26 desember 2012

en god jul og to-års-bursdag
Julaften morgen, tre små unger som lukter julebadet i pyjamasene sine. Nybakt kringle og varm sjokolade med krem. Lang frokost og masse tente lys. Så begynner det jammen meg å snø, og Askepottfilmen er på tv, det svømmer svaner på vannet nedenfor huset og alt er bare så himla perfekt.

Så blir det endelig Julaften hos oss og det store gamle huset fylles med folk. Med mine foreldre, min bror og hans kone og de to guttene. Og mat. Uante mengder med mat. Dere vet jo hvordan det er, man er redd det skal bli for lite, så da lager man litt mer. Og enda litt mer. Og tilslutt har man igrunnen nok til å spise frem til påske. Minst.

Og så blir det første juledag og det er tid for bursdagsfeiring av den fineste gutten i verden. Såklart. Og den nå to år store lillebroren jubler og skratter og sender små flørtesmil med mykt blikk og hodet på skakke til oss alle. Og spiser sjokoladekake og river papiret av enda flere gaver og sier oj oj oj

Og jeg kjenner på hvor godt vi har det. Hvor heldig jeg er. Rik. Som har alle disse fine folkene her hos meg. Og som har verdens fineste lille myke toåring å nikysse på, mens han spreller og vrir seg og vil ut av armene og ned til den nye traktoren sin på gulvet.

Og nå er det andre juledag, gjestene har dratt hjem og en bunke nye gjester kommer imorgen. Men idag er det middag med bare oss fem rundt bordet. Og nye hauger med godter og kaker. Og når vi snart har spist altfor mye av alt og ungene sover i sengene sine, så ligger nok meg og den fineste mannen på sofaen foran en julefilm og holder hender. Mette på uanstendige hauger med multekrem men likevel istand til å stappe ned litt konfekt. Og er enige om at dette var vel sånn cirka den beste julen man kan ha.

♥ 

Ønsker alle dere som er innom bloggen de aller beste romjulsdagene.23 desember 2012

Julekalender 2012: julekort

Siden jeg ikke har Photoshop har jeg redigert julekortbildene litt i gratisprogrammet Photoscape, I år har jeg printet dem hos en fotobutikk istedenfor å gjøre det hjemme. Litt annen kvalitet, men jeg sparte masse tid. Håper mottakerne blir glad likevel!
Tilbake igjen til julekalenderen her på bloggen, etter at ungene har hatt en runde med omgangssyke. Usj. Stakkars små, det er vel det aller verste når man er liten og spent, å bli syk like før selve julaften! Heldigvis, nå er barna friske, og jeg har vasket, vasket og vasket, så da håper vi alle smittestoffer er jaget på dør. Med de siste dagers sykdom er vi bittelitt ute av julekursen her hjemme. Idag kom endelig treet hjem, og de siste gaver i hus, slik at morgendagen kan brukes til å handle det jeg har glemt, litt gaveleveringer, pynting og kos. 

Årets julekort har ligget ferdige i tre uker på kjøkkenbenken vår, og blir dermed også i år romjulskort. Tradisjonen tro. Det viser seg altså at for meg nytter det ikke å være tidlig ferdig med kortene, da kommer nemlig forsinkelsene bare i neste ledd ;) Vel, nå er de iallefall underveis (og jul blir det uansett).


20 desember 2012

Julekalender 2012: hjerteblomst
Den fine julekransen til min lille Wilma. Med jenteblomster og små rosa prinsesseglitresteiner på. Akkurat sånn som en liten tre år gammel prinsessejente ville ha likt den. Dette nydelige hjertet er laget av mammaen til denne utrolig snille og gode jenten. Så heldig jeg er som kjenner deg.Kald kveldsstund på kirkegården. Stille. Hvit frost på bakken, et lite lys i lykten. Lykten som jeg bestilte  spesielt til deg. Det var julen ifjor det, husker du? Blomsterpynt med rim på. Fuglen fra storesøsteren. Tanker. På alt du aldri fikk oppleve, lille venn. På alt jeg aldri fikk være der og se deg oppleve. Skrittene mine lager knirkelyder på vei til bilen igjen. Hjem til varmt hus og juleforberedelser. Hjem til små unger som gleder seg. Din fjerde jul nå. Den fjerde julen uten deg. Hjem til to små julekjoler. Det skulle ha vært tre.18 desember 2012

