20 juni 2008

Spisestuen vårSpisebordet vårt er et gammelt slaktebord fra Hardanger. Det er litt godt å ha et bord som man ikke trenger å være "redd for"! Alle kakk og hakk forsvinner nemlig i alle de andre kakkene og hakkene, og dem er det mange av! Solide øksehugg, svære jernnagler og farge etter gammelt dyreblod setter absolutt sin spiss på ethvert måltid :) Bordplaten var opprinnelig tykkere, men jeg slipte den ned omtrent en cm for å få en glatt og god overflate. Bordet har fulgt med meg siden jeg var 17 og var et av de første møblene jeg skaffet meg selv, så det betyr noe litt ekstra.

Oliventreet står i en gammel sinkbøtte som har fått pynt av et silkebånd og arvesøljen til lillegull. Den mangler et løv, men jeg syns den er så fin at den må få lov å være fremme selv om ingen har bunader på! Bildet under har jeg tatt fra rommet til gullungen. Kjolen som henger på bokhyllen har jeg sydd, og noen av dere husker kanskje stoffet fra innredningen av rommet hennes, kjolen ble sydd av restene. Når hun står inne på rommet med den på ser det ut som hun har en gal interiørmor som vil at alt skal matche...men det har hun vel ikke... ;)Også har vi 540 liter vann i spisestuen! Akvariet skal bygges inn i en vegg med tiden, men enn så lenge står det her. Lampen på bildet under har jeg to av. De er et loppiskjøp, til den nette sum av 20 kr stykket, jeg har to like. De har nok opprinnelig vært lysestaker til stearinlys, for lampefestet ser veldig hjemmelaget ut. Klarer ikke helt å bestemme meg for om de skal males, og om jeg egentlig liker disse skjermene...noen som har gode ideer?
I et hjørne har jeg akkurat laget til en liten krok til lille-malien. Hun koser seg noe voldsomt med eget nymalt møblement fra IKEA. Jeg har malt dem "ferdig slitt", så da synes ikke hakk og merker så godt her heller, hehe, et lurt triks syns jeg ;) Jeg skal snekre en kiste til oppbevaring av lekene hennes etterhvert...når fritiden tynger meg hehe.
Denne peisovnen er god å ha på kalde dager! Den varmer noe helt enormt, faktisk nok til å varme opp hele førsteetasjen, som er den delen av huset hvor vi bor. Lekegrinden til lillegull gjør nå jobben som ovnsbeskyttelse. Oppå ovnen står en samling lysestaker når ovnen ikke er i bruk. Som dere ser så gjenstår det litt maling av dørkarmer...


Det er helt umulig å få tatt skikelige oversiktsbilder fordi rommene er så små, hehe, må nesten stå INNI veggen for å prøve å få med møblene, men jeg håper dere fikk et visst inntrykk likevel! Må få takke dere som har lagt igjen koselige kommentarer hos meg, jeg blir SÅ glad for hver neste en og setter virkelig pris på at dere tar dere tid til det.
Også ønsker jeg alle dere koselige bloggere en God helg! Vi har tenkt oss en tur på hytten, og hvis bare regnet tar seg en pause skal vi brenne St. Hansbål også....

54 kommentarer:

Aina sa...

Hei hei.
Mange fine bilder hos deg i dag også, ser så lyst og trivelig ut.
Artig med møbler dom har historie, og dette var jo praktisk også-såå lurt:0)
Har sett at så mange bloggere har oliventre så sist jeg var i byen "måtte" jeg bare se på et, svææært og kostet over 2000...så hermegås er eg visst ikke hehe..

Koselig leke/tegnekrok til lillemali, og lurt med lekegrinden. Jeg har bestilt ovnsbeskytter hos herr Fagerheim, fordel med en mann som jobber med jern, stål og metall;-D
Resten av bøtteballetten venter her..

Ha en koselig fredag videre!

mali-mo sa...

Jeg skrev jo en kommentar inne hos deg, men måtte bare gjenta det her Aina, hehehe, oliventrær til 2000kr er ikke helt imin gate ;) men man får et slikt et som mitt på IKEA til under 200 ;)så det kan jo være et tips til andre...

Kerstin sa...

