28 september 2008

Septemberhage


Jeg liker meg i hagen om høsten. Lyng, asters og hortensia har sånne vakre, klare høstfarger syns jeg. Den kalde, skarpe luften er så frisk og god å puste inn, spesielt når solen skinner og fremdeles deler litt varme...alle årstider har vel sin sjarm ;)

Erteblomstene står fremdeles og sprer en fantastisk duft sammen med alle krydderurtene. Jeg har plantet krydder flere steder, både i en sinkbalje som er "kjøkkenhagen" vår, og i potter. Både roser og klematis holder fremdeles stand mot høsten. Er ikke den gamle tønnen med tappekran flott!? Vi fant den i eldhuset da vi ryddet der, heldige oss.


Hyllen den står på er også gammel, og den er det nærmeste jeg kom å lage til et plantebord i år ;) jeg har nok flere planer enn jeg rekker over hehee (ikke noe nytt det akkurat da). Kanskje jeg kunne fått litt av effektiviteten til denne jenten, eller denne? Nå står vi i døren på vei ut på hytten, for å nyte høstværet (og kanskje gjøre noe også hehee).Ønsker dere alle en kjempefin søndag og noen vakre høstdager hele den kommende uken!


26 september 2008

"Gamle lommet mitt botte vekk!"
Vår dyktige snekker kastet seg over veggene...og vips var de borte. Vi har leid inn en flink kar til å ta de utfodrende oppgavene med flytting av bærevegger og avretting av skakke gulv. En klok prioritering og vi er så fornøyde! I tiden fremover kommer jeg til å skynde meg noe voldsomt hjem fra jobb for å se dagens progresjon, for dette er gutten sin som kan jobbe!!!!
Jeg ser allerede for meg hvor fint det kommer til å bli når jeg får opp adventslys i vinduet. Å glede seg på forhånd er jo dobbel glede!!! Av bildene ser dere hvor veggene har stått, og nå er det kanskje lettere å se for seg hvordan rommet blir. Iallfall fikk jeg en veldig følelse av hvordan det blir som ferdig...å som jeg gleder meg ;)

Som dere ser er Lillemalien i full gang med å rydde opp, selv om mengdene med rot var noe større enn det hun er vant til. Heehe. Hun syns dette var det morsomste som hadde skjedd på lenge. "Gamle lommet mitt botte vekk" sa hun og lo. Og det blir nok mer rot imorgen ;)
Ønsker dere alle en kjempegod helg!

Tillegg: det siste bildet her er tatt fra samme vinkel som det første i innlegget under, og her synes forskjellen!

24 september 2008

Riving pågår!


Her er vårt fremtidige kjøkken! Det består av lillemalien sitt gamle rom, størstedelen av vårt gamle kjøkken og hele den tidligere spisestuen. Tre vegger skal rives ned og to nye bygges. Soverommet vårt skal bli stue, gangen dobbelt så stor, boden skal bli vaskerom og stuen skal bli...spisestue? Forvirret? Vi også!!!! Vi har flyttet mesteparten av tingene våre opp i andre etasje mens oppussingen står på, og har TV-stue i sengen og garderobe på kjøkkenet ;)


50-tallets gamle plater skal ned fra vegger og tak og mali-mo mannen har jobbet som en helt. Nesten så jeg ble glad for eksamensoppgavene så jeg slapp denne jobben ;) Platene er festet med noe som ser ut som et slags keramisk superlim...og det sitter som juling!!!! Litt morsomt å tenke på, at dengang på 50-tallet når noen satte opp disse platene, så var de sikkert akkurat like fornøyde med oppussingen og forandringene som vi er nå når vi tar dem ned igjen!

23 september 2008

Slik ser det ut når...


...man flytter 540 liter vann.
Akvariet har hatt tilhold i spisestuen til nå, men grunnet kjøkkenjobbingen måtte fiskene evakuere til naborommet. Kjenner jeg angrer litt nå på at jeg ikke har trent dem bedre. For tenk å kunne holde frem plastbøtten og si; HOPP OPPI Prikken, Ivel og...! (for fiskene har selvsagt navn). Men neida. Etter en lengre seanse med håv og øse kom de nå omsider på plass i bøttene. DA begynte de til gjengjeld å hoppe! Det så ut som reine fiskemarkedet inne på stuen her en stund (til de som lurer: ingen skader). Har de kurs i fiskedressur på friundervisningen?
Kommer snart tilbake med bilder fra oppussingen!

17 september 2008

URK!!!!!


I mali-mo heimen står utfordringene i kø for tiden, vi har rett og slett travle dager på mange måter, heehe. For da vi endelig hadde fått igang gulvsliper nummer tre, satte det vi på godt bergensk kaller for spysjuken inn. Nærmere beskrivelser er vel kanskje ikke nødvendige? Og gulvene...ble selvsagt ikke ferdige, men de blir det nok tilslutt!