Julekalender 2012: DIY juletrepynt

Endelig tirsdag, når min storejente tar fri fra skolefritids og vi koser oss ekstra hjemme. Idag laget vi litt juletrepynt og jeg har laget en liten "oppskrift" her. Nåja, oppskrift behøves vel ikke, egentlig, for dette er enkelt. En kjempekoselig aktivitet å gjøre sammen nå før jul, lett å få til og ikke koster det mye i materialer heller. Det jeg har brukt her er alt sammen rester jeg hadde liggende fra andre prosjekter.
Klipp strimler av tyll, omtrent 10 cm brede, tråkle langs den ene siden. Dra sammen tråden og fest, som en rosett. Legg på en opphengssnor (jeg har brukt silkebånd, organzabånd og gullsnor), under pappen, la endene henge ned. Lim på et lite pappstykke midt på, på begge sider, se at snoren kommer under. Lim glansbilder på oppå pappen. Tre perler på snorendene. Tada! 

Og da kunne en stolt jente ta en ny runde med pynting av det lille treet hun har på rommet sitt. Ble det ikke fint da?
17 desember 2012

Julekalender 2012: bakedager
Snaskens- smaskens. Vi eeelsker boller her i huset. Sukkerboller, kaller vi disse. Hveteboller med et øye av sukker, kanel, smør og kardemomme. Skulle vel hatt bilder av det ferdige resultatet, men da var det mørkt. Og vi, vi satt rundt bordet i varmen fra tente lys med desembermørket utenfor vinduene og spiste boller.  


Det blir mye baking om dagen. De tre deigene jeg fikk fra min mor har forlengst blitt til julekaker i bokser. Nå ikveld skulle jeg lage klar deigen til morgendagens bordstabler, men av en eller annen grunn blingset jeg på oppskriftene og var komme halvveis i deigen til hjortetakk før jeg innså at her var noe galt (sitron??? konjakk???). Så nå blir det like greit både og. Bordstabler og hjortetakk. Og krumkaker. Og pepperkaker. Og mammas tre slag. Der var vi kommet til syv. Gitt. Nå må jeg gi meg! 

16 desember 2012

Julekalender 2012:i BoligplussVel, vel, vel. Her er jeg dengang da, med etterveksten, og flatt gravidhår (lille Olivia var jo underveis da bildet ble tatt). Jeg må jo tilstå at selv om fotografene var både veldig flinke og utrolig koselige (hei hei jenter), så er det absolutt et lite sjokk å se seg selv på trykk. Men pytt, pytt. Jeg er ikke verre enn at jeg klistrer inn bildet her også jeg.Tilbake igjen, etter en ørliten og helt utilsiktet pause i julekalenderen. Her ble det rett og slett for mange andre ting som brukte opp tiden de siste dagene. Syke barn, mine betente bihuler, mannen på julebord, og...ja. Men her er jeg igjen, et julekalendercomeback altså

Bildene her er avfotografert fra Boligpluss, der vi er med i siste utgave. Veldig kjekt å se hjemmet vårt gjennom andres fotolinser, og dette er jo de flinkeste damene, altså. Solveig og Ann Helen, jeg bøyer meg i støvet her! 

En annen ting er hvor ryddig det er overalt...hihi. Jeg fikk en litt sånn følelse av Det var noe kjent med dette hjemmet da, når jeg så bildene. Og hvis noen nå skulle tro at vi har det like rent og ryddig og kjemisk fritt for små fete fingermerker, hauger med klær og grelle plastleker til vanlig, så må jeg bare si at sorry, det er nok ikke helt hverdagsvirkeligheten dere ser her, altså. Men det er jo sånn, med både blogger og hjemmereportasjer på glanset papir, det er ikke andres rot og hverdagskaos man synker ned i sofaen og koser seg med, er det vel? God søndagskveld!

