05 august 2008

Barnehagestart...


...for lillegull. Etter et halvt år hvor vi begge har jobbet halv stilling og byttet på å være hjemme, er vi omsider innhentet av hverdagen og livets realiteter og Amalie må derfor begynne i barnehage. Etter en søvnøs og tårefylt natt for hønemoren har vi hatt første tilvenningsdag idag. Tenk at denne lille rakkerungen nå er 1,8 år og stor barnehagejente allerede!

Jeg skal jobbe 6-timersdag en periode, så dagene blir forhåpentligvis ikke så lange for henne....men hun er jo så liten ennå...synes jeg da. Bare et bittelite menneske som fremdeles er helt avhengig av andres hjelp og omsorg for å ha det godt. Men Amalie hadde det kjekt idag, og jeg håper hun finner seg fort tilrette og vil trives. Hvis dagen idag er en målestokk, så kommer dette til å gå fint for henne...da er det verre med meg. For burde hun ikke egentlig være hjemme med mammaen sin i en 2-3-15 år til...?

De siste bildene ble tatt i parken i Skudeneshavn nå i ferien. En bestemt liten frøken i ny barnehagedress og sandaler, på egne bein, men med en trygg pappahånd som passer på.40 kommentarer:

Blåbærpai sa...

kor nydeleg bilete du har av ho som baby*smelte*
Det er nok ikkje lett å sende dei avgarde så små men det høyres jo ut som di vesle frøken lkjem til å takle det bra!
Eg er så heldig at eg har ei bestemor i nærleiken som passar meir enn gjerne når eg har vore i jobb(turnus og berre 50% stillibg, så det vert ikkje mange vaktene..)
Håpar at mammaen i malimo-heimen venner seg til den nye kvardagen og kanskje snart, kan tykje det er deilig med faste rutiner med jobb og barnehage!
Lykke til!

Tonje Marie sa...

åååh, so utrulig koselige bilde du hadde lagt ut!

Ha ein fin dag vidare :)

Cathrine sa...

For noen herlge bilder av gullet! Selv om det nok er traumatisk for en stakkars mamma, så må man vel nesten gratulere dere med vel overstått førstedag i barnehagen.

Anne, anness sa...

Vilket underbart, underbart vackert foto det var på lilltjejen.

Joanna sa...

Det er aldri kjekt å fare frå dei små, men veit du kva det er jammen sunt for dei å begynne i barnehagen også. Min yngste var like gamal som jenta di ,når han begyndte, men etter kvart ville han i barnehagen å leike med alle borna som gjekk der :O)

Lukke til

P.S For ei vakker lita prinsesse du har :O)

MeyBiMe sa...

Herlighet!!!!!
UUUtrolig flotte bilder du tar!!!!!!!!!!!!!!!
Dette er jo rørende å se på jo....
Herlig jente du har!!!
Ja de vokser fort disse små!
Min lillejente skal begynne på skolen nå og storebror i 6.klasse!!!!
Hjelp så tiden flyr!!
Ha en fin uke med barnehageinnkjøring.
Jobber selv i barnehage og er i full sving med innkjøring der :-)

jorunnslilleverden sa...

Dette går helt sikkert bra! Er nok værst for mamma... Ungene er så flinke til å tilvenne seg nye ting, og de som jobber der er jo også flinke :0) Du er heldig som har skaffet deg 6-timers dag da, så blir det ikke så lange dager hverken for mamma eller barn :0)

liven sa...

Det er nok verst for mammaene......og pappaerne!!

Jeg jobber med disse helt små og du aner ikke hvor fint de finner seg til rette:O)
Er akkurat startet opp med tilvenning vi nå........

Lykke til.....det kommer til å gå så fint:O)

tara sa...

hei på deg!
det ligger fremdeles en award og venter på deg inne på bloggen min...håper du vil ta den imot:)
klem

liven sa...

Anemone har butikk ja..........
Det er jo to Anemoner her inne.
Hun jeg mener hadde en koselig butikk på Arnatveit. Helt med veien og lett å finne!!
Det ligger link øverst på bloggerlisten min!!
Ta deg en tur der:O)

Anonym sa...

