07 august 2008

Hyttehage

Inngangen til hyttehagen. Velkommen!Hytten vår er tegnet og bygget av pappa, og snart 30 år gammel. Den ligger på en stor eiendom som tidligere har vært mammas barndomshjem, en gård. Vi har hytte, to anneks og lekestue på vår del og har både sjø og vann like ved. Her har jeg altså tilbragt alle min barndoms somre, mens jeg har badet, klødd myggstikk, spist jordbær og hoppet i høyet. Mitt drømmested! Hagen har blitt til utelukkende som en følge av mine foreldres kjempeinnsats. Utstyrt med stahet og pågangsmot, en lidenskap for naturen og alt som er vakkert har de langsomt forvandlet meterhøye lyng- og einerkratt til en drømmehagehage med slake plener, små hagerom, hagedam, og masse, masse blomster, busker, og planter. Mine foreldre elsker hyttelivet og bor her halve året.

Ringblomster i kjøkkenhagen


Ser dere edderkoppen i revebjellen?Hytten har skiftet farge en rekke ganger i løpet av årene og har nå en slags ubestemmelig rødrosa farge...som et resultat av mine problemer med valg av en dempet rødfarge. Første gang hytten skulle bli rød, endte den opp i en slags brunlig okerfarge (eller ku-skjit som vel er en mer illustrerende fargebetegnelse). Mine foreldre hadde tiltro nok til å la meg prøve igjen...men...denne gang ble det som på fargeprøven for MEG så ut som dempet rød...en slags gammelrosa. Nokså spesielt. Jeg mener selv jeg har ganske bra innsikt i farger...men rødt er altså et problem. Tydeligvis ;) Neste år skal hytten males mørkebrun!!! (Ku-skjit fargen kan studeres nærmere på bildene av annekset vårt. Den lekre gammelrosa nyansen ser dere over...)Bildene her ble tatt forrige gang vi var på hytten. Denne helgen har vi besøk og jeg skal jobbe ekstravakter (et resultat av et øyeblikks dumsnillhet), men neste helg er vi tilbake på hytten og jobber videre med annekset vårt... Og til dere som lurer, så går det kjempeflott med gullungen i barnehagen. Ingen store gråtescener så langt, og selv om nervene mine nok vil være noe frynsete i kantene en stund ennå, så begynner jeg så smått å innse at hun faktisk kan ha det riktig så fint der...selv om jeg altså ikke er med ;) Tusen takk for alle koselige ord dere har lagt igjen, og for historier dere har delt. Det hjelper litt det, for en tullete hønemor ;)

Fra Shabby& Charm og Tara som har bloggen Happy in pink har jeg fått en award! Jeg har omsider fått kommet meg rundt på besøk og fått takket dem ordentlig;) Tusen takk til begge to!

Ønsker alle dere koselige bloggere en kjempefin helg!

(Eng: Pictures from our weekend getaway-place. Our family cottage).

29 kommentarer:

MOLLY sa...

Åh, du store alpakka for en hage, sånn drømmer mannen her om, ja jeg også;) Men jeg må komme igang inne først...hehe:)

Ja der er det nok mange års og flittig arbeid... Likte den overgangen med muren:)
Tja rødfarge kan være vanskelig, men så lenge det kan males omatt så går det jo greit...eh, jeg hater å male, mest fordi jeg nå har en arm som har mistet det meste av funksjonaliteten.

Kjekt å høre at mini-mali-moen har det bra i barnehagen:)) Snart koser nok du deg også bitte litt når du har litt alene tid...når du får tredjemann hiver du de i barnehagen, før du har forlatt KK...hahaha;)
Men jeg tar gjerne en til jeg, så det har gått bra;)
PS! Mulig jeg må et rundt bord til salongen også, jeg bare digger det altså;) Camilla at home har vist noen tøffe!!

storeflittig sa...

disse bildene har jeg ventet på siden du la ut teasers for en stund tilbake (eller var det hjemme hos dine foreldre?)

det må jo være drømmestedet. vi har også et slikt, men det er ikke noe mer enn et avansert telt, ikke i nærheten av idyllen her:):)

barnehage er skummelt, kanskje aller mest for mammaer:):) men uroen i magen er ikke god... den går over litt etter litt, heldigvis!

takk vi får knappe!!

