09 desember 2009

Julekalender 2009: ut
Idag har jeg vært på skogstur. Jeg fant ut at idag var det endelig dagen for å plukke de lerkegreinene som jeg har tenkt på så lenge. På tide med hjemmelagede julekranser i mali-mo hjemmet.

Lerketreet jeg hadde sett meg ut sto på en liten haug litt opp i skogkanten. Slik så det iallfall ut på avstand. Etterhvert som jeg klatret oppover det som viste seg å være en ganske så bratt fjellknaus begynte det naturligvis  å regne. Pøsregne. Og blåse. Mosen på fjellskrenten ble jo da selvsagt glatt. Veldig glatt.

Det lureste hadde nok vært å snu der og da, men jeg klarer liksom ikke bare å gi meg sånn uten videre, så jeg klatret helt opp. Vel oppe på toppen var treet selvsagt også mye større på nært hold og siden de fineste greinene var et stykke oppe i treet, så satte jeg igang med treklatring. Så klart. Har jeg nevnt at jeg har noen kilo for mye på kroppen? Og at jeg igrunnen aldri har vært noen sånn grasiøs klatrejente i utgangspunktet? Jeg er jammen glad ingen kom forbi. Selv om det strengt tatt ville vært ganske usannsynlig at noen andre skulle ha forvillet seg opp i denne stupbratte steinuren akkurat idag mens det pøsregnet som verst. Nå er det sikkert noen som allerede har skjønt at jeg måtte ned igjen, samme glatte, bratte veien. Med lerkegreier og kongler i hendene. Jaja.

Jeg hadde også planer om å plyndre meg et lite bloggemote-minijuletre til norgesglasset, men jeg syns egentlig at jeg hadde hatt nok spenning for en dag. Jeg er litt redd for at noen skal stoppe og kjefte på meg mens jeg står og haler i en gran, nemlig. Så jeg feiget ut og løp hjem til kakao og tente opp i peisen. Forsøker igjen på granbusken imorgen. Tror jeg. Iallfall skal jeg lage kranser!

Og til Jorid/ Noe på Hjertet: se viktig kommentar til deg under mandlene dine!

22 kommentarer:

HønePøne sa...

Hihi! Morsom historie! Og nydelig bilde som vanlig :) Lykke til med minijuletreet!
Klem, Madeleine

Kristine sa...

Hei :)

Fant bloggen din tilfeldig og har fulgt med den en liten stund. Jeg må bare si (selv om det antakelig er overflødig) at du har en alldeles nydelig blogg! Jeg rives med av dine fine ord og fine bilder.

Ønsker deg ei fin førjulsuke :)

Kristine

Dans på roser sa...

Haha!
Så morsomt! =)

lykke til med kranser i dag.
Kooooos deg.

Klem.

Jannicke sa...

..nydelig bilde,
og morsomt å lese ;o)
Kos deg med å lage krans!! Lerkegreiner er sååå fine i kranser! Har brukt det i min også (skal vise en dag...).

Håper du finner minitre i dag, uten å få kjeft, hihi..
Klem J.

Ramme alvor sa...

hehe, ja det var ein skummel tur. Når det gjeld tjuveri av små graner på rot..so kan ein trygt stjele alt som står nær ein riks- eller kommunal veg...dei vert kappa vekk uansett når dei veks til. Ofte fin størrelse på desse også. Og så bidreg ein til å halde kjøresikten god :)

Klem!

TONE sa...

SÅ en nydelig blogg du har...her var det et menneske som bar bak bloggen...takk for at du deler din sorg og din glede med oss...

Ha en fin adventstid videre....

TONE sa...

jeg mente VAR og ikke BAR...bloggen..SORRY ;)

liven sa...

hihi....synest jeg ser deg ja....og kjenner meg godt igjen:o)
I skogen her ligger der så mye lerkegreiner på bakken|! så dem tar jeg.....må bare passe på at det ikke er hundeskitt på de da !!!

ha en fin dag Mali-mo

simmas hus sa...

For en flott blogg du har ! Takk for at du deler dine tanker med oss ! ha en flott dag ! Klem Simmas Hus

ForeverLove sa...

Hehe vittig historie:) Fantastisk fint bilde!

