30 mars 2010

Påskebord
I helgen hadde vi en førpåske-middag med koselige gjester her hjemme. Lillemalien fikk være med å dekke bord og pynte, syns det er så gøy at hun er så glad i å være med på sånt. Små krokus og forskjellige avklipte greiner fra hagen puttet opp i noen små glass. Ganske så fint syntes vi, og veldig enkelt å få til.

Slutten på middagen ble derimot riktig så utrivelig...og dramatisk. Lillemalien klarte på en mystisk måte å få en eldgammel veggklokke ned fra veggen og rett i hodet. Denne klokken har en spiss pendel av metall, to blytunge lodd av støpejern og skarpe kanter. Skrekk og gru. En skjelvende mali-mo med lillemalien i armene og mannen i hælene løp til bilen i beste sprinter-stil, og suste til legevakten. Her ble det konstantert hjernerystelse, to kutt og en svær hevelse inne i det blodige håret. Nå er kuttene limt og stripset og lillemalien så smått på bedringens vei. Dermed blir det rolig hjemmepåske for oss i år. Siden hun også skal ta det ekstra med ro fordi kuttene bare er limt, så har vi skaffet en bunke tegnefilmer og kjøpt nok popcorn til hele påsken.

Et påsketips fra meg? Bruk fridagene til å bolte fast alt som henger på veggen. En bolt, viser det seg, er ikke nok. Og det hjelper heller ikke, viser det seg også, at ting henger to meter oppe på veggen. I etterpåklokskapens alltid like skinnende lys blir huset vårt nå trippel-barnesikret i påsken. Anbefales!41 kommentarer:

Stine sa...

Uff da, det hørtes ikke bra ut...men utrolig bra at det gikk bra med henne.
Påskebordet var nyyydelig!!

Hilsen Stine

Mine Blomster sa...

Kjære dere. Dette var en heftig middag for dere alle vil jeg tro. Ønsker dere en god bedring alle sammen. For pulsen var sikkert ikke lav da dette holt på, for noen av dere. Kos dere så godt dere kan, med fil og poppcorn ;O)
Hilsen fra meg( Mine-Blomster)

Hvit Villa sa...

Huff, stakkar lille-Mali. Det er jammen viktig å passe på sikkerheten i heimen. Nydelige bilder du har lagt ut, helt fantastiske! Observerer at vi har samme servise fra PP. God påske til deg og dine og god bedring til lille-Mali.

Audhild sa...

Så utrolig fint bord! Så fint-så enkelt!
Fikk skikkelig klump i halsen av siste del av innlegget ditt...
Stakkars lille, håper det går bra og fort over!

Dere får kose dere max hjemme i påsken!
Stor god bedring klem til jenta!!!

Jorid ♥ Noe på Hjertet sa...

Kjære vene, stakkar lille-malien!! Godt å høre det gikk så bra som det gjorde!!

Kos dere i påsken ♥

Klem J

Små Hjertedrømmer sa...

Uff da,stakkars liten småpike.
Ønsker dere god bedring.
Kjempe fine bilder, nå fikk jeg også lyst til å
plukke krokuser....
Ønsker dere en fin påske.

Klem Ina

alette siri ane sa...

Dette var litt å tenke på.Go påske ønskes dere videre iallefall.

Ida sa...

Åh, hjelp! Stakkars lille-malien! Og slikt skjer jo så fort. Jeg har lyst å surre barna inn i bobleplast, sette hjelm på hodet og bygge hus uten kanter, og helst rom med puter fra gulv til tak.. men jeg tror kanskje ikke barna hadde hatt det så bra likevel... William hadde en skikkelig knall og fall dag på lørdag. Det begynte egentlig på fredag med en svær kul i barnehagen, og fortsatte hjemme med blåveis rundt øyet etter å ha veltet stolen over seg, hakk i leppen og sprutende blod fra leppen etter å ha falt i badekaret og kul i pannen etter å ha falt rett i stuebordet.. heldigvis ingenting alvorlig, eller legevaktbesøk! Håper Lille-malien kommer seg fort - godt det ikke var så alvorlig, selvom om man ikke skal fnyse av hjernerystelse. Håper hun har bare lykke og hell med seg i tiden fremover.. regner med at potensielle farer i hjemmet er trippelsjekket nå ;-)

Nydelig pyntet bord - så enkelt, men likevel så utrolig dekorativt!!!

Ønsker dere en knallfin påske, med popcorn og filmer i repeat ;-D Masse god bedring og blås på hodet til ulykkesfuglen! Stor klem fra Ida

Fattigfolket sa...

Stakkars hele gjengen! Dette hørtes fryktelig dramatisk ut. God bedring. Imens koser vi oss med lekre bilder av det flotte påskebordet deres.

Ha en fin kveld!

