25 oktober 2012

brrrrum!


Togbanen er Brio, gammelt og nytt i skjønn forening. Kosedressen til lillebror er fra Polarn O.Pyret, mens gulvet er malt i fargen Refleksjon (Jotun) med trestjerners gulvmaling. Det sorte skapet er fra IKEA, og ja. Jeg har klippet bort alle lillebrorkrøllene. Plutselig fikk jeg en stor gutt.Lillebror er gutt. Skikkelig gutt. Alt med hjul, som har den minste sjanse for å lage brum-brum lyder, er interessant. Veldig interessant  Det er knapt et eneste måltid her i huset uten at maten skyves rundt på fatet, mens lillebror med drømmende blikk sier brrrumbrum. Lillebror er også en gutt i fart. Han går ikke, denne gutten. Han løper! Løper, klatrer, hopper. Faller, knekker tenner, får blåmerker til han ser ut som en liten flekkete lillebror med mystisk hudsykdom. Ingen fare, det er bare blåmerker, sier vi.

Små lillebrødre, med hoppe-klatre-brum-brum-kropper trenger gode klær. Klær til å bøye seg, strekke seg, skyve biler, kjøre tog, klær til å hoppe og lande i. Klær som tåler å vaskes, igjen og igjen.  Polarn har det. Disse klærne har vært favoritter her i huset siden lillemalien var liten. Hennes klær går nå i arv til lillebror, og er like fine. Da er det så kjekt å kunne lage dette innlegget, og skryte litt av noe jeg liker så godt. 

Polarn O. Pyret har lansert nettbutikk, og trykker du her er du der. Leveringen er kjemperask og nettbutikken oversiktlig og fin. Nå i disse Halloween dager er det i tillegg masse små, fine monstre der inne. Det har jammen meg havnet etpar her hjemme også.

Dagens tredje vaskemaskin rumle rog går, gulvet i stuen er dekket med leker. En helt vanlig kveld hos oss. Nå er det pannekaker til kvelds. Halvparten av melet er grovt, så da er de jo (nesten) sunne også. God torsdagskveld!

Innlegger er laget i samarbeid med Polarn O. Pyret.


22 oktober 2012

malingsvalg og fargekoder
Her er det ny uke, ny mandag og masse å ta fatt på både inne og ute En blå pute er på plass i sofaen, .og straks bittelillesøster tar seg en lur på litt mer enn fem minutter i strekk, begynner jeg å tenke på nye oppussingsprosjekter. Vips, der var vi igang igjen, gitt. Oppussingsrunddansen.

Det er stuen jeg har sett litt for lenge på. Både veggene og taket har blitt veldig gule etter vedfyring, så nå blir det en god runde med vaskefille og salmiakk, og deretter ny maling. Taket skal få et nytt strøk sperregrunning. Det har riktignok to strøk fra før, men sperregrunningen isolerer den gulningen i malingen veldig bra, slik at den ikke slår igjennom med det samme. Derfor et strøk sperring, og 1-2 med maling, jeg bruker Lady "letthet" i tak og de hvite detaljene.. 

Veggene er jeg litt usikker på. Det blir en ganske matt maling, enten i fargen Dublin, eller NCS 1500-N, eller en litt mer "greige" farge. Idag er veggene lutet/lakket og har en farge som vel må kunne sies å være sånn midt mellom grå og beige, en skikkelig trendy greige, altså. Jeg synes imidlertid den går litt i ett med sofaen, slik at helheten blir litt kjedelig. Jeg har også tenkt på en lys variant av Duck Egg Blue som et alternativ til veggene. Jeg har lett etter et rom å ha denne i, det er en farge jeg synes er nydelig, nydelig, nydelig. Men si stuen, blir den kanskje litegranne heftig? Tror jeg trenger en mer rolig farge, en som jeg ikke blir så fort lei av.

 Ikke lett med fargevalg bestandig, og har du et godt tips må du veldig gjerne dele! Og hva er egentlig best? Jeg har vanligvis valgt Lady, men det finnes jo mye mer! Før maling må underlaget være bra, og nå skal det minnsanten meg vaskes i en fei her, mens de to søteste små ennå sover.


...og en ekstra klem til dere som kommenterte forrige innlegg. Ekstra godt med en hilsen når man er personlig. Takk!


15 oktober 2012

m i n n e d a g

Små hender og små føtter. Små, men sterke nok til å sette varige spor. Det er ikke slik som det sies, at tiden leger alle sår. Jeg tror at noen sår er for dype, og sitter for langt inn i sjelen, for langt inn i selve dypet av en selv som menneske, til at de kan leges. Etterhvert lærer man seg å leve videre, det er jo tross alt ikke så mange andre gode alternativer. 

Utvendig er man jo stort sett som før, og sorgen og savnet er noe som tiden sakte skyver stadig lenger ut av hverdagene og andre menneskers bevissthet. Ikke er det vel det beste small talk emnet sånn i det daglige heller, og ikke føler jeg noe behov for å legge ut om sorg og savn og diskutere Wilma hver eneste dag. Hun er med meg i livet likevel. 

Wilma og sorgen. Jeg prøver å holde de to adskilt, selv om det til tider er vanskelig. Men for meg er det viktig å kjenne at dette er to ulike ting. Wilma, min nydelige lille jente med røde krøller er en ting. Sorgen over å miste henne er noe annet.