13 desember 2012

Julekalender 2012: utenfor huset

All snøen kom liksom litt overraskende på oss, så jeg er spent på hva som egentlig dukker frem når den smelter. At både det ene og det andre ble glemt igjen utenfor er jeg iallefall helt sikker på. Det er nå deilig da, med hvit, fin snø som skjuler rusk og rask og gjør desemberdagene mye lysere.

Jeg har ikke vist dere den nye døren vi satte inn i sommer, Dobbel, blå og fin. Jeg synes den passer så mye bedre til huset enn den vi hadde før. For ikke å snakke om at den er tett og går an å lukke ordentlig igjen. Det gikk ikke med den forrige nemlig. Litt blå tape utenfor her også, selvsagt, og nytt dørhåndtak har vi ennå ikke klart å bestemme oss for. Har du et godt tips kanskje? Utelampene er også nye, de heter London og er fra Nordlys. Jeg ble veldig fornøyd med dem, og de lyser godt opp. Håper å få på plass en lyktestolpe i samme serie, og en lampe til ved den andre inngangsdøren. Sånn etterhvert.

Imorgen skal jeg kjøpe Bolig Pluss, der er vi med. Ryktene sier at jeg er med på bildene også. Hjelpes!
12 desember 2012

Julekalender 2012: meg mot SandkakeneJeg er så heldig at jeg får julekakedeig laget av min mor. En helt fantastisk førjulsgave, synes jeg. Tre sorter deig har jeg fått i år. Med stekeanvisning, ser dere. Perfekt for meg som vil at kakene skal smake slik de skal. Som hjemmefra. Da er det bare bakingen det står på. Berlinerkranser og Sandnøtter er unnagjort. Nå er det meg mot Sandkakene. 

Jammen altså, for en jobb da! Her sitter jeg, med 20 former, hvor deigen skal formes fint til, i et akkurat passe tykt og helt jevnt lag. 20 former, og en s v æ r haug med deig. Tre runder med mine nyinnkjøpte teflonformer og en god del knurring mellom sammenbitte tenner seinere så ligger det altså 60 små sandkaker i boksen min. Den fine Maileg boksen. De er riktignok ikke helt jevne og har litt sånne skakk-frynsete kanter. Men altså, 60 egenproduserte sandkaker. Og de smaker. S l e t t   i k k e   v e r s t.Tusen takk til alle dere som la igjen en hilsen under forrige innlegg. Det varmer. Langt inn i hjertet.11 desember 2012

Julekalender 2012: små ord om sorgBlomstene fra bursdagsfesten igår har jeg stukket i oasis. Gjenbruk med mening. Kurven blir førjulspynt hos Wilma. Da er hun litt med oss på en måte, hun også. Med på festen. Med oss. Og vi med henne. Hvis dere skjønner. 

Akkurat dette, med å skape forbindelser mellom livets små og store dager og Wilma, er noe som har blitt stadig mer viktig for meg. Hun er jo med meg i tankene. Men den der lille synlige forbindelsen betyr noe den også. Blomstene. Å tenne et lys. Gaven til bursdagen. Søttendemaiflagget. Julepynten. Og den til påske. Bare gjenstander, jeg vet det. Men viktige likevel. Så hører hun til hos oss ennå, på et vis. Teller med. Vi har ikke glemt deg, lille skatt. Aldri.

10 desember 2012

Julekalender 2012: bursdagsfeiring


Har dere sett årets nye julebrus? Hihi, årets prinsesse Amaliebrus ble en stor suksess hos oss ikveld. Det er ikke bestandig det behøver å koste så mye for at det skal bli noe litt ekstra. Disse brusetikettene laget jeg i full fart og printet dem ut på vanlig kopipapir. Gratisprogrammet Photoscape er fint å bruke til bildeoppgaver som dette. De gamle etikettene går raskt av om du legger flaskene i lunkent zalovann en liten stund. Begeistring hos små prinsesser er vel nærmest garantert!

