11 juli 2009

20 meter hekk
Her ser dere mali-mo heimens siste hageprosjekt. 45 planter med Junisøtmispel står nå utenfor huset og venter på å få ny jord på røttene ;)Vi skal altså få oss hekk, og mali-mo mannen kastet seg igår over spade og hakke for å lage hekke-grøft. Vi har nemlig fått endel råd og tips, som jeg gjerne deler med andre som har hekke-planer... Istedenfor å lage et hull til hver plante har vi blitt tipset om å spa en lang renne til hele hekken. Dette skal visstnok gjøre at den vokser jevnt og blir mest mulig lik hele veien. Vi blander kugjødselkomppost og blåkorn i jorden, også det etter råd fra de med grønnere fingre enn oss ;)
.
Planen er at denne hekken skal skjerme og gjerde inn den øverste plenen vår, slik at vi her med tid og stunder kan lage et lite lekeområde for våre (snart) to små ;) Vi må jo ha en lekestue her hjemme også etterhvert, sammen med disser og sandkasser og små hagemøbler.
.
Det er ellers ikke så mye spennende som skjer på interiørfronten her hos oss. Det går laaangsomt fremover både med stuen og babyrommet, for vi kan jo ikke bruke disse nydelige sommerdagene innendørs ;) Sommermodusen har visst truffet bloggen også, jeg ser at det er flere enn meg som har mange dager mellom innleggene ;) Håper å komme tilbake med en liten oppdatering på hekken snart! Må ellers bare få si tusen takk for alle utrolige koselige ord om kjøkkenet til lilllemalien...det er knallkjekt at så mange av dere likte det, for det var en sånn kjempekjekk ting å lage, jeg koste meg skikkelig mens jeg holdt på. Og hvis noen lurer, så har jeg planene klare for den andre IVAR-kassen også ;) Mini-hagebenk med oppbevaring...kommer... ;)
.
Håper dere nyter sommerdagene!
.

15 kommentarer:

Maria sa...

Ja se, så lærte jeg det - hvis jeg nogengang skal plante hæk :-)

Jeg glæder mig til at de næste projekt med bokkassen - spændende.
Jeg har gennemtravlet billederne med dit mini køkken, har såååå lyst til at gøre det efter. Men Andrea HAR jo allerede køkken, både på værelset og i legehuset i haven. Så må nok holde mig tilbage der.

Ha en rigtig fin dag.

Klem Maria

Brocante sa...

Brett opp ermene og sett i gang - det blir et langt løp med 45 hindere. Det blir sikkert flott når det gror til!

Hulda sa...

Dette blir flott! Kanskje de alt er kommet i jorda. :-)

Anonym sa...

Gode tips. vi har endelig kjøpt hus og hekk er med i planene. Mispel er jo ogaå så fin og er en plante jeg kunne tenke meg å lage hekk av. Bare synd de blomstrer så kort. Men da får det bli noe som blomstrer senere innenfor;-)

Kjøkkene i innlegget under var kjempefint. skulle virkelig tro du hadde vært ute og handlet.

Jane

elisabeth sa...

Jeg har to med juniøtmispel, og to med matsøtmispel, superfine, litt hekk må bare til;) Håper dere koser dere, her renner det inn med gode venner og andre pulje har akkurat dratt videre. Sommer er kjekt:)

MonjaHelene sa...

Hei!Så utrolig bra med innlegg om hekkeplanting!Det var akkurat det vi trengte nå.:)Vi skal lage en veldig lang hekkestripe i front av hagen og nå skal jeg følge dine råd til punkt og prikke;)Det hørtes lurt ut å spa en slags renne og plante dem ned i.Lurte litt på det med kumøkkgjødsel....Hm,hvor får jeg tak i det...Vel og merke er vi omkranset av gårder så kanskje jeg skal smiske meg litt innpå bonden ,slik at jeg får med meg et liten trillebårlass hjem.;)Må kanksje ha med meg en neseklype også til hjemturen,he,he
Uansett,takk for tipsene:)Ha en deilig søndag !Klem

mali-mo sa...

Monja: Vi kjøpte kugjødselkompost på Plantasjen, alle hagesentre har det nok, tror det er lurt å bruke det og at fersk gjødsel kan bli for sterkt for plantene og svi røttene...

Anonym sa...

Lykke til- har litt å pusle med der:-)
Klem Hege.

Tove sa...

Det tok en liten evighet, men endelig får jeg svart på spørsmålet ditt... Om hekle oppskriften på engelsk..
Jeg kan seriøst ikke hekle, dvs jeg kan hekle veldig, veldig enkelt, men oppskrifter skjønner jeg ikke stort av. Skal jeg hekle noe nytt ser jeg på et bilde av tingen jeg vil hekle og prøver meg frem.
Fy så fint kjøøken du har laget!! Veldig imponerende, og spesielt fint at alt er gjenbruk:) Kan tenke meg det blir flittig lekt med

Nå har jeg endelig gått ut i ferie, og det er deilig. Litt skummelt også forresten, og overlate butikken til noen andre... Er glad i å ha kontroll på ting selv.. dvs egentlig bare Hannah og butikken, hihi Men det skal bli deilig med ferie, trenger det etter et veldig travelt år med få fridager.

Hvor lenge er det til du blir tobarnsmamma?

Lykke til med hekkplantingen:)
klem

Mrs M sa...

Jag är också i hekkplanterings tagen! De där så riktigt fina ut. Som vanligt är det helt otroligt fint i din blogg, älskade miniköket också.
Ha en skön vecka!
Kram/ Mimmi

Bodil,hjem,hobby,hage sa...

det kommer sikkert til å bli flott !!

Det utekjøkkenet var utrolig flott! Det fineste jeg har sett faktisk :0)Ble helt inspirert til å lage noe lignende på landet, der har jo ungene en dukkehytte, men det er tiden som ikke strekker til.

Bodil,hjem,hobby,hage sa...

....Ha en fin uke med planting..
:0)

Hem och Lycka sa...

Jaa testa drickan, jättegod! Citronsyra hittar du i matbutikken din, bland kryddorna.

kram

Hem och Lycka sa...

Härligt med häck, kommer bli jättefint!

kram

hvitstil.com/Christine sa...

Hei hei

Du... jeg glemte om det var de dukkene med bunad eller den andre som du hadde lekt med når du var liten. Prøvde å finne det igjen på bloggen min, men fant ikke. Sender du meg bare ett lite ord om hvilken det var?


Klem C