27 august 2010

ett år uten
På bildene ser dere blomsterbuketten vi kjøpte til graven på ettårsdagen til vår lille Wilma. Koppesettet på bildet er gammelt og skulle egentlig ha stått til pynt på rommet hennes nå. Den lille bamsen er gave fra storesøster lillemali.

Elskede lille Wilma. Jeg kan se for meg akkurat hvordan du hadde vært idag, hvis vi hadde fått hatt deg her hos oss. De røde krøllene dine hadde vokst seg ennå lengre. Fingrene dine hadde satt små gjenstridige leverposteiavtrykk utover Howard-sofaen. Du hadde stabbet fra møbel til møbel, på jakt etter nye ting å utforske, nye erfaringer, nye opplevelser. Og latteren din hadde ringlet som lykkebjeller i ørene våre.

Vi savner deg lille elskede skatt. Du er hos oss i hjertene våre nå idag, hver dag og alltid.

19 august 2010

hjemmesnekret skap


Sommeren er kommet til Bergen, og ettermiddagene kan heldigvis brukes til å nyte solen ;) Inne skjer det derfor ikke så mye, men det går gradvis fremover med prosjektene vi holder på med. Desverre er jeg nok litt sånn som heller starter to nye prosjekter istedenfor å gjøre et halvferdig om til et helferdig, men tilslutt så kommer vi vel i mål!

Rammen til tv-skapet har mali-mo mannen satt opp, nå mangler det bare å snekre fire dører og lage hyller / skuffer inni. Jeg er litt usikker på hvordan, men vi finner vel på noe ;) Bordet og tv-en dere ser her er en midlertidig løsning, vi planlegger nemlig innkjøp av vår første flatskjerm (yuhuuu, vi følger med i tiden!) til å putte inni her. Som dere ser skal skapet også skjule sikringsskapet vi fikk flyttet i sommer, og alle andre mindre pene duppeditter for internett og telefon og sånt. Et veldig lurt påfunn synes jeg, men jeg lever jo da i troen på at dette skapet vil romme alt jeg har av rot rundt omkring, slik at jeg nå går tiden med en ryddig andreetasje lykkelig i møte ;)

Til venstre ser dere inn på lillemalien sitt rom, og døren til høyre er et ubrukt og uoppusset soverom (les roterom). Dere skimter vel også dagsengen som er kommet på plass etter at bildet under ble tatt. Kommer tilbake med flere bilder nå det er litegrann mer ferdig her oppe ;)

13 august 2010

rosehage

Abraham Darby

Rosa mundi

Rosa mundi

Eden rose

Lavender dream

På en regnvåt dag som dette synes jeg det er ekstra kjekt å kikke på bildene av rosene i hagen. De er alle sammen plantet i løpet av de tre siste årene, og er derfor ikke blitt så store ennå, men om noen år håper jeg å ha store, kraftige rosebusker utenfor huset her. Foruten roser, så har jeg også plantet lavendel, og noen små rhododendron og hosta. Jeg har også lagt duk på bakken, med dekkbark over. Og siden bedene ser litt sånn halvtomme ut foreløbig, så blir det bare nærbilder ;)

Hagen vår er på ca 7 mål, og er idag egentlig et overgrodd villniss ;) De fire årene vi har bodd her har så smått begynt å vises utenfor, endel planter er kommet ned her og der, og mange trær er fjernet. Desverre var det omtrent ingen gamle planter som hadde overlevd de årene hagen hadde måttet klare seg selv, så vi har på en måte begynt på null. Men, som sagt...om noen år, så...

Til alle de som har henvendt seg ang. lappeteppeoppskrift på teppet i forrige innlegg, så kommer den ;) Ønsker alle sammen en flott helg!

Yellow Charles Austin

Nostalgie

09 august 2010

lappedilla


Her er neste prosjekt på trappene, et lite hvileskjær mellom malingsstrøkene på trapperekkverket (som forresten ennå ikke er ferdig...men det nærmer seg!). På Finn.no kjøpte jeg en fin IKEA dagseng til tv-stuen, og da trenger jeg jo et lappeteppe oppå som kan kastes i vaskemaskinen ved behov. Etter å ha kikket på utvalget (og prisene!!!!) rundt omkring fant jeg ut at jeg likegodt kunne sy et selv. Dette er laget av mesteparten restestoff, her er både rester fra lillemaliens babykjoler, babyteppene jeg har sydd og forskjellige andre gamle syprosjekter. Det gjør jo at dette teppet blir ekstra koselig, synes jeg. Nå mangler bare et vattlag og et for til bakstykke, så skal dere få se et ferdige resultatet. Snart, håper jeg!

Som dere ser er lillemalien i fulllt firsprang her. Ferien er over idag, og vi er tilbake på jobb og i barnehage. Litt vemodig at sommerferien er slutt for denne gang, men det er koselig å komme i hverdagsmodus også, synes jeg. Og så håper vi selvsagt på mange flotte sensommerettermiddager! Ønsker alle sammen en flott mandag!

01 august 2010

pirk


Her fortsetter regnet, og jeg maler ;) Som fryktet så er trappesprossemaling noe som tar tid, og jeg må helt sikkert ha fem eller seks strøk for å få det til å dekke (tålmodighet-kom til meg). Syns det er morsomt å se gamle bilder tatt fra denne vinkelen (se her). Forandringen er ganske stor! 

Listene er så godt som kommet på plass, men det mangler litt panel ennå. Vi har også bestemt oss for å snekre et plassbygd skap til data, tv og spill og skal ut og handle materialer imorgen. Skapet skal være trekantet og stå i et hjørne, blir spennende å se om vi får det til slik vi ser det for oss ;) Jeg har kjøpt en sofaseng til tv-stuen på Finn og sydd en saccosekk, så litt av inventaret er klart.

Vi har fremdeles en uke igjen av ferien, heldige oss ;) Håper  været kommer seg så vi får sett solen får det er tid for jobb og barnehage igjen. Tusen takk for koselige hilsener fra dere knallkjekke og omtenksomme blogglesere, sender ut en sommerklem til hver og en av dere. Er snart tilbake!