27 februar 2008

Bunad

En av mine nieser skal konfirmeres til våren, og selvsagt tilbød jeg meg å hjelpe å sy til bunaden.


Dumme, dumme meg. Bringeduk, belte og fangband til Hardangerbunad skal det bli. Bare det blir ferdig.

...det er bare det at akkurat det tar litt tid. Spesielt når jeg holder på med altfor mange ulike prosjekter på en gang- Tiden strekker ikke helt til til alt jeg vil. Og allerede er vi kommet langt uti februar og konfirmasjonen er i mai.Familien som skal motta bunadsømmen spurte meg forleden hvordan det gikk med syingen. Joda, kjempeflott, det går fremover, sa jeg og smilte uskyldsrent. Tror det hadde blitt litt krisestemning dersom jeg hadde fortalt hvor mye arbeid som egentlig gjenstår. Men hvis jeg legger inn et ekstra gir nå, så blir jeg nok ferdig...som om jeg har noe valg?!Ser for meg en solfyllt maidag med hele slekten samlet og konfirmanten oppe ved alteret i kirken ikledd sin halvferdige bunad. Presten snur seg mot henne og sagt med høy og kirkelig stemme; " Og hvem eeer det da som er ansvaaaarlig for at dette vesle baaarnet ståååår her i all sin manglende bunadsprakt?" Når min lille niese da peker på meg så synker jeg sammen på kirkebenken etterhvert som alle snur seg og ser på meg med sine sinte blikk og mumler høyt og indignert med iskalde, rasende stemmer om onde og dårlige tanter som svikter sine snille små nieser på en sånn skammelig måte. Huff. Hehe. Tror samvittigheten har begynt å tynge meg alvorlig nå så det er vel best jeg syr istedenfor å blogge! Legger samtidig inn en mental memo om å aldri være så full av manglende selvinnsikt at jeg sier ja til sånne oppdrag i fremtiden.

5 kommentarer:

Hvit Stil sa...

Hei hei
Så heldig du er som kan å sy! Eller kanskje jeg skal si at niesen din er den aller heldigste! Gleder meg til å se hvordan bunaden blir!

Ha en fin sydag! Hihi

Klem Christine

Kreoline sa...

Gisp, så nydelig, du er virkelig flink, litt av et arbeid det der, så tror jeg nok at du blir ferdig. Jeg har bestilt meg ny bunad, så mye arbeid orker jeg ikke å holde på med, det hadde tatt vinter og vår før jeg ble ferdig, derfor får jeg den ferdig. Den forrige sydde min mor til meg for mange år siden. Jeg har en fot i to fylker, så derfor blir det to bunader. Lykke til videre, og det skulle vært kjekt å sett den ferdig, den blir nok litt av et vakkert syn.

Karoline sa...

ler....og kjenner litt igjen slike tanker....dog har jeg vel ikke hatt et så stort prosjekt på meg...nå er det et babyteppe til en baby som snart hopper ut av magen, og jeg må ile på!!!!
takk for kompliment om smykkene, ja her går det som det er for tiden, så får tiden bare vise hva som skjer, spennende og gøy med all den mottakelse vi har fått i det siste! mange ideer, men akkurat nå strekker tiden bare til, til å produsere bestillingene vi har, og de fleste halagt sin elsk på hjertene.
lykke til med det impornerende arbeidet dit!!!!
vh karoline

Annettenett sa...

Hihihih...jeg må le, men jeg vet akkurat hvor kjedelig det er med tidsfrister når man egentlig helst vil begynne på et helt annet prosjekt og døgnet har for få timer...
Men det blir jo veldig bra dette, ser flott ut:)
Stå på videre, dette går godt!

♥ Harmoni Interiør ♥ sa...

Du har nok å gjøre på i påskeferien ser jeg! Noen arbeider best under press, og den blir nok ferdig skal du se!
Min søster skulle rense sin bunad før datterens konfirmasjon, og så ødelagte renseriet den! hun fikk seg ny, men det var jo en stund senere..
Anyway- Lykke til med syingen!:O)