen, er det nemlig nå fullt pakkekaos her hjemme.

Imorgen tidlig drar vi nemlig avgårde på en etterlengtet tre ukers nyttårsferie, og det er neimenn ikke lite som skal ned i koffertene når man skal være langt hjemmefra såpass lenge! Kamera og laptop er også med, så kanskje det blir et ferieinnlegg eller to her på bloggen underveis? Nå er det energipåfyll her hos meg, med smågodt og brus, deretter siste innspurt i pakkingen! Ikke så  mye nyttårsfeiring idag kanskje, men det tar vi igjen (har dessuten spart både boblevann og stjerneskudd til kl 24, så kanskje best jeg henger i og blir ferdig her ;) )

Til alle dere: takk for det gamle- takk for selskapet i 2011. Ønsker dere alle et riktig godt nytt år, og hjertelig velkommen inn hit på mali-mo bloggen også i 2012. God klem fra meg!


We are going on a new years holiday, so for three weeks the blog will be on holiday as well. Happy new years!

24 desember 2011

Julekalender 2011: god jul!

Klart at juletreet må pyntes. Og repyntes litt. Så fort jeg snur meg vekk er hun der igjen. Omatt og omatt ;)


En spent jente med nytt tyllskjørt fra Poppyrose og gammel strikkejakke fra Oleana ;)  Igår kveld bar vi inn møbler, hengte opp bilder på veggene og lysekrone i taket og pyntet juletreet. Som dere ser, man trenger ikke vente til huset er ferdig før man pynter til jul. Vi rakk ikke å få platet veggene her, men en kjempefin julaften ble det uansett ;)

Oj, oj, oj, så mett jeg er! Vi har spist pinnekjøtt, multekrem, julekaker, julegodter, drukket julebrus...jeg tror det må bli en laaang powerwalk tur med lillebror i vogn imorgen!

Her er akkurat alle julegavene åpnet, og lillemalien og meg sitter i sofaen og spiser sjokoladehjerter mens de andre rydder hauger med gavepapir og dekker av bordene. Så utrolig kjekk julaften er med jublende, løpende, hoppende, elleville barn! Og imorgen feirer vi lillebrorens 1-årsdag her i huset, helt klare for ny fest!

Til alle dere som har hatt lyst til å kikke innom meg her i disse desemberdagene, og følge oss gjennom førjulstiden må jeg få si tusen takk. Det har vært kjempekjekt å lage disse innleggene, og enda kjekkere å lese alle de koselige hilsenene dere legger igjen hos meg. Takk for følget! Ønsker dere alle en fortsatt kjempefin juletid.

23 desember 2011

Julekalender 2011: julehilsen
Gullungene har fått nye pysjamaser til jul, fra Lilleba. Imorgen blir det laaang frokost her hos oss, og deretter kakao og julekaker i sofaen mens vi ser "tre nøtter til Akepott". I pysjen. Så koselig! Disse klærne er så myke og gode at innen neste jul håper jeg å snuble over et salg, slik at det blir lillebapysjer til meg selv og mali-mo mannen også ;)Julekortene er klare, om enn ikke sendt ut til alle ennå. Selvsagt ikke, må jeg nesten si. Det er jo igrunnen blitt en juletradisjon dette, at jeg sitter og skriver på kortene og legger dem i konvolutter på 1. juledag, og slik blir det i år også.

Ikveld ble treet pyntet, mens vi mumset pepperkaker og drakk gløgg. Lillemalien var lenge oppe, hun ville veldig gjerne pynte tre og sette stjernen i toppen, så det fikk hun selvsagt. Etter litt kveldsjobbing her lukter det passelig grønnsåpereint, gjesterommet er klart til julebesøket som kommer imorgen, det brenner på peisen og jeg skal slenge meg i sofaen og kose meg med litt jule-tv og litt deilig julegodis ;)

Julekortet under her er til alle dere herlige mennesker som er innom bloggen min, og som følger med oss her i mali-mo familien. Jeg blir så glad for all den responsen dere gir på bloggen min, for alle kommentarer dere legger igjen, for alle som vil følge bloggen, og for alle som kikker innom stadig vekk. Tusen, tusen takk! Jeg ønsker dere alle en god juletid, og så er jeg tilbake med en liten julaften-stemningsrapport imorgen!22 desember 2011

Julekalender 2011: julen uten

Julegaven til vår lille Wilma, en liten myk og god englebamse.


