24 desember 2009

Julekalender 2009: julekveldGod jul!

Julen vår ble noe annet enn vi hadde trodd. Vi mangler vår lille Wilma her ikveld og det er klart at det er tungt. En tom plass i huset her oss, men inne i hjertene våre er vi alltid alle og sammen.

Jeg vil dele en versestrofe jeg hørte på radioen forleden dag. Teksten er av Erik Fosnes Hansen, tror jeg, og den ble sunget av Finn Kalvik. Den oppsummerer vel igrunnen julen slik den er for meg i år.

Ute faller sneen stille.
Langt borte skal solen snart snu.
Inne i huset er julen,
og inne i julen er du.

Heldigvis har vi en tre år gammel solstråle her hos oss, som jubler over julen. Matroskjole og trekkspill-strømpebukse, tindrende øyne av forventning, og altfor mye spenning til å spise særlig mye middag.

Takk til alle dere som har fulgt julekalenderen og mine dager gjennom denne desembermåneden. Det har vært kjempekjekt å lage innleggene, og enda mer kjekt å lese alle de hyggelige hilsenene dere har lagt igjen hos meg. Takk for følget!

Ønsker hver og en av dere en god og fredelig juletid.53 kommentarer:

victoria sa...

Det har vært utrolig koselig og flott og følge din julekalender..
Ønsker deg og din familie en herlig jul og et riktig godt nytt år..
klem victoria

Hulda sa...

God Jul til deg også. Det har vært en glede å følge de flotte kalenderinnleggene dine. Dette i dag, og på lillejulaften var intet unntak. Flotte bilder, og så fint med jenta di på det siste. Nydelig!

Det kommer nok ikke nytt innlegg fra meg før 2.juledag. Vi er hos foreldrene mine til da. Men, nå fikk jeg mye fint i gave som jeg vil vise dere. :) Varm juleklem. :)

anne-mo sa...

Kjære mali-mo.
Jeg har fulgt bloggen din i snart et år, og føler at jeg kjenner deg litt. Har jo fulgt deg gjennom en tung tid, og jeg synes du er modig som tør dele tanker og følelser rundt en sorg på en så var og fin måte. Har felt en del tårer over ting du har skrevet som har vært trist, og også over alt det vakre du formidler gjennom ord og bilder.
Synes du har et vakkert og svært trivelig hjem, og ei fortryllende lita tulle! Jeg ønsker deg og dine ei fortsatt god jul, de vi har mistet vil alltid være med oss i hjertene og tankene våre.
Har aldri våget meg på å kommentere noen blogg før, men jeg må takke deg for den fineste, vareste og vakreste adventskalender jeg noen gang har sett!! Ser fram til å følge deg videre.
klem fra anne-mo

Jes/Vita villa vila sa...

En riktigt GOD JUL önskar jag dig vännen!

Jes ♥

Fru sommerfugl sa...

Så vakkert du skriver, blir både rørt og trist. Synes også det er modig og flott av deg at du deler dine tanker på en sånn fin måte. Får meg til å sette ting i perspektiv og tenke på hvor heldig jeg er. Det vil nok alltid være en tom plass hos dere. Ønsker dere alt godt, og en gledelig julehøytid.
Juleklem fra meg:)

Rosa sa...

Det har vore så fint og stemningsfullt å fylgje bloggen din, både no i desember og alltid ellers. Håpar de har hatt ein fin jolekveld med den vesle solstrålen.

Ynskjer deko gode og rolege joledagar - stor klem!

Celia sa...

Fairytale Christmas pics!

Kari sa...

Jeg har fulgt bloggen din lenge, men har ikke lagt igjen mange spor etter meg...

Du skriver så vakkert og har så stemningsfulle bilder.

Ønsker deg og din familie en God Jul og en fredelig juletid.

Kari :-)

DUNNISMoR sa...

Kjære mali-no!
Eg har ofte tenkt på deg i det siste...å lese om det du har opplevd og gjennomgår har rørt sånn ved meg. Å lese om tapet av og savnet over lille Wilma er så utruleg trist, sterkt og sårt. Kjenner det langt inn i hjarterota når eg les og kikkar...du formidlar både tap, sorg og lengsel, men også håp og glede, på ein heilt spesiell og særegen måte, både gjennom tekst og bilete. Eg vil få takke deg for at du så openhjarta deler dine tankar, kjensler og kvardagshendingar med oss og ynskje deg og dine ei god og fredfull jol!
Varme joleklemmar frå Hildegunn

Heidi sa...

