22 februar 2013

fredag, grilling og vinterferieEndelig vinterferie! De tre små gullungene og jeg har en hel uke foran oss med skolefri for storemalien. For de to små blir det kanskje ikke så stor forandring, men ekstra stas blir det jo med storesøsteren hjemme. Vi har ingen hytte på fjellet, og sommerhytten vår er jo nettopp det, en sommerhytte. Derfor blir det hjemmevinterferie for oss, og det er neimenn ikke noen dum ting det altså. 

Kosen er igang, og her ser dere jo at man trenger ikke reise lenger enn sin egen hage for å finne på noe litt ekstra. Bål, pølser, marshmallows. Øve seg på å spikke bålpinner, spise varme (og noen kalde) pølser, finne kvister å brenne i skogen vår. Knitring fra bålet, frostroser i kinnene og rykende varm sjokolade i koppen. Fredagsfeeling og vissheten om at de neste ni morgenene behøver vi ikke å pigge oss opp i otta for å nå noe som helst. Ikke dumt det, altså.
16 februar 2013

nymalt i stuen
Noen prosjekter er litt nærmere ferdig her hjemme. Endelig. Det er jo ikke akkurat sånn at det går unna  med to-do-listene om dagen. Syke unger, seine kvelder, lite søvn, (veldig) fristende sofa. Dere som har små barn vet jo hvordan det er. Jeg har fått malt veggene siden disse bildene ble tatt, og kanskje får vinduet her nye foringer i løpet av helgen. Om mali-mo mannen står meg bi. Hihi. Den nye fargen ser dere på veggen til venstre på det øverste bildet. En lys, varm grå farge, forøvrig den samme som vi har på kjøkkenet (Jotun- tidløs). Det å bruke samme farge på flere rom i huset skapte mer litt mer helhet og sammenheng mellom rommene, synes jeg. 

Denne stuen ble jo vannskadet i vinter, og hele ytterveggen måtte skiftes. Ikke noe gøy. Det eneste som måtte skiftes innvendig i dette rommet var heldigvis foringene. Også måtte veggene males. På vaskerommet som ligger vegg-i-vegg er det nok litt mer som gjenstår, men det blir jo etterhvert det og, det var bare den tålmodigheten da.

Den gamle fine klokken fant vi på loftet da vi flyttet inn. Den lå dekket av støv og skitt, og var veldig rusten, men flinkeste mali-mo mannen har fått den igang igjen. Den tikker og takker så vi hører det en etasje opp. Slå gjør den også, riktig så det høres. Ikke akkurat på hel-og halvtime, og antall slag er helt vilkårlig, men det er liksom en bonus-sjarm det synes jeg. Klokke med personlighet.

Ønsker dere som er innom bloggen, til tross for lite oppdateringer fra meg, en kjempefin lørdag!
10 februar 2013

m o r s d a gDette er et maleri av vår Wilma som engel. Laget av vår fineste storesøster Storemali, 4 år. Du kan lese mer om det her.Morsdag. Ligge i sengen og  vente på små føtter som lister seg i trappen. Tre små gode gullunger i sengen under en varm mammadyne. Spente små fjes som lurer på om mammaen blir glad for kortet. For tegningen. For pakken. Varm myk pust i øret. Du er den beste mammaen. Lykke. Den fineste morsdagen. Og et stikk i hjertet. Alltid plass til en til under dynen. En tegning som mangler. Et lite fregne-smilefjes med spente øyne som ikke er der. En for lite.

En varm klem til alle dere mammaer som kanskje har kjent litt ekstra på det idag. At det er en for lite der. Til  dere som er innom meg, kjent og ukjent. Spesielt til deg og til deg. ♥ 

08 februar 2013

b o m b a y
Min ønsker meg sånn bare ha det julegave, David Ehrenstråles 2012 Guide to the city of Bombay har kommet på veggen her hjemme. Sånn midlertidig med nåler (fyfy) i påvente av at jeg skal få bestilt ramme. Ser liksom for meg at det å bestille ramme på mål er dyyyyrt. Og da blir det utsatt. Litt lite farger her, men vårfølelsen er ikke helt på plass ennå. Sparer den litt, rett og slett.

Med de to små minste syke blir det travle dager her hjemme, og lite tid til bloggen. For lite tid til det meste, igrunnen. Badet her nede i første etasje (som vi jo bare skulle male og få ferdig i løpet av tre dager. Hahaah. Noen som tror det prosjektet ble større enn vi trodde?) står fremdeles out of order, på andre uken. Jada. Kaosheimen altså.