Julen er en høytid full av familie. Familesamvær og familefellesskap. I disse førjulsdager sitter det mange mennesker rundt omkring som nå skal feire jul uten den ene lille. Familier som lever med en sorg, et savn, et tomrom. Familier som har måttet skape om virkeligheten sin på ny. Skape et annet liv enn det de hadde drømt om, trodd på, håpet på. Om det er ett år, to år, eller 30 år siden de mistet dette barnet, har de fortsatt et barn for lite, og vil alltid ha det.

I vårt samfunn er sorg en så privat ting at den kan bidra til å øke avstanden mellom mennesker. Et paradoks igrunnen, når den som sørger kanskje befinner seg i sitt livs mest krevende situasjon, og mer enn noengang trenger nærhet og omtanke fra andre. Vi er så redde for å trenge oss på. Redde for å såre. Redde for å rippe opp i noe. Som om noe er glemt? En mamma glemmer jo ikke barnet sitt fordi om det ikke lever lenger? Eller fordi om ingen andre nevner det?

Jeg får iblant henvendelser fra lesere som kjenner noen som har mistet et barn og som føler seg usikre på hva de skal gjøre, eller hva de kan eller ikke kan si. Nå er det jo ikke slik at sorg og følelsene rundt den er universelle, men jeg velger likevel å dele noen av mine tanker rundt dette. Gjennom kontakten med andre i samme situasjon som meg har jeg vel også en opplevelse av at vi igrunnen ikke opplever dette så veldig ulikt heller.

Det er nok flere av dere lesere som vil treffe noen nå i julen, noen som mangler den ene lille. Det kan være vanskelig å vite hva man gjør da, hva man skal si. Nevner man barnet eller ikke? Det finnes ikke så mange sosiale spilleregler i en slik situasjon, ikke så mye skikk-og-bruk å støtte seg til. Man blir så lett usikker. Small-talk over smultringene om vedkommendes døde barn er vel ikke akkurat den enkleste samtalen å ønske seg til jul heller.

Men så er det jo slik da, at livet ikke bestandig blir slik man hadde ønsket seg. Vi som har mistet, vi ønsker jo ikke å være i denne situasjonen vi heller. Men vi kan ikke velge det bort.

Det er ikke bestandig like enkelt å snakke om Wilma. Fordi jeg akkurat da var et helt annet sted enn inne i sorgen (man sitter jo ikke med rødkantede øyne hele tiden). Andre ganger er det veldig lett. Likevel kjennes det godt, at noen våger å vise at de husker. At de et øyeblikk har henne med i tankene sine. At de viser at de ser oss som en familie på fem. Og det betyr så utrolig mye. Det er jo dette vi har. De små øyeblikkene da vi kjenner at dette barnet vårt også teller med. At det kan nevnes og tenkes på også av andre, som hverken fikk møte henne eller kjenne henne slik som vi. Selv om en kommentar kanskje bringer meg litt ut av fatning et øyeblikk, selv om jeg kanskje skulle felle en tåre, så er det godt. Og tåren er gjerne fordi jeg blir glad.

Jeg håper at disse tankene kan være et grunnlag for at du som er usikker i møtet med mennesker i sorg kan finne ut hva som er riktig for akkurat deg å gjøre. Det er vel en av grunnene til at jeg velger å skrive disse svært personlige innleggene- fordi jeg får så mange tilbakemeldinger på at de for noen betyr noe.

Og til dere der ute, som skal feire jul med savnet etter et lite barn i hjertet sender jeg den største klemmen ♥.

Flere innlegg rundt temaet å miste et barn finnes under etikettene Wilma og Sorg oppe til høyre.