Tusen takk for at du deler alle de vakre bildene - og tankene med oss. Det er vondt å vite at dere må feire julen uten lille Wilma. Jeg er så rørt over måten du stadig klarer å formidle sorgen og savnet på, samtidig som optimismen og gledene med lille-Malien også får stor plass. Det skinner gjennom at du er et godt og klokt menneske. Ønsker deg og dine kjære en så god jul som dere kan ha. Tenker på dere. God klem fra Heidi

hvitstil.com/Christine sa...

Jeg vil bare fortelle deg at jeg har tenkt så utrolig mye på dere. Det virkelig stikker meg i hjertet når jeg tenker på hvor vondt det må være.

Det varmeste tanker og ønsker om ett godt nyttår.

Stor varm klem fra
Christine

Nooria sa...

En varm juleklem til deg :-). Håper dere klarer å kose dere. Tenker at det tross alt er godt å være sammen med den lille skjønne treåringen deres. Jeg har også en sånn skjønn tre år gammel jente, og det er jeg så takknmlig for.

Fortsatt god jul!

Anonym sa...

ønsker dere en riktig god jul og et godt,fredfullt nyttår..livet er tungt,når man har mistet et barn..det vet vi her-ta rede på hverandre i gode og vonde stunder..
varm juleklem og mange tanker fra nordlandspia fra N:)...

Frøken Fryd sa...

Hærlighet, julekalendern din har vært den fineste i år. God jul til dokker alle.

Ramme alvor sa...

Nydeleg!
Ynskjer deg og dine ei velsigna jolehelg!

Varme tankar frå Modalen!

Idéverkstan sa...

Jag har verkligen njutit av alla dina fina inlägg med inspirerande bilder, från ert fina hem, hela månaden. Ni har det så mysigt och hemtrevligt! Hoppas ni får en fortsatt fin julhelg!

kram
Lisa

Magny sa...

god jul i stua! har ikke fulgt hele kalenderen din, men flott er den!

vil ønske deg en GOD julehelg,- håper dere klarer kose dere...

setter stor pris på kontakten med deg...!

klem, magny

Marte sa...

Du har vist oss fantastiske bilder i julekalenderen din, og dette siste innlegget er så fint, det er et nydelig vers...Når jeg kikker på bildene får jeg bare rett og slett lyst å gå inn, det ser så varmt og koselig ut!
Jeg ønsker dere alt godt for julen, dere tre, og med Wilma godt inni hjertene deres!

klem, Marte.

Vibeke sa...

er så glad for at du bestemte deg for å lage disse julekalenderinnleggene dine og dele de med oss! jeg blir både rørt og inderlig øm om hjertet av det du deler kjære mali-mo....jeg ikke opplevd det fryktelige som du har men siden jeg sliter med tap av vitalitet og krefter så kjenner jeg at det gjør så godt med din ærlighet...du gir mot, håp og styrke til å møte hverdagen med dens gleder og sorger, slik livet ER! vi trenger flere både i blogglandia og ellers som tør å prate sant om livet, tror det er noe av det viktigste en kan gjøre...det gjør det lettere å føle seg normal i vanskelige perioder i livet..at vi alle er sårbare og at det ikke er noe skam å "slite" når livet farer hardt med oss mennesker..
så en sterk dokumentar her i forrige uke av erle kyllingmark "livet er jævlig deilig". den favnet også dette som jeg synes du er så god på, nemlig det å vise BEGGE sider: både gleden OG sorgen!

ønsker det aller beste for deg og dine i denne juletiden og for det nye året som kommer,

varm juleklem fra vibeke

Maria sa...

syns du har en utrolig fin stemning på bloggen din selv om du har opplevd det verste i livet dette året...Jeg har fulgt bloggen din en stund og hadde termin omtrent samtidig som deg...og jeg må si at bildet av bildet av den lille hånden til Wilma er noen av de sterkeste bildene jeg har sett..og du er så flink til å sette ord på følelsene dine rundt sorgen.


Håper dere får en fin jul

Klem fra Maria

ralfefarfars paradis sa...

