20 februar 2010

Bunad størrelse 3 år

Da lillemalien var 6 mnd sydde jeg en bunad til henne. En bitteliten kopi av min egen festbunad fra Nordhordland. Jeg finner ikke bildene her i farten, de ligger på en annen pc, men hun var ordentlig søt i den og det var litt ekstra stas å ha sydd den selv. De siste to 17maiene har jeg tenkt å sy en ny...men det har blitt med tanken. NÅ er jeg imidlertid klar til innsats. Bunad skal det bli!

Jeg er allerede godt igang, stakken er lagt til press med tråklede folder, og beltet er ferdig brodert. Da gjenstår bare monteringen. Livet skal bli rødt, slik som mitt. Dere kan se litt av min bunad her.

Dette prosjektet blir litt sånn at jeg må lære meg dette underveis, noe jeg har knallgode erfaringer med. Hehe. Alt kan læres, hvis man bare er sta nok, det er mottoet jeg jobber etter. Med hjelp og veiledning fra oppbyggelig litteratur og noen drivendes dyktige og knakende kjekke kollegaer så kommer jeg nok i havn ;) Skjorten skal jeg brodere i kvitsaum, men den uttrekkssømmen som forklet skal lages av, den er jeg rett og slett ikke helt trygg på. Klippe opp stoffet, dra ut tråder og så tråkle det sammen igjen? Syns liksom det høres ut som noe man må øve på. Lenge. Til forklet tenkte jeg derfor å hekle en forklebord og montere på et hvitt bomullsstoff. Tror det blir greit, hva sier dere? Damene på jobben har gitt grønt lys, så hekletråd og en bitteliten heklenål nr 0,75 er kjøpt inn og forsøksvis tatt i bruk. Men jeg har GOD tid. 17 mai er jo flere måneder unna....iallfall NESTE 17 mai ;) God helg!!!

43 kommentarer:

ralfefarfars paradis sa...

For et nydelig håndarbeid- så smått og pirkete som det jo må være også da...jenta di blir heelt nydelig i den. Beundrer tolmodigheten- og nøyaktigheten din- så det må jo stemme det du skriver at man kan lære seg alt- bare man er sta & iherdig nok! Ønsker deg en fin kveld!

Jannicke sa...

..jeg er skikkelig imponert!! For en tålmodighet du må ha :o)
jeg er sikker på resultatet blir strålende - og gleder meg til å få se lillemor i bunaden en gang i mai!!!
God lørdagskveld!
Klem J.

Margrethes hus og hage sa...

Så flott med hjemmesydd bunad! Tipper det er en stolt prinsesse på 17.mai :)

Hilsen Margrethe

Arya sa...

Oi - dette står det respekt av!! jeg har gjennom alle år observert min mormor som både har brodert og montert bunader, og så lenge hun lever våger iallefall ikke jeg meg innpå faget!!!

Men er mektig imponert over innstillingen din!!

Lokki sa...

Så nydelig, å det er noe så vakkert med bunader!
Vakre bilder som minner om ja - 17 mai!
Godt du ikke gir deg ved første hindring!
Nydelig arbeid og et vårlig og inspirerende innlegg.
Ønsker deg en strålende kveld!
Klem Lokki

Hvit Villa sa...

Så flink du er!! Bunader på småjenter (og gutter)er jo helt nydelig! Gleder meg til å se flere bilder etterhvert. Ha en fin lørdagskveld.

prinsesselinn sa...

Å så jeg gleder meg til å se den ferdig,
Blir sikkert kjempefin.
Lyjje til,
tror jeg skal prøve å ha en sogne bunad ferdig til 17,. kanskje...

Anonym sa...

Du er jammen meg tøff som går i gang.. tror den blir nydelig!!

Miamor sa...

...flinkeflinke du...det kommer til å bli råålekkert...vært på Stoff og stil i dag jeg....herlig...stoff til jakke...kjole og skjørt til meg selv og linstoff til puter til de nye brune sofaene vi har bestilt..gleder meg til de kommer...men gleder meg kanskje VEl så mye til å sy ferdig puter til den og male stooort bilde over sofaen....god helgeklem......

Forever Love sa...

Så utrolig flink du er!
Jeg har heldigvis en svigermor som syr bunader og en husbonde som kan perle både brystduk og belte, helt sant... han skulle bare visst jeg skrev det her hihi..
Ha en fin kveld.
Klem T

Haust sa...

Du imponerer! Vi får vel sjå resultatet når du er ferdig? :)

Fortsatt god helg...

Dronning Maud sa...

Så flink du er!!!nå fikk jeg også lyst !:)

Jorid ♥ Noe på Hjertet sa...

