27 august 2012

bæringSer dere henne inni der? Min aller minste lille godklump, snorkesovende med flattrykt nese. Litt sånn ufrivillig  boobi bilde det her, men pytt, det tar dere på strak arm, ikke sant? Selvutløser bilder er ikke enkelt altså!Med de to små her hjemme og litt full-fart-dager til-og-fra skolen med storemalien, innså jeg at jeg nok var minst en person for lite til å komme i mål med all denne multitaskingen som skal finne sted i våre nye hverdager. Bittelillesøster er jo født litt prematur, liker seg ikke i vogn og vugge, men har et stooort behov for å kose og være nær mammaen sin. Hele tiden. Og det er jo koselig med en sånn liten godbylt i armkroken! Men mammaen skal jo ha hender til en liten og stor til. Og så mange hender har jeg rett og slett ikke.

Redningen ble min skjønne svigerinne C. Hun er en dreven bæreutstyrsjente, med to små gutter hun selv har båret med seg i alle slags innretninger ;) Sånne bæresjal har liksom virket litt for avansert og alternativt for meg. Jeg er mer en sånn Baby-Bjørn-på-butikken-og-flyplassen-jente. Trodde jeg, da. Så feil kan man ta ;)

For dette er nye hverdager altså! C utstyrte meg med dette ringsjalet og dermed var jeg solgt. Enkelt, lettvint og praktisk. Ledige hender, avslappet mamma og en bitteliten som koser seg tett inntil. Perfekt!

...og til de som har kontaktet meg og lurt på hvor disse kan kjøpes; så selges de bla på Lotusbarn og Bæreglede.22 august 2012

tre årRosa bursdagsblomster til jenten min. Tre lys- tre år. Tre år uten Wilma. Blir det lettere? Ikke lettere, ikke egentlig. Men mens tiden går, så får jo jeg stadig mer erfaring i det å leve med savnet etter henne. Sorgen min blekner vel egentlig ikke, men den vever seg inn i livet på et vis. 

Den voldsomme, fysiske, intense smerten er her ikke like hyppig lenger. Min sorg nå er mer savn. Mer tanker, ønsker om alt som kunne og skulle ha vært. En sårhet når jeg ser en annen liten jente, med røde krøller og glimt i øyet. Den sorgen bare er der, med meg i dagene mine, som alt annet.Tre år uten deg vennen min . Tenk at det idag allerede er tre år siden. Lille, elskede jente. Du er med meg i hjertet mitt idag, som du er det alle andre dager. Det er idag tre år siden jeg fødte lille Wilma. Min andre datter, som bare fikk leve frem til svangerskapsuke 37. For dem som har lyst til å lese mer om henne, og om mine tanker rundt det å miste et barn, finner dere disse innleggene i arkivet merket Wilma.
16 august 2012

s k o l e j e n t eStolteste skolejente med stolteste mammaen ;) Ny sekk og skolekjole har hun valgt ut selv, og perleskoene hun har ønsket seg så leeenge stod på magisk vis og ventet på rommet idag tidlig. Er det flere enn meg som husker sin første skoledag, og hvor stas det var med nye skoleklær? 

Sånn helt uten sponsing kan jeg like greit skrive at kjolen er fra il gufo, sko Lelli Kelly, sekk Beckmann og hårsløyfe fra den lille prikken over i'en


Stor dag i mali-mo familien, vår lille-store Mali har hatt sin første dag i første klasse. Klump i halsen og et godt grep i hånden, og vips! så var vår lille jente blitt en stor skolejente. Jeg må jo bare skrive det...hvor ble årene av?

Vi er også så heldige å kjenne flere av barna og foreldrene i klassen fra før, og det kjennes jo litt ekstra fint og trygt for både liten og stor. En liten skole og med en fin liten gruppe spente førsteklassinger.

Lille store jenten min. Håper de neste årene gir deg rom til å være deg selv, trygghet til å utforske dine nye muligheter, bevarer iveren din etter å lære og lar den fantastiske kreativiteten og fantasien din få blomstre  . Vi er så stolte av deg!09 august 2012

k o k k e l e r i n g

Liten kokkegutt tar seg en kaffepause. Som dere ser er det sunn og næringsrik mat på menyen hans idag; toast, bacon og is til dessert ;)

Her kokkeleres det både seint og tidlig. Jeg er utrolig glad for at jeg valgte å prioritere en stor lekekjøkkenkrok til barna da vi bygget nytt kjøkken. Her kan de leke både litt sammen og litt hver for seg samtidig, og varierer i vei mellom matlaging, servering, kafelek og butikk. Veldig lurt å ha dem her i full sving både når jeg skal lage middag, rydde, eller snike meg til fem minutter bloggging med en kaffekopp ;)Jeg har gjerne ikke vist frem det fine kjøkkenet som kom i hus til jul ifjor? Jeg er så heldig å få velge ut julegaver til barna fra svigermor og mine egne foreldre, og da prøver jeg å kjøpe noe som er litt varig. Disse knallfine kjøkkenleketingene fra  le toy van ble litt felles julegaver til ungene her ifjor, og jammen har de blitt mye brukt! Et julegavetips til andre småbarnsmammaer kanskje? Kanskje litt tidlig for julegaver mener dere gjerne, men når det er sagt, så er jeg allerede igang med både julegaver og kalendergaver. I år skal jeg nemlig være ferdig tidlig med alle ting som skal&må gjøres, sånn at jeg bare kan nikose meg hele desember!  

Den lille kjøkkenkroken består ellers av en hvit komfyr fra Brio, hjemmemalte barnemøbler fra IKEA, en gammel hylle og et gammelt emaljesett til oppbevaring av bestikk. I kurven ligger lekeiskremene jeg sydde for en tid tilbake, oppskriften er hentet fra et Tilda hefte. Litt gammelt, litt nytt, noe arvet og noe kjøpt ;) 

God torsdagskveld til dere alle sammen, her venter babykos i sofaen, strikketøy, tv og nybakte boller ;)
03 august 2012

h j e m m eÅåååh, så godt de lukter, sånne helt små! En noe døgnvill og veldig trøtt, men veldig lykkelig mamma, ingen bloggmodell akkurat sånn helt usminket og med bustete hår (fremdeles med ettervekst ja), men det får dere ta med på kjøpet!Her går dagene litt i ett. Kosing, amming, kosing, leking, kosing, matlaging, kosing, rydding, kosing, klesvask, også noen ekstra kosestunder med bare de to store når bittelille sover. Mali-mo mannen har begynt å jobbe igjen og de tre gullungene er hjemme med meg. En stor overgang å ha tre små her hjemme merker jeg, men vi begynner å bli vant til nye hverdager alle sammen ;) Den største utfordringen er igrunnen å forsøke å unngå løfting, grunnet keisersnitt. Au, au, au. Ikke så helt enkelt å forklare det til en lille-storebror!

Bittelille vår er tre uker gammel, og vokser som bare det. Størrelse prematur er snart tilbakelagt! Jeg er snart tilbake med et noe mer interiørrelatert innlegg, for det blir nok ingen ordentlig mammablogg her hos meg selv om innleggene her preges mest av mammalivet akkurat nå ;) God helg til dere alle sammen!