29 mai 2011

rock`n roll babyHer hjemme har vi bad både nede og oppe i andreetasje og jeg har stellebord begge steder siden jeg ikke liker å løpe i trappen med en baby i armene (vi har bratt og smal gammel trapp som jeg synes er litt skummel å gå i). Dette er altså stelleplassen til lillebror på badet oppe, det ligger rett utenfor soverommet vårt. Kommoden er den samme som han skal ha på rommet sitt, den har vandret litt frem og tilbake mellom rommene i det siste, men blir nok stående permanent på gutterommet snart. Jeg har et stellebord fra lillemalien var liten som skal få flytte inn hit isteden.

Dette badet fikk en minioppussing rett før jul, jeg stod her inne og malte bare få dager før lillebror ble født ;) Rart å tenke på nå, det virker som en evighet siden! Siden vi har planer om å bygge om dette badet om noen år la vi ikke mye penger i oppussingen. Baderomsmaling på strie, lister og tak, en ny speil satt inn i en gammel ramme, og rimelige baderomslamper fra IKEA. Utgangspunktet var guffengul glassfiberstrie, umalte brune furulister og vinduskarm. Stor forandring for lite penger altså ;) Gardinen i vinduet er en gammel duk fra Fretex som jeg klippet over på midten. En søm med symaskinen og vips, så var den blitt gardin. Bosspannet er en gammel spyttebakke, lysslyngen er fra danske SIRIUS. Jeg syns danskene lager masse flotte barneklær, og denne stjernedressen fra MOLO er en av mine favoritter. Er han ikke tøff? En skikkelig rock`n roll baby!

Storesøster lillemali ble stolt som bare en storesøster kan bli når vi laget uro av perlekunsten hennes. Lillebror på sin side er betatt av fargene og faller i staver hver gang den snurrer over hodet hans. En uro, to veldig glade barn og et godt tips til flere mammaer med barn som er glad i å perle!

Og tilslutt...så må jeg bare dele litt jubel her med dere, for jeg ble sånn utrolig barnslig kjempeglad da jeg så inne hos NiB at jeg var nominert i kategorien landliv for bloggkåringen på GLANSdagen. Se her for å ta en titt på det gode selskap jeg befinner meg i! Stor stas for mali-mo bloggen! Takk jenter!

Og god ny uke til alle sammen!24 mai 2011

grønnRommet til  lillebroren   har både fått tapet og litt pynt siden sist. Og som dere ser, tapeten ble grønn!

Veldig kjekt med alle dere som engasjerte dere i fargevalget! Tapeten er forøvrig fra Jane Churchill sin Nursery-collection, for de som lurte på det. Bildet oppå kommoden kjøpte jeg i min ungdoms vår i et galleri i Oslo, som belønning til meg selv etter en (vel) overstått eksamen på Blindern. Siden motivet vel egentlig er for barn, så har det endelig funnet sin plass her på gutterommet, etter å ha ligget nedstøvet på loftet etpar år.

Den lysende anden bare måtte jeg kjøpe, da jeg fant den til litt redusert pris. Tenker den blir en kjempesøt nattlampe når lillebroren skal begynne å sove her inne. En ny mailegkanin har det visst blitt også...huff og huff, men nå er det altså slutt på å sitte og surfe på flotte nettbutikker ;) Det gjenstår fremdeles litt listing og sånt, men mesteparten av malingen er ferdig. Og døren skal få være slik den er, jeg synes den gamle slitasjen bare er fint. Vi bor jo i et gammelt hus, og jeg synes at det å bevare deler av det helt originale er med på å gi rommene en karakter man ikke finner i nye hus. Det er ellers ganske tomt her inne foreløbig, sengen hans står jo inne på rommet vårt ennå, så jeg får vise litt bilder derfra en av dagene.

Nå venter litt kvalitetstid foran tv med deilig nykuttet fruktsnacks med yoghurt, gullungene sover og mali-mo mannen  er på reise i Sverige så jeg får sofaen helt for meg selv ;) God tirsdagskveld alle sammen!


19 mai 2011

søttendes (litt dagen derpå)
Håper alle sammen hadde en flott dag igår! Vi hadde en helt bunadsfri 17 mai i år. Amming og bunad fungerer (som jeg vel har sagt før) absolutt ikke for meg, mali-mo mannen sin er ikke ferdig, lillebroren har ikke bunad (ennå...), og lillemalien sin må repareres ;) Forrige helg var vi nemlig i konfirmasjon og lillemalien så da sitt snitt til å henge opp ned i bøkehekken. Etter forklet ;) Denne uken går kveldene derfor med til å sy nytt forkle, siden vi skal i konfirmasjon igjen til helgen. Håper de ikke har hekk!