21 desember 2011

Julekalender 2011: minijuletreLitt dårlige bilder i lampelys idag, men etter arbeidstid er det neimenn ikke mye naturlig fotolys igjen her hjemme hos meg ;) Tenker vi er flere som har samme problem for tiden? Julepynten på juletreet her oppe er stort sett hjemmelaget og egnet for barn, altså ingenting knuselig. Lillemalien selv har vært med å lage mye av den, og det blir litt mer pynt på treet hvert år. Vi får satse på at treet vokser tilsvarende juletrepyntproduksjonen hennes ;)


På lillemaliens rom er minijuletreet forlengst på plass. Det har overvintret i komposthaugen fra ifjor (!) og ble reddet av mali-mo mannen, som så det vesle treet stå der med sine nye lysegrønne spirer midt inni alle løvdungene. Litt pjuskete er det jo, men ikke verre enn at det klarer sesong nummer to som juletre. Satser på å beholde det til neste jul også ;)  

Endelig er også benken jeg kjøpte på finn.no tidligere i høst kommet på plass. For den nette sum av 300 kr fikk jeg altså kjøpt denne tv-benken, en tidligere modell fra IKEA. Jeg har malt den hvit, og det tok endel strøk maling å få dekket furuen. Dere som er innom mali-mo bloggen iblant husker kanskje at jeg tidligere etterlyste kurver som kunne passe? Nå viste det seg etterhvert at de kurvene jeg ønsket meg var gått ut av produksjon. En veldig hyggelig dame ansatt på Living hjalp meg med å finne disse, som nesten passer (de stikker litt ut bak, men det gjør jo egentlig ikke så mye). Må samtidig få takke så mye til alle dere som hjalp meg å lete!

Fremdeles litt juleforberedelser igjen her hos oss, ikveld må jeg absolutt gjøre en innsats for julekortene! God bitte-bitte-lillejulaftenskveld til dere alle sammen!


20 desember 2011

Julekalender 2011: desemberrose


Ikveld er det endelig snø utenfor huset vårt, og etter en liten kveldstur for å handle juletre og julemat, ble det aking i hagen. Her på Vestlandet vet vi jo aldri hvor lenge snøen blir liggende, så aking må absolutt prioriteres foran leggetid, synes jeg. Gjett om lillemalien var enig? Til og med lillebroren koste seg ute, i varm vinterdress, og forsøkte å fange snøfnugg alt han kunne. Søtingen! Halvannen time etter "skjema" sovnet de blide og fornøyde begge to ;) En god førjulskveld!

Jeg burde jo hatt bilder av barna idag, men kameraet lå selvsagt inne mens vi var ute. Istedenfor blir det et bilde av den siste rosen som ennå blomstrer her i hagen vår, en rosa miniatyrrose. Håper den klarer vinteren (jeg mistet tre roser ifjor). Nå skal jeg lage julekort her (ja, jeg vet jeg er seint ute), og spise "tennis-sjokolade". Deilig førjulsstemning! God tirsdagskveld!

19 desember 2011

Julekalender 2011: julebilder

To viltre unger som ler seg skakke over morens fåfengte forsøk på å få dem til å ligge lenge nok i ro til at jeg får tatt bilder. Etter denne fotoseansen kjenner jeg meg igrunnen klar for oppgaver som naturfotograf med spasialområde små ting i stor fart med uforutsigbare bevegelser.


Alle julegavene er handlet og pakket inn, juleklærne til ungene er klare, juletre og julemat står på morgendagens handleliste og jeg har bare fire arbeidsdager igjen på jobben dette året. Kjenner meg igrunnen ganske i rute!

Huset står helt på hodet da. Rot, og rusk og oppussingsrask over alt, og absolutt ingen ting står der de skal. Egentlig gjør det ikke så mye, forhåpentligvis blir det jo mange juler etter denne hvor jeg kan pynte i et hus hvor både tak, vegger og andre selvfølgeligheter er på plass ;) Snekkerne tar velfortjent pause og vi koster bort litt rot og pynter ferdig slik huset nå engang er ;)

Bildet er et av dem som kommer på årets julekort. Jeg er igrunnen ganske i rute der også, så kanskje romjulskortet fra oss kommer tidlig i år? Halvparten av fjorårets julekort ble liggende igjen her hjemme når vi i full fart dro på sykehuset når lillebroren plutselig ville ut, så noen får likegodt to julekort i år ;) De ekstra heldige får et takkekort fra lillebroren med på kjøpet. Tre for en? Hihi-kan vi skylde på ammetåke?