Marie

victoria (huset i byen) sa...

Huff og huff det hørtes ikke bra ut, men godt det gikk så bra, aldri godt for mammahjertet når sånne ting skjer... men skjønner godt dere har trippel sikret ting på veggene, tror jammen jeg skal gjøre det selv.....
Men et virkelig vakkert pyntet påskebord...
Masse go bedrimg til lille malimo....
klem victoria

Solveig`s familie og Interiør blogg!! sa...

For et nydelig påskebord.. virkelig innbydende :)

Ha en riktig fin påske ;)
Klem Solveig

Vibeke sa...

nei og neiiii, hørtes ut som en marerittsopplevelse uten like det der!!

ønsker både liten og stor hos deg det aller beste for påsken, kommer vel til å bli mye pop-corn og film på dere vil jeg tro. håper hun kommer seg fort i form igjen stakkars liten...

varm påskeklem fra meg

ANETTESHUS.COM sa...

Fantastiske bilder! Sååå vakkert pyntet vårbord!!

Men stakkars lille-malien da!? Huff, det hørtes dramatisk ut! Godt det gikk bra, tross alt ... Best å holde seg i ro noen dager nå da;) Masse god besring til den lille go'jenta:)

Det som henger på vegger og i tak er heldigvis godt boltet fast her i huset .... Vaktmesteren (les: min pappa) har nemlig ansvar for alt som skal henges opp, og han er veeeldig nøye på at ingenting skal kunne dette ned *smiler*

Ha en fin påske! Kos dere! Nyt fridagene:)

Stor klem
Anette:)

Marte sa...

Ojoj, det var virkelig dramatisk! Bra det gikk godt!
Bordet var lekkert dekket, og den fineste pynten finner man jo ofte rett utenfor døren- ingen tvil om det!

Kos dere med film og popcorn!
God påske, klem:)

Marte sa...

Ojoj, det var virkelig dramatisk! Bra det gikk godt!
Bordet var lekkert dekket, og den fineste pynten finner man jo ofte rett utenfor døren- ingen tvil om det!

Kos dere med film og popcorn!
God påske, klem:)

Ellen sa...

Hei! Uffda, det var en dramatisk kveld hørtes det ut som. Ikke moro å oppleve det vil jeg tro. Jeg merker veldig godt etter at jeg selv ble mor hvor utrolig lett det er å tenke på alt som kan skje av dramatiske ting, det er vel den enormt store kjærligheten som er årsaken. Godt å høre at det endte rimelig godt, tross alt. Fortsatt god bedring!
Selv om jeg ikke kjenner deg, så tenker jeg stadig på det dere har vært igjennom med lille Wilma, det satte spor hos meg å følge bloggen din for så plutselig å lese om hva som hadde skjedd. Så fortsatt er dere i mine tanker og jeg håper dere er på vei til å finne tilbake til en hverdag og et liv med hverandre med mye kjærlighet til hverandre!
God påske. Klem fra Ellen

Dronning Maud sa...

Det hørtes ikke godt ut!Håper dere får en fin påske uansett:)Nydelig bord!

Forever Love sa...

Skrekk og gru! Huff det er jo så mye som kan skje.. og det er virkelig mye å tenke på og mye som rett og slett ikke kan forutses også.. farmor feks har en tung veggklokke med to pendler på, de veier sikkert flere kilo hver og de har vi lekt med og dradd i hele barndommen. Alle 9 barnebarna har lekt med denne. Det slo meg her forleden da EJ var borte å dro i den ene pendelen.. jeg tror hun hadde omkommet jeg om hun fikk den i hode, og de henger kun i et tynt kjede og.. At det gikk bra med oss:)
Masse gode tanker og god bedring til lille-Mali.

Bordet var n y d e l i g dekket!

Jeg ønsker dere en god påske♥

Miss Mette sa...

Oj, en heftig middag, men heldigvis at alt gikk bra. Nydelig dekket påskebord og FANTASTISKE flotte bilder du viser. Ønsker deg en fortsatt flott påske. Klem fra Mette

Rosa sa...

Åh, eg kjente panikken i magen heilt hit!

Godt at det gjekk såpass bra med veslemalien, sjølv om kutt og hjernerystelse ikkje er til å spøke med for aktive små frøkner.

Bordet var iallefall nydelegt, og eg håpar de trass alt får ei god påske.

stor klem!

Drømmen om en eplehage sa...

Nei, men stakkars lisje golle (lille gullet)!

Herlighet så skremmende. De er bra apekatter de små, helt uten begrensinger. Uovervinnelige og verdensmestere... Beundringsverdig, men også kjempeskummelt!

Enda godt det gikk bra. Dere får kose dere som best dere kan og så må du gi snuska en suss på panna fra meg. Og så får mammsen en også ;o)

Sophie sa...

