28 september 2008

Septemberhage


Jeg liker meg i hagen om høsten. Lyng, asters og hortensia har sånne vakre, klare høstfarger syns jeg. Den kalde, skarpe luften er så frisk og god å puste inn, spesielt når solen skinner og fremdeles deler litt varme...alle årstider har vel sin sjarm ;)

Erteblomstene står fremdeles og sprer en fantastisk duft sammen med alle krydderurtene. Jeg har plantet krydder flere steder, både i en sinkbalje som er "kjøkkenhagen" vår, og i potter. Både roser og klematis holder fremdeles stand mot høsten. Er ikke den gamle tønnen med tappekran flott!? Vi fant den i eldhuset da vi ryddet der, heldige oss.


Hyllen den står på er også gammel, og den er det nærmeste jeg kom å lage til et plantebord i år ;) jeg har nok flere planer enn jeg rekker over hehee (ikke noe nytt det akkurat da). Kanskje jeg kunne fått litt av effektiviteten til denne jenten, eller denne? Nå står vi i døren på vei ut på hytten, for å nyte høstværet (og kanskje gjøre noe også hehee).Ønsker dere alle en kjempefin søndag og noen vakre høstdager hele den kommende uken!


28 kommentarer:

Whoopsi Daisy sa...

Nydelige bilder fra hagen din.
Helt enig med at hver årstid har sin sjarm.....selv om jeg egentlig liker våren og sommeren best.
Ha en god søndag!
Mvh
Whoopsi Daisy

liven sa...

Nydelige bilder hos deg!! Deilig med opplett i dag.........
Ha en fin tur til hytten:o)

ENGEL sa...

herlige bilder fra hagen din!ja,høsten har sin sjarm. her tror jeg alt dør i dag for det er storm og regn...men,det har sin sjarm det og;)blir masse bloggetid da;)

Anemone sa...

Nydelige bilder fra din kant. her i trøndelagen har det blåst såfriskt i natt, nesten storm i kastene, så utenfr her ser det ut som om det ha vært DEN hjemme alene festen .-)))

Fin søndag til deg også.

Hulda sa...

Så fine blomsterarrangement du har satt sammen. Nydelig gammel hylle. Liker godt måten du har tatt bildene på. Alt kommer il sin rett på bildene. Her har vi hatt noen dager med regn nå, så jeg har ikke fått ordna i hagen, men erica er innkjøpt. :)

fru vims sa...

høsten er best, med alle sine farger og den klare lufta :)

kos dere på hytta!

klem

Livet er heeerlig sa...

Kjempefine bilder!!!
Ha en riktig så fin uke du også

*Siv*

... 4 på toppen sa...

Så deilige høstbilder. Høsten er deilig når sola skinner og det river litt i skinnene av kald høstluft.

Klem

lilleann sa...

Flotte bilder av en nydelig høst ;)

Ha en fin søndag! :)

Ingrid sa...

Så vakre bilder fra hagen din! Jammen kan høsten være fin også... :) Ha en fin søndag!

Kari - My home is my Castle sa...

for noen nydelige bilder :)
Ja høsten har mange nydelige farger...

Klem, Kari

. sa...

Heisann
Her hos deg var det vakkert, og høstlig. Så mye fine ting du har i hagen din, det må jeg si.
Den kannen med krane i var bare helt stillig!!
hilsen Gamlå

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Tack för den snälla kommentaren om mina smycken:)

Så fina bilder du visar! Otroligt vackra arrangemang!

Susanne

silje-sin sa...

Så utrolig flotte bilder! Jeg liker ALT du gjør:) Ønsker deg en flott ny uke! klem fra silje.

Marie sa...

Så vackra bilder från din trädgård! Och visst är det väl så att alla årstider har sin charm! Här har vi haft riktigt härligt höstväder i helgen, hoppas att ni har haft detsamma.

Ha en bra vecka!
Kram Marie

Miamor sa...

Herrrrlig høstblomstring hos deg!! her venter vi i spenning på solsikkene somer stooore i år!!

mett etter raspeballmiddag i dag med 11 til bords!! herlige søndager, og nå er det høstferie helt til torsdag!! Jippi....

MOLLY sa...

Nydelige bilder, og farger...sånn er det når du er flink med kameraet...da må jeg gjenta meg selv...hehe;)
La igjen en kommentar på forrige innlegg, men schwoop, så var det et nytt et...så jeg spør igjen:) Hvilket kjøkken tenker du på, er såååååååååååååå nysgjerrig;)

Bestemors vindu sa...