18 desember 2011

Julekalender 2011: glasspynt

En veldig gledelig førjulsoverraskelse pynter opp i stuen. Tusen, tusen takk til deg, søte Hilde! Jeg har hengt dem opp på noen (litt slappe) lerkegreiner. Snoren de henger i var en del av den fine innpakningen fra Hilde, en snor som passet mye bedre enn den som hørte til, synes jeg da. Passet de ikke godt her? Jeg synes de tryllet frem litt julestemning i oppussingstuen vår på et blunk!

Jeg måtte bare ta inn bordet vi planlegger å ha i stuen, bare sånn for å prøve. Tror jeg er like spent på å få stuen i bruk som lillemalien er på julegavene sine, hihi. Nå er det jo lenge til denne stuen er ferdig ennå, vi prioriterer ikke akkurat oppussing øverst på listen nå rett før jul. Det som ikke blir klart ved å ta i bruk litt ledige stunder, det får bare vente, rett og slett. Men jeg måtte jo se da, få et lite inntrykk, av hvordan det blir her. Bordet fant vi på låven, og vi skal nok sage litt av bena for å få det i passe Ektorp-høyde. Vi har ikke tenkt å kjøpe mye nytt her inne, det blir nok sånn som vanlig; gjenbruk og ommøblering, og kanskje noe nytt fra IKEA  ;)

God fjerde adventssøndagskveld til dere alle!

 

17 desember 2011

Julekalender 2011: rudolfMøt Rudolf- min julegave til meg selv. Siden jeg har vært så snill i år, ga jeg meg selv lov til å pakke han opp før julaften ;) Rudolf har idag gjort jobben som julekortfotomodell. Han har rett og slett vært stand in for ungene, som absolutt ikke var noe særlig klar for å bli tatt bilder av.

Et stort tomt rom var rett og slett perfekt for vill herjing, så det eneste jeg fikk knipset var skyggene av to småtroll som suste rundt meg og bare tullet og tøyset og fjaset og lo. Jeg forsto igrunnen raskt at det neppe kom til å bli brukbare bilder og gav opp hele greiene ;) Nytt forsøk på julekortbilder imorgen altså. Rudolf, derimot, han sitter helt i ro, og poserer villig vekk foran kameraet. Litt matt i blikket er han nok, men sitte i ro, det gjør han!

Etter en koselig kveld ute i familiemiddag er vi nå hjemme igjen, slenger oss i sofaen og fyrer i ovnen. Brr! Gamle hus blir fort kalde, selv om de er godt isolert! Litt seint på kvelden, men nå skal vi sette på julefilmen The Holiday og spise massevis av sjokolade. God (sein)lørdagskveld!16 desember 2011

Julekalender 2011: blånissejente


Dagens ganske så utydelige bilde, av en veldig glad liten blånissejente med ny blånissekjole og lue.

Det er jammen ikke lett å ta bilder av en jublende, hoppende, sprettende og dansende liten blånissejente! Lillemalien hadde et stort ønske om å få være blånisse på nissefesten i barnehagen, og etter at jeg tok etpar seine kvelder (eller netter) sammen med symaskinen og strikkepinnene, så ble det både blånissekjole og blånisselue på min lille nissejente. Kjolen har jeg laget i silkeull (nunofilting), mens luen er strikket av restegarn og tovet.

Imorgen har jeg planer om å ta bildene til årets julekort, men hvordan i all verden får man to barn til å være noenlunde i ro, på samme sted, se på fotografen og ikke lage fæle grimaser...samtidig?

15 desember 2011

Julekalender 2011: pyntekake

Helgen nærmer seg raskt, og siden dette er siste helgen før selveste  julehelgen skulle jeg gjerne ha kunnet annonsere at her er alt er i rute, gavene handlet, vinduene pusset, huset pyntet og at kjøkkenet er like ryddig som på bildene fra igår. Men...neida, vi er ikke helt der, akkurat. Faktisk et ganske godt stykke unna der. Julepyntet muffins, derimot, det kan man alltids blogge om selv om huset står på hodet.

