08 desember 2009

Julekalender 2009: ingenting
Dagen idag har jeg brukt til...ingenting! Ingen juleforberedelser, ingen baking, ingen vasking eller rydding og absolutt ingen gaveshopping eller julepynting. Rett og slett ingenting. Jeg har kikket ut vinduet, krysset stuegulvet noen ganger, drukket kaffe, og deretter stirret ut av vinduet en stund til.

Akkurat det med at timer, ja til og med en hel dag av tid bare oppløser seg og blir til ingenting er noe jeg har opplevd gjentatte ganger etter at vi mistet Wilma. Jeg hadde aldri trodd man kunne bli så fullstendig utslitt av å gjøre absolutt ingenting! Sorgen over henne gjør meg til tider veldig sliten, den krever på et vis et veldig fokus i meg.

Helt naturlig, tenker jeg. Så jeg gjorde det eneste jeg synes var fornuftig, koblet ut hodet fra alle "skulle ha, burde ha" og "nå må du..." og har gjort asolutt ingenting i hele dag ;) Imorgen er jeg nok i bevegelse igjen.

Bildet er fra lillemalien sin tv-plass. Putene fungerer som sitte/ liggestol og har fått nye julekoselige trekk.

33 kommentarer:

Hulda sa...

Du gjorde rett i å ta en slik dag i dag, når du følte det nettopp slik.

Jeg likte så godt bildet. Flotte juleputer og søt Maileg.

Kransen hos meg er kunstig, kjøpte den i fjor på Skeidar. :)

Karen sa...

Jeg tror at INGENTING dage er gode for tanker og indre ro.
Jeg har altid hundrede ting men ingen sorg at bære. Deri ligger forskellen. Jeg synes det er positivt at du mærker dig selv og de føleleser du ikke kan slippe.
Ingenting er ALTING!!!

Knus og tanker
Karen

Dr. Gill sa...

Det er bra at du kjenner deg selv så godt at du tar deg tid til slike dager. Av og til må man det for å greie de andre dagene også, på godt og vondt.

Veldig hyggelig å følge adventskalenderen din! Det er fast på programmet før jeg legger meg :)

Ønsker deg alt godt!

Sweet Memories sa...

Fikk helt vondt av deg da jeg leste dette innlegget.
Du skriver så levende og virkelighetsnært,så jeg kunne virkelig se deg for meg når du satt og kikket ut vinduet og vandret over gulvet.
Tror du gjør veldig riktig i å la de dagene flyte avsted i ditt eget tempo.
Da lytter du til kroppen og får bearbeidet følelser muligens.
Men det rykker i hjerteroten når jeg tenker på dere.
Julehøytiden nærmer seg nå ,og forsterker vel kanksje følelsene enda mer med tanke på at lille Wilma også skulle ha vært der og feiret høytiden med familien .

Fine puter og flott kanin.
Du er så flink å ta bilder .Jeg fikk en følelse av stillhet når jeg så bildet,klarer ikke helt sette fingeren på hva det er.Kanskje lyset spiller en rolle,jeg vet ikke.
For det jeg vet så kan jo lillemalien stå i bakgrunnen og synge og danse;)

God klem fra meg

Jeanette Jess1 sa...

Tror det er viktig å høre på kroppen sin når den sier at du skal ha en slik dag.
Innimellom er det kun det som hjelper...

Tante Mimmi sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Tante Mimmi sa...

La ingenting komma..og ingenting gå akkurat når du vil!

Ei klok dama sa til meg ein gong: "kvar og ein eige si eiga sorg" Ingen kan bestemma over den!
Den er slik den er og den er din!
♥♥♥
klem!

(....og du illusterar du den så vemodigt vakkert for den vesle kanina såg ut som ho trengde å sitje litt for seg sjølv ho også i dag, og la tida kome og fare...)

Tonje sa...

Tror du gjorde det helt rette jeg, bare la dagen flyte avgårde i sitt eget tempo. Ofte har man så stort fokus på å produsere\prestere noe, at man glemmer øyeblikkene. Kanskje denne dagen ga deg noen øyeblikk som var viktig for deg? Og for sorgen du bærer? Mange gode tanker fra Tonje

ANETTESHUS.COM sa...

