28 mai 2010

gult og lilla


Hagen vår er en fantastisk blomstereng nå om våren. Hos oss er påskeliljene nettopp avblomstret (en fordel ved å ikke ha sol hele dagen er at blomstene står lenge...) og nå er bakkene rundt huset dekket av pinseliljer, engkarse og løvetann. Bakke-plenen vår blir derfor neppe slått denne uken heller (det er godt med en så god unnskyldning for å slippe....) ;) Lillemalien har fått en ny favorittaktivitet og hver eneste lille vase i huset står nå og pynter opp med en lillemali-blomsterbukett. Deilige vår!

God helg alle sammen!wake up and smell the roses....

18 mai 2010

søttendes med ny bunad
Det er dagen etter dagen idag, men her kommer det litt 17 mai bilder fra meg likevel for...bunaden til lillemaien ble ferdig! Hipp hurra! Klokken 02.30 natt til 17 mai sydde jeg de siste stingene...hehe, neste gang jeg skal igang med et sånt prosjekt MÅ jeg vel ha lært sånn at jeg starter litegranne tidligere og blir ferdig i god tid? Dette er altså en Nordhordlandsbunad, jeg har en slik selv også. Og til høsten er jeg allerede igang med neste prosjekt; Nordhordlandsbunad til mali-mo mannen (som selvsagt skal gjøres ferdig i GOD tid før neste 17 mai....tror jeg).

Lillemalien var kjempekry over å ha fått voksenbunad og heldigvis hadde vi flott bunadsvær også. Is, pølser, sukkerspinn, 17-mai tog, tivolikaruseller, rømmegrøt, masse moro og masse  besøk...idag er vi igrunnen helt utslitt hele gjengen ;) Håper dere alle sammen har hatt en skikkelig flott feiring dere også!

16 mai 2010

Ut med gult
Her kommer en liten oppdatering på den fremtidige loftsstuen vår, og som dere ser er knallgul plastmaling nå long gone. Men HERLIGHET for en jobb å få det bort! Jeg har faktisk slitt ut to slipemaskiner underveis og jeg var inne på tanken om å dekke over tak og vegger med ny panel...men så var det jo skikkelig hurra-stemning når siste plastbit endelig forsvant da ;)

Elektrikerne er ferdige med sin del av jobben for en stund, vi har fått flyttet hovedinntaket for strøm og to sikringsskap. Her gjenstår fremdeles endel sparkling og maling av den gamle panelen, som jo var ganske så perforert av spiker. Jeg er kjempegad for at vi slapp å skifte taket og veggene, den gamle panelen er nemlig både tykkere og bredere enn ny panel og veldig mye finere synes jeg.

På tirsdag starter mali-mo mannen med å rive opp gulvet, deretter legger vi nye ubehandlete gulvbord i furu som vi skal lute og olje. Vi skal skifte ut trapperekkverket etterhvert, og lage større åpning i gulvet ned til (neste prosjekt) gangen i første etasje. Masse jobb som gjenstår altså, men jammen er det kjekt nå når det begynner å ligne på det rommet vi hadde sett for oss ;) Her skal vi ha hjemmekontor og tv-stue, og lillemalien har allerede "bestilt" rosa saccosekker til å sitte i, så jeg får se hva jeg får sydd...

Her hos oss idag står mali-mo mannen og lillemalien på kjøkkenet og baker sjokolademuffins, mens jeg syr de siste stingene på bunaden hennes som hun skal bruke imorgen...jeg tror jammen jeg klarer å bli ferdig! Ønsker dere alle en flott innspurt til 17 mai, regner med at det er flere enn meg som ikke har strøket bunadskjorten ennå ;) Håper alle sammen får en knallkjekk dag imorgen og sender en stooor klem til alle som er innom meg og legger igjen noen ord;)


07 mai 2010

...lader...
Grilling er absolutt en ladeaktivitet her i huset. Spesielt når grillingen gjøres på bål i egen hage og søndagsmiddagen er grillpølser spist utendørs og null rydding inne ;) Bildene ble tatt for etpar uker siden, men jeg syns de var så koselige at jeg ville dele de med dere likevel.

Som dere ser av overskriften så er jeg fremdeles til lading. Vi har blitt med i en sorggruppe sammen med andre par som har mistet et barn på  lignende måte, og det har faktisk blitt noe jeg ser frem til. Egentlig hadde jeg trodd det ville bli en litt sånn klam seanse...sitte i et rom sammen med ukjente mennesker som lever med et sånt tap...og  bare hulke ivei, liksom...? Men vi ler vel nesten mer enn vi gråter, for ikke å si gapskratter. Og det finnes faktisk støtte i det å møte andre i en slik situasjon.

Tusen takk for at dere er innom meg her jenter...og legger igjen små spor...blir så glad for det! Jeg lader videre jeg. Snart tilbake!


vårdress: Ticket to Heaven, pannebånd: Janus. Fordi jeg vet noen vil spørre ;)