Hei:=)

Så fine bilder. jeg bare digger bordet ditt, høres helt hærlig ut. Vi kjøpte vårt furu kjøkken bord for 12 år siden . Den gang s ajeg bare kos dere ikke vær redd for bordet. Dess mer merker som kommer dess koseligere blir bordet:=) Dette er sjarm 100%.
Lyst å trivelig er det hos deg:=)
Takk for tipset med Ikea og oliventre. Jeg ønsker meg sånn et oliven tre men ikke til flere 100 kroner. Vet ikke om jeg klarer og overleve det:=)

Ha en fin helg , håper regnet stopper slik at dere får kost dere på hytta:=)

Aina sa...

Hehe..200 høres mer ut som meg ja:0)
Og mulig det blir ikea neste helg så hvem vet, kanskje det havner et lite tre her hjemme også:0)

silje-sin sa...

Så nydelige bilder, ser ut som dere har et fantastisk hjem! ang de to lampene dine synes jeg de absolutt bør være som de er, de var lekre! Skjermene også! Ha en riktig god helg! klemmer fra silje.

Tove sa...

FY, så utrolig flott spisestue, tegnekrok, jenterom...Du er så flink med interiør altså. Kjempestilig spisestuebord, og litt av en forhistorie med blod og gørr..hihi

Og når det gjelder kjolen, nyydelig, men skjønner hva du mener om at man kanskje føler seg litt "gal" innimellom, for det er klart hobbyen og interessen går utover de intetanende barna våre:)
Og så stilige kopper til å ha fagestiftene i hun hadde fått. Det bilde du har tatt av henne som tegner med bare den hvite veggen ser det ut som om bordet og stolene er plassert i et stooort rom. Så du er flink til å ta bilder altså. ja, sier det igjen, for et nydelige rom med vakre detaljer. Du klarer virkelig å gjøre det hvite og lyse vakkert, og til ditt eget.

Når det gjelder pakking har jeg begynt nå ja. Men det er en stor jobb så heldigvis har jeg et par uker på meg og kan ta litt hver dag. Og nå er det UNDER tre uker til vi setter oss på flyet!! Gleder meg voldsomt til å komme hjem, men det skal bli veldig trist å reise fra denne fantastiske byen/ landet... og jeg gruer meg til flyreisen... så mye "følelser" i magen om dagen:)

Ha en flott helg på hytta, får håpe dere får gjort litt på lekestua... gleder meg til å se bilder, vet at du kommer til å sørge for at den blir nydelig:)

klem

Klarafina sa...

Masse fint å se på i bloggen din. Årntli koselig å besøke deg her på bloggen.

Anonym sa...

Masse flotte bilder, og kjolen var heilt nydeleg! Minna litt om Noa Noa... God helg:0)

Kort&Søm sa...

Så fine bilder du har tatt,de lampene var jo litt av et funn til 20kr stykke :O)

Miamor sa...

Nyyydlig shabby dette her...ser deilig luftig ut selv om rommene er små!

Her sitter vi i kjelleren og ser på barne.tv.
Ei av storejentene har fnisejentepyjamasparty, så da må vi andre være USYNLIGE!!

God tur på landet!

Lille Persille sa...

For noen herlige bilder du tar! Du må selge bildene til interiørblader!

Kjempefin blogg du har - er det greit om jeg legger den som favoritt på min blogg?

BO sa...

Å så fint du har da!!! Elska den dere krakken din! Jento di er så skjønn at eg som sagt kunne eta ho! (Du kan jo bjynna vel å lura på om eg e ein kannibal -skrekk å gru!). Knallfin kjole.
Flott hus! Kunne tenkt meg å komma på besøk! Hehheehehehe! :-)

Rosa sa...

Så flott de har det! Kjekt med møblar med historie, i blanding med nytt frå IKEA ;)

God helg og lukke til med jonsok-bålet!

Luddeklær sa...

Her var det mye nydelig!! Må være fantastisk behagelig å bo slik. Hilsen en som bor i oppussing, men som ser fram til dagen det er harmoni i hennes stue også ;)
Og takk for kommentar på bloggen vår!

LuddeThale

Tone sa...

For et utrolig sjarmerende hjem du har, herlig!! Og bordet...er så herlig med ting som har SJEL. Jeg savner de gamle tregulvene i det gamle huset vårt, det er ikke så sjarmerende med upersonlig parkett, som det er her. Og så er du jo så sinnsykt flink til å ta bilder, en fryd å se. Ha en fin helg på hytta, klem.

