04 desember 2009

Julekalender 2009: forsiktig


Julepynten har ikke helt kommet frem hos oss ennå. Foreløbig er det kun en blekere nyanse av rødt som pynter opp på kjøkkenet. Den rosa grisen er badeskum, dagens kalendergave til lillemalien (jubel). Rosen er den aller siste New Dawn fra hyttehagen dette året.

Den vesle jenten i glassklokken kommer fra mitt barndomshjem. Hun er laget i et skjørt materiale, og all beundring foregikk dermed med adskillige formaninger om å være forsiktig. Da jeg var liten var hun noe av det vakreste jeg visste. Litt mystisk og litt utilnærmelig, jeg ble aldri ordentlig kjent med henne liksom. Men så pen, så pen, med sin rosa kjole, den vesle hatten, og attpåtil et hvitt lite lam. Jeg husker at jeg ønsket meg et sånt lam ganske lenge. Noe lam ble det ikke på meg, vi bodde i byen. Og porselensjenten gikk vel av mote som nips ofte gjør, og havnet bakerst i et skap. Nå har hun omsider flyttet frem fra mørket der bak i skapet og ut på landet. Her hos oss er det til og med sauer i nabolaget. Og på kjøkkengulvet står en liten mali og holder henne med beundring i blikket mens jeg sier "forsiktig...."

25 kommentarer:

Lisas hjem og skatter sa...

utrolig koselig å finne frem gamle skatter! :) den passet perfekt inne i glassklokka!

ønsker deg og lillemalien en god helg :)

klem fra Lisa

Magny sa...

så fiiint...
klem ;O)

Mitt hvite hus sa...

Så herlig å plukke inn roser i desember da.. skjønn var den..*Og den jeneten var nydelig..

man blir litt ekstra gled i ting en har arvetg fra sine egen...

Ønsker deg en fin helg.:


Klem kerstin

Hem och Lycka sa...

Så himla fin och så sött med den i glasklockan. Härligt när nåt går i arv från generation till generation..

kram Mia

Tre Kusiner sa...

Så koslig du har det. Kjekt å kikke innom bloggen din.¨
Klem F

Hulda sa...

Virkelig VAKKERT, må skrive det med store bokstaver, for virkelig å uttrykke hva jeg mener. :) Så skjørt og fint under glassklokka. Og så fin liten fortelling om den søte porselensfiguren. Nydelig interiørbilde fra kjøkkenet deres til slutt.

silje-sin sa...

Åh, du tar de mest fantastiske bilder... Jeg kunne sett på dem i timesvis:) Så nydelig liten figur. Husker selv ting fra min barndom som jeg så på som magiske:) Og nå er det våre barn som får oppleve det! Takk for fine ord i dag. Hvis du mener vi har litt samme stil, tar jeg det som et stort kompliment, for jeg elsker din stil! Ønsker dere en god helg! klem fra silje.

Shabby Charm sa...

Utrolig skjønne bilder! For et fantastisk koselig kjøkken dere har, Så nydelig det var med den gamle figuren inne i glassklokken.

Klem fra Maia

Hildegunn sa...

så mange fine innlegg av deg her !!
Malien er bare råskjønn !!!
Det kjøkkenet ditt er bare herlig altså !

Kaoskontroll sa...

Det er så koselig med slike ting som har en historie! Da min bestemor døde fikk jeg spørsmålet om det var noe jeg ønsket meg etter henne. Nærmest litt forsiktig kom det da fra meg "Æh.. joo... bestemor har alltid hatt en liten gjøk man kan blåse i på krydderhyllen... den har jeg aller mest lyst på!"
For den var som du forteller her noe jeg lengselsfullt kikket opp på, og av og til fikk holde, til og med blåse i, mens bestemor sa "Forsiktig forsiktig!"

Gode minner er verdifulle skatter, og din figur var riktig så yndig! :)

Ønsker deg en fin helg!

Anette {foreldremanualen} sa...

Koselig! (å smart å sette det du er redd for under glass)

Balke gård sa...

God morn!

Så nydelig en "dukke" og så koselig skrevet, historien gjentar seg... SMart å bruke de Ikeaformene til potter til svibler, har 12 stk her som jeg nok vil herme emd;-)) Ha en fin helg! KEm, Marianne

Haust sa...

Så nydelege bilete, særleg det av kjøkkenbordet! Herleg stemningsfullt...

ForeverLove sa...

Nydelige stemningsfulle bilder! Mormor hadde en lignende figur som jeg ikke fikk lov å røre men husker jeg kunne sitte å beundre den leenge:)

Håper dere får en god helg!

mi-rachel sa...

er bare inne å beundrer bildene dine!
utrolig fine. og for en koselig spiseplass.

Polly sa...

så flott og skjør pynt. Og for et nydelig kjøkken dere har. :O)Ønsker deg en god dag!

victoria sa...

Så flott porselen figur, husker selv hos bestemor som hade mange figurer jeg som liten stod og beundret.... Herlig med sånne barndoms minner og vakker var ho, og for et flott kjøkken av det bilde viste... herlig var det...
Ønsker deg og dine en fin helg
klem victoria

Christine Louise sa...

Utrolig vakre bilder du viser :) Du er en dyktig fotograf..

Klem fra meg..

krinkelkroken sa...

Vakre bilder og vakker tekst, alltid en fryd å titte innom deg I:)
Så kos å ta fram slike gamle skatter som man har gode minner fra.Når jeg var barn fant vi en jul en liten engel ute, nydelig i plast med chiffon kjole, den har siden den julen hengt på mine foreldres juletre, og vekker mange god minner.
Fortsatt fin adventstid, klem:)

Janne sa...

Nydelige bilder!

Ramme alvor sa...

Bildet frå kjkkenet ditt klarar eg ikkjes jå meg mett på. Vidunderleg vakkert og herleg fredfullt.

Klem!

Ramme alvor sa...

No gjekk det fort i svingane her hjå meg...biletet frå kjøkkenent ditt kan eg ikkje sjå meg mett på :)

Fiskerjenta sa...

Hei Mali-mo! Må bare si at du har en nydelig "penn" også. Leste det du skrev her og kjente både grøss i kroppen og tårer som presset seg på. Du beskriver så godt, og det er akkurat slik jeg går her hjemme hos oss med lillemor go'jenta vår også. Bare ikke alltid tankene mine rekker like langt...

et kjært hjem sa...

Så fint med den fine figuren i glassklokken, koselig med sånne barndomsminner! Veldig koselig spisekrok dere har på kjøkkenet! God helg :)

Rosa sa...

nydelig lita porselensjente i glasklokka. Og sjølvsagt fylgjer det formaningar med ei slik. Eg har sjølv funne fram nokre av dei figurane eg hadde i barndomen, og det er fint å ha dei med seg vidare.