Noen dager er det faktisk helt ok å gjøre ingenting også, Mali-mo. Det hjelper ikke å stresse av gårde og gjøre og ordne og fikse og ordne hvis hodet er ett "helt annet sted" enn kroppen ... Noen ganger må en bare omgi seg med stillhet og ikke gjøre noenting for å kunne la tanker og følelser få falle på plass ...

Vakkert bilde!

Ønsker deg alt godt!!

Varm klem
Anette:)

Anonym sa...

Sånn er det- noen dager skal man ikke presse på.
Du er flink som er ærlig med deg selv:-)
Sååå nudelig vesle-jenta di er!
- så henne lenger nede på bloggen:-)
Har vært bortreist og måtte kikke på tidligere innlegg!
Ha en fin kveld, klem Hege.

nadja sa...

Ingenting er av og til det eneste riktige. I situasjoner som dette, er det nødvendig. Men det krever sitt. Men noe annet er ikke mulig. Disse refleksjonene dine treffer meg rett i hjertet!
Håper morgendagen blir fylt med noe, hvis ikke tar du bare tiden til hjelp.

Mitt hvite hus sa...

Så bra at du tar deg en dag der du gjør ingenting.. du trenger det og det gjør nok godt også.. Bruk den tid du trenger på sorgen....

En herlig plass lille frk har... skjønne puter...

Klem Kerstin

Jannicke sa...

..du gjør lurt i å lytte til kroppen og tankene dine. Ber de deg gjøre ingenting - så gjør du det... På den måten får du styrke og energi til dagene som kommer. Jeg tror det er verre for de som overser slike sorgtanker, de får det tyngre på sikt.
Håper dagen i dag blir bra for deg :o)
God klem fra J.

Mamma'n og Hedda Kristin sa...
Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.
Mamma'n og Hedda Kristin sa...

Du skriver så levende, jeg satt her med gåsehud mens jeg leste. Jeg så deg, uten å klare å forstå hvordan du har det....

Innimellom trenger man å gjøre ingenting.

Etter det dere opplevde er det spesielt viktig å høre på kroppen, så du har vært flink. Faktisk!

Håper i dag er en LITT bedre dag. :)

Vibeke...

mi-rachel sa...

så koselig puter.
og sikkert smart og ikke gjøre noe når en kjenner det slik. alle dager er jo ikke like;)

Nina B. sa...

Hei,

Har vært innom bloggen din noen ganger nå, og nyter de vakre bildene dine, og måten du skriver på. Sender deg mange varme tanker i disse dager. Kjenner dessverre til noen av de følelsene du sitter med. Lytt til kroppen og gjør rom for alle typer følelser. Herlige lillemali som fremkaller et smil hos alle :) Ta vare på hverandre.

Klem Nina

Sol sa...

Klem......
Dager fyllt av ingenting må til for kropp og sjel tror jeg....
Og det er ingen som forventer at dine dager skal være fyllt med "mangeting" hele tiden etter å ha opplevd å miste et barn....

Marte sa...

Nydelig bilde igjenn:) Håper dagen i dag blir en god dag for deg:)
Ikke rart du må stoppe opp å gjøre ingenting av og til,
jeg tenker nok på deg!

Gode tanker fra meg til deg!

Gunn sa...

Kjære deg.
Ønsker deg en god onsdag og husk at å tenke på dem man er glad og savner ALDRI er ingenting.

klem fra meg

Anonym sa...

heia...å miste et barn er tungt...noen dager er gode og andre ikke..og det er lov til å gjøre ingenting en dag å..er i samme båt som deg,så jeg vet hva det er snakk om...kos deg alikavel i adventstiden,så godt som du kan..varm klem fra nordlandspia:

Bo med barn sa...

Jeg synes det høres ut som en utmerket strategi å lytte til kroppen... og bare gjøre ingenting. Det tror jeg er lurt i alle situasjoner, ikke bare i tunge tider men i hverdagen generelt. Jeg har etterhvert lært meg at så lenge jeg lytter til kroppen så er kroppen grei tilbake. Men det måtte en tur i den berømmelige veggen for å skjønne dette:)

Hem och Lycka sa...