Kari sa...

For noen flotte bilder !! For ikke å snakke om blomster!!
Den inngangen til hagen var bare fantastisk nyyydelig !!!
Skjønner godt at du koser deg :)

Klem

Kerstin sa...

For en drøm av en hage og hytte. Helt nydelige blomster som er rundt i hyttehagen. Ja dette er et sted som en kan slappe av på , nyte og kose seg:=)

Klem Kerstin

Aina sa...

Hvem trenger et ryddig soverom når en har et slikt blomstrende hytte paradis? Bytter gjerne jeg hehe;-D
Har sittet på finn.no og drømt meg bort i hytter de siste dagene jeg også, inspirert av svogerens koselige hytte, men det blir nok ikke med det første.
Kjekt å høre at tulla har det bra i barnehagen, tror ofte det er verst for foreldrene jeg.
Håper du får en koselig helg!

Klem fra meg.

prinsessa1976 sa...

Grattis med awarden. Vel fortjent. For en herlig hage. Jeg blir helt satt ut når jeg ser slike bilder. NYDELIG:O)

liven sa...

Nydelige bilder fra hagen!!
Den inngangsporten var også så koselig!! Frodig og fint.....akkurat slik jeg liker det:O)

Ha en fin dag og kos deg med ekstravaktene!!
Jeg skal jobbe ekstra på mandag......den dyrebare fridagen min!!!

Joanna sa...

For ein herleg hage de har på hytta :O)
Når det gjeld froskane, så står dei uttertafor inn,fargangspartiet og koser seg. Som dottera mi seier: Mamma vi har snart ein liten froskefarm" ;O)

Haha...Frosker er den einaste skapningen eg for frysninger av, men når dei er så små skal eg alltids overleve. Og gjett om eg har lagt ut ein plan: Om denne froske besettelsen fortsetter- og ho har lyst å beholde dei til de blir større- Skal mor kome med ein lang tale om at dyr trivest best ute i friheit osv...

Men takk for at du delte di historie, eg innser nemleg at det kunne vore verre! hihi

Ha ein fin dag, her skiner sola:O)

Therese sa...

Å gud så skjønn hage ....
Den ser jo helt herlig ut.

Så godt at lillegull har det fint i barnehagen, som regel bekymrer vi (mest mammaene kanskje)oss vel mer enn nødvendig. Det er jo ikke noe koselig å gå fra dem når de gråter, har opplevd det et pr ganger. Det "rare" er jo at så fort vi er ute av syne, slutter de å gråte. Da er det liksom greit. Jeg har stått på utsiden av døra og lyttet et pr ganger ;o)

Hulda sa...

Så flott hyttehage dere har, nydelig portal, og mange fine bilder, ikke minst. :) Likte bilde av veden som var stabla opp, det var dekorativt. Og litt av noen revebjeller, de var nydelige!

Hulda sa...

Så flott hyttehage dere har, nydelig portal, og mange fine bilder, ikke minst. :) Likte bilde av veden som var stabla opp, det var dekorativt. Og litt av noen revebjeller, de var nydelige!

Emmas Vita Hus sa...

Vilka fina bilder och vedsamlingen var ju ett konstverk i sig! Kram!

Miamor sa...

Huhei! Så heldig dere er! Ok, jeg har skålene , du har hytte... :)

Nydlig bilde av inngangspartiet, og likte det med revebjellen!
Flott med sånne steder som er en del av en selv..som en er vokst opp med..Sånt skulle ALLE hatt!!


Lykke til med ekstravaktene i helga! kanskje får du tid til en liten bytur for å se på folkelivey under Tall Ship Race... Vi har tenkt oss en tur i kveld iallefall...

Kjekt at det går fint med Amalie.
Det er normalt at det gjør litt vondt! Vi er jo i en symbiose med disse små vi mammaer...på godt og vondt!

