19 mars 2009

Nytt prosjekt


Her ser dere det neste rommet som står for tur i oppussingskøen her hos oss. Dette er den ene av våre to fremtidige stuer, som ligger vegg i vegg ved siden av kjøkkenet. Etter en grundig nedvasking har vi lutet tømmerveggene, i tre omganger for sikkerhets skyld. Den gamle brune fargen var veldig sjarmerende og hytteaktig, men slukte alt lyset i rommet. Taket er jeg litt usikker på, har lurt på å male det hvitt slik at ikke alt her inne blir treverk..hva synes dere? Bildekvaliteten på de to første bildene er elendig, men jeg kan jo ikke akkurat skru tiden tilbake og knipse nye, hehe ;) Veggene ser også veldig flekkete ut, men de oppleves ikke slik i virkeligheten.
.
Gulvet var vannskadet og råttent, og både det og noen av bjelkene, samt et stykke av den ene veggen måtte skiftes. Dette hadde vi en flink snekker til å gjøre for oss, og han la også det nye gulvet, som er det samme som på kjøkkenet. På bildet nederst er gulvet lutet en gang, og fargeforskjellen til gulvlisten er allerede ganske tydelig. Jeg har tenkt å lute gulvet tre ganger, og så skal mali-mo mannen polere ned hvit gulvolje i noen omganger. Tilslutt blir det matt og hvitt og akkurat som silke under føttene... ;) Så om noen uker har vi ordentlig stue (!) og i mellomtiden koser vi oss i den andre midlertidig-stuen som blir et seinere prosjekt...God torsdagskveld...og kom med innspill på taket da!!!

26 kommentarer:

BO sa...

Så mange flotte rom dåke har!!! Må vera så kjekt! Iallefall når det slitsomme prosessen er forbi! :-)

Eg ville malt taket kvitt. Godt å lyst. Men det er jo meg då...

Ha ein glimrandes kveld med luten din!!! :-)

Hulda sa...

Ja, der har dere litt å jobbe med.. men, det blir fantastisk når det blir ferdig! Det er belønning for alt arbeidet det, et flott resultat!

BO sa...

Hehehehehh! Trur me har vore å kommentert hos kvarandre på samme tidspunkt!
JAAA, legg turen innom Halsnøy i sommar. Eg finne alltid noko på Sæbøvik Gåver & Leiker, og det gjer eg faktisk ikkje andre plassar! Men det er noko med utvalg, prisar og god atmosfære. (Nei, eg er ikkje betalt for å driva sponsing!!!). :-) Heheheheh!

Kos deg fortsatt med lut! Lutefisk!

Anonym sa...

jeg tror også jeg ville malt taket hvitt ( må være enklere enn å lute det også;-) det eneste jeg ville ha vurdert det veldig med - MEN uansett så vil vel ikke hvit gjøre taket lavere - men siden det blir det eneste med 100 5 tett maling liksom - at pga det detter det i hodet på dere - men DET ser du når du står i rommet og kan IKKE jeg si ut i fra bildene!!
Og så må jeg bare si meg enig med BO at dere har noen uttrolig flotte rom å ta tak i, i utgangspunktet - og så gjør dere det ENDA finere - misunnelig jeg!!!

Anonym sa...

100% skal det være altså!!

BO sa...

Var Snåsamannevnene mine så gode at eg har forstått grunnen... Stooooort smil frå meg, så kjekt og YES!

Jannicke sa...

Spennende prosjekt!
Ja, jeg ville malt taket hvitt, en fin kontrast til vegger og gulv ,o)
Lykke til,
gleder meg til å se resultater!
J.

BO sa...

Sei til mannen at han må ta ferjo frå Skjersholmane til Ranavik. DÅ e dåke på Halsnøy. Så kan dåke jo kjøra inn til Rosendal for å sjå fjell og fjord og baroni. Tunnell frå Halsnøy til "hi sio"!!!
GPSBodil

rod i hob sa...

Dette komme te å bli veldig flott :-)

Eg ville malt taket kvitt -he he- om eg slapp å jera det sjølv. Mykje arbeid der og!! Hos oss har me rett å slett tatt ner panelen i taket og sett opp spotlight + nytt kvitt tak! Kjempefornøyd. Men dette er ett heilt anna hus. Frå 1987, så ett pittelite hakk meir moderne ( Ingen sjarm med alt panelen iallefall!!)

Fortsatt god torsdag kveld!! Tenk HELG igjen i mårå :-)

Nina i Paradiset sa...

Mal taket hvitt for å reflektere lyset!
;)
Spennende prosjekt!

Mitt og Mine sa...

Kjempe spennende! Elsker å følge slike prosjekter. Ville også malt taket hvitt. Det gjør det litt "høyere" under taket... :)

Anonym sa...

