11 desember 2009

Julekalender 2009: forberedelser

Det begynner å jules litt i kjøkkenkroken til lillemalien også. Vi har ommmøblert litt siden sist jeg viste bilder herfra, og fått en ny (gammel) brun hylle. De blå stolene er fra hytten og får overvintre her på kjøkkenet. Her i minikjøkkenkroken leker hun hver eneste dag etter barnehagen, koker kaffi og serverer grisen (veldig medgjørlig, av tøy) og katten (ikke så medgjørlig, og absolutt ikke av tøy) og styrer på. Jeg syns det er så greit at hun kan holde på med sine ting her inne mens jeg står og lager middag ved siden av.

Sandkakeformene er hentet hos min mor, og imorgen skal det bakes litt. Det blir tre slag julekaker her hos meg i år; berlinerkranser, bomullskaker og sandkaker. Hva baker dere, og hvor mange sorter julekaker setter du på bordet? Jeg merker at jeg nesten kjenner meg som en skikkelig husmor med mine tre, men så har jeg jo aldri laget til jul selv før da... I tillegg til alt julesnop, så tenker jeg at tre slag holder ;) Jeg håper også mamma tar med seg noen julekaker når hun og pappa forhåpentligvis flytter inn til oss i jukedagene (ok mamma?)

Fredag er min absolutte favorittdag, hele helgen ligger foran oss og det er opp til oss å fylle den med gode opplevelser. Vi har planlagt å se på pepperkakebyen og og tilbringe mye tid sammen med venner og familie, helt uten hastverksfølelser ;) Håper alle dere koselige bloggevenner får en kjempeflott fredagskveld, og en god førjulshelg dere også.

35 kommentarer:

Hem och Lycka sa...

Å, ditt kök är sådär vanvettigt vackert som jag drömmer om själv.. Miniköket ljuvligt sött och så mysigt för en liten!

kram Mia

Jorid ♥ Noe på Hjertet sa...

Heihei!
Så nydelig lite kjøkken :-) Lillemalien koser seg nok veldig der tenker jeg.

Her er det ikke mange julebakstslag til jul. Mamma baker hvite kakemenn til oss og svigermor cola-kaker og pepperkjeks! :-) Skal prøve meg på litt mer til neste år!

Håper dere får en flott helg! Her skal den også benyttes til gode opplevelser med julemarked og turnoppvisning for lillesøsteren min på 10 år! Stas!

God helg!
Klem J

ANETTESHUS.COM sa...

Hei! Åååå, så koselige bilder, Mali-mo! Lillemalien er vel heldig:) For en herlig liten kjøkkenkrok!!

Ser jeg har gått glipp av opp til flere av dine fine innlegg!! Huff, jeg henger rett og slett ikke med i svingene nå i desember, jeg! Det er jo så mange flotte blogger en mer enn gjerne skulle ha fulgt, men julestria krever sitt! Tiden strekker ikke til desverre:( Men jeg får prøve å oppdatere meg sånn inni mellom, og så håper jeg det er greit om kommentarene ikke kommer fullt så tett lenger? Jeg setter i alle fall stooor pris på din flotte blogg, blir alltid inspirert!

Stor klem
Anette:)

Hjemmekjær sa...

Så koselig hjørne på kjøkkenet lille-malien har til å "lage mat"!!
Jeg kan tenke det er stas:)

Det er flott med mødre som kommer med julekaker;) Jeg har bare laget peanøttkaker og risboller, å så har jeg fått kaker fra min mor. Veldig greit!

Ha en flott fredag!!

The Lavendar Room sa...

For et koselige lekekrok lillemalien har!! Morsommt hvordan disse små ser opp til foreldrene sine og skal gjøre akkurat sånn som oss. Har ei lite jente selv som hadde elsket å hatt en liten lekekrok på kjøkkenet-som er veldig liten, men spørs om vi må lage plass!
Kan jeg spør hvilken farge du har malt stolene med?? Er så glad i pastell farger, og den turkis fargen var ekstra fin!

Godt å ha mødre som kan bidra med julebakst (og mormorer!) Tar i mot alt hjelpen jeg kan få;)

Kjekt å lese innlegg fra deg igjen malio-mo:)
Bloggen din er virkelig delikat!

Fredager ER herlige!
God helg,
Klem Julie Helen

Maria sa...

Absolutt min definisjon av en drøm av et barnerom...kan se på disse bildene igjen og igjen...