Huff da, hørtes ikke noe særlig ut! Lykke til med å holde LilleMalien ROLIG, det er nok ikke barebare. Kos dere som best dere kan! God påske!

Haust sa...

Å hjelpe meg - skummelt! *skuler opp på veggklokka vår*
Godt at det endte bra! God betring til lillemalien!

...og bordet var nydeleg dekka!

Maria sa...

Hejsan!

Du har så otroligt vackra bilder på din blogg. Är du utbildad fotograf?

Jag har valt att skicka en Award vidare till dig för att du har så fin blogg. Vill du ha den kan du läsa mer inne hos mig.

Ha en mysig vecka och en härlig Påsk!

Kramar,
Maria/Javabönan

Tomines hjem sa...

kjære dere.. ønsker dere riktig god bedring.. jeg klarte som liten å få et barskap som var skrudd fast over meg, så de små klarer det mest utrolige!! god påske søte, og kos dere så godt dere kan...

Anonym sa...

huff, så skummelt - det som er dumt er at man ofte ikke lærer,- eller tenker over slikt, før det skjer med en selv - godt det gikk så bra!!! Vi måtte binde fast tripp trapp stolen til bordet vi pga at eldstemann brukte det til stige og kom seg opp over alt...vesla har alltid vært mye roligere, så de få gangene det har skjedd noe med henne har det vært til stor overaskelse... ha en fin fin ROLIG påske!!

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så vackert du dukat bordet!

Och vilken otur för Lillemalien. Barn kan få till ting man inte hade föreställt sig.

Hoppas ni får en fin påske sammen!

Heidi {FruFly} sa...

Oj, stakkars - både lillemalien og deres bekymrede foreldre. Enda godt det gikk så bra som det, gikk selv om det høres ille nok ut! Fortsatt god bedring og god påske! Vi vurderer Akvariet i dag, men lillemor er så potta sur at vi ikke vet om vi orker ennå..hehe.. Klem Heidi

Hem och Lycka sa...

Nää, stackars liten lille-Mali.. Hur mår hon nu?

Hoppas hon kryar på sig och att ni får en lugn och fin påsk. Dukningen var underbar!

kram Mia

Tante Mimmi sa...

åååå,nei! Uffa då!
God betring vesla!
Eit nydleg bord, håpar de fekk spist litt før det braka laus!
Me er no i gang med bolting!

Cathrin sa...

Kjære deg. For ein fantastisk blogg! Elskar bileta dine, dei er så ubeskriveleg vakre, som poesi for augene.

Og orda dine, ærlegheita om livet slik det er, om kvardagane, det er godt å lesa.

Så takk til deg, for at du deler frå verda di.

Eg gler meg til å bli fast lesar!

Håpar de får ein nydeleg påske.

Cathrin

Hildegunn sa...

At bare en sann snill og sjønn jente kunne klare dette da ? hehe, her i huset er det 5 viltre gutter som er konstant i bevegelse og ja de går av og til bokstavelig talt på veggene.Så hos oss er ting festet i veggen, men ikke med mer enn det dere allerede hadde gjort.
offameg ønsker god bedring til henne, og en rolig påske videre for dere.
Jeg sitter her i forteltet, vi bor icampingvogn med alle gutta.hjelp, men det går fint.( hvis du tar med en del bråk og styr)
KOs dere med jenta deres !!

In my house sa...

Kikar in för att önska dig en skön och glad PÅSK

Kram josse =)=)=)

Line fra huset på landet sa...

Å stakkars liten!! Det hørtes virkelig ille ut.
Godt at hun er på bedringens vei da!!

Fortsatt god bedring, lillemalien, og god,rolig påske til dere alle ;)

God klem,Line

☆ SessanOchPrinsessan.Com sa...

Gud vilken hemsk upplevelse för lille malien & hennes mamma & pappa!!
Hoppas allt är bra med henne nu ♡

Önskar er en underbar & Glad påsk

klemmer

☆ SessanOchPrinsessan.Com sa...

Gud vilken hemsk upplevelse för lille malien & hennes mamma & pappa!!
Hoppas allt är bra med henne nu ♡

Önskar er en underbar & Glad påsk

klemmer

Beate sa...

oj,oj.. godt at det gikk bra med snuppa da! håper hun koser seg med sprettkønn! det er god medisin!

fortsatt god påske!

klem beate

Something White sa...

This is a fantastic table-setting, woaaw!! I love those plates, is it Copenhagen-china? Lovely!

sew easy sa...

So a beautiful table !! I love it !!

sew easy sa...

So a beautiful table ! I love it !

Beate sa...

Stakkars liten. Hørtes ikke mye godt ut.

Ellers må jeg bare få si at bordet var kjempe fint pyntet!