28 september 2012

snikkikking
En aldri så bitteliten snikkikk på julegavene, er ikke det litegrann lov? Ojojoj, så snill jeg har vært! Her ser dere hva som skal henges på veggen her hjemme hos oss den 25. desember. Etter å ha lett etter David Ehrenstråhles "Paris" og "Manhattan" i en hel liten evighet, fikk jeg nå tak i "Bombay". Ønsketmegsålengeogendelig-hurra, den følelsen, vet du ;) Gleder meg litt ekstra til jul i år kjenner jeg. Men jeg har bare sett på dette røret den er pakket inn i altså, jeg har ikke åpnet esken. Det venter jeg med til 24 desember ;) Tross alt!

På stolen ligger en ny stjernebluse fra Line klar til bloggemiddagen imorgen kveld. Man må jo pynte seg litt når man skal spise middag sammen med en haug mer eller mindre ukjente damer/ jenter. Litt skummelt, men mest gøy, håper jeg. Men aller først er det interiørmesse. Jeg får ikke gått idag, men imorgen tidlig er jeg der, på bloggefrokost klokken ti sharp ;) 

Gleder meg til å treffe mange blogglesere og andre bloggere! Kjenner du meg igjen, så kom bort og si hei, da! Jeg er ganske dårlig elendig med navn, og nesten ennå verre til å huske ansikter, men blir veldig glad hvis du hilser på om du kjenner meg igjen (jeg er da type hun der småsvette med rødt bustete hår og vrælende baby..). Kanskje vi sees?

Høstens første bål i peisovnen, strikketøy i sofaen og myke sovelyder fra liten baby. Storebroren sover ute i vognen, kjøttsuppen står klar på komfyren og jeg strikker mens regnet øser ned. Jepp, jeg liker høsten jeg!! 
23 september 2012

puteinspirasjon


Her skal det minnsannten meg bli nye puter i sofaen ja...sånn etterhvert. Litt usikker på den der mønstrete. Er den nå egentlig fin eller er den bare litt annerledes enn det jeg pleier å velge? Egentlig kikket jeg etter noe klassisk blått-hvitt-mønster, men denne ble med hjem på en impuls. Ikke så helt enkelt det der, å stå i en travel butikk med tre litt sånn der halvutålmodige små barn og skulle velge ut stoffer- så da får det bli som det blir ;) 
Hos oss har helgen blitt spist opp av sykdom...Skarlagensfeber er kommet i hus, høstforkjølelsen har slått ut lillebror og vi er litt sånn på halv åtte hele gjengen. Til og med vår bittelillesøster snufser. Men etter en tur på legevakten og med mali-mo mannen vel tilbake etter arbeidsuke i Oslo så ser det litt lysere ut og jeg satser på at basillene er på retur og at dette etterhvert blir en finfin septemberuke likevel  ;) 

Her står julegaveinnkjøp (!) for tur til uken, jeg har listen ganske klar allerede (Og ja, det stemmer. Hjemmemammaer har mye mere tid). Blant annet står en presang til meg på gavelisten og ojoj, så snill jeg må ha vært dette året! Om en fem fire tre (voldsomt som tiden går da!) måneders tid kan jeg henge opp et nyyyydelig indiskinspirert bilde på den der tomme plassen over sofaen. Noen av dere som kan gjette hvilket? Og kanskje blir det litt kvalitetstid sammen med symaskinen også, det er jammen lenge siden sist. God ny uke til alle dere som er innom bloggen!
18 september 2012

litt sol i stuenLitt høstfølelse i stuen med solen skinnende inn gjennom vinduene og sommerens antagelig siste blomster fra hagen. Ingen gråblå puter her ennå, som dere ser, men en ny sort-hvit pute fra IKEA, et family-tilbud for en tid tilbake.


Her har vi hatt en liten pause i det Bergenske øspøs-regnet idag, og jeg har hatt med meg de to små ut i hagen en liten stund. Tulipanløk skal settes i jorden og hagemøbler vaskes og stables bort. Det er så deilig med sånne dager der luften er litegranne skarpere og en kjenner at hele høsten ligger foran en. Forhåpentligvis med noe mindre regn. 

Høsten er en sånn skikkelig interiørtid for meg. Det er liksom da jeg ser meg rundt i huset med kritisk blikk og føler for forandringer overalt. Første rom ut blir nok stuen her. Jeg har lyst til å male veggene, den her lut-beisen som er på nå har jeg aldri blitt helt fornøyd med. Den er liksom akkurat for lite gjennomsiktig til å være fin. Taket må absolutt ha et nytt strøk med hvitt igjen, det har nå en slags gulaktig ovn-telys-sot-hinne. Heller ikke særlig fintOg så ser jeg nå veldig på tomrommet over sofaen og tenker at der må det et bilde til. Der til høyre, ser dere? Jeg ser for meg et stort bilde, et foto, kanskje, eller noe tekst? 

Og selvsagt har jeg lyst til å lage dette selv. Må bare finne et lite smutthull innimellom amming, matlaging og generelt vedlikehold av hus& heim, så skal det nok bli. Også blir det gråblå puter til sofaen. Når jeg bare får tatt frem symaskinen (og jobbet meg gjennom haugene av klær som skal repareres), så kommer det nok nye puter på plass. Aller først burde jeg nok slipe, lute og olje dørstokkene, men der er det er liksom et sånt prosjekt vet dere, som bare utsettes og utsettes ;)

Nå står nybakte boller på benken her og middagen idag ble hjemmelaget plukkfisk ;) God tirsdagskveld til dere alle sammen!