SÅ nydelig! :-) ♥

Ha en super kveld!
Klem J

Hulda sa...

Oi, så flink du er! Ikke småtterier du har gitt deg i kast med. Det du viser her ser virkelig vellykket ut. Gleder meg til å se bunaden ferdig! Inspirerende bilder som alltid fra din kant. :)

Jill sa...

Fantastisk flott arbeid, det må ha vært tidkrevende!
Blir nok sikkert nyyyydelig på 17.mai :-)
God lørdag til deg!

Ramme alvor sa...

Takk for hjelpa med golvet. No er det gjort :)Nydleg bunad du lagar. Eg har Nordhordalandsbunad og. Tanta mi syr bunader til små og store for harde livet...heile året :)
Heklabord er kjempefint, ein kan og kjøpe blonde som passar inn...å lære seg kunsten med holsaum er også kjekt :)

Britt

Anette Willemine sa...

Nydelig håndarbeid! Dette krever jammen tålmodighet. Det er nok noe mange av oss skulle ønske vi hadde litt mere av. Her blir det bare sydd enkle ting som gardiner, puter ocv. Småtteri sammenlignet med det du lager.
Du har en flott blogg mange vakre arbeid. Jeg var inne på nettbutikken din også. Nydelige ting du lager.
Kommer gjerne tilbake til deg som følger av bloggen din.

Du er hjertelig velkommen på besøk til meg også!

Ønsker deg en deilig helg!

Klem fra
Anette Willemine

Hjemmekjær sa...

OI oi, tenker jeg når noen syr bunader, for det ser virkelig ut som mye jobb, å mye tålmodighet som skal til...Men jeg er sikker på at dette blir bra, for du er virkelig flink til å få det til!!

Hjemmekjær sa...

OI oi, tenker jeg når noen syr bunader, for det ser virkelig ut som mye jobb, å mye tålmodighet som skal til...Men jeg er sikker på at dette blir bra, for du er virkelig flink til å få det til!!

Marta / Livet på landet sa...

Så flink du er!
Barnebunader er jo helt nydelig!:)
Min lille gutt på 2.5 år har også akkurat fått seg bunad:)

Flittiglise sa...

wow så utrolig flink du er:) Er imponert. ha en fin fin kveld

Karinaen sa...

Lekker <3 Akkurat som resten av bloggen din. Elsker bildene :)

Klem Karina

Jannickes Hjemmekos. sa...

Datteren min skal ha hverdagsbunad fra Nordhordland og jeg skal brodere/sy bunaden, men skjorten rører jeg ikke! Har ikke tålmodighet til sånn putl. Ser fint ut det du gjør; lykke til videre. Klem fra radøy-strilene

Heidi {FruFly} sa...

Herlighet så flink du er, det høres og ser utrolig komplisert ut. Men ja, det er garantert verd det når gullemoren står der og skinner på 17.mai (om det er nå eller neste års spiller ingen trille;) Ha en fin lørdagskveld. Klem Heidi

Frk:Twil sa...

Oiii.. Så flink du er som syr bunad.. Blir sikkert kjempe lekkert på 17.mai, enten denne eller neste;-)
Må bare si at jeg er helt imponert over bildene du tar, er sååå mange bra bilder. En flott liten verden du viser oss.. Bildene forteller jo en hel historie i seg selv! Go´lørdag;-)

Kathrine sa...

Gurimalla... fantastisk prosjekt !
Flink du ;)

Cathrines Kreative Hjørne sa...

Hei!
Så flink du er, og jeg beundrer deg for den vakre bunadssømmen! Har vært inne og sett på alle innleggene dine om bunad, og din egen er utrolig vakker!

Jeg sydde Vossebunad til mitt barnebarn da hun var 18 mndr., og den brukte hun fram til hun var 7, da lillesøster overtok! Det var en lang prosess å sy bunaden (laget mønster selv), men veldig moro! Titt gjerne inn hos meg, hvor det ligger litt bunadsbilder!

Med ønske om en fin søndag fra
Cathrine :-)

Mitt hvite hus sa...

Wow så flink du er... Nydelig.:: da blir nok prinsessen flott til 17 mai..:

klem Kerstin

MiaNostalgia sa...

Fy søren så flink du er! Min mor sydde bunad til meg for mange år siden, og det er virkelig et fantastisk stykke håndarbeid. Lykke til med arbeidet.
Klem fra MiaNostalgia

Anonym sa...

Så flink du er - ja, ja da er vi litt like når det gjelder "å forme mens man går"!!
- jeg bruker sjelden mønster nemlig, he he!
GLEDER meg til å se det ferdige resultatet uansett når det blir:-)
Ha en super søndag, klem Hege.

