04 januar 2009

Badekar


Nygammelt støpejernsbadekar har ankommet mali-mo familien! Syns det er så fint og enkelt i linjene. Det har tidligere stått i en gammel direktørbolig som nå blir totalrenovert og ombygget til leiligheter. Da jeg gikk forbi og så det lå ensomt&forlatt der ute i hagen øynet jeg et håp om at karet var slengt ut for å kastes. Tror dere jeg var tøff nok til å trampe bort til den nåværende direktøren å spørrre om å få det? Nei. Huff. Sånt syns jeg er kjempeskummelt. Men jeg fikk skjøvet mali-mo mannen vennlig, men bestemt, i retning av badekareieren. Jeg tror de snudde seg og kikket bort på meg etpar ganger i samtalen, og det hørtes ut som de flirte litt og sa noe om "interiørgale damer", men karet ble iallfall med oss hjem. Men, som dere ser så er det ikke helt bade-klart ennå. Det er endel hull i emaljen, så her må vi finne på noe lurt. For det kan sikkert fikses? Er det noen av dere som kan noe om dette?

Men badekaret må vente ennå en stund. Her er, i tilfeldig rekkefølge, de viktigste interiørplanene for 2009 fra mali-mo familien.
.
gjøre ferdig det nye kjøkkenet. Nåja. Klart til bruk iallfall
restaurere denne flotte ovnen og sette den inn på kjøkkenet
få ferdig rommet til lillemalien
reparere og trekke om en vakker måneskinnslampe vi har fått hos min snille svigermor
få den fremtidige hallen til å ligne litt mindre på en byggeplass
innrede dette vesle sommerannekset
få skiftet gulvet i stuen...
...og slipt og malt gulvet i midtstuen
....og så badekaret da. Tenk å kunne ligge der i lavendelduftende badevann med en glass vin og nyte utsikten fra baderomsvinduet...

Vi har altså nok å henge fingrene i. Men dere kjenner oss vel etterhvert...alt går i laaangsomt tempo og vi prøver å la oppussing være kjekt og ikke stress. Av og til lurer jeg litt på om unge par som drømmer om et gammelt restaureringsprosjekt på landet vet hva de egentlig ønsker seg. Hehe. Men man slipper iallfall å kaste vekk fritiden på å kjede seg! Jeg har vært lite rundt på bloggene de siste dagene, vi jobber nemlig med kjøkkenet! Rørleggeren skulle nemlig komme uti uken, og da må vi være ferdige! Så...snart får vi kjøkken!!!!!

35 kommentarer:

Gamlå sa...

Leeeeeer av innlegget ditt. Ja, av 90 % av tilfellende så får en ja når en spør:).

Så heldige dere var, er sikker på at det kommer til å bli lekkert.

Oppussingsplanene har dere også klare for året 2009, og det er mer enn jeg har.

Ha en fin kveld

hilsen Gamlå

fru Pink sa...

Å, så moro å få tak i! Moro med så flaks da:) Det må da gå ann å smøre på et eller annet, og så ny emalje oppå kanskje?

Gleder meg skikkelig til å se kjøkkenet deres ferdig!

Og godt nyttår ikke minst, hvis jeg ikke har somlet meg til å si det før:)

Herskapelig shabby sa...

Å snakk om å være heldig!! Og snill mann du har, tipper mannen min hadde nektet å spurt, men med håp om et slikt badekar hadde jeg sannlig spurt selv også! Griseflaks kaller man slikt! Selv om det ser ut som du har litt å holde på med av prosjekter du også, så kan det jo være du kan nyte et bad i det nye flotte badekaret ditt til romjulen til neste år :)

Grip dagen sa...

Du har visst nok å henge fingrene i. Slik er det her også. -Mange prosjosjekt i hus, hage og hytte.
Men så lenge det er den store hobbyen, så går det fint.

