22 juni 2009

MataukVi forbereder oss på at min inntekt blir på 80% av det normale det neste året, samtidig som mitt behov for innkjøp av prikkete kopper, noanoa-kjoler og søte ting til små jenter ser ut til å øke. Lillemalien tar sin del av ansvaret for økonomien og planter potet. Ja, potet, ikke poteter. Dette ekseplaret dukket hun frem med fra kjøleskapet (bør jeg ta dette til meg og rydde oftere i grønnsakskuffen tro?). Men hvor har hun fått ideen fra? JEG har da vitterlig aldri satt henne inn i landbrukets finesser? Uansett, en enslig pote får derfor plass i urtebedet vårt i sinkbaljen. Her skal den få vokse i sommer, og forhåpentligvis lage massevis av småpoteter og sikre oss matauk til vinteren.
.
Ha en flott mandag alle sammen!

13 kommentarer:

Frau Putz sa...

Hvor er det HERLIGT, at Lille Malien vil hjælpe mor! :o)

En lille kartoffel (potet) kan jo blive til et helt lille måltid... I hvert fald, hvis man har en lille mave som Lille Malien - og ikke en stor mave som Mali-mo snart har :o)

Linn sa...

Hihi, jeg kjenner meg igjen i det der behovet for prikkete kopper og fine kjoler samtidig som inntekten blir mindre... :O)

Jeg får så noen poteter jeg også ;O)

God mandag!

*klem*

Tante Mimmi sa...

fnis! Dette lover bra! Poteter og høner!;) (...ja, eg skal legge ut bilder!) (uten høner!)
Nyt fineværet! mmmm!

Astrid sa...

Hehehe! :)
Slik ei flink lita Lille-Mali! Ho har forstått det ho, at dersom mor skal fortsette å gjere innkjøp av søte jenteting, må ho kompansere med litt matauk:)

Therese sa...

:D Gleder meg til å lese om potetinnhøstingen i høstferien!! ;O)
Poteter metter jo, så da har dere jo berget et måltid i alle fall.
Noen færre NOANOA kjoler er jo ikke aktuelt selv om inntekten blir noe lavere....

Anonym sa...

hun er nå fin da!!! Og potet er godt det!!!

jordbærpiken sa...

Hehe, sånn ser potetene mine ut av og til også...

Jeg har en liten hilsen til deg på bloggen min i dag. :)

Villa Hemmet sa...

Praktiskt med en egen liten grönsaksodlare :)

kram

Husetpaahaugen sa...

:)
En liten 'Hei' fra 'Husetpaahaugen', som fant veien hit, og syns du syr så herlig søte kjoler, og har mange fine bilder her på bloggen din!

Ilje sa...

Hei! Må berre få seie at no har eg kost meg i rykk og napp i store delar av kvelden med å lese bloggen din frå slutt til start, og takk! Takk for ein fin kveld med flotte bilete og klumpar i magen og mange smil! Nydeleg. Alt er så nydeleg.

Ha ei fin sommarveke!

mi-rachel sa...

he he...jeg trodde matauk var en nye og spennende grønnsak da jeg så på bildet ditt :) men den gamle poteten var jammen fotogen :)

Ilje sa...

Hei igjen, tusen takk for den koselege kommentaren din. Eg er glad du fann glede i orda mine - eg fekk jo så mykje ut av å lese dine. Dagen i dag har eg brukt på å lage store bilete til heimen, takka vere inspirasjonen eg fann hjå deg. Det er jo lov å ha det fint rundt seg! (Så kan ein gløyme rotet i skuffene enn så lenge ...)

Og så må eg leggje til at du har ei utruleg skjønn datter! :) Så heldig ho er som har ei mor som tek så flotte bilete av ho. Dei vil ho sikkert setje pris på med tida.

Ha det fint!

la petite perle sa...

Hej!
Härlig blog!
Kram //la petite perle