12 september 2012

leandervuggeEt av de mer sjeldne øyeblikkene da vår lille faktisk ligger og sover for seg selv i vuggen sin. Jeg utnytter pausen til blogging-kaffe-nettsurfing ;) Bildene tok jeg i forrige uke, rett før de nye stolene kom på plass.

Vår lille minstemor arver jo selvsagt mye av både klær og utstyr, siden jeg jo har det meste jeg strengt tatt "trenger" fra før. En av de tingene jeg likevel har kjøpt ny er denne Leandervuggen. For med en aktiv lille/storebror i full fart her hjemme, trengte babyen et rolig sted uten små ivrige broremannfingre. Vi har en fin vanlig vugge stående, som min far har laget, men der så jeg for meg en begeistret storebror stupende opp i vuggen i det øyeblikket jeg så vekk, så den vil jeg isteden bruke oppe på soverommet vårt. 

Leandervuggen har vi hengt i akkurat passe utenfor-rekkevidde-høyde og den fungerer helt som planlagt. Nåja, helt som planlagt og helt som planlagt, det var vel å ta litt hardt i. Bittelillesøster synes nemlig ikke at disse gyngende bevegelsene er fullt så søvndyssende som reklamen lover. Hun er mer begeistret for bæres-rundt-av-mamma-til-jeg-ikke-lenger-klarer-å-holde-meg-våken-uansett-hvor-mye-jeg-kjemper-imot-metoden. Da kan jeg smyge henne ned i vuggen. Men så er den jo så fin også denne leanderen, synes dere ikke? Ikke dumt for en interiørmamma det heller! 

Og for de som lurer på bordet, så forblir det mørkt, iallefall for nå, så får jeg heller gruble litt til. Det er tross alt enklere å male enn å få malingen bort igjen! Jeg kommer til å olje det med et Liberon produkt, der kommer også beisen jeg har brukt fra. Tusen takk for alle gode innspill!
07 september 2012

Treffes vi?

Noe av det kjekkeste i høst blir Interiør og Boligmessen her i Bergen 28-30 september. Jeg stiller, med en liten bittelillesøster som følge, og satser på å få med meg både bloggeforkost og bloggemiddag i tillegg til selve messen  ;) Gleder meg masse til interiørinspirasjon, og ikke minst til å treffe mange nye og gamle bloggere. Kommer du?

Trykk på den gule solen under og meld deg på!
02 september 2012

e a m e s

Bloggemammaen tar bloggebilder, og som alltid lever livet rundt sitt eget liv. En tube makrell og en brødskalk kommer på bordet- store Malien min dekker til lunsj på sin måte, for mammaen tar jo bare bilder! Litt blogging altså, og litt virkelighetsblogging som sniker seg inn i det nyryddete kjøkkenet. Noen, dvs. meg, har vært så heldig å få tilbake akkurat nok skattepenger til tre nye Eames stoler. Kjøkkenet begynner å bli slik jeg ønsker meg det. Jippi. 

En ting jeg imidlertid ikke er helt sikker på, er spisebordet. Det er gammelt, og bordplaten var blitt veldig stygg. Ikke sånn sjarmernde-gammel-stygg, men bare rett og slett stygg. Så jeg har pusset den, og beiset den, for få tilbake fargen den har hatt og som fremdeles er på bena. Jeg liker veldig godt kontrastene mellom alt det lyse og det mørke treet. Men...blir det bra? Jeg har veid for å imot alternativene i tre måneder nå, og man kan vel trygt si at jeg har kjørt meg fast. Har du lyst til å hjelpe? Alternativene er:
  • jevne beisen i bordplaten litt til, olje den og vokse slik at den blir litt blank (som bena)
  • eller skal jeg heller slipe ned hele bordet og beina og hvitlute/olje det?
  • eller male bordet lys grått? 
Hortensiaen er fra hagen, deilig luksus å kunne ta inn blomster fra egen hage! Her venter ny uke med høstens første svømmetrening for malien og litt høstfølelse med ruskevær utenfor og tente lys inne. God ny uke til dere alle ;)

01 september 2012

lilla

Lilla høst- klar for  skole med lilla stripe og myyyk lilla genser fra Tina W.Blir det litt lilla hos deg også i høst? Her er jeg igang med å planlegge utbytting av de sommerblomstrete sofaputene med noe litt mer høstlig. Jeg tenker litt på karriorange og lilla, kanskje? Også har jeg lyst på noen bokstavputer- sånne fine DAY puter som jo har vært overalt leeenge, men kanskje jeg lager dem selv? Hvordan blir det i sofaen din denne høsten?

Vår store jente har fått lilla stripe i håret til skolestart, en sånn som man bare får klipset på hos frisøren. Den har løsnet og vi skal avgårde å få festet den igjen senere litt seinere idag. Ingen pangstart på dagen hos oss, her er frokosten såvidt unnagjort og vi tusler fremdeles i pysjen :)

Så må jeg bare få legge til, til den leseren som var urolig for at bittelille får ryggplager av bæresjalet- jeg bærer henne ikke rundt hele dagen altså, hun får absolutt ligge flatt og strekke ryggen. Jeg har diskutert bruken med både lege og helsesøster, som absolutt ikke hadde innvendinger ;) Ingen grunn til  bekymring, altså ;)

Og ja jeg vet, det ER lite interiørbilder her inne for tiden. Jeg er helt sikker på bilder av haugene med babyklær, gulpekluter og ungenes fargerike plastleker ikke er egnet til å inspirere noen som helst ;) Med interiørmessen her i Bergen like rundt hjørnet kommer kanskje interiørinspirasjonen susende til meg også- håper forresten å treffe mange av dere der? God lørdag!