18 desember 2009

Julekalender 2009: opprydning

Her er det frost idag. Minus 10 grader da vi stod opp, og nå venter vi bare på snøen. Jeg kjente faktisk noen lette fnugg mot ansiktet da jeg nettopp var ute i hagen. Krysser fingrene for hvit jul!! Nypene på bildene her står nå og pynter opp på hagens villrose. Villrose høres veldig flott ut ser jeg, egentlig er det et forvokst klungerkratt ;) Julerøde er de iallefall!

Jeg får ofte masse spørsmål om ting som jeg ikke alltid husker å svare på. Jeg tenkte derfor å ta en liten opprydning her. Man rydder jo gjerne litt ekstra til jul, så da kan jeg jo forsøke å rydde litt her på bloggen også ;) Men send gjerne mailer hvis dere lurer på noe, spesielt dere som er "anonyme", da holder jeg lettere orden på om jeg har svart eller ei ;)

Huset vårt er gammelt, nærmere bestemt fra 1926, selv om halvparten av opprinnelig var et eldre hus. To små stuer, to bad, stort nytt kjøkken (tidligere tre små rom) og fire soverom. Og syv mål hage. Et drømmested. Vi renoverer og restaurerer litt etterhvert, ut fra tid og lommebok. Tenker vi er ferdige om 5 år. Det er iallfall planen ;)

Og til Marita, og andre som har spurt; teltetlillemalirommet har jeg sydd selv. Ringen rundt er en "rockering" og jeg tok utgangspunkt i den og tilpasset tak og vegger . Jeg laget dette uten mønster, men har sett at de nå selger oppskrifter på Stoff og stil til telt som ligner dette. Flanellsengetøyet på gårsdagens innlegg er fra Living.

kjøkkenet vårt er underskapene fra IKEA, det heter Ädel. Vi har ikke overskap, men hyller som snekkeren laget av lister og dobbel plate, med innfelte, dimmbare lys. Gulvet og benkeplaten er i lutet, hvitoljet furu. Jeg har skrevet om hvordan man får til det her.

Her skal de siste julegaver gjøres unna i helgen. Litt sosial tid med venner og familie blir det også. Julekort skal skrives, juletre kjøpes inn, og så er det jo de tre slagene med julekaker som ennå venter på å bli bakt. Og kommer det snø skal det såklart akes!!!!

Ha en kjempeflott adventshelg jenter!
16 kommentarer:

Monicas Hage sa...

Vakker denne kalenderen din:) Håper dere har en fin førjulstid. Klem

ninabakke sa...

Så flotte bilder :)

Lille w sa...

Hei søte du,

Ville bare takke deg for en nydelig blogg, nydelige bilder og for at du er så sterk i en tid som må være vanskelig. Jeg vet litt om det selv, og jeg vet også at man kan komme ut av triste opplevelser enda sterkere enn tidligere og med en ny evne til å sette pris på de små ting. Ta i mot all kjærligheten dere får og nyt julen.

Stor klem

Jolanna sa...

Hello, your house is absolutley beautiful ! First time in your blog and I fell in love with your images. Lovley pictures they never stop to amaze me.
You have a new fan from Poland.

Nooria sa...

Jeg tror jeg var i bloggen din samtidig som du var i min. Jeg kjente at jeg var litt tom for ord. Jeg tenker på at dette må være en veldig spesiell jul for dere. Selv har jeg jo født tre barn. Det har gått bra hver gang, men jeg har kjent på sårbarheten. Jeg er så takknemlig... samtidig som jeg tenker på alle som det ikke har det så greit.

Kjære kjære deg... jeg kan ikke ta vekk byrden, men jeg kan gråte sammen med deg... som mamma og som medmenneske. Stor klem!

Rosa sa...

høyrest ut som di helg blir nokså lik mi. Vakre bilder som alltid. I helga håpar eg å få tatt litt bilder utandørs òg! God fredagskveld (-natt)!

Hulda sa...

Har beundret det forrige innlegget ditt. Så vakkert rom jenta di har. Virkelig herlig alt sammen. Falt for den gamle kurvstolen. Slike gulv er i huset vårt også, huset her er over 100 år gammelt.:)

Kjempefine bilder i dag også, fra naturens eget kunstverk.

Maja sa...

Minus 10 her også i dag....brrrr...og i kveld har det kommet snøfnugg dalende;)
Håper det kommer så pass at den blir liggende hvit og fin til julaften;)
Ha en fin helg;)

Tante Mimmi sa...

Klart me skal ake i mrg! no kryssar me fingrane for nattas mulm og mørke! Me har vore dum nok til å love dei snø!
Rydde..ja tida for det! EG orkar ikkje legge meg for då må eg rydde ut av senga alt eg byrja å rydde på idag.......ik! god aketur;)

storeflittig sa...

hei hei!

vakre bilder, og kjenner jeg fryser litt på tottan av denne overraskende kulden:) er jo liksom aldri kaldt på denne siden av fjellet:)

ser vi har de samme planer for helgen, må prøve å skrive julekort, og plutselig var det 3 gaver som jeg ikke hadde kjøpt.. det er seg likt hvert år:)

god helgeklem!

krinkelkroken sa...

Heisann I:)

Vi har snø!!!Jippi!

Våknet før 6 i dag, verre enn ungene...så spent på om det var hvitt utenfor, og det var det, så vakkert...nå håper jeg det varer hele julehelgen:)
Så lekkert rommet til lille-Malien er , det nye sengesettet var herlig, ingenting som å legge seg i flanell, deilig.
Kos dere med aking og julebesøk, klem fra Beathe

Jannicke sa...

God morgen.
Ja, da blir det aking på programmet for dere i dag ;o)
Er det ikke herlig at det faktisk kom snø??? De første fnuggene dalte da vi pyntet juletreet.. Oslo Gospelkor sang julesanger i bakgrunnen - det var SÅ glansbildeaktig julestemning - haha..

Ha en herlig dag ute i snøen, det blåser litt - så ta godt med klær på ;o)
Klem J.

Jorid ♥ Noe på Hjertet sa...

Så flotte bilder :-)
Her har snøen endelig kommet, men ikke mer enn 3-4 cm!

God helg videre til deg og!
KLem J

Kristin sa...

Nydelige bilder!
Ha en fin førjulshelg
Kristin

Jolanna sa...

Best blog Award ! for you on my blog :)Have a nice day.

ANETTESHUS.COM sa...

Så flotte bilder:) Vakre og julerøde i fargen, var de, selv om de var frostne og kalde ... Og så flott rommet til lillemalien var da!! Herlige bilder i innlegget under! Jeg har visst gått glipp av flere innlegg, ser jeg! Huff, tiden strekker ikke til...

Ha en deilig adventshelg, Mali-mo!! Kos deg med nære og kjære!

Kleeeem Anette:)