Hei!
Må bare begynne med å si at du har en fantstisk blogg, og jeg er innom stort sett hver dag, selv om jeg ikke har lagt igjen en kommentar før...
men til taket: jeg ville definitivt malt det hvitt, blir lyst og luftig i stuen da, i tilleg til at det vil reflektere mye lys =)
det var forresten veldig fine bilder av kjøkkenet, og så er vi jo alle alltid på jakt etter ny inspirasjon, enten vi skal bygge nytt eller pusse opp!

Ellen sa...

Ojojoj, det kommer til å bli veldig flott! Så store rom dere ser ut til å ha, deilig tenker jeg. Tror jeg ville ha malt taket hvitt, det vil gi rommet enda mere lys. Gleder meg til å se fortsettelsen!! Og til å høre hva overraskelsen er ;) Ha en deilig helg!!

Ellen sa...

Kjøkkenet deres ser jo bare helt fantastisk ut det også!! Og den husken til lille frøken var genial ;) Veldig fint å kunn inkludere de små i alle rom når man har plass og mulighet til det.

Tante Mimmi sa...

Mal i veg min ven!
Du er vel ikkje lei???????
Eg gledar meg til å fylgje med! Driftige dåke!
Var duuu på stoff og stil i går? eg og!;) Neste gang møtes me!
Og snart klarer me kaffien i hagen også!;)
god helg

Livs Lyst sa...

Jeg ville malt taket blankt og hvitt!
Så fin blogg du har!!!

Hilsen Ljo :O)

Blåbærpai sa...

Takk for etterlysning! Snillingen!
Her var det mykje inspirasjon å låne frå, ser eg .Ikkje tid å kikke så mykje no, men skal prøve å oppdatere meg litt etter kvart! GOD HELG!

Duften av erteblomster-Vibeke sa...

Ville malt det hvitt! Blir ekstra vakkert med hvitmalt tak synes jeg i et rom som har treverk i tak, på vegger og gulv....
Elsker å følge med på prosjektene dine, ALT blir så fiiiiiiint :o)

Ønsker deg en fin lørdagskveld,
Klemmer

PS: Håper at basseluskene er LANGT unna mali-mo heimen for tiden.....

Noralill sa...

Ser for meg at dette vert eit kjempeflott hus til slutt! For det er nok flott allereie...

Likte veldig godt fargen på tømmerveggane. Eg synes taket var fint som det var, men å male det lyst reflektarar jo berre eindå meir ljos...og det likar me jo...

Lukke til med oppussinga, og ha ei fin helg!

Huset i Hagen sa...

Å så jeg misunner dere alle de vakre rommene i huset! Det må jo bare være en drøm å pusse opp de rommene. Jeg synes også at hvitt tak kan bli en fin kontrast. Men ellers så har jeg veldig stor sans for slik det ser ut nå også da. ;0) Kjøkkenet må nok være det fineste kjøkkenet jeg har sett!!! Her hos meg har vi gått i vårdvale kan man si ;0) Ha en fin kveld! Klem fra Anita

Bitteliten sa...

Personlig ville jeg hatt hvitt tak. men så må man se på helheten i rommet, og det er ikke så lett å få frem på bilder... Evt lasert det kanskje, så det ikke blir så veldig "nytt"... Ingen ekspert uttaler her altså... ;)

Lykke til med taket. ser veldig bra ut så langt!

janne - kathrine sa...

Hei, hei.

Taket ville jeg ha malt hvitt faktisk. Det kommer til å bli så flott :-)

Ønsker deg en fortsatt fin helg!

Villa Luftslottet sa...

Så spennende!!! Det kommer til å bli knall uansett farge tror nok jeg, men hvitt er jo ganske trygt da:) - og fint:)
Kjedelig med råteskader, men godt med alt som er gjort:)
Ha en herlig søndag:)

Anemone sa...

Dette kommer til å bli et vakkert rom ja :-)) gjennomlyst her også ser jeg, og det gjør det meste når det gjelder oppholdsrom.
Jeg er vel sikkert den eneste her som ikke ville melt hvitt, men det er nå meg det da, ikke så alt for glad i kontraster jeg, og bare elsker at ting flyter litt sammen, også tak og vegger.
Regner med at det meste av møblene blir hvite, og da trenger du ikke mer lys.
på sommeren når en trenger og føler for det lyse har du stua di mest trolig utendørs, jeg tenker høsten og vinteren og da lebgter vi litt etter det lune også vet du.

Var bare et lite innspill fra meg dette da...

Skal bli et spennende prosjekt å følge :-)) lykke til

Amelie78 sa...

Helt klart hvitt tak!! :)

lise sa...

Definitivt hvitt! Det ble veldig flott med lutede vegger.