Kakefatet er fra Cath Kidston, julekulen fra skjønne Bodil-BO og muffinsformen er av bakepapir. Siden det ble et lite førjulskakeinnlegg av en pyntekake idag, deler jeg gjerne oppskrift på en muffinstopping som falt godt i smak her i huset; smelt 6 pakker fox karameller i varm kremfløte, la stå kaldt til neste dag, og pisk til krem. Ikke dumt altså ;)


14 desember 2011

Julekalender 2011: førjulskos


Som dere ser har vi fremdeles sofa på kjøkkenet, men jeg håper at vi får flyttet den inn i nyestuen før jul. Håper!! Ikke så mye rød jul her i år, iallefall ikke ennå. Amaryllisen er snart klar til å blomstre, mens første runde med svibler snart er ferdige, så det blir nok en tur til IKEA for påfyll etterhvert. Det lukter jo så godt jul av dem!

Her skal jeg straks bake muffins til morgendagens bursdagsbesøk i barselgruppen og så må jeg få tovet en nystrikket blånisselue til min lille nissejente. Jepp. Jeg ser på klokken og innser at det nok blir en sein kveld idag også. Det er nemlig ikke så helt enkelt å snu om fra å være avslappet mammapermmamma til å bli effektiv  jobbemamma sånn nå rett før jul. Tiden fyker liksom litt for fort avgårde om kveldene, og da er det lett å glemme at alle tingene jeg nikoser meg med å gjøre nå om kvelden fører til at jeg igrunnen er en mammazombie sånn omtrent frem til lunsj dagen etter. Vel, vel, morgendagen er jo ennå et stykke unna, så jeg tenner noen lys og er julekosemamma en stund til. Bare 10 dager igjen med koselige juleforberedelsesdager, så det gjelder å skvise all kosen ut av dem. Håper dere skviser dere også!


 

13 desember 2011

Julekalender 2011: stjernerDen fineste julepynten har kommet på plass i vinduet til lillemalien. En nydelig stjernegirlander, av de søteste pappstjerner på et organzabånd. Tusen, tusen takk, snille du . Gjett om det var en jente som ble glad!!! (og mammaen. Ikke minst mammaen!)  I full fart ble vinduet ekspressvasket, og stjernelenken kom på plass. Så fikk jeg jammen en grunn til å ta ørlite julevask også, neimenn ikke så dumt det heller ;)12 desember 2011

Julekalender 2011: snøkulePå kjøkkenhyllen har ristekulen kommet på plass, på trygg avstand fra små ivrige lillebrorhender. Bak den står en av de nye flisene til gangen. Ja, for tilslutt klarte vi faktisk å ta en beslutning, og vi er veldig fornøyd med valget vårt! Jeg liker fargene veldig godt, og synes det er så fint at den er både enkel og litt dus. Akkurat slik som jeg liker det! Blir spennende å se hvordan den blir seende ut når den blir lagt ut på en stor flate. Hva tror dere? Imorgen kommer elektrikeren hit og legger varmekablene i gangen, og jeg ser for meg hvor fint det kommer til å bli der etterhvert. Gleder meg! 

Det juleryddige kjøkkenet fra igår er absolutt ikke like ryddig lenger, men sånn er det vel hos de fleste av oss. Etter et lite skippertak er hverdagsrotet snart tilbake ;) Ikveld har jeg bakt tre slag julekaker og huset lukter ordentlig jul. I år har jeg vært veldig lur, og "bestilt" julekakedeigen hos min mor. Ingenting er vel som kakene hjemmefra? Og for meg som nå har ganske så travle hverdager er dette virkelig flott. Tusen takk, mamma! Nå skal sandkakene straks ut av formene sine, krysser fingrene for at de blir bra!
11 desember 2011