Ha en flott helg :)

Klem fra Maria

Jannicke sa...

Helt fantastisk flott,
både ditt og lilleMalien sitt kjøkken :o)..

Jeg har laget lyse kakemenn, pepperkaker, sjokoladecookies og tyske skiver :o)
Snart skal jeg også ta turen til min kjære mormor på 92 år - hun skal lære meg å lage krumkaker ;o)

Klem til deg.

mi-rachel sa...

så utrolig koselig minikjøkken.
ser for meg en liten jente som styrer på her ja;)

det huset ditt ser bare så nydelig ut..gulv og veggene. og for å ikke snakke om vinduene! er det nytt hus eller gammelt tro?

ForeverLove sa...

Nydelig lite kjøkken hun har- sikkert lurt også at hun kan styre når du lager middag.. Tenker å gjøre noe slikt til Emilie også, men vi har nok ikke like god plass som dere:)
Huset deres er så flott!

Jeg baker pepperkaker, vaniljekaker, biscotti og sirupssnipper- ellers har jeg en farmor som baker syv sorter og som hun med glede deler ut:)

Kose dere i helgen!

Lille Liljehvit sa...

Nydelige biler!!!

Det ligger en liten utfordring på bloggen min til deg... ;o)

Haust sa...

For eit koseleg hjørne! Herleg å kunne ha plass til noko slik på kjøkkenet...

God helg!

Heidi sa...

Helt nydelig julepyntet hus! Stemningen i huset ditt er harmonisk og vakkert. Ha en fin helg. Klem H

Bea sa...

Så koselig å kunne titte innom julekalenderen din hver dag:o)

Bildene dine er bare så nydelig.

Klem fra Bea

Olstad sa...

Så koselig fint kjøkken Lillemaline har, tenker hun koser seg godt der.

I dag har jeg funnet frem den fine kjolen du sydde til Margrethe forrige vinter, tror den passer så hun kan ha den i julen og den nyfødte kusinen hennes skal få arve den så den vil være i bruk lenge fremvoer.

Ønsker deg en fin adventshelg.

victoria sa...

Åhh så utrolig flott liten kjøkken krok lillemalien har fått seg...
Min lille frøken har en tegnekrok i stua, og hadde jeg hatt større kjøkken skulle ho også fått seg en sånn herlig kjøkken krok... hmmm
Ha en flott helg og fin førjulstid..
Og enig med deg at fredag er den beste dagen i uka, det er starten på helga og kos...
klem victoria

Guttemamma sa...

Hei,vennen!
Den kroken er så fin og innbydende, en go'jente verdig!! Kjenner veldig som deg ang fredagen, helt herlig følelse med to dager fri som vi (stort sett iallefall) bestemmer over...:)
Jeg baker (i år): kokosmakroner,sandnøtter/potetmel-topper, peppernøtter og pepperkaker. Lurte på disse peanøttkjeksene som flere har vist her inne og...Husmor jeg og:)

Takk for hyggelige ord om trappa vår,jeg er SÅ glad for at vi (kremt...) malte den. Min kjære tok et strøk heftgrunn og to strøk gulvmaling. Ikke spesielt glatt og den har holdt seg godt. Glad hvergang jeg går i den,gangen ble helt annerledes.

KOs dere masse i helgen,stor klem

Rosa sa...

For ein nydeleg krok vesle-malien har på kjøkkenet! me har òg eit leikekjøkken, men det er i raud plast, og eg veit sant og sei ikkje om eg orkar tanken på å ha det på kjøkkenet. Skjønt, det kunne jo vore fint om småtuppene kunne bruke middags-lage-tida til å styre sjølve, istadenfor å vekselvis sjå ettermiddags-teiknefilm og sutre fordi det tar så lang tid med middagen. Ja, for sånn er det nok eindel ettermiddagar hjå oss.

Bileta dine er som alltid nydelege og harmoniske, og med eit herleg lys! (og så er det jo fint å lese litt lenger ned at det ikkje alltid er like strøkent ;) )

God fredagskveld, og god helg!

klem

Kaylovesvintage sa...

you have a wonderful home

Miamor sa...

..såå nydelig stemning hos deg som alltid..her hos oss er det serinakaker og colakavringer som er i boks allerede..så henger det pepperkakehjerter i vinduene....og det skal lages litt brownies og mørk-sjokolade-konfekt...trur eg....ser det litt an..

kos dere i adventstida...klem..

