15 mars 2009

Kirsebærblomstring


Foreløbig blomstrer det bare inne, men utenfor her står de gamle trærne fulle av knopper, så det blir nok en vakker vårblomstring rundt huset vårt etterhvert. Nå er det så lyst lenge utover ettermiddagen, og idag har vi vært ute i hagen og ryddet og fjernet masse rusk og rask fra vinteren. Motorsagen kom frem og endel trær som har skygget for lys og sol ble ryddet ned. Vips fikk vi ved til vinteren også! Selvsagt har vi lagt noen planer for hva vi har lyst å gjøre utendørs i år, og selvsagt kommer hageprosjektene inn på bloggen her etterhvert! Det vi iallefall skal gjøre er å...

...utvide bedet med roser og busker til å gå langs hele inngangspartiet (bare 4 meter til med bed altså. Jammen glad jeg har oppdaget bark)
...rydde og ordne i den gamle frukthagen. Den overgrodde frukthagen.
...plante noen nye trær, epler og moreller kanskje? Og plante flere bærbusker, solbær og sånne gammeldagse små røde stikkelsbær som jeg husker fra min barndoms somre
...lage en ordentlig gangvei fra parkeringen og ned til huset, slik at jeg slipper å skli sidelengs ned til huset etter en regnbyge
...få plass til bare noen flere klatreroser og klematis
...og en magnolia


Det blir nok litt annet som må gjøres også, vi skulle jo ha skiftet bordkledningen på låven, og vi har også et gammelt og ganske falleferdig lite eldhus som vi har tenkt å restaurere til å bli et koselig gjestehus...sånn etterhvert. Nok å henge fingrene i hos oss!!
.
God søndag alle sammen!

17 kommentarer:

liven sa...

Nydelige kirsebærblomster:o)
ser dere har masse planer Mali-Mo.......det er jo godt man ikke blir arbeidsledig:o)
Kjøkkenet ditt er bare blitt så fiiiint!!
Nydelig!! Tenker du synest det er deilig med det!!!

Ha en fin søndag.....trodde dagen skulle bli en reprise på i går jeg da....men men

Sweet Memories sa...

Hei!Så skjønne blomster!Nydelige bilder:)Ser at magnoliatre også står på din ønskeliste.:)Har ønsket meg det i flere år.De er så nydelige og har den deiligste duft.Ønsker meg et eukalyptus tre til hagen også,men det spørs om det overlever på vestlandet....;)Kjekt med hage ihvertfall,selv om det tar uendelig mye tid .Våren er en fin tid å bli kjent med hagen igjen på etter vinteren.Ha en deilig søndag!:)

Something White sa...

Beautiful Spring-flowers! In our region the sun is shining today and it´s so nice. Happy Sunday to you!

Jannicke sa...

Vakre blomster!
Ønsker deg en fin søndag videre.

Anonym sa...

Det er en nydelig tid fremover, våren er så vakker, og så deilig med de lyse kveldene.
Bildene av kirsebær blomstene var nydelige,blir fint når de blomstrer ute, gleder meg til tiden fremover med masse blomster..

Det var koselig å titte innom hos deg, kommer nok snart igjen:)

Klem Anita

Guttemamma sa...

..mangler ikke på planer hos dere, helt imponert her!!

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Ååå, er de ikke bare helt vidunderlige.
Morsomt å planlegge hageprosjekter. Har prøvd å måke gang gjennom, over meteren med hardpakket snø jeg i dag. Skulle gjerne kjørt snøfres over hele hagen nå. Men har ingen snøfres. Gubben er god på og måke, men freser ikke.

Ha en herlig søndagskveld
klem

Tulipa sa...

Väldigt vackert!
Kram mariette

mi-rachel sa...

nydelige bilder.

Englefryd sa...

Masse hageplaner hos dere ser jeg. Håper på bilder etterhvert. Trenger nemlig sårt inspirasjon. Er absolutt ikke flink med hage selv og må virkelig komme igang litt mere med hagen vår nå. Er jo bare tre år siden huset var ferdig, he he. Ting tar tid.

Mia sa...

Åååh så deilig med kirsebærblomstring! Og at dere har kommet så langt med våren og planleggingen. Heldige dere som kan pusle i hagen uten å måtte vasse i snø. Riktignok så har jeg også kirsebær i blomst (har faktisk hatt det i flere måneder nå...) men selvfølgelig har det tatt uker med "driving" innendørs. Og ute er det ikke så mye som en knopp å se.

Deilig å planlegge hagesesongen; Magnolia er en drøm hos meg også, men det må nok dessverre bli med drømmen, siden klima her er ikke egnet for det (heller... hihii). Men roser, de er herlige de, og det finnes alltid plass for flere i de fleste hager.

Så må jeg bare skryte uhemmet av det alldeles nydelige kjøkkenet deres. Det er jo blitt bare så vakkert, rene drømmen... med det herlige kjøleskape og det hele...

Aina sa...

Flotte bilder av nydelige trær.
Dere har nok av planer og gjøremål hører jeg;0)
Her trengs det også raid ute i hagen, bedd som trenger stell, ja hele hagen. Har jo gått gravid 2 vår/sommere på rad og det begrenset seg hva jeg fikk til, eller orket gjøre;-P
Bark er saker!
Ha en fin uke kjære du.

Klemklem!

Therese sa...

Godt dere har litt å pusle med ....
;o) Deilig vår og sommerpussel/jobb sånt noe da!
Jeg kjøpte et magnolia tre i
fjord, de er jo bare så nydelig!! I fjord hadde det oppholdsted i en zinkbøtte ved inngangsdøra....
Fikk aldri bestemt meg for hvor jeg skulle plante det, så det har overvinteret i drivhuset med div gamle ryer rundt seg - er litt spent på om det har overlevd kulden.

Ha en god uke :o)

Marias skriblerier sa...

Vakker kirsebærblomstring!!!

Ingrid sa...

Nydelig! Blir herlig når vi får slik blomstring ute også!!! :)

Mitt og Mine sa...

Vakre bilder! Kjekt å ha planene klare - da er det bare å sette i gang når være tilsier det!
Jeg vet bare at hagen vår nå står for tur...så får veien bli til litt sånn etterhvert :)

Gamlå sa...

Så fint kjøkkenet ditt er blitt og kirsebærblomstene er så nydelige, mine er ikke blomstret enda.

Ha en fin uke