26 april 2008

Loppemarked & shopping

Idag satte mali-mo familien kursen for loppemarkeder i Bergens omegn. Det ble noen små kupp, og MASSE sjokoladekake til herr mali-mo og Amalie.

Dette lille stettfatet er i tre. Håndmalt av en ukjent dame ved navn Inger, hun har signert under! Se så fint det er med den slitasjen. Har tenkt å ha det på kjøkkenet, dandert med litt hvitløk og krydder kanskje?
Den ene kniven er fra en bergensk sølvsmed, en gang i tiden produsert for Hotell Norge her i byen. Sånne kniver med skaft samler jeg på og bruker dem hver dag.
Men det var ikke bare meg som handlet. Denne vesle stolen fant Amalie. For 10 kr fikk hun den og en rosa lekegyngehest på kjøpet. Jeg er ikke sein om å oppmuntre henne til gjenbruk og belønne loppiskuppinitiativ! Som dere ser har både mor og datter har vært i det fargeglade hjørnet idag. Motivet på stolen var så plastic fantastic-glorete at det var litt tøft syns jeg. Og Amalie ELSKER den. Selvsagt.
Oppmuntret av alt jeg sparte på å handle på loppis ble det en tur i interiørbutikk og en liten pause fra min selvpålagte handlestopp. Tre små fine lysestaker ble med hjem. I tillegg fant jeg en kjempefin veggklokke jeg skal unne meg selv dersom jeg står på eksamen. Det må jo være kjempelurt å finne noe som kanskje kan motivere meg til å lese hehe.
Som dere kanskje har sett har jeg skiftet heading øverst. Ganske stolt av meg selv for at jeg klarte dette med kun MINIMAL telefonstøtte fra mali-mo broren, IT-konsulenten. En liten vårlig fornyelse i bloggen også! Tusen tusen takk for alle hyggelige kommentarer dere legger igjen hos meg. Jeg blir virkelig kjempeglad for det!
Ha en fin lørdagskveld jenter!

22 kommentarer:

Huset i Hagen sa...

Jeg la merke til den nye fine headingen din med en gang! Kjempelekker! Jeg synes du er så flink til å ta gode bilder. :0) Fine ting du viser fra loppemarked også. Jeg likte spes. godt de knivene. :0) Ha en fin lørdagskveld du også! :0)

fru Pink sa...

Så fine loppefunn! Her er det så innkjøpsstopp at selv loppis er forbudt om dagen! (tom studentlommebok..)

Utrolig fin heading!! Du MÅ jo bare bli med i konkurransen på Norske interiørblogger! :)

Trines Hus og Hage sa...

Hei!
Kjempeartig med loppemarked! Der får man så mye for pengene.
Koselige ting du har kjøpt. Og Mårbacka må man bare ha. De er vakre og skjønne.
Ha det fint! Trine

Anitas hus sa...

Hei,
Fine ting du har funnet på loppis i dag. Gøy og finne noe en liker og ikke koster all verden. Så da kan man selvfølgelig belønne seg selv med en liten gave i interiørforretningen;)

Ha en fortsatt fin helg:O)

Ps. Headingen din var kjempefin!

hjemme bra sa...

jo hooo, gøy med loppemarked. Det var jeg og guttene også på i dag! Finner alltid noe å ta med hjem der. Flott å støtte en god sak, og så kan men jo bare levere inn noe annet som bare er skapfyll neste år...

Tante Mimmi sa...

Hei på deg gamle ørn!
Køyrte gjennom den store byen i dag, på veg ut i havgapet i konfirmasjon.- måtte knipe att augene gjennom byen! Loppis her og loppis der! Hadde meir lyst å gå på loppis i bunad enn å gå i komfirmasjon!
Heldigvis vart dagen veldig fin!
Du..syns du kan fortelja korleis du fekk så fin overskrift! Kva er løyndommen?? God veke!

Tove sa...