Kveldens bursdagsfeiring er vel overstått, og denne gang rakk jeg å ta noen bilder i full fart før gjestene kom. Jeg synes lys og blomster på bordet er koselig i alle selskaper, men stearinlys og bursdagsglade barn er ikke en god kombinasjon. Et tips er da å bruke en lysslynge som dekorasjonslys. Det beste er vel en som går på batteri, men du kan jo gjøre som meg her, la ledningen løpe ned langs et bordben og tape den fast til gulvet. Bordpynten ellers er pikekyss, nonstop og popcorn. Billige lysglass fra IKEA, voksduk fra Stoff og Stil, rosa former og mugge er Ib Laursen og Nigella, fra BoNordisk

Som dere ser er det en dåm av rosa prinsessedrøm over hele lokalet. Prinsesse Lillefe, rosa, rosa og...jepp. Rosa. Her er det dekket etter en rosa liten seksårings hjerte, og ikke mammaens hang til den enkle og rene. Et siste lite tips må være bursdagskake, som jeg ikke rakk å ta bilde av. Kaker i barnebursdager blir ikke spist opp her i huset (bortsett fra av meg de påfølgende dager...huff), så derfor baker jeg bare litt. Istedenfor stor bursdagskake lager jeg det vi kaller bomben; kuler med is, pikekyss, marshmallow, sjokoladesaus, daimkuler og ferske bringebær dandert på et stooort fat, med kakefyrverkeri på toppen. Den går ned på høykant. Nå skal jeg slenge beina i sofaen- er tilbake imorgen!
09 desember 2012

Julekalender 2012: bursdagsvimpler


Vimplene er på plass og vi er klare for morgendagens bursdagsinnrykk av små førsteklassinger. Disse vimplene sydde jeg for noen år siden, og de er fast tilbehør på bursdagsfestene her hjemme. Imorgen blir det altså bursdagsfest for alle de nye skoleveninnene. Gjett om det er en seksåring som gleder seg?

Ektorpen har fått blå krisetrekk på, de hvite trekkene måtte ha en tur i vaskemaskinen. En uunngåelig følge av å la små barn kose seg med sjokolade og barne-tv. Legg ellers merke til hvor bra de blå sofateppene matcher den blå maskeringstapen rundt dørene. Hihi. Enkelte ting tar bare tid, rett og slett. Maling av dørlistene er absolutt en av dem!

Idag har vi hatt familiebursdag, med kaker og pakker til langt på kveld. Koselig å kunne samles litt før jul også. Stappmette og godt fornøyde i et uvanlig søndagsryddig hus blir det sofa resten av kvelden. Kjenner at jeg med litt godvilje muligens klarer å presse ned et ørlite stykke kefir-sjokoladekake eller to til i løpet av kvelden. God søndagskveld til dere som er innom bloggen!08 desember 2012

Julekalender 2012: lyslykter
Innlegget er laget i samarbeid med Design Belysning AS.Fine, fine lyslykter fra House Doctor. Disse har stått på ønskelisten min lenge, og nå ble de førjulsgaven min til meg selv. Jeg har kjøpt dem hos nettbutikken Design Belysning AS, som har alle de fine House Doctor lampene. Og de fine loftslampene fra Bloomingville som dukker opp overalt i blader og blogger for tiden. Blant annet. Valget stod mellom Happy Lights og disse, og da gikk disse små stjernesolene av med seieren. De er minst like fine i virkeligheten som jeg trodde.

Det blir stadig mer julete her hjemme, litegranne mer pynt sniker seg ut av eskene her stadigvekk. Nå til uken er planen å få på plass en og annen fin juleblomst, men hva skal man velge da? Her blir det nok amaryllis og hyasinter, og kanskje en julerose. Julestemningen er i ferd med å ta plass i heimen. Begynne rå kjenne det; Gleder meg.