Du har hatt en nydelig adventskalender. Og jeg setter særlig pris på de gangene du har skrevet om Wilma og sorgen, for jeg vet at det koster å fortelle...kanskje julen aldri blir som før- det meste blir jo annerledes etterpå. Ønsker deg en fortsatt fin jul- eller -en så fin jul som mulig- savnet er jo så stort- at ekte glede føles så langt borte..slik er det i alle fall for meg.

MiaNostalgia sa...

Takk fo alle fine, varme, vakre og ærlige innlegg du har delt med oss både nå i julen og før det. Jeg ønsker deg en fin juletid og håper virkelig det nye året vil bringe mye godt med seg til deg og din familie. Ta vare på alle gode stunder.
Varme tanker fra MiaNostalgia

Jeanette Jess1 sa...

Her var det koselig julestemning hele veien ;)
Kan jo aldri forestille meg hvordan det er at noen mangler,men det er tydelig at prinsessa iallefall fyller opp med kjærlighet i sitt nærvær ;o))
Ønsker dere en fortsatt koselig romjul ;o)))

Ett hus i vitt sa...

Önskar dig en riktigt god fortsättning! Dina bilder är ljuvliga... Kram, Anette

Line sa...

Det har vore veldig koseleg å følge julekalenderen din, sjølv om eg ikkje har vore noko flink til å legge att kommentarar...
håpar at du og dine klarar å kose dokke og ha fine juledagar til tross for sorga som nok er veldig sterk og nærverande..
Varme juleklemmar.

Ragnhild / Wallas Verden sa...

Herlig julestemning.
Å så vi koser oss med julegotter og gaver.
Fortsatt gledelig jul til deg og dine.
Klem:)

Jannickes Hjemmekos sa...

Heisann
Forstår at dere for alltid vil mangle én, uansett hvor mange som måtte komme i fremtiden. Bær henne med dere og la lille Wilma få sin helt spesielle plass i hjertet deres.

Ønsker dere en fin romjul... klem fra meg

ANETTESHUS.COM sa...

Ønsker deg og dine kjære en fortsatt god jul, Mali-mo ... Forstår godt at denne julen er både trist og fin på samme tid. Mange gode ønsker for det nye året!!!

Stooor klem
Anette:)

Marianne sa...

God jul! Her er det julestemning så det holder ser jeg : ) Ha deilig fortsettelse på julemoroa- Takk for den flotte kalenderen du har inspirert med gjennom hele desember!
Klems fra Marianne

frøken olsens drømmer sa...

Som mor selv så kan jeg kjenne din smerte..men hva skal jeg si..ord blir plutselig så vanskelige,bare ord..
jeg kom over bloggen din under bilde konkurransen,det vakreste bilde var ditt,synes jeg ;))
kommer nok til å være en ivrig titter her inne i din verden;9
og den lille solstrålen din er jo bare så nyydelig og du er utrolig flink til å ta bilder;))
håper dere får en fin rest av julen
klem fra meg

Lisas hjem og skatter sa...

Den vakreste julekalender har du gitt meg her inne på bloggen din :) herlige bilder, gode og kloke ord.. du har delt så mye med oss, av deg selv av tanker og følelser..

Takk for god kommentar - setter stor pris på det :)

En annerledes jul, kan en vell trygt si at det ble for dere - en jul med både glede, savn, tanker om det som er og det som skulle har vært og sist men ikke minst, sorg over ei jente som ikke fikk være hos dere!

Jenta deres er bare helt nydelig -regner med og tror at hun lyser mange tunge stunder for dere!

kos dere masse i romjula og ta vare på hverandre! :O)

stor juleklem sendes til deg!

Nordingården sa...

Åh vilket vackert julhus och köket är fantastiskt hemtrevligt! God fortsättning på julen! Mari.

alette siri ane sa...

God jul til deg og dine.Det ble så fint og julete ute iår med snø rundt oss.Ha en bra tid fremover.

Ida sa...

Hei kjære deg!

Som veldig mange andre skriver her - vil jeg gjerne takke deg for en unik, personlig, inspirerende og flott julekalender.

Tusen takk for at du deler og gir så mye av deg selv. Du er en tankevekker, og en gledespreder i hverdagen!

Håper dere har fått rom og mulighet for å kose dere litt i julen også. Har tenkt mye på dere!

Kjempefine bilder fra julekvelden!

Stor varm romjulsklem fra Ida

Villblomsten sa...

Deilig at vi endelig fikk hvit jul her i Bergen :-)

God Jul :-)
og Godt Nyttår :-)

Nydelige bilder :-)

...