Hei Mali-mo

Jeg ELSKER når du kommer med nytt innlegg. Nydelige bilder du tar og akkurat passe tekst. Du er min favorittblogger og det morsomme er at det var din blogg som gjorde at jeg oppdaget dette! Skal lage min egen no i løpet av august. Blir kjekt og "treffe" masse herlige interiørglade jenter og ikke bare være anonym :)

Herlig tulle dere har! Min jente begynner i morgen.....blir spennende, men det går garantert bra. Har gått i bhg for 1 år siden og når hun sluttet sa hun hver dag: "mamma, jeg savner vennene mine!" Såå søt, da fikk jeg dårlig samvittighet for at jeg hadde tatt henne ut og ville ha hun hjemme. Men syns hun var så liten! Men nå er hun mye større (snart 2,5 år) og VELDIG klar for bhg.

Best å gjøre det kjapt og greit ved levering og heller ringe etterpå å høre at alt er bra og at hun koser seg! Lykke til med innkjøringen da!

Solskinnsklemmer fra Anette i Bergen, nå skinner det inn i hele huset her hos meg :)

MOLLY sa...

Oj, hvilken stor dag idag:)
Men det ser nå ut til at alle har overlevd...hihi;) Det blir nok kjempestas for lille Amalie, mine barn har storksot seg i barnehage, men den var veldig liten liten med fantastiske "tanter":)
Nå er en ny epoke igang, men det er masse å glede seg over i denne også:) Lykke til videre med tulla i den superkule regndressen;)

NeedfulFriends&Koboldkinder sa...

hvor er hun dog en söd lille fröken...hun skal nok klare sig...jeg kan da godt forstaa hvordan du föler dig...jeg har haft det lignende da min dreng kom i börnehage...

kram anja

tara sa...

takk for at du stakk innom:)
så koselig det du skrev om bildene av mikael... siden du har jobbet med autister selv, så vet du jo så klart at de er noen nydelige, spesielle mennesker...(særlig min, he-he)
greit at jeg linker til deg på siden min?
klem

Kerstin sa...

Så fin jente i nydelig grønn dress:=) Lillemnn også så sjarmerende:=)

Tror høstfloksen er en helt vanlig floks. Men de finnes i flere forskjellige farger.
Spør på gartenriet om de har den i lys rosa. Den mørke lukter faktisk bedre:=)
klem :=)

Hulda sa...

Så skjønn jente du har! Håper ho vil trives i barnehagen. :)

Min verden sa...

Lykke til med alle omveltninger. Det er godt å kunne være litt deltid på jobb en periode når de er små... Det går så fort og jeg vet jeg høres ut som mora mi, men sånn er det. Mine 12 år med min veslejente tok brått slutt da jeg plutselig hadde en liten dame i huset. Kom nesten over natta synes jeg :) Det er herlig nå også, men på en annen måte. Hanne

Miamor sa...

Hun er bare fotogen og helskjønn den jenta di!! Blir godt med hverdager igjen også skal du se... selv om tida sammen med ungene er dyrebar!!

Ha en god uke!!

chatrine sa...

Heisann!
Det skal nok gå fint, ser du:) Ungene liker barnehage, og alt det spennende som skjer der:)
Tenk så fort tiden går... I grunnen syns jeg ikke det er så lenge siden mine gikk i barnehagen. Å nå er de 10 og 17 år... Tenk så rart jeg syns det var, når de var 6 å skulle ta bussen alene til skolen, ja det var nesten enda værre for mor, men det gikk fint det også. Å nå har jaggu datteren flyttet ut, og bor i oslo 200mil unna... Rart å tenke på...
Å du, forresten: noa noa: jakke og bluse og topp 750kr tilsammen;) det er det ikke noe å si på:) Jeg pleier å gå på salg 50 prosent på 50 prosent rabatt. Nesten ingenting, og det fine er jo at de klærne går ikke spesielt ut av moten heller;) Så når de har salg kan man virkelig gjøre noen gode kjøp!!:)

Finfin ny dag til deg!
Klem fra chatrine:)

Rosa sa...

Vesle dokka, så nydeleg ho er!