Badekaret kan nok bli flott med litt kjærlig pleie. Lykke til.
Jeg skal lage badekar utendørs på hytta. Husbonden skal fyre under det, så vannet holder seg varmt. Har sett det på "Der ingen skulle tru at nokon kunne bu".
Det så herlig ut å ligge i varmt vann og se på stjernene!

Hilsen en annen badekar-gal dame... Marit

Hulda sa...

Skjønner at du hadde dine betenkeligheter med å spørre om det badekaret. Det var stilig, altså!! Jeg opplevde omtrent det samme da jeg så en gammel kurvstol på en tilhenger i fjor vår. Jeg hadde jo vært på jakt etter en slik en, leeenge. Jeg måtte bare mote meg opp og spørre mannen om den skulle kastes. Noe den jo skulle. Så jeg ble glad eier av en koselig kurvstol. :)

Flotte planer dere har, blir nok nydelig i huset. Og annekset er jo bare kjempespennende!

CosiFanTutta sa...

Hei du, og takk for det gamle. Nydelig badekar, skikkelig "anstendig". Morsomt innlegg, hehe, modig gjort å skyve mali-mo mannen bort ;o)

Gratulerer SÅÅ mye med Mali-mo butikken. Den er kjempefin! Kan du lage en sånn kjole i størrelse 40 også, hehe. Vil ha den i rosa med enda flere knapper :o)

Ha en fin, fin søndag!

rod i hob sa...

Flott innlegg :-)
Så flott badekar -håpe at dåkke klare å ordna de enkelt, billig og bra!!

GundaM sa...

åå, så heldig du er. Disse er ikke lette å få tak i men hvordan reparere...?Aner ikke, men sikkert ikke umulig!

Og så fint dere fikk reddet det i siste liten!

ha en flott uke der ute;)

Mitt Empire sa...

Selvfølgelig kan det fikses. Vi har reemaljert et badekar for mange år siden. Litt av et prosjekt forresten. Først kjøte vi et badekar via en annonse, som mannen reiste og hentet fra Oslo (Vi bor på Karmøy ved Haugesund, så det er noen timer over fjellet). Da han kom hjem og vi begynte å lete etter noen som kunne emaljere det på nytt, fant vi ut at den eneste som gjorde sånt (som vi fant) var i - nettopp - OSLO. Mannen måtte altså tre turer til Oslo for å få badekar til madammen. For det var nemlig bare 140 cm langt, og mannen er vel ca 190. Lenger hadde vi ikke plass til på badet nemlig. Så han har aldri fått prøvd det til noe annet enn vekter... Jammen får disse bloggen meg til å huske på hvor fantastisk snill mann jeg har!

Mitt Empire sa...

Bena lakkerte jeg forresten selv i garasjen. Med felglakk i sølv.

Benedicte sa...

Hei!
Jeg spurte samboeren min om emaljering. (han driver rørleggerfirma) Han var usikker, men tenkte kanskje man må bruke en billakkerer f.eks...i alle fall må det gjøres ordentlig siden det er støpejern.
Han trodde heller ikke det var så veldig billig :S....

Lykke til med alle prosjektene!!

Ingrid sa...

Det der kommer nok til å bli fint! Håper dere finner ut hvordan dere skal fikse det opp.. jeg har ikke så mye å komme med av råd der. hehe.
Godt nyttår!

CosiFanTutta sa...

Hei igjen
bare Cosi som vil fortelle at hvis oppussingen av badekaret ditt ikke fungerer så kan du gjøre den om til en sofa, vel :o)
ta en titt på bloggen min

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Prøver igjen , Godt Nyttår!
Sliter med å legge igjen kommentarer rundt om, blogspot hikker for tiden !
Tøft badekar, det blir nok fint.
En venninne av meg fikk emmaljert sitt i Oslo og fraktet over fjellet med nsb. Tror ikke det var så dyrt, hun var såre fornøyd.
Har et badeklar som slenger på eiendommen , orker ikke flere prosjekter så det får slenge, hi hi.
Tenk før i hine gamle dager skurte de emmaljebadekar med stålull, glansen var vekk etter 3 uker he he.
Min vask på badet er emmalje , 20 år gammel og uten en eneste ripe, merkelig men sant!
Lykke til .
Klem

Tulip sa...