..hvem har sydd grisebamsen?? den fra Bråkmakergata...

Hespe sa...

Hei!
Så koselig det var med besøk fra deg igjen. Tankene har ofte vært hos deg og dine - håper det går bra med dere.

Så koselig kjøkkenkrok lillemalien har - tenker hun koser seg med kokkelering og servering. Høres ut som hun har arvet sin mor med kreative evner - så flott da - det lover virkelig bra for henne :o)

Ønsker dere gode førjulsdager - nyt tiden til fulle!

Stor klem fra Hildegunn

Ilje sa...

No har eg nok ein gong kosa meg glugg ihel medan eg har kikka på bloggen din, på bileta dine, og drøymd ... og eit par tårer har også kome. Eg skal tenne eit ljos for Wilma i natt. Eg klarer ikkje førestelle meg korleis du har hatt det. Alt godt til deg.

LYKKEBO sa...

Fantastiske bilder-av en super koselig krok!

GOD HELG:0)
kLEM

liven sa...

Kjøkkenet ditt er bare så fint, og så koselig her i kroken til lille malien !! Hun styrer på her tenker jeg :o)

Ha en fin helg Mali-mo

Anonym sa...

Så utrolig vakkert kjøkken og så koselig krok du har laget til henne..

Nydelige bilder!!!

Ha en herlig weekend:))

ansku sa...

Åå vad jag älskar din blogg! Alltid så inspirerande att se dina vackra bilder!
Tack för att du delar med dig!
Önskar dig en härlig helg!
Kram Ansku

Mitt hvite hus sa...

ÅÅÅ så nydelige bilder mali-Mo... kjøkkenet ditt er virkelig flott... Er så glad i gamle store vinduer som du har....

her blir det bakt tre sorter i år...pepperkaker, snipp og kransekake stenger... Så kjøper jeg et par...

ønsker deg en fin helg..

klem O=)

Hanna sa...

What a beautiful mini kitchen! And I also like your floor very much.

Tomines hjem sa...

Hei blomst.. og takk for hilsen.. ikke sant strømpen er fin? når symaskinen er på plass igjen så skal jeg prøve å sy 24 stk litt mindre som julekalender.. herremin for en herlig kjøkkenplass.. for en ide.. skal jammen se om jeg får plass til noe sånt på kjøkkenet hos oss også.. tenker lille gull koser seg her.. du er utrolig flink å ta bilder.. jeg må lev mitt på rep nå etter årets julebord.. ikke alle liker kaffe og bailys.. det er helt tydelig.. ønsker deg en deilig helg, du er ofte i mine tanker.. klem til deg..

ESMERALDAS HJERTE sa...

NYYYYDEEEELIIIIGEE BILDER!!!Fantassstisk...Sukk!!

Fattigfolket sa...

For et nydelig kjøkken lillemor har ... Virkelig til inspirasjon. I år bakes sirupssnipper, sandkaker, pepperkaker og kokosmakroner. Makronene ble bakt i går, men før Skavlan rakk å bli ferdig var det bare seks kaker igjen. Må nok bakes en gang til :-) Søndag kveld skal mandlene skoldes. Slikt blir det marsipan av.

Ha en fortsatt fin helg!

Marie

MiaNostalgia sa...

Veldig koselig Lille-Mali-Hjørne på kjøkkenet.
Her er det ingen julekakebaking for vi skal være borte hele julen og kommer hjem til foreldres julekaker istedenfor :-)

Ønsker deg en god førjulshelg!

Mitt Lilla Sommarhus sa...

Åh så underbart kök!
Hoppas ni får en trevlig lucia.

Therese ❦ Fjellrosa sa...

For en koselig krok, jeg skjønner godt at hun liker seg her. Det hadde nok jeg gjort også. Likte spesielt den lille hylla med tre beholdere på som henger på veggen, den var knalltøff.

Gratulerer til lillemalien med vel overstått :)

Silje sa...

Hei hei.

Kjempe flott kjøkken dere har, mini kjøkkenet likte jeg også veldig godt.Jeg lurte på hvor dere har kjøpt hvit brio komfyr...? Den var super fin, mye finere enn de røde som en ser alle steder.
Hadde vært en super julepresang til jenten vår...;0)

My home is my Castle - by Kari sa...

Var innom Tomine og ble så nysgjerrig på kjøkkenet til Lille-mali :))
Såå nydelig og herlig :)))tenker det er ei som koser seg der ja..

Klem,Kari