Men solen har kommet tilbake og skinner inn i stuen, det går mot vår, og all forkjølelse, alle virus og hoste må vel en gang ut av huset. Da blir det jammen meg fart da! Og om du har lyst kan du jo kikke innom meg på Instagram, der er jeg @malimoren. God fredag!03 februar 2013

søndagsfrokost og svar på spørsmål

Smoothie, omelett med spekeskinke, ost og sopp, nybakte rundstykker og etpar liter kaffe som drivstoff for mammaen. Og når flinkeste Storemalien hjelper til å dekke bordet blir det rosa Lillefe servietter. Såklart. Lillebror skal neeeei, klare jeg mamma, og får bare litegranne hjelp med osten av en tålmodig pappa. En god søndag med god tid og en god start på dagen. Her blir det straks middags- og kakebesøk og bursdagsfeiring på forhånd (hurra for meg imorgen). Og mannen skal fikse ferdig på badet. Jippi.

I innboksen min ligger det massevis av mailer fra koselige blogglesere som jeg absolutt burde ha besvart. F o r l e n g s t. Men dere vet hvordan det er. Med den tiden, og alle burde ha, skulle ha og ville så gjerne hatt tid til å... Så jeg tar derfor en liten spørsmål-og-svar-runde her. Her og nå. Nedenfor finner du kanskje svar på en mail du har sendt, på noe du lurer på, og om du ikke gjør det legger du igjen spørsmålet i en kommentar, så svarer jeg i komentarfetet. Ok? Da setter vi igang; Strikkejakken lille-storebror hadde på seg på julekortfotoene er hjemmestrikket av min mor, garn og oppskrift er fra Sandnesgarn.

Leketeltet på Storemaliens rom har jeg sydd selv. Jeg har ingen oppskrift, desverre, da. jeg fant på teltet litt etterhvert som jeg sydde det, men Stoff og Stil har nå en oppskrift på lignende leketelt.

Vimplene på rommet hennes ar jeg også sydd. Jeg kan desverre ikke ta på meg å sy vimpler og telt på bestilling, det har jeg rett og slett ikke tid til, desverre. 

Bringeduken til bunaden min har jeg brodert i et mønster jeg har kjøpt på Husfliden i Bergen. Fargene valgte jeg ut selv, tråden er også derfra. 

Gulvlistene våre er laget av flere ulike lister som er satt sammen. På kjøkkenet og i den ene stuen er det to lister, i midtstuen og gangen tre. Jeg kommer til å lage et blogginnlegg med fremgangsmåten etterhvert (har rett og slett glemt det bort, jeg  vet dere er flere som har spurt...). Bilder som viser listene på litt nærmere hold finner du HER.

Gulvet i huset vårt består både av malte gamle furugulv og nye gulv. De gamle har vi slipt selv, og malt i Jotuns fargekode 0801-Y25R, en dus gråaktig hvitfarge. De nye gulvene er i furu, vi har bestilt ekstra brede gulvbord, i ubehandlet furu. Disse har vi lutet og oljet selv (Produkter fra Faxe og Trestjerner). De må vaskes med spesialmiddel (oljepleie). Furu er jo et mykt treslag, og gulvet får derfor merker, etter for eksempel trehjulssykler og hamring med lekehammer. Vi har et ganske barnevennlig hjem og tar ikke det så altfor tungt. Et hjem er best som et hjem og ikke som et utstillingslokale, synes jeg da ;) Se tips om fremgangsmåten vår HER.

Hvitfargen på veggene her hjemme er stort sett 0501-Y.

Tapeten med Beatrix Potter motiver på lille-storebrors rom er fra Jane Churchill. For å finne en forhandler der du bor, kontakt agenten for Jane Churchill i Norge, som du finner HER.

Ytterdøren vår har fargekode R80B. Den er kjøpt HER.

Kjøkkenet vårt har benkeskap fra IKEA, og kjøkkenhyller og ventilatorhette laget av en flink snekker. Inni ventilatorhetten er det en 90 cm bred  ventilator med ekstra mye effekt, fordi jeg ikke kan fordra stekeos. Fysj. Benkeplaten er spesialbestilt (grunnet lang lengde) i eik fra IKEA. Vi fjernet oljen som var på den (trerens) og har lutet og oljet den på samme måte som med gulvet. Skal du gjøre dette selv er det lurt å polere med maskin og herde den ekstra godt.

Betongflisene / sementflisene / de marokkanske flisene i gangen er kjøpt hos det svenske firmaet Marrakech design, se HER. Vi har importert dem fra Sverige og fikk god hjelp fra Marrakech design til det. De er behandlet med impregnering / gulvsåpe og vaskes med gulvsåpe ( Flügger).

Er det flere ting dere lurer på? Legg igjen spørsmål i en kommentar etter dette innlegget, så skal jeg forsøke å svare så godt jeg kan!