Vissa dagar får man bara göra ingenting och jag kan ana hur stor sorgen är de dagarna. Jag har dem också då och då. Stor KRAM!

Christina sa...

Nydelig bilde og ønsker deg alt godt!
Klem Christina

Ramme alvor sa...

Takk for at du deler med oss. Vakkert bilde og viktige ord.

Klem!

RitaLita sa...

Sender gode tanker og varme klemmer til deg i dag!

Frøken Fryd sa...

Veit litt for godt om dager som du har. Heldigvis høres du veldig fornuftig ut og klarer å koble ut "burde,skulle osv". Synes du er tøff som blogger om det og ikke bare later som alt er ok. You go girl! Tenker på deg stadig vekk, selv om jeg ikke kjenner deg annet enn gjennom bloggen. Håper dagen i morra blir bedre.

Stor klem

victoria sa...

Tror det noen ganger er viktig og bare la seg selv få gjøre abselutt ingen ting, når du har opplevde alle mødres verste mareritt...
Helt naturlig at sorgen kommer i bølger noen ganger veldig nær, andre ganger ikke...

Veldig flott bilde av en utrolig koselig krok...

ha en fin kveld vidre og håper du får en bedre dag i morra....

klem victoria

Ida sa...

Hei kjære deg!

Så godt det er å lese at du er så flink å lytte til kroppen din! Den er egentlig veldig god på å fortelle - det er heller vi som er dårlig på å høre etter! Kanskje er det slik kroppen din klarer å hente inn igjen energi til neste dag - og kanskje den føles litt bedre!

Kanskje Wilma sitter oppe på engleskyen sin og titter ned på mammaen sin som er lei seg, og tenker at slik skal det ikke være - og med vinden sender hun avgårde gode tanker, lettere sinn, glede og positiv energi. Slik liker jeg å tenke om de jeg savner. Når det er stjerneklart må jeg alltid kikke opp på stjernene og minnes de jeg så sårt skulle ønske var med meg i dag! Da føles de litt nærmere, så varmer det litt i hjertet og så blir det ekstra godt å smile :)

Håper dagen din imorgen blir en fin dag! Stor varm klem fra Ida

Jorid ♥ Noe på Hjertet sa...

Hei Kjære deg!
Så bra at du lytter til kroppen, tankene og alt sammen. Det er så viktig med noen slike dager tror jeg. Jeg får veldig blandede følelser når jeg er inne hos deg, og tenker innimellom også at jeg er litt "slem" når jeg skriver om mine forventninger osv til å bli mamma når jeg har lest det dere har vært igjennom. Det er så ufattelig trist og urettferdig.. Om du skjønner hva jeg mener.

Håper iallefall at dere fortsatt står sammen, og kommer dere videre med minnet om lille Wilma i hjertet!

Håper du får en fin kveld!
Klem J

Mine Blomster sa...

At du er så fornuftig og godtar at det bare er slik, gjør at du kommer videre i sorgen. Det er så viktig å akseptere tenker jeg!
Samtidig så er du så utrolig dyktig inni denne bloggverden...utrolig! ;O)
Jeg følger med, men skriver ikke så ofte, da tiden hos meg....ikke rekker til. Men nå følte jeg for det. Ta gjerne en titt inn til meg. Jeg har nok mine dager jeg og..... men på en annen måte .....
Håper du får en lettere dag i morgen
En varm hilsen fra meg
Birgitte :O)

Guttemamma sa...

Det gjorde du rett i! Tror ikke vi skal undervurdere hvor mye sorg tapper en for krefter...og din er stor:(
Tenker på deg,håper du merker det..
klem

Smilla sa...

Sånne dager er gode de... hodet og kroppen trenger dette fra tid til annen, og spesielt dere som har hatt en sånn livskrise.

Godt å se at det går den riktige veien med dere - sporer litt livsgnist innimellom her, og selv om jeg ikke kjenner dere, så blir jeg veldig glad for å se det.

Fin førjulstid til deg og din nydelige familie.