Flott badekar, du! og det går helt fint å reparere de skadene.
Blir nok et flott bad å legge seg ned i!

..ser dere har mange prosjekter før badekardrømmen realiseres. men det er viktig å ha realistiske mål, ig ikke slite seg ut på det en gjør.
Lykke til:)

Ninas Drops sa...

Ja det var mange prosjekter for fremtiden...Det jeg hater med slikt er alt forarbeide...kommer fra en familie hvor vi bare setter igang uten å ha gjort det arbeidet altfor grundig i starten...men det straffer seg vettu...

Enig skal nyte den prosessen og.....

Fint badekar...drømmer om et kar jeg og... Har hivd ut det som sto her i huset....men ingen store planer i det nærmeste om å pusse opp, så rommet bare står tomt...leit egentlig...

Good night:)

Tante Mimmi sa...

kult!
slikt har eg gjort også! Men eg tok med meg ein unge! (og det var ingen direktør)
Den som intet våger intet vinner!
så delikate varer i butikken din!!!!
Høyrer (via Miamor at me skal på kurs i saman!) Det vert jo superbra!!! jippi!

BROCANTE sa...

Hei - det kan bli veldig fint! Det finnes firmaer som rehabiliterer slike gamle badekar. Finnes et på Frogner vet jeg, men det finnes sikkert flere. Da blir karet som nytt igjen! Koster nok noen kroner men da har du et helt unikt kar!

Anonym sa...

Badekaret er fantastisk flott og det blir sikkert kjempelekkert hjemme hos dere, gratulerer!
Gøy med historie fra direktørbolig i området også da!
Da ser det ut til at dere ikke har fritidsproblemer den første delen av året med alt som skal ordnes og fikes og det er så godt så godt. Vi elsker å ha slike prosjekter selv og koser oss med dem! Veien blir til mens man går og det er virkelig sant!
Bloggen din er inspirerende og veldig søt. Ha en fin kald januarnatt, klem det hvite hjerte

My home is my Castle - by Kari sa...

Så heldige dere var :)
Sånne badekar er jo så lekre :))
Gleder meg til å se det ferdig... en gang ;)

Jeg har og planer for året og det kommer litt om litt i bloggen min..

Klem,Kari

Tove sa...

Godt du hadde med deg mannen din:) Og er nok også sikker på at de snakket om interiørgale damer, hihi. Men hva gjør vel det så lenge du har fått badekaret ditt:D

Og listen deres for i år ser jo ikke akkuratt liten ut, men dere får det helt sikkert til. Når det gjelder oppussingsprosjekter ville jeg valgt det fremfor noe helt nytt når som helst.. gjorde det faktisk nå i julen. Mannen min kom i snakk med en kamerat av en kamerat osv på et kafebesøk. Han hadde en "penthouse"leilighet i sentrum her på 140 kvm, og med 150 kvm veranda, helt ny.. som han prøvde å selge for 6! millioner. Et par dager etter lå prospektet i postkassa vår med en lapp der det sto: Flott hus dere har, interessert i å bytte!!! Og det er snakk om et par millioner i forskjell på pris her altså.. Men nei, så upersonlig med helt nye leiligheter sånn.. Ja, kanskje litt dumt av meg å nekte fullstendig, men trives i mitt nesten hundre år gamle hus jeg:)

Gleder meg veldig til å se kjøkkenet deres:) Lykke til med innspurten!

klem

Frau Putz sa...

Hej Mali-Mo
Jeg ved ikke meget om emalje-restaurering - men om det bare er på ydersiden af badekarret kan du måske overveje at male badekarret udvendigt (F.eks. med billak). Ser vældig stiligt ud med badekar, som er sort udenpå og hvidt indeni, synes jeg.
Sikke mange planer I har for år 2009. Ja, med husprojekter nok kommer man ikke til at kede sig.
God fornøjelse.

