29 april 2009

memory laneEn liten gjestevisitt til fortiden, med bilder av noen gamle "skatter" fra min barndom. Mine foreldre holder på å flytte, og jeg har derfor brukt mye tid de siste ukene på å "pakke ned" barndomshjemmet mitt. Det er egentlig utrolig hvor mange minner som dukker opp når skap og kasser skal tømmes. Jammen meg er det mange ting jeg har glemt fantes som dukker opp igjen! Jeg fant en hel pose med "bestevenn-bøker" og dagbøker fra barneskolen, utrolig fornøyelig lesing etter så mange år. Sommerferiebrev fra bestevenninner, og kjærestebrev fra "kjiket". Og den lille pusekatten på bildet her var vel et av de aller første håndarbeidene jeg gikk igang med helt på egenhånd...gjett om jeg var stolt når den omsider ble ferdig! En hel liten eske med mine gamle glansbilder har blitt lillemaliens nye favoritt, hun sitter og blar i dem med en høytidelig mine. 70-talls pysjamas og hjemmeklippet pannelugg hadde jeg også! Etter litt forsøksvis hoderegning har jeg kommet frem til at jeg gjerne er rundt 5 år på dette bildet.
.
.

Selv etter at jeg ble voksen har barndomshjemmet mitt forstatt å være en trygg havn, et samlingspunkt for oss alle uansett hvor i verden vi ellers har oppholdt oss, så har vi alltid kunnet komme hit, komme hjem. Selv om jeg jo er over tredve, så merker jeg at det er både vemodig og også litt sårt å tenke på at dette huset, hvor jeg har vokst opp og har så mange gode minner fra, nå skal bli hjemmet til en ny og ukjent familie. Andre barn skal sitte på mitt gamle rom og hviske hemmeligheter med venninner, andre barn skal leke gjemsel på det store loftet vårt og bygge hytter og leke indianere i hagen vår. Jeg tror nok at jeg må snike litt i buskene og se om de passer godt nok på huset "mitt"!
.
Vi har altså travelt hverdagsliv for tiden, og da blir det mindre tid til mali-mo bloggen. Jeg har ikke fått lagt igjen så mange kommentarer som jeg hadde hatt lyst til i det siste, for tiden blir merkelig nok spist opp av "hundre" prosjekter...og litt til...men jeg kikker innom dere! Det blir stille her den neste uken også, vi drar nemlig på en liten tur til Hellas i en ukes tid, for å nyte forsommeren der. (HURRRRRAAAAA) Gleder meg til litt ferieliv!!!

31 kommentarer:

Hildegunn sa...

åja det er så spennende og koselig å rydde i gamleminner.
Minmor og far skal også snart flytte, så da må jeg også ta en runde.Og de har MYE ting etter meg.Så jobb blir det.Kjekt å se innlegg fra deg igjen, ser hver dag.he,he

Hulda sa...

Skjønner godt at du syns det er vemodig at barndomshjemmet ditt skal selges. Det hadde jeg også syntes.. Fin glansbildesamling du har. Fint med slike minner.

krinkelkroken sa...

Ja det er kos å finne slike gamle minner, tenker det er litt vemodig også å rydde ut av barndomshjemmet...kjekt å se bilde av deg som barn, ser godt at det er deg;)
Kos dere på ferietur, høres fantastisk ut!

jess1 sa...

Det er så koselig å finne igjen slike gamle minner,men det tar jo SÅÅÅÅ lang tid å pakke for man må jo se igjennom alt ;o)
Morsomt med gamle minnebøker,det finnes jo nesten ikke slikt lengre,så de unge i dag får ikke denne opplevelsen når de skal hente "barnerommet" sitt...
Ha en fortsatt minnerik onsdagskveld ;o)

Henriette sa...

Gamle minnebøker, og glansbilete høyrer med til barndommens skattar for meg og;) Eg har forsikkerhets skuld kjøpt barndomsheimen, så er eg sikker på at han er i gode hender, hi,hi:0)

Nyt ferien!!! Det er dykk vel unt etter den sjukdomsvinteren de har hatt.

Klem:0)

Landcharm sa...

Herlig å mimre litt, og godt å ta vare på noen slike søte ting fra fortiden. God tur!

Anonym sa...

innlegget her ble så langt - så jeg lager et eget innlegg i min blogg i stedet jeg;-)

Bo med barn sa...

Da får jeg ønske deg god ferietur. Det høres helt utrolig deilig ut!

Skjønner det er vemodig å pakke ned barndomsminner. Men herlige minner og ta vare på. Minner om egen barndom med vennebøker og glansbilder:)

Tante Mimmi sa...

Hei min ven!
Såå vemodigt! Det er slikt som ligg der framme og ulmar..men som ein ikkje har lyst å tenkje på! Men...slik er det- me er vel blitt store no då??? Glans er så kjekt! Kan brukast til mykje!
God tur- me og dreg! det er godt å rømme litt i desse dagar, nyt det!
Klem!
Håpar me sjåast snart når Miamor har sakene klar!

Jannicke sa...

Det er så kjekt å mimre.. jeg blar ofte i fotoalbum når jeg er hjemme i mitt barndomshjem ;o)..
Selv om barndomshjemmet ditt skal selges, så har du likevell minnnene. De kan ingen ta fra deg.
Kos deg på ferie! Klem J.

Emmeline sa...