Når jeg er lei meg, går jeg inn på "Hopp!" innlegget ditt og føler meg straks bedre. Nydelig bilde av en nydelig jente- så levende bilder og så fint skrevet! Så takk for de fine tingene du deler!

Gleder meg til å se bloggmote-minijuletre for jeg vet ikke helt hva du mener.. (skal vel ikke si det høyt kanskje:)

Ha en fin dag!

Klem Tonje♥

... 4 på toppen sa...

Knis ... synes jeg ser deg ... klatrende på sleipt underlag, tittende rundt for å sjekke om noen ser på deg :-)

Kjempefint bilde forresten, du er som vanlig utrolig god bak kamera!

Adventsklem ♥

Jorid ♥ Noe på Hjertet sa...

Hei igjen!
Tusen takk for den hyggelige kommentaren. Jeg tenkte litt etterpå at det kanskje kom ut litt feil, men skrevet er skrevet.

Jeg blir litt personlig selv her, og sier deg at jeg selvfølgelig gleder meg, er forventningsfull og takknemmelig for å oppleve å bli mamma. Så du heller må ikke ha vondt for kommentaren jeg skrev til deg, det var bare noen tanker fra meg og jeg syns det er så flott at du bruker bloggen også til å skrive om sorgen, tankene og hvordan det er å komme videre. Det gjør at jeg blir veldig takknemmelig for det jeg får oppleve, men også veldig trist for deg som ikke fikk. Er litt slik jeg er satt sammen som menneske!

Mye av dette er kanskje grunnet at jeg ikke begynte å lese bloggen din før etter lille Wilma dro til himmelen. Hvem vet.. Du må iallefall ikke slutte å bruke bloggen din til sorgen og livet videre, jeg har lest og lest i den og elsker det du skriver og viser også mye av det før W. Jordnært, ekte og ikke minst flott av en nydelig kvinne!

Håper du får en fin dag Mali-mo, gleder meg til å se prosjekt minijuletre ;-)

Godklem fra meg

Jorid ♥ Noe på Hjertet sa...

En liten oppmerksomhet på bloggen min til deg idag :-)

Klem J

Elisabeth sa...

Nydelig blogg du har og morsom historie.

Julegavetips fra meg:

http://deluze.blogspot.com/2009/11/pappa-og-hans-kamp-mot-kreft.html

Tulipa sa...

Hej!
Jag älskar att använda mig av kottar och lärk, naturmaterial är ofta det vackraste...
När jag plockade lärk i höstas så kollade jag också om någon såg mig..*hihi*, det var lite låångt upp och svårt att nå, men man måste ju ha det man är ute efter!

trevlig torsdag!

Kram Mariette

Ellen - Charmerende gjenbruk sa...

Er enig med deg...nok spenning for i dag. Som alltid nydelige bilder.
Klem...Ellen

Mitt hvite hus sa...

Vakkert bilde...


morsom hsitorie da...

Klem Kerstin

Anonym sa...

hi.hi.hi.. joda, ser for meg den turen der.. har nettopp vært på slang selv.. du skal tro danskene glodde på oss der vi klatret på gjerdet for å nå opp:o)) men trenger man pynt.. så trenger man pynt!! sånn er det bare:o)) god jakt i morgen:o))

Anonym sa...

Syntes du har en sånn fantastisk fin blogg. En veldig ro over den og alltid like fine innlegg:)

Men lurer så veldig å hvor du har kjøpt dette nydelige teltet på barnerommet?

Ha en fortsatt fin kveld!

Mvh

Marita

Linn sa...

herleg innlegg!! :O)

*klem*

victoria sa...

Herlig bildet som alltid, hviler alltid en ro over de...
Morsom historie... he he ser for meg at du klatrer opp i treet... herlig.... håper du får fatt på minitreet ditt uten å bli oppdaget ;) ha en fantastisk flott helg...
masse klemmer victoria

mali-mo sa...

Hei Marita!

Beklager at jeg ikke har fått svart deg, det teltet har jeg sydd selv. Jeg har dandert stoffet rundt en sånn "rocke-ring". Jeg laget mønsteret selv, men vet at de nå selger lignende mønster på stof og stil.