Ha en flott solskinnsdag!

... 4 på toppen sa...

Så mange flotte blomster, kan tenke meg dine foreldre har arbeidet hardt her ja. Kjempefint!

Og så flott at lille prinsesse øyevipp (jeg bare må kalle henne det etter at jeg så et av bildene dine her inne, håper det er i orden?) har det bra i barnehagen. Min miniputt ser også ut til å trives, men blir fort sliten så i dag hadde han sovnet før lunch :)

Maria / Frøken Fryd sa...

For en herlig have ! Og hytteliv, og og og...
Kunne bare blive ved. I stedet vil jeg svelge lidt i billederne endnu engang... Suk :-)

Klem Maria

hvorfor ikke... sa...

waoh! for en flott hyttehage...
...og for en dyktig fotograf! Veldig morro å se.
Her vil jeg tro det virkelig går an å kose seg for store og små, ja;)
smil Torunn

Nyperosa sa...

Heisan,

det høres virkelig
deilig ut på det
landstedet deres.

Huff, høres problematisk
ut med de rødfargene.
Har tenkt å male hage-
møblene noe friskere
og i en fjongere rød-
farge. Risør rødt ble
litt tamt, på møblene
vel å merke...

Adios ; )

Therese sa...

For en nydelig liten datter du har. Det er nok alltid en stor omveltning når barna skal tilbringe dagene i barnehagen, både for store og små. Jeg har ikke barn selv, men jeg har jobbet en del med barn. Det går jo stort sett fint når barna blir trygge på både omgivelser og ikke minst vet drillen med at mamma og pappa alltid kommer tilbake. Men jeg gruer meg selv jeg til det en dag blir min tur :)

Miss.T sa...

ÅÅÅ der så det jammen flott ut !! For et koselig inngangsparti med blomster og lavendel som bugner over.. hytteliv er herlig !!

Bo med barn sa...

Åh... for en flott hage. Jeg fikk øyeblikkelig assosiasjoner til barndommens sommre. Med lukten av gammeldagse roser, solbrente rygger og jordbær på strå. Herlig!

Ønsker deg en flott (jobbe..) helg!

Lena sa...

OMG - for noen lekre bilder du har lagt ut denne gangen!
Falt for det med revebjellen, jeg...

Krusedull sa...

Oi! Dette så litt ut som mitt drømmested også! Så kosleig hytte, og ikke minst hage! Utrolig sjarmerende! Likte vedlig godt trestabelen! For meg blir det med drømmen.... : )

Tante Mimmi sa...

mmmm! edenshage?

a home far away sa...

Oj så många fina blommor i trädgåren! Och så fina bilder du tagit
Kram Gunilla i Singapore

Berit sa...

Tenker dere koser dere, her ja. Nydelig inngang, noe lignende kunne jeg tenkt meg inn til vår hytte...
Stor og flott hage, nydelige blomster, masse arbeid og svette som er lagt ned her for å få det slik.

Vi har rød- villvin på hytta og er fornøyd med den, lister i umbra og og oker, ganske treadisjonelt, men det glit godt inn ilag med høye trær i bakgrunn.

Herlige bilder av lillejenta!!!

Ha en fin søndag videre.

storeflittig sa...

jeg skjønner veldig godt at du vil kopiere den livsstilen. må være helt fantastisk å kunne leve litt etter årstiden, og ha på en måte to hjem. helt nyyydelig:)

MOLLY sa...

Innom for å ønske deg en fin uke med barnehage og jobb:)

Tonje Marie sa...

Åååh, så mange nydelige blomster du har tatt bilde av! Fin inngang, og kul plass å ha veden :) Nydelig =)

Ps. du har fått ein award med meg også =)

❤ SessanochPrinsessan ❤ sa...

Grattis med award & underbara foton som alltid,
de revbjelle blommorna framkallade riktiga barndomsminner från mormor & morfars torp när jag var liten, dom hade massa sådana i flera färger.

Tack för att du delar din konst.

Klemmer