Så flotte ting du har fått tak i i dag:) Både fatet og lysestakene var kjempefine, orgentlig flott og fargerikt var det fatet altså. en gjenstand med sjel:) Og Amalie fikk seg også et par fine ting ja:) Hannah elsker også loppemarkeder og fretx, hun får gjerne en tier å handle for, men ender som regel opp med å få småting da hun kan sjarmere enn gråstein ( i rette humør) Syntes det er en veldig viktig ting å lære ungene dette med gjenbruk. tenkte faktisk å ta med Hannah og storebroren til en søppelplass om ikke lenge. Først og fremst for å vise dem konkret at det man kaster i søpla ikke bare forsvinner, men faktisk eksisterer et sted. Greit å minne seg selv på det innimellom også..

Kos deg resten av helgen, håper været er fint og at mann og barn er blide og snille:)

klem

Annettenett sa...

Skikkelig proff og nydelig heading ja! Digger loppiskuppene deres, råsøt den stolen da:)

Aalerud Stall sa...

Hei :-)

Koselig at du stakk innom min blogg en tur! Jeg synes absolutt at du bør begynne å ri igjen hvis du har lyst til det! På stallen min har jeg mange voksne ryttere som nylig har kjøpt seg hest eller er fôrryttere for andre. Noen av dem har holdt på med hest før, mens andre har fått interessen nå nylig. Det er en flott hobby å ha, enten man har sin egen hest eller rir på et ridesenter :-)

Nå har jeg bladd meg litt nedover i din blogg og jeg må si at du har en kjempefin og proff blogg! Selv skylder jeg på at jeg er forholdsvis ny i bloggverdenen... Jeg får en masse inspirasjon av alle de fine bloggene som finnes her! Likte spesielt godt det siste innlegget ditt om gjenbruk og loppis :-) Jeg fikk en nyttig påminnelse om at det går an å få tak i mye fint på loppis; knivene og stettfatet var veldig sjarmerende! Og så gøy at datteren fant seg en stol...er helt enig i at det er viktig å lære den yngste generasjonen noe annet enn bruk og kast!

Ha en flott søndag! Håper det er greit at jeg legger deg til blant mine bloggvenner, slik at jeg finner deg igjen...

Hilsen Britt :-)

Lille Maison sa...

Grattis med ny fin heading, og fine loppekupp! Har lagt ut mine loppisfunn også nå, ble noen vaffelplater og sjokoladekake på meg og herr Maison i går også ;) Nydelige blomster under her, blir sommer inne med en gang man får slike inn i stua...! Ønsker deg en fortsatt fin uke:) Synnøve

Maria / Frøken Fryd sa...

Den nye heading er virkelig flott !!! Det kunne jeg tænke mig at jeg kunne finde ud af - ser rigtig godt ud, med dit navn skrevet ind i og set helr. Stiligt *smil*

Og så loppefundende. Åh, jeg elsker jo farver også, og det der var bare rigtig flot. Fint stettefad, og plastic-fantastic stol - he he. Det gir godt humør at se på sådant synes jeg.
Dejligt at du fik mand og barn med på loppis, kan se det har været en godt dag. og så afslutningen med de tre stager, fint fint :-)

Ha en god aften,
Klem Maria

Hulda sa...

Så herlige loppefunn! Det stettfatet var virkelig stilig!! Likte også slitasjen godt. Det er rart med det, blir liksom mer "ekte" da, på et vis. :)

Emmeline sa...

NYYYDELIG heading Mali mo vær stolt og glad over den, for det har du god grunn til...

Flotte loppefunn, huff jeg skammer meg nesten over min egen materialisme når jeg ser alle dere som er så flink til å tenke gjenbruk...Men likevel kjøper jeg de få tingene som jeg kjøper hos Greengate, og det er jo ikke gjenbruk.
Jeg får forsvare meg med at vi har levd i et student/ loppehjem med arvede møbler/billige finn-funn i hundrede år, så når det endelig er tid for å bytte ut tingene så kjøper jeg bare det jeg liker ALLER BEST!!
I dag er det siste runde med bloggbesøk etter ettårsjubileums innlegget der mange hadde vært på besøk. Det har vært så koselig å titte innom til alle som hilste til meg den dagen, mange inspirerende og lekre blogger og din er en av disse!!!
Tusen takk for hilsenen fra deg, det satte jeg stor pris på! Jeg har ikke vært så flink til å besøke NOEN i de siste ukene, men regner med å komme sterkere tilbake når konfirmasjon og annet vårstress er overstått!
Håper du får en fin uke og at været viser sin vårlige side:)

Fru Fjeldhammer sa...