Brekkevold sa...

Jeg finner trøst i bloggen din. Fulgte bloggen din lenge før jeg desverre også opplevde noe lignende nå nylig. God juleklem fra meg!

Nyperosa sa...

Hei, hei.

For noen herlige bilder
på bloggen din. De er så
fine at en skulle de alle
tilhørte i en reklame...

Det må ha vært en spesiell
jul for dere... Og jeg
har tenkt på deg.

Ha det bra.

Drømmen om en eplehage sa...

Ute på en liten julebukk runde for å by god jul.

Nettet hikker her, men jeg skal nok komme rundt før nyttår ;o)

De beste ønsker!
♥ ♥ ♥

Anonym sa...

Kos deg med dine, og fortsatt fin jul:-)
Har jo fulgt med bloggen din en god stund og må si jeg tenkte på deg i julen..
Klem,Hege.

Guttemamma sa...

Romjulsklem fra meg til deg,takk for alt du deler med oss-elsker bloggen din!!!

susan`s side sa...

Tusen takk for koselig kommentar på bloggen min og du er hjertelig velkommen tilbake.

Jeg syns julekortet ditt av Malien og Wilma var så rørende og vakkert. Ingenting jeg kan si kan ta bort det vonde men alikvel kan jeg gi deg en "klem" og si at jeg tenker på deg for det gjør jeg.

Fortsatt god jul og et riktig godt nytt år

MeyBiMe sa...

Aldeles nydelige og stemningsfulle bilder du viser!!!!!!!!
Og så har du jo verdens nydligste lille fotomodell :-)
Håper det går bra med dere i julen, og ønsker dere alt godt i året som kommer :-)
JULEKLEM

vintagepaintings sa...

Hei hei,
Takk for at du deler en fantastisk blogg! både image-messig og innholdsmessig. Dine tekster og bilder er helt spesielle...
Er ofte innom men finner liksom ikke på noe klokt å skrive til deg så det blir til at jeg lukker igjen uten å legge igjen spor - men vil på tampen av året få takke for at du deler din vakre blogg og ønske deg et flott og innholdsrikt nytt år!
Klem Solveig

Lene sa...

ville bare ønske deg og familien din et riktig godt nytt år! Jeg håper og tror at 2010 vil være et år som gir dere mye godt! Du har vært i mine tanker mye denne høsten og jeg vil aldri glemme nydelige lille Wilma! Verdens vakreste lille engel ♥

Lene ♥

Simones Country Home sa...

Hei på deg.
Koselig blogg du har, å et fint hjem. :o)

Klem Simone

Hjemmekjær sa...

Jeg vil bare få ønske deg og dine et riktig godt nyttår!
Klem

Forever Love sa...

Hei!
Jeg har tenkt så mye på dere i julen, håper det har gått så bra som det kan..
Tusen takk for en n y d e l i g julekalender, fantastiske innlegg og alt du deler.
Jeg sender dere varme tanker hver eneste dag også lille Wilma også som du beskrev så fint.

Håper det nye året bringer dere glede og jeg gleder meg til å følge deg videre neste år!

God klem fra Tonje

Bea sa...

God jul og godt nytt år til deg og dine.

Tusen takk for alle de nydelige innleggene dine i desember. Det har vært så hyggelig å kunne følge deg.

Nå sitter jeg her med tårer i øynene og tenker på din lille wilma. Det er så urettferdig at noen skal miste noe så lite og uskyldig.

Jeg beundrer deg for den styrken du har til å la livet gå videre. Og på den fine måten du lar lille Wilma leve videre i deres hjerter.
Jeg har tenkt mye på dere denne høsten.

Godt nytt år kjære Mali-mo.

Klem fra Siv Beate

Tante Mimmi sa...

Kjære deg, ynskjer deg og dine eit godt nytt år.
Året som svinn vil alltid væra særskilt for dåke. Me er mange som har dykk i tankane- vonar du innimellom kan kjenne det!
Me sjåast i 2010! Klem!

nikusia sa...

HAPPY NEW YEAR ♥

Fru Fjeldhammer sa...

Godt nytt år til deg og dine! Gleder meg til å følge deg videre inn i 2010...

Klemmer i fleng!

Magny sa...

riktig godt og løfterikt nytt år, ønskes herfra..!
klem¨¨*

HannaRivka sa...

Beautiful child, beautiful home, excellent photos.