Trude sa...

Hei igjen...mente jo at jeg hadde sendt noen ord til deg. Send meg mailadressen din saa kan jeg skrive paa nytt. Lager gjerne noe til deg!!Nyter for tiden en velfortjent ferie. Flotte bilder inne hos deg igjen.

Marianne sa...

Takk for titten, veldig sjarmerende!
God helg, hilsen Marianne

Huset på toppen sa...

Så mange flotte bilder du har tatt fra spisestuen, arlig histoie om bordet!! Vi har arvet spisemøblene fra mine svigerforelde, de er i eik og skal ikke males,stolene er derimot trekk om på nytt i lyst stoff!!

håper regnet stopper så dere får en fin helg på hytta, god tur
og god helg!!

Trønderpia sa...

Guri, så vakkert dere har det hjemme!
Du er flink til å ta stemningsbilder, og jammen meg er du flink til å innrede også.


Ha en strålende helg!

Emmeline sa...

Himmel og hav Mali-mo;) Du går jo bloggfotografspesialistene i næringen her i dag; ikke bare i dag faktisk--men veldig ofte. FOR noen kanonflotte bilder:)

Bordet ditt er jo bare UNIKT, men jeg må jo bare bøye meg i støvet for kombinasjonen oliventre sinkbøtte silkebånd og arvesølv;) FANTASTISK stilig. Utrolig flott kombinasjon, kreativt og stilig!

Innebygget akvarium hørte jeg akkurat om her en dag... Husker ikke hvem som hadde vært på besøk hos en som hadde det; og det var visst HELT fantastisk. Så dette kommer til å bli stilig, og litt vågalt om du spør meg...For hva om det går hull i glasset? Men det er vel egentlig bare noe som skjer i sånne Mafiafilmer der skurkene skyter hull i akvariet og ruller døde folk inn i et veggtilvegg teppe sammen med sprellende fisker.
OG du har jo malte tregulv så da skjer ikke det hos deg;)

Lampene var kule og orginale og jeg hadde IKKE malt dem, men du finner nok helt fint ut hva som passer for deg;) Lille Malien er så søt der hun sitter i den kreative kroken med det mørke fine håret sitt og er så søt og flink. Skjønner godt at hun er fornøyd med denne kroken, sånn var mine jenter også da de var små;)

Ser av bildene at du bor i et lignende hus som meg...Da er det godt å ha en god ovn selv om den står i fengsel. Ønsker deg og dine en fin og deilig helg. Jeg koser meg på surfetur og nyter at min bedre halvdel og to av mine avleggere snart tar ferie, så får vi en slags ferie vi som er hjemme også.....sier ikke mer;)

Living White sa...

Jeg liker stilen din jeg!
Det virker så enkelt, så ryddig og fint (fant ikke rette ordet) men i mine øyner perfekt. Det er så hærlig at det finnes blogger slik at man kan hente inspirasjon fra hverandre og din side er absolutt en inspirasjonskilde!!!!

Ha en fortryllende helg

mali-mo sa...

Trønderpia: jeg kommer ikke inn til deg lenger, trodde jeg hadde sendt deg en mail?

♥ H@rmoni ♥ sa...

Kjempekoselig spisestue!
:O)
Det skal synes at et hjem er i bruk, så hakk hører med!
Kjempeflott kjole du har sydd!
Så søt!
Nå blir det en liten bloggpause her i gården- vi reiser på ferie i helgen!

God sommer! :O)

posidriv sa...

Eg NYT bileta dine! Vidunderleg vakkert, alt ihop! Eg kjenner at eg vert skikkeleg inspirert, her eg sit! :) Eg synest forresten at loppemarkedlampen din er kjempefin som den er. ;)

Takk for titten - og god helg!

Noralill sa...

Så utruleg koseleg heim du har! Akkurat slik eg ville hatt det...men eg har desverre eit stykke igjen...med mitt 60-talls hus og framleis "lekkert" golvbelegg i stova og "nydelege" plater i taket...Vart litt nyskjerrig og på kven du er, som du skriv har me budd på nokre av dei same stadane...? Men det er jo litt av sjarmen med bloggverda, å berre sjå litt, utan heilt å veta...Men kanskje ein dag...?

Aina sa...

