17 desember 2010

Julekalender 2010: hjertejul
Her hos oss har vi lenge levd en gardinløs tilværelse. Vi har ikke naboer tett på oss, og ikke mye direkte innsyn i rommene utenfra heller. Vinduer uten gardiner slipper jo dessuten inn mye mer lys, og det synes jo jeg er veldig fint da. Kjøkkenet har derfor vært uten gardiner siden det stod ferdig til julen for to år siden, men plutselig fikk jeg virkelig lyst på et sett med egne gardiner til bruk i julen. Julegardiner rett og slett!

Jeg har sydd et sett lange gardiner til dette største vinduet, de tre andre har fått 1700-talls rullgardiner. Til neste jul skal jeg ha rukket å fore dem også, det orket jeg rett og slett ikke begynne med i år. Bekkenet setter dessuten effektivt en stopper for altfor mye kvalitetstid med symaskinen ;)

Det er vel mange av oss som husker barndommens julegardiner med nissetrykk og store juleroser i friske farger. Selv har jeg gode minner om koselige frokoster ved kjøkkenbordet under gardiner med både julenisser og dompapper. Gardinmotene skifter jo de som alt annet, og jeg ønsket meg nå noen litt gammeldagse og klassiske julegardiner til mitt kjøkken.

Gardinstoffet fra Stoff og Stil synes jeg passet godt hos oss. Det er i en litt grov bomull, naturfarget med grått og rødt i striper og hjerter. Hertejulegardiner. Håper lillemaliens barndomsminner vil inneholde mange koselige julefrokoster med disse gardinene i bakgrunnen ;)


14 kommentarer:

Den gamle stil-de svunne tider sa...

åå¨de flotte gardinene dine ! Så skikkelig julestemning det er med dine bilder, alltid like fint og ryddig og bare til å nyte !
For en nyyydelig jente du har, hun er virkelig vakker !

hobbyvimsa sa...

Nydelige gardiner,her på kjøkkenet blir det nok laget mange gode jule tradisjoner frem over:)Ha en fin helg!!Klem Linda:)

whitebite sa...

nydelige gardiner!!
-og den hjertelysestaken har jeg også..
fin, men hva gjør man når pærene er gått og Åhlens har sluttet selge den typen?!? tips? anyone?!!

Ramme Alvor sa...

Nydeleg, kjempefine gardiner. Skikkeleg gamaldags julestemning :)

Klem!

Loppeline sa...

Kjempekoselige bilder! - Jeg ELSKER bordet ditt!! Brukt eller nytt?

Give away hos meg som trekkes søndag! Ta gjerne turen innom!

God ukesslutt til deg!

Loppeklem

Alicia P. sa...

So perfect for your house. I can't imagine anything better!

victoria (huset i byen) sa...

Så flotte gardiner du har laget, ogf nydelig liten malimo i innlegget under, her er julekortene laget og mottat men fortsatt ikke sendt ut så blir romjulskort her også, eller nyttårskort ;)
klem victoria

Elsa sa...

I like your blog and thank you for sharing your nice photos, they make me dream!

re:signert sa...

Hei!

Deilig med tekstil på kjøkkenet. Skaper en lun stemning det!
For en skjønn blogg. Veldig delikat, kreativ og ..ja..skjønn! Og nydelig jente med oppsatt hår. Lik deg. Gratulerer som nominert og som din månedsvinner. Fortjent det. Ønsker deg og dine en finfin jul. Store og små. Vennlig hilsen Signe

Lene sa...

For et flott bord og for en utrolig søt datter på innlegget under.

ralfefarfars paradis sa...

De var flotte- nydelig stoff- helt perfekt hjemme hos deg;) Så flink du er!! Det blir helt sikkert mange gode minner med de gardinene i bakgrunnen;)
Kjedelig med kranglebekken- men viktig å ta det med ro da;) Nydelige bilder- herlig stemning- som alltid;)

RomantiskRetro sa...

Det ble utrolig vakkert!
Og så herlig bilde på NIB i dag.
Gratulerer!

Klemmer i massevis

Laura sa...

hey. you have really beautiful blogg. im so glad i found it! =) and your little girl is so so sweet. have a happy christmas time! =)

mali-mo sa...

whitebite (og andre):
lyspærene fåes hos Plantasjen ;)