Eg går sjølv med mange liknande tankar i desse dagar - om to veker skal veslejenta mi til dagmamma, og sjølv om gler meg til å jobbe igjen føles det frykteleg at andre skal ta seg av ho så mykje. Heldigvis får me ein mjuk start med få og ikkje så lange dagar, det hjelper på.

Uansett er det heilt klart verst for hønemor - dei små har ei eiga evne til å tilpasse seg. Så får me håpe at Amalie og Mali-mo snart har funne seg til rette i den nye kvardagen - lukke til med innkøyringa vidare!

klem

Blå-hvit samlemani sa...

Jeg er sikker på at lillejenta kommer til å stortrives i barnehagen, og få masse venner der. Så er det så gøy når hun etterhvert kommer til å fortelle dere hva hun har opplevd i løpet av dagen..

Kikket litt lengre ned på sommerkjøpene dine, så mye fint du fant!

Maria / Frøken Fryd sa...

SÅÅÅ godt at høre, at det går godt med starten i barnehagen. Det er jo så vigtigt, specielt for mammaen... DU kan tro jeg genkender mig selv der.
De ER vanskeligt, tøft, og alt muligt mere når man MÅ give slip. Og det GØR ondt langt ind i hjertet. Men desværre er det også nødvendigt for de fleste af os.

Herlige billeder af hende. Babybilledet er jo bare helt super. Det er tydeligt at se det er hende der er på billedet. De "store" billeder i ny dress - åhhhh, hvilken lykke og glæde.

Stort klem til dig,
Maria.

Gunn Beate sa...

Separasjonsangst er ofte verst for mammaene :)Ha alltid det i tankene. I Foreldre og Barn er det i denne månedens nummer en sak om å begynne i barnehagen, den er fin å lese ;)

For øvrig en vakker jente du har, helt herlig i den dressen! Deilig å se noe annet enn rosa.

Flott blogg også, fortsett sånn.

Tove sa...

Så godt å høre at første dagen gikk bra!

Nydelige bilder av barnehagejenta;) Og ikke minst babybilde!

klem

Jeanette sa...

Ååååå kor skjønn en jente:) fantastiske bilder.. og du hvor har du fått tak i den flotte grønne dressen hennes??? :) den var så fiiiin!:)

Og 1000 1000 1000Takk for pakken.. det var alt for mye, så mye fint!
Kommer et lite blogg innlegg senere:) takk igjen:)
Stor klem fra Jeanette..

Tante Mimmi sa...

" Mamma, i dag er det akkurat som julekveldne- eg gledar meg slik" Mitten på veg til barnehagen i går! Snart er det Amalie som gledar seg! og då blir alt bra! :)
6 timard dag! Ah! så deiligt- det vil eg og ha.....men det er laangt ut i det blå! Gruar meg litt til å stå opp 06.00 igjen....

Astrid sa...

Hei! Må bare innom og si at jeg ble veldig inspirert av bloggen din. Utrolig fine bilder, bra skrevet og utrolig skjønn datter. Liker godt å bloggen, men jobber litt med å finne "stilen min" merker jeg - så da var det bra med litt inspirasjon. Keep it up :)

Noralill sa...

Ja, det er nesten som me har vore på ferie ilag...hihi..kanskje me skulle hatt ei raud rose i knapphullet på ferie til neste år...hehe...(lettare å sjå kvarandre...)

Eg er heilt einig i dette med barnehage...Eg har vore så kjempeheldig å vore mykje heime med dei to eldste mine og ingen av dei gjekk meir enn to og tre dagar i veka i barnehage. Det var luksus! Men no har verkelegheita innhenta oss òg, og 3.vetle go-klumpen vår er berre EITT år(!!). Ho byrjar tilvenning på mandag...(hjelp) Og det vert nok ei tårevåt helg for mammo...kjenner eg... Men me har heldigvis fri ein dag i veka (men kva er det?? Ingenting..) Skulle vore heime til dei var minst 3 (eller 15!)...

Det var eit langt innlegg...phu..Ha ein fin kveld! Og tutto di klarar seg sikkert fint, ho ser iallefall strålande ut i ny dress...(DET MÅ jo eg kjøpa òg!gulp..)

Anonym sa...