Julekalender 2011: adventslys
Idag tente vi det tredje lyset til frokosten her hjemme. Varme rundstykker, omelett og kakao på et nyryddet kjøkken, slett ikke noen dårlig start på dagen. En stund etterpå satt vi benket rundt bordet igjen, til lillemaliens familiebursdagsfest. Det blir ingen bursdagsfestbilder på bloggen i år, for barnebursdagen ble holdt på et lekeland grunnet byggekaoset her hjemme. Lillemalien synes heldigvis bursdag er gøy uansett ;)

Adventslysene våre er i år (som ifjor) kubbelys fra IKEA. Fatet er også fra IKEA, et pizzafat tror jeg egentlig det er, men altså innkjøpt nå kun med tanke på et liv som adventstake. Rundt lysene ligger de fine steinene vi plukket i Tyrkia i sommer, og noen stjerner fra takkekortene til lillebroren.

Her hjemme skal jeg nå forsøke å for en gangs skyld komme meg i seng før midnatt: Siden lillebror insisterer på å vekke oss klokken 5, kan det være lurt å forsøke å fylle litt på med søvn før en ny førjulsuke full av aktiviteter begynner ;) Ønsker dere alle sammen en flott mandag imorgen!


10 desember 2011

Julekalender 2011: nyegulvetMed små utsnitt av rommene ser det jo igrunnen ganske så ryddig ut her? Bak dørene og i hjørnene derimot skjuler alt rotet seg ;) Vi bruker jo for tiden kjøkkenet til lekerom, spiserom, kontor, tv-rom, stue...og kjøkken. Et strøkent juleryddig hus er altså et ganske godt stykke unna virkeligheten. Jeg skal imidlertid spare dere for virkelighetsblogging idag ;)

Julehjertet er iallefall hengt opp selv om gulvet i stuen fremdeles står og herder etter lut- og oljebehandlingen. I løpet av ukene som kommer blir det vel også strøm og vegger her inne, jeg har nemlig ennå ikke gitt opp håpet om å få denne stuen i noenlunde brukbar stand til jul ;)

Nå venter kylling og lørdagskos i kjøkkensofaen hos oss. God lørdagskveld til dere alle!


09 desember 2011

Julekalender 2011: ballettlampeDet kan være kjekt å bytte litt om på ting, eller å rett og slett få noe nytt i heimen (selv om man kanskje ikke egentlig trenger det så veldig da). Bare noe nytt fordi det er kjekt, rett og slett. Enda kjekkere synes jeg det blir når man kan lage noe man ønsker seg selv. Mye billigere blir det jo som regel også. Fine tyll-lamper er ikke akkurat rimelige, og lillemaliens balletskjørt er altfor hyppig i bruk til å bli brukt som lampeskjerm ;) Derfor sydde jeg likegreit en selv. Etpar kvelder foran tv-en med nål og tråd, og så ble det ny lampe til lillemalien. Ballettlampen min, kaller hun den for, og er kjempefornøyd.

Utgangspunktet var en lampe med skjerm (Living), hvor jeg tok av stoffet på skjermen og sydde på tyll (Stoff og Stil) for hånd. Jeg klippet opp 8 lengder, hver på ca 70 cm, brettet over på toppen og sydde fast under ringen oppe, og nestet fast noen sting rundt den nederste ringen også, slik at ikke tyllen skal komme borti den varme lyspæren. Det var igrunnen knakende lett, og er man litt nøyaktig blir resultatet bra.

Nå er det kosefredagskveld her, lillemalien og meg sitter i sofaen med ullpledd, sjokolade, chips og brus med Beat for Beat på tv, mens lillebror sover søtt ;) God fredagskveld til dere alle sammen! Hihi, ser på bildet her at opphenget ikke er skikkelig hengt opp...sånn er det når  man har det for travelt med å ta bilder før lyset forsvinner helt ;)

08 desember 2011

Julekalender 2011: bursdagsjente (dagen etter)

Gårsdagen var store sjokolademuffins med bursdagslys servert på sengen. Bursdagspakker. Krone og favorittmiddag i verdens beste barnehage. Hele gjengen sammen med popcorn, jordbærsmoothie og Disneyfilm i sofaen til kvelds. En kjempeglad femåring. Bildet er fra lekebursdag idag. Det var en muffins igjen nemlig.