Frem til mandag er jeg å finne med nesen ned i fagbøkene og forhåpentligvis ivrig klimprende på tastaturet på pc'en. Jeg har en oppgave som skal inn på UiO som krever min fulle oppmerksomhet. Mali-mo mannen skal begynne å rive det gamle kjøkkenet i helgen og derfor får dere noen avskjedbilder derfra. Blir nok ikke så mye tid til besøk rundt på bloggene på noen dager, men...I'll be back! Tusen takk for alle koselige kommentarer dere har lagt igjen under det forrige innlegget! God helg!

The floors are not yet finished, because we all got sick.... Now that we are up on our feet again again, I have to focus on my paper for the UiO, so this will be a silent blog until monday! The pictures are from our kitchen, wich will soon be history ;) Thank you ever so much for all the lovely comments, they really make me happy. Have a nice weekend all of you!!!

13 september 2008

Gulv!


Idag våknet vi fulle av energi her i huset. Vår opprinnelige plan om å male over det gamle, hakkete gulvet i annen etasje ble dermed raskt skrinlagt, og vi dro for å leie en gulvslipemaskin. Med nyslipt gulv vil jo malingsarbeidet gå som en lek, og faktisk vil vi spare både tid og krefter, tenkte vi. Aner dere skjær i sjøen?

Fulle av optimisme var vi hjemme etter et besøk hos utleiefirmaet. Etter endel svetting og pesing fikk vi maskinen opp vår stupbratte trapp (tungt!) og startet slipingen. Så gøy!!! Moroa varte i nesten en halvtime, da klappet slipemonsteret sammen. Vi dro maskinen ned trappen (enda tyngre) og mali-mo mannen la ut på nok en biltur. En time senere var han tilbake med ny gulvsliper. Denne hadde de testet i butikken og alt skulle være bra. Ny pesing opp trappen (stønn). Denne gang varte maskinen i underkant av 10 sekunder før den kollapset (trappen? Åjada. Like bratt). Nå hadde de ikke flere gulvslipere igjen i Fana, og da var jo veien kort til Sotra.

Etter en ny time i bilen har vi nå fått tak i dagens tredje gulvsliper. Alle middagsplaner vi hadde ikveld er avlyst og take-away pizza bestilt. Gulvsliperen? Står i bilen. Vurdere å bestille heis imorgen. God helg!


11 september 2008

Julaften i september


Noen av oss er kanskje mer glad i julen enn andre. Jeg har alltid vært et julemenneske og nyter planleggingen, pyntingen og forberedelsene...som i år har startet ekstra tidlig ;) I frykt for at den kjempeflinke jenten som har bloggen Huset i hagen skulle få så mange bestillinger at det ikke ble igjen noe til meg...var jeg tidlig ute med bestillingen av årets julegave til Lillemalien. Og nå er den her! Vakrere enn jeg hadde trodd på forhånd, i akkurat de fargene jeg ønsket meg, og med så mange forseggjorte nydelige detaljer at jeg ble helt målløs da jeg pakket den opp. Nyt bildene folkens. En aldri så liten sniktitt på julegavene må vel være lov? Og nå når jeg har fått min; løp og kjøp!!!!! (Huset i hagens butikk finner dere her!)08 september 2008

Oppussing pågår

Det første rommet vi pusser opp i vår nye andreetasje er det nye soverommet til Lillemalien. Her er det furu, både gammel panel og solide yttervegger i tømmer. Tak, gulv og vegger skal males, etter kvistlakk og grunning...og vi er vel halveis? Her oppe får hun et stort rom med skråtak, ekstra takhøyde og et fantastisk lys, og om våren kan hun kikke ut av vinduet på en sky av hvite morellebærblomster...høres det ikke fantastisk ut!?

Det er en masse fine detaljer her oppe, gamle brede lister med profiler og gamle trefyllingsdører med de originale håndtakene intakt på alle dører. Denne høye kommoden blir et nytt opppussingsprosjekt, mens det lille nattbordet skal få være som det er. Det er lenge siden jeg har kost meg så mye med å male furu ;) men et så nydelig rom er det bare utrolig kjekt å pusse opp!Et gnanske så gebrekkelig dukkehus i papp står igjen her etter de forrige beboerne. Lillemalien koser seg med å leke så lenge huset varer, mens jeg lar det stå fordi jeg syns alle fargene er så fine mot alt det lyse!

06 september 2008

Malepause


Vi maler! Lillemalien får nytt rom i vår nye andreetasje, og her er det furu......masse furu. Brun furu. Bilder kommer! (og innimellom spiser vi knallgode plommer fra hytteplommetreet mitt. De som var igjen etter at hjorten og trosten var mette. Mmmmm). God helg!

03 september 2008

OppussingDenne krakken skal pusses opp. Tror jeg. Her sett på den så lenge, og tenkt at den skulle bli hvit og fin. Eller kanskje den skal få lov å bli lysegrå? Oppussingen av krakken må imidlertid vente litt, for akkurat nå bruker jeg tiden min sammen med pc'en og kjøkkenplanleggeren fra IKEA! En stor drøm er iferd med å gå i oppfyllelse, vi har startet prosessen med å få overta hele huset vi bor i, så her blir det ommøblering, oppussing og store forandringer! Bloggen har også fått en liten makeover. For å feire!