Nydeleg lita jente! Det går nok bra skal du sjå, men det er alltid vanskeleg å levere dei frå seg for første gang... Lykke til!

... 4 på toppen sa...

Du har så rett, så rett ... Ikke lett å reise fra de når de er så små. Vår miniputt er bare 14 mndr. Han er kjempetøff. Vinket tappert farvel til mamma i dag, stormet bort til den røde lille plast-dumpen og skremte vekk lille frøken S ... Tror det skal gå bra jeg. Storesøster var så trygg og hadde det så godt i samme barnehage, så vi har et godt utgangspunkt.

Fortsatt lykke til, lille prinsesse øyevipp :-)

Bo med barn sa...

Åh... jeg vet hvordan du har det. Husker når jeg leverte Julie (min førstefødte) til dagmamme for første gang. Jeg satte meg i bilen og gråt hele veien hjem. Mannen min måtte trøste med og ringte til dagmammaen som kunne fortelle at alt gikk fint. Skikkelig hønemor! Jeg var overbevist om at INGEN kunne ta godt nok vare på henne..:)

Dette går nok kjempebra kjære Mali-mo. Hvis det er noen trødt så ble Tuva sendt i bhg 10 mnd gammel...så hønemødre blir litt tøffere etterhvert (uff..nå hørtes jeg fæl ut). Hun var bare i bhg 50% da. Og alle er enige om at hun er et godt eksempel på at hun har hatt det veldig bra i bhg. Idag er hun 6 år og et veldig sosialt og harmonisk barn... som akkurat har begynt på SFO.

Tenk at jeg har fått så store barn. Det er rart det!

storeflittig sa...

lykke til i barnehagen, herlig dress!!

vi driver en liten oppussing på flittiglisene, og så har vi tenkt at vi har lyst å lage noen knapper (du vet sånne som står i margen en kan trykke på) for de bloggene vi liker aller best. er det greit for deg at vi lager en sånn knapp til deg, vi bruker bare headeren din som utgangspunkt? IKKE sånn at du må lage tilbake, vi vil bare friske opp blogglayouten vår:):)

Min morfars hus sa...

Nydelig liten jente.Hun lyser av spenning og glede.
Lykke til i barnehagen!!
:)

mali-mo sa...

JEANETTE: dressen er kjøpt i en barnebutikk i en av gågatene i Stavanger, men merket er Ticket to Heaven, og det får man jo i mange nettbutikker også. Min Engel har jo Ticket dresser her i Bergen, men ikke i grønt.

Bodil,hjem,hobby,hage sa...

Jo , vet akkurat hvordan du har det !! Minstemann har også akkurat begynt og har hatt tre tilvenningsdager nå. Det har heldigvis gått over all forventning. :0)
Ha en fin helg ;)

Tante Mimmi sa...

Overleve dåke?????

Marie sa...

Skjønne bilde av Amalie :)
Eg har jobba i barnehage i sommar og sett at barna trivst godt og blir vel tatt vare på. Nokre få græt når mamma eller pappa skal gå, men det er gløymt straks dei er ute av døra. Det er nok verst for den som går.

Dei vaksne som jobbar i barnehagen eg jobbar i er veldig glade i barn og barna er snart som heime i barnehagen.

Lukke til :)

Millas hem sa...

Vilken liten sötnos...resten av bilderna är också fina!
Kram Camilla

Kardemomme sa...

For noen fine bilder av datteren din! Hun er jo til å spise opp!
En herlig alder da!
Ble så imponert av den vedstabelen deres! Vedder på at det tok noen timer å få til den..Du er heldig som har hytte altså!!!
Lykke til med barnehageinnkjøring!
datteren min er 11 år nå, men jeg husker den første dagen hennes i barnehagen, som om det skulle vært i går..Litt vemodig at tiden går så fort..
Kardemomme :)

❤ SessanochPrinsessan ❤ sa...

Oj oj oj vilka härliga bilder av din vackra lilla prinsessa!!
& GUD vad fin hon var i grönt!!!
Min ljusa prinsessa hade sett grön ut i fjeset og *hi hi*

Hoppas bhg start går fint ;)

Klemmer
från både Sessan & Prinsessan