14 desember 2008

JuletidGår tiden for voksne mennesker litt hurtigere i tiden før jul? Denne helgen har vi truffet venner , kolleger og familie og rett og slett vært sosiale. I desember må slike ting selvsagt organiseres, så etter en del planlegging og krysssjekking av avtalebøker klarte vi til slutt endelig å finne tid til å treffes. Dette fikk meg til å tenke litt. Kanskje skulle en vært flinkere til å senke kravene, redusere alle "skal bare" og la roen senke seg litt tidligere enn ettermiddagen 24 desember? Jeg mener ikke at man ikke skal pynte, bake, lage dekorasjoner, handle og vaske hus. Selvfølgelig! Men midt i travelheten kan en kanskje ta noen valg som gjør at juleforberedelsene blir litt mindre krevende, og litt mer bare glede? For meg er glede absolutt også samvær med gode venner, og jeg er utrolig glad for at vi i travelheten likevel kan prioritere hverandre!
.
Kjøpedeig blir kjempegode pepperkaker. Dette blir nok de eneste julekakene fra vårt kjøkken i år, men jeg er ganske så sikker på at julegjestene mer enn gjerne spiser sjokolade istedenfor mine tørre kaker. Og adventsstaken vår er, som dere ser, fremdeles bare fire hvite kubbelys med tall på. Jeg har nemlig ikke tatt den planlagte skogsturen for å samle einer og kongler, og heller ikke fått gravd frem det avlange sinkfatet fra loftet (eller er det i kjelleren?). Jeg tror jeg slår et slag for enkel jul i år, nesten helt stressfri, uten høye skuldre, men med masse tid til menneskene rundt meg.
.

Ønsker alle sammen en fin uke, med masse god juletid!


30 kommentarer:

Mia sa...

Tiden går så alt for fort, også nå før jul... Jeg er helt med på det å senke skuldrene en smule og å ta tid til å nyte det hele med familie og venner. Men, desember kunne gjerne vært dobbelt så lang... slik at man virkelig fikk tid til alt det koselige uten at det blir stress... ikke for det, jeg tar det som det kommer, og det som ikke blir gjort før jul får heller være... jul blir det uansett!

Aina sa...

Synes at tiden bare raser avgårde jeg etter at jeg fikk barn, da en selv var unge gikk tiden sååå sakte. Jul og sommerferie varte lenge, nå rekker jeg liksom bare registrere at sommeren er over og vips er det jul..igjen!!

Her skal huset ikke skrubbes og det skal ikke bakes 7 sorter, men jul skal det bli lell;0)
Vi prioriterer venner og familie vi også, vanligvis løper jeg rundt og rydder siste rest, og leverer de siste gavene til og med lillejuleaften.

I år skal vi heller samles hos foreldrene mine og kose oss, så alt skal være ferdig denne uken!
Det som jeg ikke rekker da får vente til neste jul...den kommer jo snart den også så fort tiden går;-D

Ha en fin ny uke og kos deg med kjøpedeigkakene, det skal jeg også!

Klem fra meg.

Vit poesi sa...

Ja inte hinner man med det man skall, men det är ju samma sak varje år. Jättefina pepparkakor i inlägget!!
Ha en fin vecka
kram Malin

Kerstin sa...

God morgen=) ja tiden går fort og vi stresser rundt for å ordne og fikse. Men det er viktig å stoppe opp av og til å gjøre ting en føler er viktig . En skal leve også ikke bare ekstistere. Da er samvær med god venner viktig.

Kjøpekaker fungerer veldig bra, trenger en å vakse ned huset til jul? Nei absolutt ikke.
Senk skuldrene og nyt advendtstiden=) Klem Kerstin

Henriette sa...

Ja til ei stressfri juletid!!!!!! I år har eg faktisk vaska litt, men berre fordi eg fekk "ånda" over meg, og det var ein gylden anledning til å gjera det som burde vore gjort til jul i fjor.......Ellers tar eg det som det kjem, jul er best med senka skuldre;)

Ha ein fin dag:)
Eg skal ha heile dagen i stavanger, og avslutte m Carolakonsert. Er ikkje julestemninga i boks då, er det vel ikkje håp;)

Klem:0)

moa sa...

hei...
ble så glad å lese det du hadde skrevet..JA til en stressfri jul, og heller prioritere tiden sammen med andre..Ingen vonde,stive nakker - men heller en hyggelig høytid som man kan nyte, uten og være helt utslitt, når julekvelden kommer!Ønsker deg en finfin uke!
stor klem fra moa

Tante Mimmi sa...

