30 mai 2012

sommerstue


Deilig å ha virkelig oppussingsfri sone her hjemme, endelig! Lampen i stuen hang før på Storemaliens rom, Bordet er arvet, sofaen er IKEAs Ektorp og stolene har jeg pusset opp selv. Fremdeles leter jeg etter et sofabord her inne, helst et som tar lite plass til vanlig, men som kan bli stort nok til et skikkelig kaffebesøk med plater i...ikke lett det der.

Late dager, sol og sommerliv hos oss, og bloggen får leve sitt eget liv. I snart to uker har vi levd i en liten "sommerboble" her hjemme- det er jo bare så fantastisk skjønt å våkne til sol og blå himmel hver morgen, og kunne tilbringe dagene ute i hagen sammen med to sommerglade barn. Allerede nå har vi i år både badet og grillet mer enn vi gjorde i hele fjor sommer, og jeg drømmer jo om at dette bare skal fortsette og fortsette...


Den pågående streiken ga meg plutselig litt ekstratid her hjemme ikveld. Storemaliens svømmetrening ble avlyst, og vips fikk jeg både bloggeryddet (kastet rotet ut av kamerafeltet) og knipset noen bilder her i stuen. Jeg har vel ikke vist dere ordentlige oversiktsbilder etter at midstuen var (noenlunde) ferdig nå i vår,og det skyldes i grunnen at den fremdeles bare er noenlunde ferdig. Som dere ser er noen dørlister ennå fraværende her og der, og dørstokkene skal etterhvert slipes ned, lutes og oljes. Jeg regner imidlertid med at sommerlivet tar slutt en dag i den nærmeste fremtid, og da blir det sikkert nok av tid til å ta igjen det som venter her inne ;)
16 mai 2012

ingen 16 mai uten...
 Nesten ferdig lillebrorjakke, sydd av grå ull med lerretsfor og kantet med grå enkle ullbånd. Knapper, bånd og stoff er kjøpt på Stoff og Stil. ...siste-liten bunadsforberedelser. Iallefall ikke her hos meg! Med værmeldingen i bakhodet gikk jeg igår igang med å sy ulljakke til å ha utenpå bunaden for lillebror. Litt i full fart, og uten mønster, så resultatet blir ikke akkurat noe mesterstykke, men forhåpentligvis slipper han å bli kald iallefall, og det er jo det viktigste. Flagg og duk er klare, mens bunadskjortene jeg skulle stryke og gjøre klar i god tid måtte få en ekstra vaskerunde, så de får strykes ikveld. Det ser med andre ord ut som om 16 mai skal tilbringes som den pleier, med nål og tråd og strykejern. Men neste år, altså. Da skal jeg være tidlig ute da! 

Ønsker dere alle sammen en flott feiring av dagen imorgen, og regner med å være tilbake med bilder av to bunadskledde 17.mai barn sånn litt ut på kvelden ;)


11 mai 2012

litt mer stueEn så fin gammel bordplate, med massevis av merker etter "tidens tann". Dette bordet har stått på min mormors kjøkken og jeg har vært så heldig å få overta det. Etter å  ha fjernet platene som var spikret på den gamle fyllingsdøren, og pusset  og pusset og pusset, kom det frem et lag maling som har nesten samme farge som bordet. Tror ikke jeg har hjerte til å male den ;)Litt flere bilder fra stuen vår, der nesten alt er klart. Lurer på om vi noengang kommer til å gjøre listene helt ferdig? Sånne ting som bare blir utsatt bittelitt, fordi de er så kjedelige, har en lei tendens til å bli skjøvet frem i tid, nærmest til evigheten. Sånn er det iallefall her i huset, men kanskje det er flere som kjenner seg igjen?

Det er noen lesere som har spurt om gulvlistene, de har min mann laget selv, han har satt sammen tre ulike lister. Jeg kommer til å lage et eget innlegg for å vise fremgangsmåten for dem som ønsker å lage dette selv. Gulvet er i ubehandet furu, det har vi lutet og oljet selv. Listene har vi fått spesiallaget etter de gamle originale listene som var laget til huset da det ble bygget. Veggene er malt i fargen "Letthet" fra Jotun, det er også listene og taket, men i ulike glansgrader. 

De to fine bildene som står på bordet er begge laget av kunstneren Eirik Moldestad Halvorsen. Han har hjemmeside med bilder for salg her. Fordi jeg alltid får spørsmål om hvor ting er kjøpt så tar jeg med at de runde fine stikkontaktene er fra Renova. Stolen med gull på har jeg trukket om og pusset opp selv. Teppet har jeg sydd av restestoff, og hjorteputen er sydd av et kjøkkenhåndkle fra byNord kjøpt hos hviit. Ellers; bordlampe+barnestol IKEA, kurv Skeidar, lysglass fra Durance og Tine K. Nå mangler bare nye dørhåndtak, og jeg håper å finne noen som ligner på de gamle. Ja også listene da ;) 

God fredag alle sammen ;)

07 mai 2012

s t u e

 Litt nytt fra stuen. Hagedornhagen sommerfugl, fineste tulipaner, hjemmelaget "lyslykt" av en blomstervase og en lysslynge fra IKEA, på et gammelt bord med Eamesen foran. Ting jeg blir glad av!


De av dere som har opplevd det kan sikkert si dere enig i at det rett og slett er utrolig irriterende når datamaskinen brått og helt uten noe forvarsel plutselig sier takk for seg! Innleggene fremover blir derfor uten min vante bilderedigering, mens jeg planlegger innkjøp av ny data (når lottoen går inn). Verre enn bloggpause er det med bildene som er lagret på den, bildene av ungene...for selvsagt hadde jeg ikke vært lur nok til å dobbeltlagre alt. Krysser fingre for at IT-broren min får hentet ut noe iallfall!

Tulipanene her har stått i snart to uker, det må vel være rekord? På bildene ser dere et hjørne av midtstuen vår, slik den er akkurat nå idag. Det begynner å komme litt på plass her nå, selv om vi for tiden er inne i en real oppussingspause og ikke så mye som tenker på å løfte en malerkost. Hva vi gjør isteden? Later oss! 

Med lånt laptop og Photoscape er jeg forhåpentligvis back in business! Håper dere lesere fortsatt henger med her på mali-mo bloggen, selv om det har vært litt stille i det siste.