Marianne sa...

Nydelig! Så flink du er : ) Flotte bilder i tidligere innlegg også, så bra at dere har slappet av på ferie. Nyt lyset og våren som vel er rett rundt hjørnet!
Klemmer fra Marianne

Frk.Badegakk sa...

Åh! Den ser helt vidunderlig ut! Gleder meg til å se det ferdige resultatet! For et imponerende prosjekt du har satt i gang!

et kjært hjem sa...

Så flink du er, jeg er kjempeimponert! Så koselig å gå med en bunad som er hjemmelaget! Gleder meg til å se resultatet :) Må bare få si at jeg synes det stuekroken med howard sofaen er knall fin og koselig! Ha en fin uke :) Ane

Anonym sa...

Hvor har du fått tak i broderimønsteret til beltet? takknemlig for svar. Har du også tips til mønster når det gjelder bringeklut?

... 4 på toppen sa...

Dette gleder jeg meg virkelig til å se resultatet av. Jeg tviler absolutt ikke på at du ikke greier det, for du kan jo trylle med tråd, stoff og nål. Mektig imponert og jeg kan se for meg prinsesse øyenvipp med ny bunad 17. mai.

Klem ♥

mali-mo sa...

Hei anonym!

jeghar sydd beltet etter et fotografi.

Jeg vet at Husflidstova på Lindås har mønsteret som "hører til" til dette beltet i bringeduk, de har sikkert også mønster til beltet. de har telefon 56 36 07 44.

Jeg har selv sydd tre bringeduker til eget bruk, de har jeg delvis omarbeidet mønster til selv etter gamle bilder, delvis har jeg forandret på mønster som er i salg nå. Personlig synes jeg det er flottest dersom bringeduken og beltet har litt ulikt mønster og fargevalg, jeg synes det blir mer spennende da. Men det er jo en smakssak, selvsagt.

Husflidstova på Lindås og Husfliden i Bergen har begge alt av mønster og materiale som trengs for salg.

Lykke til med bunadsying!

Mine Blomster sa...

Nydelig med bunad. Og ikke minst i de små størelser. Det er som du sier. Har man ikke gjort det før, må man jo alltids prøve det nå...
Jeg hadde aldrig brodert før. Men med et barn på sykehuset med masse venting... fant jeg ut at akkurat Bunad og broderi var tingen. Det tok meg akkurat 9 mnd. Så hadde jeg en beltestakk ferdig!!!
Hadde aldrig trodd det var mulig!!!
Nå holder jeg på med en til. Men det er litt tungt å komme igang når du slipper det for en periode... Men litt til, så hadde jeg kansje hatt den til 17 mai...eller neste, som du sier..!!! ;O))))))
ha en fin kveld
mine-blomster.blogspot.com

Anonym sa...

Jeg har sydd flere norhordlandsbunader til jenter (og en til gutt)og har da brukt heklet bord til forkle. Til skjorten har jeg brukt ferdig blonde som er beregnet til å felle inn. Resultatet har blitt fint. Men det er lurt å vaske blonden før man syr, så unngår man krymping i første vask. Det har jeg forøvrig gjort med bomullstoffet til skjorter og forklær også. Lykke til videre med arbeidet!
Bente M.

mali-mo sa...

Hei Bente M!

Takk for gode tips, de tas imot med stor takk!

Jeg forsøker som sagt å hekle blonde til forklet, og tenkte jeg skulle krympe den litt, slik at den ble tettere og finere. Nå har jeg heklet en prøvelapp, men den krymper jo ikke!!!!? Hva er galt? har jeg brukt feil hekletråd eller hva?

Jeg brukte også "kjøpeblonde" på skjorten og forklet til 6 mnd bunaden (må finne de bildene....), men tenkte jeg skulle slå til med home made denne gang, siden det jo som kjent er lenge til (neste) 17 mai ;)

Anonym sa...

Takk for svar, da må jeg kjappe meg når lilletøtta skal gå først i 17-mai toget og hilse på kongen i år!

Anonym sa...

Kanskje heklegarnet er syntetisk?

Bente M.

fru Storlien sa...

For et nydelig arbeid! Heklebord er fint, men uttrekksøm er ikke så farlig som man ofte tror 8 det lønner seg bare å lage en aldri så liten prøvelapp først).

Marthe sa...

Heia! Jeg lurer på hvor du har fått tak på mønsteret til den bringeduken? Akkurat det motivet du har gjort der.

Om du har mulighet for å svare på min blogg så blir jeg kjempeglad.

Hilsen Marthe