06 juli 2008

Hageferie
Endelig ferie! Solen skinner fra en blå himmel og vi koser oss med hjemmeferie. Vi holder på å lage et bed i hagen her. Alt var jo tilgrodd da vi flyttet inn så det kreves muskelkraft for å spa opp gammelt villniss! Svetten siler og grastorvene fyker...og det går neimenn ikke fort, for å si det sånn! Vi planter forskjellige roser og busker, med noen stauder innimellom. Ser litt tomt ut ennå, men plantene blir jo større etterhvert. Det blir et stort bed tilslutt, langs 1 1/2 side av huset, så det blir nok ikke ferdig før til neste år. Tidligst!
Langs husveggen står forskjellige krukker med roser, klematis og stauder som klatrer opp langs veggen på sine nysnekrede klatrestativ som mali-mo mannen har snekret sammen. Lavendelen jeg sådde i vår (og selvsagt glemte i kjøleskapet) vokser seg laaangsomt større. På onsdag drar vi på en liten ferie, og når vi kommer tilbake er det anneks og lekestuesnekring i to uker...
Det er rolige dager på bloggen for tiden for det fine været må selvsagt nytes! Og tilslutt, hvis noen av dere har tips om morsomme og fine interiørbutikker i Porsgrunn / Kragerø / Sandefjord / Kristiansand / Stavangerområdet....hadde jeg blitt kjempeglad hvis dere ville legge igjen et tips! Vi har tross alt stasjonsvogn... ;)


23 kommentarer:

❤ Sessan&Prinsessan ❤ sa...

Dröm trädgård har du;) Men vilket jobb.....
Jag har byggt upp en trädgård från botten där vi bodde tidigare & det kunde vart ett heltidsjobb *hi hi* men så extra koseligt det var när det vokste opp & man såg resultatet av alla hårda timmar.

Njut ferien for fullt & hoppas ni får massa go väder.

Klemmer fra Sessan

Anniche ♥ sa...

Så utrolig nydelig hage du har !!! Jeg blir helt imponert jeg :)

Håper du har fått pakken , om ikke må den være rett rundt hjørnet !!

Ang butikker i Kristiansand vil jeg tipse deg om , Drømmeplassen , Hansen & Co , Kjøkken Annekset ...
Og om du vil , så ligger jo jeg 15 min utenfor Kristiansand sentrun ;O)

Fortsatt God Sommer

Miss.T sa...

Utrolig flott hage du har, kjempekoselig med blomstrene som klatrer langs veggen i FLOTTE hjemmesnekra stativ..( skal vises til shabbymannen min ) vil og ha slike !! hehe
Butikker i stavanger/ sandesområdet som er verdt et besøk er Maison Marie, Villa Rosa, Berheims interiør, Villa collection ( br. pedersen 2 etg ) 5 høns for å nevne noen .

God ferie !!!

fru Pink sa...

Vakker, vakker hage! Og huset utvendig også, nydelig:)

lilla-lykke sa...

For en vakker hage! :)
I Sandefjord vil jeg anbefale deg å besøke Lykke og Milde himmel.

Aina sa...

Jeg også blir imponert, så fint det er og enda finere vil det bli:0)
Her var det også ganske så tragisk ute, har gjort mye men det er enda mer igjen..og så er jeg ikke så glad i å spade/grave*sukkk*

Ha en ny fin uke, nyt feriedagene!

Klem fra meg:o)

Rosa sa...

Åh, det såg herleg idyllisk ut - endå finare høyrest det ut til å bli.

Om du skal til Stavanger så ligg jo La famiglia rett ved "inngangen" til gamlebyen. Eg fekk aldri besøkt den sjølv, men ein kikk i vindauga gjorde at hjarta banka fort og hardt :) Bloggen til butikkeigaren finn du her: http://hanneaa.blogspot.com/

Og så har vel feen og emmeline ein favoritt i Sandnes om eg ikkje hugsar feil..

God ferie!!

hvorfor ikke... sa...

Hehehihi... jeg bare ler av: Vi har tross alt stasjonsvogn...

Så flotte bilder og så flott hage!
ha en super ferie!

Kan desverre ikke hjelpe deg med å fylle opp stasjonsvogna...hihi

Kerstin sa...

Takk for hyggelig hilsen , så koselig at du finner inspirasjon inne hos meg da.
Du og du for en nydelig hage du har. Dette er jo rene drømmen:=):=)

Var i Stavanger nå og var innom , ja guri meg nå falt navnet ut. Men den ligger ikke langt fra Berggt. Gå litt rundt der så finner du en til som var kjempekoslelig.
I Sandnes har du Villa rose i gågaten. Helt nydelig butikk.

Kos deg kjempemasse:=)

Klem Kerstin

liven sa...

Å helledussen så koselig du har det!!
Kurvstoler.........sukk:)

Lavendel skal jeg på jakt etter for jeg fikk en kurv til bursdagen min. Jeg tenkte lavendel med en gang....

Ha en fin tur nedover langs kysten:O)

Marit - "Som Mine Dager Er" sa...