Marias skriblerier sa...

Kjempefint badekar! Og det kommer til å bli vakkert vakkert når det er fikset på! :D

Jill i Fyra Rum och Kök sa...

Så spännande! Och visst måste det gå att på det fint.

Hade nog använt exakt samma taktik som du. Sänt fram mannen...

Och vad spännande med butiken! Grattis!

Hoppas nu att du får en riktigt fin start på veckan. Och GOTT NYTT ÅR!

Anonym sa...

Vilket härligt badkar!! Jag har sett ut ett sånt gammalt badkar åt mig själv..än så länge ligger det i en hage! :-) Men en dag ska jag hämta det!!! Ja ni verkar ha fullt upp må jag säga..;-) Men snyggt som bara den blir det!! Ha det gott!

BO sa...

Knalltøft badekar!!!
Trudde du var tøff nok til å gå bort sjølv...? :-)

Masse fine innlegg hos deg, men lite kommentarar frå meg! Me tek nemleg i mot alle virus som fins i denne delen av verda. Der det er husrom er det hjerterom...veit du! Så her flagrar virusa innom, og legg igjen sine søte spor.

Men nå er det ny veke, og me MÅ vera friske, så det så!

Me snakkast!

Klem (uten datavirus!?)

Therese sa...

Så flott badekar!!
Har hørt at noen "reemaljerer" gamle badekar, men vet desverre ikke om noe sted hvor de gjør det. (Tror jeg har lest om det i gamle interiørblader)Det kommer til å bli knallfint, og så moro med historen bak det.

En stund siden jeg tittet innom deg sist; ser du har "åpnet" butikken din - GRATTIS
Når du begynner å sy til jenter i 8-9 års alderen (krysser fingre for det) står jeg først i køen!!
Syntes plaggene dine er bare helt skjønne!!!!! sukk

Godt nyttårsklem fra meg :)

... 4 på toppen sa...

Ler litt når jeg leser hva du skriver. Synes jeg ser for meg mali-mo mannen når han står med direktøren. Titter bort på deg og prater videre. Fikk du noen gang vite eksakt hva han sa? Knis ...

Klem fra toppen-mamma

Ragnhild sa...

Jeg bare elsker badekaret mitt. Kunne ikke lvd uten. Mitt eget hjemmespa med mine egne dufter og ikke minst så varmt som jeg vil ha det. Liker ikke boblebad heller jeg. Stillt og rolig skal det være.

Det var et kjempefint badekar dere har fått. Jeg har et sånn i kjelleren på hytta, som jeg drømmer om å få oppigjenn.

Deg går an å få ny emalje på. Men er det bare flekker utenpå så hadde ikke jeg brydd meg.

Ha en fin kveld
Klem

hannas form sa...

Tack söta du!!!

Så vackert badkar OCH FINA bilder...du har öga för det vackra!

STOR KRAM
Hanna

livi sa...

...my very,very big compliment of this poetic emotion wich is like a gift for my eyes...and my heard....love livi

Guttemamma sa...

Ha en fin uke dere og, syrom...det drømmer jeg og om!! Klem

prinsessa sa...

Aldri gi etter hvis hun antyder å ha noe annet....da er for sent! Heldigvis hadde spar 10 kroners marked på nudler ( 2 for 10) og små Grandiser ( 10 pr. stk) Så hvis det blir noe klaging så har vi en Grandis eller en nudel pakke på lur!

Shabby Charm sa...

Det er jo helt utrolig å komme over en slik skatt. Det kommer til å bli utrolig fint! Er det ikke malingen Hammorite (eller noe sånt noe)som dekker rust tro?

Ha en fin uke :)

Anita sa...

Så masse spennende prosjekter for dette året, kanskje ikke så uoverkommelige heller??!! Badekaret kommer til å bli veldig fint! KOs deg!