Å snakk om vemodig innlegg.
Jeg skjønner jo absolutt at det må være ganske rart å tømme barndomshjemmet.
Jeg bor jo i mitt eget barndomshjem, dvs at jeg bor i de etasjene som vi engang leide ut...
-nå leier vi ut de etasjene som jeg dengang bodde i!
Jeg har vært veldig tydelig på at jeg ønsker å bli båret ut herfra. Død som en sild;) Emmelinemannen liker ikke min tendens til å være dramatisk på akkurat dette feltet, men jeg har truet alle i min omkrets og regner med at jeg blir en gammel senil dame som lenker seg til rekkverket og nekter å flytte;)

Nok om det: Syns du ligner VELDIG på deg selv på bildet fra omtrent femårsalder. Det ser faktisk ut som om du er eldre enn fem år. At barndomshjemmet ditt har vært en trygg havn kan jeg godt skjønne, men om det er noen trøst så er det rart hvordan man venner seg til et nytt hjem. Mine foreldre har jo flyttet til en stor leilighet, men når alle bildene deres var på plass, alle bøkene og alle møblene så ble det på en måte HJEM det også! Rart men sant. Så nå står jeg der og ser inn i kjøleskapet når jeg kommer...og mine søsken gjør det samme!!! Selv om det er et nytt kjøleskap i et nytt hus... Den vanen er innarbeidet hos alle!

Nå må du iallefall NYTE dagene i Hellas. Koble helt ut og la solen varme en vinterblek kropp... Ja med mindre du allerede er knallbrun selvfølgelig. Koselig å høre fra deg. Jeg har vært elendig på kommentarer på faste vanlige måte i det siste. Siste innspurt på jobb før avreise nå, og konfirmasjoner så langt øyet kan se;)

PS: KNALLKOSELIGE BILDER fra den superskjønne hytten deres. Inspirerende og FLOTT!!!

Smineset sa...

Utrolig arti og se på slike minner. Når jeg ser dette innlegget får jeg litt mindre dårlig samvittighet for at jeg tar vare på alt mulig rart...

Skjønner godt at det er vemodig...

:-)

mi-rachel sa...

kjekt med sånne minner.
rart hvor godt en kan huske sånne ting.

Therese sa...

Så artig å se gjennom slike gamle ting, de vekker gamle minner!!

God tur til Hellas, kos dere masse!!

Klem

Bygatan sa...

Tack för dina fina ord, det värmer! Din blogg är en av mina inspirationskällor!

Ja man blir nostalgisk när man går igenom bardomsminnen, jag kommer också ihåg 70-talet!

Ha en trevlig ferie vistelse!

Kram Lena

A home far away sa...

Ta väl hand om de gamla skatterna, de är underbara!

Kram Gunilla i Singapore

Anettes hus sa...

Herlig med barndomsminner!!

Ha en strålende langhelg! Kos deg i go'været!

Klem Anette:)

Anne på Moseplassen sa...

Jeg prøvde å rydde litt i gamle gjemmer hos foreldrene mine en gang for noen år siden, det gikk sakte gitt, ble mest miming og lite rydding....
Koslige bilder :)

ralfefarfars paradis sa...

Samlet på glansbilder under store deler av oppveksten, så nå ble jeg kastet tilbake i tid..kjente igjen flere av mine egne glansbilder. Har også foreldre som har solgt barndomshjemmet-det er vemodig,men slik er jo livet også. Kjempefin og inspirerende blogg du har, har fått mange gode ideer herfra.

Jes/Vita villa vila sa...

Härliga bilder från gamla tider! Visst är det mysigt med minnen?

Kram Jes

The Lavendar Room sa...

veldig fin og koselig blogg du har!
Er ny til bloggverdenen, håper det er i orden eg følger deg videre:)

Silje sa...

Så mangen flotte og koselig barndoms minner du viser frem. Får meg til og tenke på mine egne.

Ha en flott søndag!!

Klem Silje

Huset i Hagen sa...

Å, jeg forstår deg så godt. Det er noe spesielt med barndomshjemmet. Jeg er ofte tilbake i mitt barndomshjem i drømmene mine. Award til deg fra meg! Klem fra Anita

Federica sa...

What a sweet memories!
xoxo

Ellen - Charmerende gjenbruk sa...

Hyggelig å se igjen gamle minner. Minnebøker og gamle glansbilder er jo en del av vår historie.
Klem...Ellen

Tulip sa...

Morsomt å kikke i gamle minner!
Pleier å gjøre det når jeg er på ferie hjemme hos min mor.
Så søt du var på bildet...;)

Heidi sa...

Jeg kjenner meg så igjen. Det er nok mange av oss nostalgikere. Det er fint å kunne mimre og minnes - og så er det viktig å tenke på at vi kanskje vil ha et (nesten) like nostalgisk forhold til det vi opplever nå om noen år. Litt rart å tenke på egentlig...

Hulda sa...

Håper på nytt her inne fra snart. :) :) Kos deg i maidagan!

Magny sa...

heia...
nå har eg titta litti bloggen din,- så mye skjønnt siden sist!

ja barndommens skatter er gull verdt! assosiasjoner...

og at huset skal selges, det må være en stor milepæl... trist...

livet går sin gang,- ta vare m på minnene i ditt hjerte og sinn--

ha en fin helg,- her sprutregner det...

men maiklem likevel...

Bitteliten sa...

så spennende å finne frem til barndommens skatter! Har planer om å hjelpe mamma å tømme loft og kjeller snart... Gldere meg..

ha en flott helg!

♥Min Eden♥ sa...

hej!
hälsningar från finland :)
härliga trädgårdsbilder du har! i like!!