Er det ikke godt å kjenne feriestemningen innta hele kroppen og sinnet? Det gjør så godt. Tiden skal brukes utendørs og man skal heller nyte de lyse sommerdagene, enn å bruke tid på blogging.

Nydelige og stemningsfulle bilder fra hagen din. De hvite kurvstolene likte jeg veldig godt.

Avslutter med å ønske deg en super ferie!

Hilsen Marit

silje-sin sa...

Så nydelige hagebilder! Der så det godt ut å være:) hvor tett setter du rosene og staudene dine? Jeg skal i gang med å plante det samme snart, og vet ikke hvordan de burde plasseres! Jeg bor i Porsgrunn, men kan faktisk ikke si at det er så mange bra interiørbutikker her. Det er en liten lekebutikk som heter Tommelise, og en interiørbutikk som heter Gamlegaard, begge ligger i storgata, men de er liksom ikke all that.. Da synes jeg det er bedre i skien faktisk, det er jo bare 10 min unna. Vel, ha en FLOTT sommer! Selv om vi sikkert "prates" før den er over:) klem fra silje.

Aina sa...

Hei igjen.
Har ikke veranda enda vi heller, har bare snekret sammen matrialet til en platting på bakkenivå, neste år blir det kanskje veranda. Foreløbig har vi bare en 50 år gammel verandadør i 2.etasje som går ut i løse luften;-P
Stor irritasjon for meg, men desverre alltid nedprioritert *sukk*

Krukkene er hastverksbehandlet med hvitmalin, klint på med svamp! Syntes de var litt kjedelige hehe..vesla syntes de så dumme ut;0)

Og ellers mister jeg all fornuft i blomsterbutikker og på hagesentrene, selektiv hukommelse...glemmer at jeg eier ikke grønne fingre.

Nattaklem!

Tante Mimmi sa...

Så nydeleg hage! Alt er jo så fint hos dåke!!! :)
Brudebilete! Nydelegt som sagt! Spør om lov? Dei "eig " vel bileta...har vore ute for det same- og dei spør ikkje!(..) snodigt, men normalt...? -22 juli hadde vore perfekt! Skikkeleg ledig den dagen!:)
og 10 kilo sidan syns ikkje...og forresten kven er ikkje der???;)
22 juli!!! Kaffi hos meg!:)

Something White sa...

Hello Amalie, thank you for your visit and nice comment! Glad to meet you and to discover your wonderful blog as well! You seem to live in a gorgeous home and yes, even if I don't understand Norvegian very well, your pictures 'talk' for themselves. I'm not a professional photographer - maybe you are? -, but I like to look at nice, 'artistic' pictures :)
I'll be back. Sunny greetings from Belgium, Marjolijn

Therese sa...

Så nydelig du har det rundt huset!
Ser du har fått noen tips vedr. butikker i Sandefjord, i tillegg til dem finnes en cafè/butikk som heter Cordelias Hus som er ordentlig sjarmerende + en butikk som heter Tinnies Hus (mer New England stil).
I Larvik finnes en butikk som heter Rått og Sanselig som er verdt et besøk også :o)
Fyll opp bilen - ha ha

Tove sa...

Så flotte hagebilder!! Men mye jobb med gamle gjengrodde hager ja..

Kos dere masse på turen:D

klem

Aalerud Stall sa...

Hei :-)

For en fantastisk flott hage dere får! Skjønner at det ligger mye jobb bak, men det er sikkert verdt alt slitet når det blir så fint :-)

Ha en riktig god ferie og fyll opp stasjonsvognen!
Klem fra Britt :-)

Synnøve sa...

Å så flott det kommer til å bli! Det er mye strev ja, men det er jo så verdt det til slutt når man ser resultatet... :) Kjempekoselig ser det ut der også, liker så godt slike hvite kurvstoler, sukk...

Jeg hadde jo et innlegg om litt shopping i Sandefjord, og den boksen du likte kjøpte jeg på Milde Himmel der :) Ha en fin ferie! Synnøve

lille-bille sa...

Hello,
thank you so much for visiting my blog and leaving your comment. It is an honor for me, that you like my pictures... so I immediately went to your blog and I must say, wonderful, just beautiful all this pictures you made are gorgeous. Love the Childen pictures. Is the littel Girl with the brown curled hair your daughter? She is soooo sweet with her beautiful hair and her eyes like little stars full of hope and joy! My sister is pregnant and she will have a little girl too.. I hope so.. :0) are you interested in a link exchange? hearty greetings, Mira from belle-blanc!

Noralill sa...

Aldeles herleg hage du har! Så koseleg med dei fine korgstolane...Fine bilete! Ha ein fin dag vidare...

Tussaluso sa...

Hei, takk for tipset ang. tellere. Utrulig flott og sjarmerende hage du har. Elsker klatrende klematiser og roser. Huset ditt ser jo veldig flott ut og. Ha ein fin tur og håper du finner nokon kjekke interiørbutikker.

Classic style in city sa...

underbart hus, underbar trädgård. bilket fantastiskt jobb ni har gjort..