Håper du har en fin lørdag, jeg har noe til deg på bloggen min:0)

Tove sa...

glemte å si at jeg syntes lampene var utrolig flotte som de var, jeg hadde nok ikke malt dem. Flott med litt kontraster:)

klem

Line Kristine sa...

Tenker hun koser seg stort borti den trivelige kroken der, ja! Stas å ha sitt eget i riktig størrelse, vettu :)

Olstad sa...

Åhh så inmari fine bilder du har hos deg. Det var virkelig ett gammelt flott bord. Noe slikt er jeg på jekt etter til min nye spisestue. Er så glad i slike gamle møbler.

Mitt nye showrom blir på Toten!

Magny sa...

GUUURI... her var det vakre bilder!!
Råflott~~~~
klemmmmmsss

chatrine sa...

Heisann!
Gurimalla så sjarmerende spisestue! Den ser riktig så herregårdsaktig ut! Å søljepynten, så fint!!
Lille snuppa har også fått seg et flott hjørne, ser ut som hun koser seg stort der:)
Hos meg har vi ikke spisestue, men et stort kjøkken, som skal få et stort bord engang det blir ferdig. Ting tar tid;)

Hele siste uken har jeg hatt feriegjester, og denne helgen er min søster her, så når huset blir fri for folk, ja da skal det vaskes skikkelig, og puter og duker skal byttes ut. Her som sommeren er så kald, så har jeg rett å slett ikke giddet å gjøre så masse. Men nå vil jeg ha det sommerlig inne også!

Ha en finfin søndag!
Klem fra chatrine:)

jeanette.blogspot.com sa...

Heisann, flott blogg du har:) har kost meg en stund her inne nå og tittet litt.. artig med søljen;)Ha en flott søndag, tross regnet her i Bergen i dag:(
Får gjort mye inne da:)Titter innom igjen..

Blåbærpai sa...

Kor fint du har det! Sukk! Nydelige malte tregolv ser det ut til!Og kroken til vesle snuppa er flott!Bileta er utruleg bra!

Hildegunn sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Hildegunn sa...

Å, himmel-du er virkelig en av dem jeg synes har den flotteste bloggen jeg har sett-ett kjempe koselig hjem som er HELT min stil.Kan jeg lagre noen bilder fra kjøkkenet(spiskroken) din på min pc,- som inspirasjonsbilder når vi skal begynne å bygge.Er det greit ?Og foressten er de lampene kjempe fine som de er, ikke gjør noe med dem....
Klem fra Hildegunn

Storeflittig sa...

Hei! I LOVE! Du tar så utrolig flotte bilder, og kjøkkenet ditt har sjel, i tillegg til å være en estetisk nytelse. (Der fikk jeg brukt det ordet også:) Jeg blir litt lykkelig av å se så flotte rom, takk for at du deler:)

Hulda sa...

Flotte bilder! Herlig innredning dere har. Elsker den stilen, er så enkel, men samtidig så stilfull.

Alex sa...

Jeg sier det bestandig ....du måtte ha vært fotograf i ditt forrige liv.
Koss fotoapparat bruker du ?

Selv om jeg tror det er 100 prosent talent du har :)

Jeg har ett lignende bord bare på kjøkkenet !!

Nyperosa sa...

Hej,

det er sent,
jeg orker ikke
å lese så mye, men
JØSS, for noen fine
bilder du har her.

Rullet litt bakover,
og da jeg kom til
"Best & Pest" ((desverre:))
så jeg brått at her
har jeg vært før !

Kul blogg.
Linker deg ? OK ??? Javel ; )
Putter deg under Finnmark.

See You.

Gunn Beate sa...

Oi, så flott blogg, flott datter, flott hjem! Her kommer jeg til å kikke for inspirasjon og glede :)

Nyperosa sa...

Hej,

er du overtrett
og vil le mer
før leggetid ?

Les min kommentar
hoss "Hilde S"
Den er litt på kanten,
men du kan jo
sms sende den til
mannen din ; )

God Natt.

Strikkelaura sa...

Sukk, tenkt å ha det sååå fint!
Nydelig!

Tante Mimmi sa...