Jeg overmannes ikke av den like ofte som før. Sorgen. Men fremdeles treffer den meg for fullt enkelte dager. Plutselig er den der, i et hverdagsøyeblikk, da jeg er opptatt med noe helt annet. Kanskje står jeg og bretter tøy eller kutter gulerøtter når øynene plutselig renner over og den fysiske tomheten treffer meg som en betongkloss i magen. Sorg. 

Idag er den internasjonale minnedagen for alle disse små som ikke skulle få leve. Her er en link til den internasjonale siden, og her er en link til Landsforeningen for uventet barnedød i Norge. Den nydelige lyslykten på bildene her er en gave fra Tonje/ Forever Love. Du er god! Jeg har etpar andre fine gaver fra mennesker med gode hjerter som jeg også vil vise dere, men det må bli en annen dag.13 oktober 2012

t r e måneder


Tenk at det går an å få en sånn fin bittelillesøster! Søte lille venn. Tre måneder med snusing på babylukten i nakkegropen. Den mykeste babyhuden. De mykeste små babylydene. De mykeste små, tjukke babyføttene med pittebittesmå tær. Timer og timer med snusing, kosing, bæring, byssing. Myke dager. Babyforelskelse- den følelsen.. 

Tre måneder. Men oj oj oj, så fort tiden går. Fortere og fortere igrunnen. Lillebror er blitt stor gutt, som dere ser. Og bittelillesøster blir stadig større hun også. Skulle man ikke kunnet stanset tiden da, bare sånn en liten stund? Stoppet disse gode dagene fra å suse så fort avgårde og latt dem gå i sakte tempo. Tiden lar seg jo ikke stanse, men jeg stanser litt i dagene mine hver dag, og bare nyter disse to. Store, gode storebror og nydelige bittelillesøster. Heldige meg. Heldige oss. 

10 oktober 2012

k n e k k e b r ø d med oppskriftHjemmelaget, sunt og godt. Deilig bakeluft i hele huset. Fine knekkebrød på gammelt håndmalt Porsgrund porselen, da smaker det liksom så ekstra godt. Jeg har flere gamle blåhvite fat, men bare dette ene som er håndmalt. Litt ekstra kjekt å spise på. Ny Porsgrund termokopp, og lyslykt fra Holmegård.

Dagens lunsj. Mmmmm. Knekkebrød med massevis av smør og med rørte bringebær. Disse har blitt en ny favoritt her hjemme, den første ladningen er allerede spist opp, og en ny er bakt og fylt i boksene. 


Her er oppskriften:
3 dl grovt rugmel
2 dl havregryn
2 dl sesamfrø
1 dl linfrø
1 dl gresskarkjerner
2 dl solsikkefrø
1,5 dl kruskakli
2 dl havrekli
2 ts maldonsalt
2 ts brunt sukker
8 dl kaldt vann

Rør sammen, la stå i 15 minutter og smør tynt utover bakepapir. 
Dette fyller 2 store (90 cm bred ovn), eller 3 vanlige stekebrett. 
Du kan ha alle i ovnen samtidig (varmluft).
Stek 15 min, ta ut brettet og rut opp med pizzahjul
Stek 1 time til, det blir best om du lufter litt hvert kvarter for å slippe ut fuktighet.
Avkjøl på rist, oppbevar i tett boks. Nyt!02 oktober 2012

g u l t

Lillebrors gule biler og dyr matcher jo interiøret perfekt? Mye kjekkere å se på leker som ligger strødd med en estetisk innfallsvinkel, enn å tenke på å rydde hele tiden;) Plakat fra Snøstorm, vase og eukalyptus fra Mestergrønn og biler fra Mitt Rom. Stolteppet er heklet av min mamma og var vognteppet mitt da jeg var baby, og ulv+bambi kjøkkenhåndkleputene fra Hviit henger stadig med- siden jeg ikke får sydd noe nytt ;)Gult, eller kanskje heller gulorange, har jeg falt litt for nå i høst. Det er jo egentlig en veldig fin aksentfarge nå når det blir stadig gråere og mørkere utenfor. Litt varme inne isteden. Også passer det så flott sammen med blått, som blir den nye fargen her hjemme etterhvert. Stadig mer putestoff kommer i hus, og like lite av det blir faktisk omskapt til puter. Det var det med tiden og prioriteringene. Kanskje jeg faktisk burde erkjenne fakta, ta steget, og begynne å kjøpe ferdige puter? 


En knallkjekk og inspirerende interiør- og boligmesse er over, og jeg sender et stort hei og takk for sist!!! til dere kjekke jenter som kom bort og hilste på, og alle som jeg traff i løpet av lørdagen. Søndagen ble tilbragt hostende og harkende her hjemme, så det ble kun med en messedag på meg. Siden kameraet ble igjen hjemme har jeg ikke et enda bilde å vise frem, men jeg er helt sikker på at jeg kommer til å delta på både messe og bloggarrangementer neste år også.

Her regner det som aldri før, lillebror sover i vognen sin og lille Olivia og jeg skal bake hjemmelagde knekkebrød før min store Mali skal hentes på skolen. Blir kekkebrødene bra kommer nok oppskriften en av dagene ;) God tirsdag til dere alle!