Jepp! Slik er det her også! Det einaste eg stressar meg er at eg får avgarde pakkane som skal sendast! Det er det viktigaste!
Me hadde også vener på besøk i går, det er jo det beste!!
7 sortar er ut! Ramme alvor sa så fint 7 (hjerne)slag før jul!
Eg har ein rygg som har lagt inn påbud om kaniner til jul! Så kvifor ikkje!? Me pyntar jo ofte med kvite bomullsdottar....!

Astrid sa...

TUSEN TAKK for at den nydelege utmerkinga eg fekk med deg! Det varmar veldig :)
Så godt å lese at du ikkje stressar i adventstida. Eg har eit inntrykk av at desember er i ferd med å ta knekken på mange pga stress, eg har ikkje tenkt å vere ein av dei! :)
Ynskjer deg ei fin veke Mali-Mo, og igjen; tusen takk for at du tenkte på meg og min blogg då du delte ut utmerkingane:)

GundaM sa...

Så flotte bilder du ahr her da ;0)
rene,klare!

Det viktigste er vel stemninga og kosen. Selv har ejg gått så langt at jeg har kjøpt ferdig kjeks jeg da ;)))) Blander melisglasur og pynter de ferdigkjøpte. Det samme med pepperkakehuset... Guttene sååå fornøyde, mor selv også ;0)

KOs deg vider med deg og dine!

Hvitrose sa...

Det er så sant som du har skrevet det!!
Det er ikke verdt strevet:)Bedre å kose seg!!
her går det i kjøpte halvfabrikater og kaker fra svigermor;)
ha en stressfri uke:)

Astrid sa...

Har noko til deg på bloggen min, hent den om du har lyst:)

Frau Putz sa...

Hej Mali's Mor
Sikke fint du har pyntet peberkagerne... Jeg håber du hyggede (kosede) dig med det. Jeg har haft vældig god tid til alle juleforberedelserne i år. Det hjælper lidt, når børnene bliver større - og gerne vil hjælpe med at bage og forberede julen. Så er vi sammen om at bage jule-kager og det er hyggeligt og næsten uden stress.
Julen kan give stress, hvis man mener, at alting skal være "hjemmelavet" og perfekt. Man må finde tid til nogle af de ting man nyder - og så købe sig til resten - Færdige kager kan også smage fint! Det vigtigste er netop det sociale og familien.
God jul til dig og hele din familie.

Miamor sa...

VISE ORD FRA EI VIS DAME.....kLEM ;)

Noralill sa...

Ja eg kan vera veldig einig i det! Synes akkurat me har vore på haustfest i barnehagen, og no er det nissefest...hmmm Ingen tvil om at tida flyyyg!

Nydeleg pynta pepperkakehjarta! Og eit kjempefint sinkfat...

Ja, eg trur jula blir minst like bra med sjokolade...hihi..

Kos deg masse med alle rundt deg!

Miss.T sa...

Dette var et innlegg å tenke over ja. Tiden flyr virkelig nå. Her har det gått i sykdom de siste ukene så kravene er blitt ufrivillig senket her i shabbyhome i år.
Ofte er det enkle best som Rema reklamen sier så fint !!

Å når alt kommer til alt er venner det viktigste man har : )

Juleklem

BLAFREBLOGGEN sa...

Så fine pepperkakene ble - MED kjøpedeig ;-) Er også tilhenger av en mest mulig stressfri jul. Ha en finfin uke!

Tina sa...

Tida går fort du, men det er jo så morsomt nå i disse julforbredelser. Barna her er helt sprengt, det er jo sånn stas. Synes det er kjempegøy selv jeg. De er liksom i den rette alder for jula nå ja. Kjempefine pepperkaker du viste her da, nam nam. Rekker ikke bake dem før til helga, men da er det vel på tide! Fin uke til deg også, klæm Tina

Anettes hus sa...

Sååå flotte bilder! Mmmm ... pepperkakene ser kjempe-gode ut:) Ja, nå går tiden utrolig fort! Viktig å nyte dagene!!

Ha en fortsatt fin uke!

Klem Anette

BO sa...

Puh.....eg ser dobbelt, og armane verker. Har eg vore på trening? Å nei du, eg har jobba som ein gal, samtidig som eg stelte i stand selskap to dagar på rad! NÅ kjenner eg at dagen i morgon skal bli god, at tempoet kan roa seg ned. At eg kan få kjøpt gåver, og sendt dei i posten...
Huset er bjynna å ta juleform. DET er det gode med å ha fødd den 15. desember. Den dagen blir ein merkedag, der alle kjem innom. Eg strebar altså ikkje mot veslejulafta, men mot den 15. desember...