Store lillemalien hadde istedenfor flagg i håret, kjole fra H&M og strikkejakke fra Oleana, mens lillebroren fikk på et lag Janus ull og dress med angora fra Mayoral. Det ruskete været tatt i betraktning så burde vi nok hatt Janus alle sammen ;)

Som seg hør og bør spiste vi massevis med kaker, is, pølser, sukkerspinn og rømmegrøt, fisket fiskedam, kjørte tivolikaruseller og hadde igrunnen en helt super dag. Vi var også hos Wilma og pyntet med flagg og søttendemaipynt. Akkurat på en sånn dag som liksom er så veldig bare for og av og med barn, så kjenner jeg noen ekstra tårer i øynene når jeg er der. Hun skulle jo ha stabbet rundt her med oss nå, lille Wilmaen vår. Et sånt savn er vel noe en bruker resten av livet på å lære seg å leve med, og 17 mai er en av de dagene da jeg kjenner sorgen og savnet ekstra sterkt. Selv om jeg jo storkoser meg med disse to på bildene her, så vil jeg jo likevel alltid ha en for lite. Og det vil alltid være dager hvor det kjennes mer enn ellers.

Egentlig hadde jeg ikke tenkt å lage noe 17 mai innlegg, men så måtte jeg jo bare vise dere de to goingene her. Og siden jeg ikke rakk det igår så blir det litt søttendemaistemning på mali-mo bloggen i siste liten ikveld istedenfor (hurra!) ;) Lover å være snart tilbake, med et interiørinnlegg! (allefall interiørrelatert...)


10 mai 2011

søsken

Som søsken flest: litt like og ganske så forskjellige ;)


Her hos oss er sommervarmen borte idag, og jeg har igjen kastet meg over malingen på kjøkkenet. Akrylfuging og maling av lister er absolutt ikke det kjekkeste jeg gjør, men sånn går det når man maler helt ny panel. Da kjøkkenet var ferdig for to år siden tenkte vel ikke jeg på at panel krymper når den tørker...og derfor har vi nå fått krympesprekker i taket. Heretter blir det aldri mer satt opp ny panel uten at den først er malt!

Som dere ser på bildet her har vi kjøpt treningsmatte, og den er absolutt verdt sin vekt i gull. Jeg hadde jo tenkt å trene opp en skikkelig vaskebrettmage (hark hark) på denne før sommeren, men siden jeg innser at det neppe er realistisk, blir den brukt til babylek og lillemaliturn istedenfor. Men matten blir jo brukt hver eneste dag, og det var jo hensikten. Den er iallfall utrolig flott for lillebror som nå øver seg knallhardt på frisk kaving i mageliggende, med en veldig stolt storesøster som heiagjeng ;) God tirsdagskveld alle sammen!

04 mai 2011

vårpiff


Tidligere har jeg vel nevnt her i bloggen at jeg hadde tenkt å gi kjøkkenet en aldri så liten vårpiff. Vel, i uken før påske gikk jeg endelig igang. Med værmeldingen i bakhodet (regn, regn og atter regn og litt stiv kuling i kastene) så eg for meg en innepåske for meg, malekosten og kjøkkenet. Idet maskeringstapen var kommet opp og jeg var begynt akrylfugingen av taket snudde været, og kjøkkenet ble satt på vent. Og slik står det.

For hvem kaster vekk fine vårdager på å stå inne og male taket? Iallefall ikke denne jenten! Selv om det er litt kaotisk på kjøkkenet tar jeg gjerne på meg byrdene med rotete oppussingskjøkken hvis det betyr at solen skinner utenfor resten av våren.

På bildet her ser dere et gammelt emaljeskilt som skal få plass på kjøkkenhyllen når alt er klart. Friskt og vårlig i fargene og matcher dessuten perfekt noe annen gammel emalje jeg har stående. Det blir ellers ikke de store forandringene her inne, bare en litt lysere og mindre gulnet kjøkkenutgave i samme fargeskala som tidligere. Og selvsagt kommer det bilder etterhvert. Her er jeg akkurat hjemme etter dagens trilletrimmetur, og nå venter middagen på grytene sine :) God onsdag til alle koselige blogglesere!

01 mai 2011

bunadsbegeistretHer hjemme har det vært travelt de siste ukene, og lite tid til å oppdatere bloggen. For like sikkert som at vårsolen skinner fra en skyfri himmel er det at jeg sitter inne og syr ;) Ifjor var det bunaden til lillemalien, og i år broderer jeg til en niese. Neste år håper jeg endelig å få ferdig bunad til mali-mo mannen, i år fikk jeg ikke plass på bunadssømkurset for å sy selve bunaden (våger ikke det uten veiledning), så han må vente et år til. I år har jeg bunaden på vent i skapet selv også, litt lite praktisk i forhold til ammingen ;)

Bringeduken og beltet på bildene her er nå ferdig montert og overlevert, så da kan jeg vise det frem her på bloggen. Det er konfirmanten selv som har valgt ut fargene, og da er det ekstra stas å sy synes jeg. I år har vi to nydelige jenter som skal konfirmeres i familien. Desverre syr jeg bare til den ene (Hardangerbunad), av den enkle grunn at den andre ikke har bringeduk eller belte på sin bunad (Sogn). Fine blir de nå uansett begge to, og bunadsbegeistret som jeg er gleder jeg meg selvsagt til å se de flotte jentene i stasen sin ;) Lillemalien er allerede igang med å planlegge sin konfirmasjon, hehe, bare 10 år igjen, så kanskje jeg skal begynne på den bunaden snart så jeg for en gangs skyld blir ferdig i god tid!