For 1827+1 dager siden ble du født. Lille hjerteskatt. En helt alminnelig torsdag, som forandret hele livet vårt for bestandig. Så mye dramatikk, så redde vi var. Men så endte det kapittelet så godt, og livet kunne begynne på nytt. Er det virkelig fem år siden, allerede? Jeg kan jo nesten ikke huske verden uten deg.

Min store lille femåring. Så snill du er. Så god. Sta. Morsom. Så stolt jeg er av deg. Jeg elsker deg, til månen og tilbake igjen .

07 desember 2011

Julekalender 2011: cowboyjulPå soverommet har en pute i julefarger fått plass i sengen sammen med nytt rutete sengetøy. Julefarger ja, men med cowboyer og kaktuser, så den er jo ingen julepute, egentlig da, men jeg syns fargene var julete i massevis. Putetrekket er fra Cath Kidston, handlet på nett fra CK i England. Passer man på tollgrensene, så er frakten helt grei og det er rask levering. Jeg bestilte etpar små førjulsgaver til lillemalien og lillebroren også, når jeg først var igang liksom, og kom akkurat under grensen på 200 kr ;) Neste gang blir det koppeduker til å sy putetrekk av!

Her har mannen akkurat fått på siste strøk med olje på stuegulvet, ny ytterdør er bestilt, vi har nesten funnet trapp, flisene er valgt ut og snekkerne kommer på sin første arbeidsdag imorgen. Ingen stor fare for at vi går julen imøte med striglet og juleryddig hus her hos oss, men litt kaos gjør vel ingenting, jul blir det nok uansett ;)

God onsdagskveld til alle dere koselige blogglesere. Jeg er tilbake med dagens bursdagsjente imorgen ;)


06 desember 2011

Julekalender 2011: førjulssnø

Det snør, det snør, tiddeli-bom. Det er det det gjør, ti-de-li-bom.

Sammen med årets første snøfall kom det tradisjonelle trafikkkaoset til Vestlandet idag. Slik som ifjor, og året før. Her hjemme kastet vi snøballer og gikk på oppdagesestur i snøhagen vår istedenfor å la oss irritere oss over glatte veier og lange køer. Helt klart et godt perspektiv på dagen, synes jeg. Nå er jo det ganske så lett for meg, som er så heldig at jeg kan gå til jobben ;) Jeg skøytet meg avgårde på glatten i et svært lite elegant ganglag à la Bambi, noe som iallefall ganske så sikkert bidro til litt lettere stemning i de stillestående bilene jeg gikk forbi.

Hagen og huset vår er pakket inn i et teppe av hvit førjulssnø. Hvitt, kaldt og med knirking under skoene. Har du tenkt på hvor godt snø egentlig lukter?


05 desember 2011

Julekalender 2011: ulv+svibel
På lilledoen vår oppe i andreetasje har det sneket seg inn en liten julehilsen, en svibel i en skål fra Tine K står og er julefin på vasken. Den fine ulven fra by nord får være gjestehåndkle enn så lenge, men ender nok opp som pute i sofaen etterhvert.

Her hos oss, som hos de fleste småbarnforeldre, er det travle dager nå. Juleverksteder, julecafeer, førjulsjuletreff og avslutninger. Veldig travelt, absolutt, men jammen er det veldig kjekt og. Innimellom er det litt annet som må gjøres om det skal bli stue til jul, så her skal jeg straks igang med å lute første strøk på gulvet i nyestuen ;) Jeg er tilbake igjen her på bloggen imorgen kveld, og håper du ser innom da du også!