NYDELIGE pepperkaker du visar! Me bakte ein eller annan dag (dagane går i surr). Resultatet vart mrrrzzzzomt! Her er det ingen flotte mønster med kvit melis. Nei her er det julesakermasakre(?) møter nisse i fri flyt!

Nå skal eg sjå tv, eta ett eller anna knask i frå selkapsbordet, og tenka at alt ordnar seg, som regel. Pakkane kjem til å komma i hus, og ikkje minst så var vår elskede vesla jenta svært fornøyd med innsatsen til mor og far!!!

Goda natto!!!

Tove sa...

Nå var det fryktelig lenge siden jeg hadde fått kommentert hos deg... Men er innom å kikker og leser altså! Men førjulstiden med butikk, barn og diverse juleforberedelser tar mer eller mindre all energi om dagen.
Så søte kaker du har laget:) Men sjokolade slår alltid tørre kaker, det syntes nå jeg, hihi Tror alle skjønner at ikke det blir så mye baking på deg i år.
I dag skal vi pynte pepperkakehus ( hus fra butikken) og jeg begynte å strikke blånisse lue til Hannah ( blir laget på sterk oppfordring fra en snart femåring som ELSKER blåfjell..)i går så litt juleforberedelser får man tid til oppi alt annet som skjer. Dvs jeg kan strikke på jobb:) Men i går var det faktisk så travelt at jeg ikke fikk strikka på over 3 timer!! Det har ALDRI skjedd før. Mao, veldig travelt i butikken, men det er kjempemorsomt!

Nei, nå skal jeg llage matpakke før vi drar til bhg og jobb.. vi kjøpte ny bil for et par uker siden... en bil med gir..jeg har kjørt automat altfor lenge, mannen min har brukt den nye ( som faktisk er tolv år eldre enn den "gamle" bilen..) hver dag. MEN i dag skulle mannen min til Oslo på møter og jeg må ta den nye(gamle) HJELP, det kommer til å hoppe litt har jeg på følelsen av..

Klem

Ragnhild sa...

Veien blir til mens en går, og vi tenger jo ikke å løpe. Da overser vi jo bare de små detaljene. Kos å hygge er jo tross alt viktigere en kongler og granbar. Jeg gjør bare det jeg finner tid til. Planene er alltid altfor store. Det er de hele året, og jeg klarer fint å leve med at ikke allt blir sett ut i live, sånn som jeg ønsket. Noe blir bare fint inni hodet mitt. he he.
Ha en skjønne tirsdag.
Klem

Duften av erteblomster-Vibeke sa...

ER SÅ ENIG MED DEG!:O)

Koselig at du likte "julepyntingen" min...

Ellen - Charmerende gjenbruk sa...

Fantastisk fint pyntede pepperkakehjerter, hvordan får du det til?
Klem...Ellen

belle-blanc sa...

Oh my dear, your pepperkaker-hearts look so delicious! Love the frosting decoration! This is for real christmas! Wish you a nice week, hearty greetings Mira!

Bodil,hjem,hobby,hage sa...

Ja er helt enig med deg...Tiden før jul virker som den går fortere. Vi har ikke tid til noe annet her enn jobb, barn og hus..
Jaja roen senker seg nok snart ;)

Koselig pyntete pepperkaker !!

Ha en fin uke videre :0)

Anemone sa...

Nydelige bilder duviser oss, og refleksjoner jeg også kan like.
Nyt tiden mens barna er små, snakk med dem, ta del i deres forventninger, plutselig du, som her, har de vokst deg over hodet.

Og vi blir eldre og eldre...

Ellen sa...

Igår laget jeg easy-pisi-sukkerbrød, og det var det virkelig, også så fint og godt det ble! Takk for oppskriften. Idag er det bursdagsfering her i huset, og slettes ikke 7 sorter til jul :-)

Gnistrande snö sa...

Underbara bilder, så vackra pepparkakor!

Kram
Katarina

Akkurat passe Frø sa...

Nydelige bilder!

Hos oss blir jula som ho blir... Har ambisjonar om å få vaska litt på bada og og dratt filla over golva før div. julepynt kjem fram. Kvardagen er travel nok - og det blir nok eksta med juleavslutninger her og der... Mi erfaring er som di; SJOKOLADE går det mest av! Og Jul blir det uansett :O)

Takk for koselig kommentar hos meg!
Har kosa meg med å "tjuv-lesa" bloggen din tidlegare...no har eg lagt deg til på "lese-lista" mi!

NYT førjulstida di!!!

Torunn sa...

Ja, tida fyker! Men det er viktig å ta seg tid til fellesskap i denne travle tida på året. Det er viktigare enn 7 sortar med julekaker, strigla hus osv. Jula kjem uansett. Ynskjer deg ei flott og stressfri adventstid!