Hei og tusen takk for kommentar. den vanndunken med tappekran ble jeg innmari misunnelig på. Forøvrig nydelige bilder av en høsthage. her i nord har vi hatt årets første høststorm, så hagen likner mer på sodoma gomorra!! Ha en fin uke

Hildegunn sa...

ÅÅÅÅ, jeg er helt fortapt i alle bildene dine her inne på bloggen.
Du har ett ekte gammelt hus og herlige tregulv og nostalgiske vinduer osv....jeg ELSKER det !
Og den nydelige jenta di da...
Blir spennende med prosjektet dere har( riving av vegger osv)
TAkk for kommentarer på min blogg også.Du er veldig flink og kreativ !

Karna sa...

God høstuke til deg også, var koselig i hagen din...min ser litt ribbet ut for tiden...Må kanksje gå til anskaffelse av litt høst planter for å lage det koselig...

Lyst på livet sa...

Hehe...ja, ALLE de meterne medstakitt er mitt... Lyst til å hjelpe til å male kanskje??
Pent er det, men akk så mye jobb da gitt :-)
Har enda ca 100 m som skal opp mellom oss og en nabo. Når det blir aner jeg ikke...hihi...ttt

Ha en deilig dag

Klem Torunn

Rosa sa...

så nydeleg du har det i hagen! Min er RIMELIG bomba no, etter at snikkaren har arbeidd i nokre veker. Satsar på at neste sommar vert ein god hage-sommar :)

God veke til deg!

Tonje Marie sa...

Det ligg noko til deg på sida mi =)

Evami sa...

Kan kjenne den deilige skarpe høst-lufta...Helt nydelig er det i hagen din:)

Ha en fin hytte tur,og håper været er med dere. Her er det blitt ordentlig høst. Med regn og vind.Godt vært ute til å være inne i:)

Something White sa...

Yes, I do love the colours of September and the colours of Autumn! It looks very charming on your pictures! Good luck with all the work you´re doing in your home. I´m sure it will be al very nice and cozy.

MOLLY sa...

Ädel...ja...hehe ser du tødlene...hahahaha;) Jeg lærte det for ikke lenge siden, da jeg skulle skrive grönt, for å logge meg inn på en svensk side...hehe, da nyttet det ikke med grØnt:) det er knappen ved siden av enter tasten din;)
Iallefall det kjøkkenet er dritlekkert fordi jeg liker så godt det enkle designet!!! Jeg driver og stusser litt på det jeg også, men øsnket da å få det spraylakkert i duuuuuuuuus olivengrønn...
Men nå har vi jo bestemt oss for å bruke minst mulig penger på oppussing, da vi vil prioritere andre ting, så selv om IKEA er billig, så koster det litt å få det sprayet...jaja, jeg har funnet ut at jeg blir nok lykkelig bare jeg i det hele tatt får et kjøkken...hehe;)
Er ikke fullt så glad i å vaske på rillene på Duvbo, men liker veldig godt vitrinedørene..enda jeg ikke har det med...hahaha, men der er de til Ädel de samme, enkle og uten sprosser, og kjenner det er det jeg vil ha nå. Tror nok jeg kommer til å digge kjøkkenete ditt uansett jeg...liker ihvertfall det jeg har sett så langt;)
Lykke til, og du får nok kjøkken før meg! Og du vi har spisebordet ved siden avsengen...hehe:)

MOLLY sa...

Ja, den var jo kjapp og grei!

Emmeline sa...

Mali MO Magic;)
Alltid lekre lekre bilder hos deg...Du klarer faktisk å trollbinde med riv-ned-før bildene under her også.... Ser ut som om dere har en knallspennende periode hos dere nå;)

Her i huset er det KALDT for tiden. Merker at høsten har kommet. Jeg kommer hjem fra jobben og INGEN har giddet å legge i ovnen. Der sitter konfirmantene fra bildet i sofaen under hver sitt pledd, og kun nesen stikker ut...Men har de giddet å slenge en kubbe i peisen tror du? Neida. Kubbene ligger klare, fyrstikker, opptenningsved og aviser likeså....

Så nå i kveld har jeg for første gang slått på en oljeovn. Første oktober og så er jeg i gang med oljeovnen igjen. SUKK! Tror det må gå mot en varmepumpe snart... før vi fryser ihjel her i huset med såkalt sjarm...Iskald SJARM!

Nok klaging fra meg, må bare få takke for alltid like koselig hilsen. Flotte hagebilder, stilig tønne med tappekran og sneisen hylle. Plantebord har jeg ikke;) Men ha en fin høstdag i morgen og en god og varm natt!!!