04 desember 2011

Julekalender 2011: lillebrorrommet


Det lille lillebrorommet har ikke fått noe julepynt i år, iallefall ikke ennå. Enn så lenge er dette kun et lekerom til bruk på dagtid,  men en gang etter jul flytter vel store-lillebror inn her. Dette er det minste soverommet i huset, men likevel ganske koselig, synes jeg. Og absolutt stort nok for en liten gutt! Hagedorn bildet og det lille brune bordet skal begge ned i den nye stuen når den kan tas i bruk om ikke så lenge, men vi finner nok en erstatning til lillebor ;)

Jeg liker lillebrorrommet bedre og bedre etterhvert som jeg putter inn nye møbler, men  fremdeles har det den litt reine følelsen som jeg er glad i...ikke altfor mye ting plassert overalt. Selv om akkurat det ikke er det viktigste på et barnerom da ;) Et barnerom skal være både lunt og koselig, synes jeg. Samtidig som det er soveplass er det også lekeplass og skal romme masse leker. I tillegg skal det jo gjerne se noenlunde ryddig ut, iallefall av og til, så god oppbevaringsplass er smart. Disse BILLY bokskapene fra IKEA rommer massevis, og lilemalien har et akkurat likt et inne hos seg. Kurver er også lurt, da klarer selv småtasser å være med å rydde.

Her er andre adventslys tent idag, og vi har vært på skogstur og plukket materialer til juledekorasjoner mens flinke mannen har skrudd gulv (ja, det er ferdig!). Bilder av begge deler kommer nok utover i uken ;) God mandag alle sammen!
03 desember 2011

Julekalender 2011: adventskalender
Idag krysser jeg av på to-do listen inne i hodet; to rom er ryddet, vasket og har nå bittelittegranne julestemning på plass. Deilig! Her inne hos lillemalien er skap og skuffer tømt, ødelagte leker og rot er fjernet og sortert, og det lukter deilig grønnsåpe overalt. Lillemalien har også ryddet og vasket og ordnet her, veldig koselig med en sånn entusiastisk liten hjelper ;) Imorgen skal vi pynte litt til, og på onsdag når lillemalien fyller 5 år, kommer juletreet på plass her inne. Treet fra ifjor har klart seg i en bøtte i hagen, men det ser noe redusert ut, så det spørs om det må bli et nytt likevel.

Kalenderen på veggen er nå ibruk for tredje gang, så den ser ut til å bli fast juleinventar her hos oss. Spørs om jeg må finne på noe lignende til lillebroren om etpar år, kanskje en med nisser på? Bildene her er absolutt ikke noe gode, dagslyset har glimret med sitt fravær idag også, og jeg har hverken ekstern blits eller kamerastativ, men dere får bare myse litt, så ser det bedre ut, hihi  ;)

For lesere som har kommet til siden ifjor, laget jeg kalenderen ved å lime masse gamle glansbilder på en  finerplate (malt hvit), som jeg så saget til. Alle pakkene er pakket inn i gråpapir, med silkesnor, og henger i en tråd. De rosa stjernene med tall på er laget i word og printet ut.

Vi har vært effektive idag, mannen har fått halve gulvet på pass. O fryd! Nå står det lørdagspizza på menyen, deretter blir det sofa, sjokolade og så får vi se om vi finner en film på tv, akkurat som vanlig altså ;) God lørdagskveld alle sammen!
 

02 desember 2011

Julekalender 2011: takkekort 

Kortene er printet på cremefarget kartong, et A4 ark brettet i tre. Bildet utenpå er printet på fotopapir, og stjernen (som er lukkemekanismen) er også i kartong. Jeg har brukt photoshop for å sette sammen alle elementene inne i kortet. På det store feltet inne i kortet skrev jeg hilsenen til hver enkelt

Enkelte ganger kommer enkelte ting liksom helt i bakleksa. Takkekortene fra lillebroren (og oss) er absolutt en sånn ting. Omsider ligger de ferdigprintet her, akkurat tidsnok til at de når posten før julekortene (som ennå ikke er påbegynt). Men så er det jo sånn, at hvis julekortene nå blir laget i samme tempo som takkekortene, så kommer de neppe mottakerne i hende før godt over påske. Huff. Skjerpings!

På bildene her er lillebroren fire måneder gammel og lekte med fingrene sine. Nå er han 11 og holder på å lære seg å gå. Tiden flyr avgårde så utrolig fort! Det kjennes ut som om han kom til oss for bare en liten stund siden. Samtidig kjennes det ut som om vi har vært sammen bestandig