Altså min gode ven! Den 14 og 15 juli er me heime! !6 juli set me nasa din veg og vidare ut i havet til hytta vår. Då er det mor og moster som skal feira bursdagar!
Det hadde vore veeeldig kjekt om me klarte det- om ikkje klarer me det seinare!!!
Men du, Amalies mor- desse bileta dine er sååååååå fine at eg kjenner eg blir litt muggen. Eg og vil! Såååå vakkert! Og no er eg nr 43 som skriv inn kommentar til deg- det er jo heilt VILLT!!! Eg ropar hurra for 10 stykker! Yes! Men eg forstår det jo godt!:)
Dette (også) har du draget på! Eg minnast deg som knakande god på alt! :) Gledar meg veldig til å sjå deg att! klem frå mimmi (bygd: Ørsta)

Tante Mimmi sa...

He, he! Eg høyrtes ut som den dreet ungen! Men det er deg vel fortent kvar einaste besøkjande - og det gjennspeilar berre kor godt me likar oss her!!!!! Vakkert, vakkert, vakkert!!!!!

Bo med barn sa...

Vi har en deal!! Jeg krysser fingrene for deg og du for meg..:) Tror det går bra for oss jeg..tror du ikke?

Så må jeg bare få skryte av de fantastiske bildene fra hjemmet ditt! Jeg får helt høy puls her jeg sitter og kikker og har skrollet meg opp og ned flere ganger! Dere har det sååå(!!) fint. Jeg liker absolutt ALT! Og så tar du så flotte bilder. Du får liksom et helt annet lys/stemning i bildene dine enn jeg får... Hm...hva gjør du egentlig.

Kan jeg få spørre om hvilket kamera du bruker og hva du gjør for å få dette spesielle lyset? Har du noen triks?

Ser du skriver at rommene er så små, men det virker ikke sånn på bildene. Her ser det stort og luftig ut:)

Anemone sa...

Bare helt dritt lekkert !!

Therese sa...

Så koselig det ser ut hos dere.
Spisebordet deres er virkelig skjønt og sjarmerende. Selv er vi på jakt etter ny spisestue, har lyst på gammelt bord og nye stoler. Men foreløpig har jeg ikke hatt hellet med meg :o)

Fint med den lille kroken til Lillemali, småtassene liker jo å være der vi er.

Ha en fin St.Hans aften.

Jeanette sa...

Kanskje d var jeg som var på jobb da du var innom?!?:)
Jeg jobbet der før jeg flyttet til Bergen..
Regnfullt i dag!
Snakkes!

mali-mo sa...

Bo med barn, Alex (og andre som har spurt): jeg har forsøkt å svare hver enkelt når dere spør om noe; men kameraet mitt er et Fuji Finepix s5500, det er digitalt men ikke speilrefleks (ønske ønske ønske). Jeg har ikke lært å ta bilder eller noe, jeg bare prøver meg frem med kameraet, også prøver jeg meg litt frem i adobe iblant.Noen bilder blir jeg fornøyd med, og flesteparten ikke ;)

Jeg syns det er så utrolig gøy å ta bilder, og da er det jo fantastisk hyggelig at så mange sier de liker bildene mine... Tusen takk!

Drømmefangeren sa...

Mitt drømmekjøkken !
den krakken ved kjøkkenbordet var skjønn.. nydelig kjøkken

❤ Sessan&Prinsessan ❤ sa...

Jag uppdaterar mig efter en mini semester i Stockholm & jammen var det inte massa underbara inlägg här i bloggen, det älskar jag ju ;)

Kommentarerna är så många att jag inte hinner läsa alla!!

Underbart vackert spisebord, underbara bilder generellt...
Men bäst av allt är bilderna av din lilla juvel❤

Tack för att du delar alla dessa vackra inlägg.

Stor kram & önskan om en underbar vecka

Sessan

minsten sa...

Så pent du har det! og ikke minst pene bilder du tar! herli liten jente i kroken også!

Miriam sa...

Hei! Så utrolig masse fine bilder å se på her. Det bordet ditt var jo så stilig! Er jo så gøy med noe som har en historie bak. Deilig lys du har i hjemmet ditt. Og sånn en koselig krok lillejenta har fått seg. Liker bloggen din så godt :)

Mys liv och hem sa...

Oj så många fina bilder.Ert köksbord är så snyggt nött och passar utmärkt bland de andra möblerna.Mysigt som vi säger i Sverige.Kanske ni säger koseligt?? :)Ha en skön kväll