Så mye fint du har fått med deg hjem!!

Jeg har ikke kommet meg på loppis i år...

Holder på å male et gamelt skap jeg kjøpte på finn.no, det er litt av et prosjekt...

ha en fin dag

Donna D sa...

Hei hei

Ang pigging av kjellergulv som du spurte om. Mannen min leide en såkalt pigghammer på BAUTAS til kr 1200,- for en helg. Han brukte 2 dager på å pigge opp rommet på ca. 15 m2. Og så måtte han få ut all steinen ut av kjellervinduene. Dette gjorde han for hånd.... Så la han på plast/fuktsperre, deretter isopor, armeringsjern og varmekabler og til slutt kom betongbilen. Plast, isopor og jern kom på 2500,- varmekabler 3000,- og betongen kom på ca 5000,-. Så ble jo dyr takhøyde forsåvidt:) Men absolutt verdt det! Mannen er i hvertfall kjempefornøyd:)

Noralill sa...

Kjempekjekt med fine loppefunn! Misunner alle de som finn eit loppemarked i nærleiken...(må køyre milevis for å finne det her). Og iallefall kjekt når ein finn noko fint! Likte veldig godt stettfatet ditt... Gratulera med ny heading! Den la eg merke til med ein gong, veldig flott!

Hespe sa...

Her har det skjedd endringer siden sist - så fint!!!

Ser du har vært og utstyrt hjemmet med både nytt og brukt. Og det var jo flotte ting alt sammen..!

Så kos at du likte grytelappene mine da. Hi, hi - du får følge med på bloggen, kanskje det blir "give away" etterhvert...
Takk for tipset om DROPS oppskrifter. Tipset hadde allerede tikket inn, og jeg er allerede igang med en veske ..!!!

Ha en fortsatt strålende uke!!

Klemmer fra meg :o)

borghild sa...

Headingen din var kjempefin, jeg prøvde en gang å legge inn et bilde der, men det ble bare rart, er visst ikke så flink på det der...
Flotte lopper, da, men synd at skapet glapp.. Jeg er så glad jeg fikk kjøpt mitt, og han jeg kjøpte det av sa at da jeg hadde gått for å ta ut penger, sa han som stod rett bak meg -Jeg skal ha det skapet! Tenk om jeg hadde nølt ett minutt til, jeg er ofte fru ubesluttsom, skjønner du...
Likte kjempegodt stettfatet, det sklir sikkert rett inn på kjøkkenet. Og så er det jo gøy når ungene gjør egne kupp. Jeg spurte min eldste om han ville være med, men det gadd han ikke. Gutter og shopping, vet du...:-)
Ha en finfin dag! Klem B:-)

micano sa...

vår og loppemarked er deilig!!!
Mange fine funn og flott side du har her!!

liven sa...

Kjempefin heading du har fått.....har ikke fått til det med å legge flere bilder inn der jeg!!
Artig med loppemarked........har ikke kommet meg på et eneste jeg. Det har jo vært en del i Bergens området i det siste!! Flotte kniver!!
Lurt å ha en gulrot......til motivasjon:)
Ha en fin dag:O)

jeanette.blogspot.com sa...

Så mange flotte funn:) Ååååå d er gøy å gå på loppis - )
Ha en knall torsdag`s kveld!:)
-jeanette-

Lille Persille sa...

Kjære, kjære Mali-mo....
Er det mulig for meg å få kjøpe den kniven fra hotell Norge av deg? Min tippoldefar eide nemlig hotell Norge, og min far er så lei seg for at han ikke har noen minner om dette. Han trodde det fantes slikt i familien, men da det ble klart for arveoppgjør, var tingene "forsvunnet". Han vil bli veldig, veldig rørt om han fikk noe sånt....