24 februar 2009

Jenterommet
Velkommen inn på jenterommet! Lillemalien vår har nemlig blitt stor jente. Det påstår hun iallefall selv, nå som hun endelig kan få sove i den nyrestaurerte skuvsengen sin. Jeg har skrevet om denne sengen tidligere (se her). Hele-halve slekten min har sovet i denne sengen opp gjennom tidene, og det er ganske morsomt å tenke på at min mor og alle tantene mine har ligget anføtes oppi her og fortalt hverandre godnatthistorier. Opprinnelig var dette min oldemor sin seng, og nå er den altså lillemalien sin!

Veggene og taket her inne er malt i egghvitt, mens gulvet har fått en lys grå farge i vannbasert (!) gulvmaling. Blir spennende å se hvor lenge den holder... Jeg hadde egentlig tenkt å bare male vegger og tak, men etter å ha tenkt litt på oppussingen denne damen foretok for en tid tilbake, så krøp jeg til korset og fuget hver enda glipe i de originale panelene og tømmerveggene med akryl. En masse med jobb, men jammen var det verdt det!

Ellers er møblene her inne en blanding av gammelt og nytt. Klesskapet fra IKEA har jeg sydd forheng til, i samme stoff som jeg brukte til leketeltet. Jeg holder på med et lappeteppe i de samme stoffene, men det blir neppe ferdig før lillemalien skal konfirmeres! Bokhyllen har jeg snekret selv, og de små barnemøbllene kommer også fra IKEA. Stolen i hjørnet er et loppemarkedfunn som jeg har malt, lagt gull på og trukket om, og vannliljeteppet oppi den heklet mammaen min til meg da jeg var baby.

Helt ferdig er rommet hennes selvfølgelig ikke, litt småplukk gjenstår...selvfølgelig. Liftgardinen i vinduet har jeg tenkt å fore med et annet stoff, slik at den skjermer litt mer for lys...men jeg har jo tenkt på å få gjort akkurat det i over ett år nå, så det er et av disse prosjektene som jeg tenker sånn på at jeg aldri helt får til å faktisk GJØRE noe med det. Hehe, kanskje det er andre som har det på samme måten?


21 februar 2009

r ø d tInfluensaen traff oss som en dampveivals, og vi har rett og slett ligget strykeflate her. Bursdag og andre dager kom og gikk uten at vi orket de helt store feiringene, men jammen er det nå kjekt å få et hav av vakre røde kærlighetsroser sånn litt på etterskudd på en helt vanlig dag også! Tusen hjertelig takk for alle koselige god-bedring ønsker: Nå SKAL vi holde oss friske her!!!
Ønsker dere alle en flott lørdag!

13 februar 2009

i i i i h a a a a a aHer er jeg atter en gang innhentet av basiller og bassilusker, og har denne uken hatt kvalitetstid sammen med nesesprayen, lommetørklet, hostesaften og min aller beste venn Paracetamol. Lite tid til blogging...og ikke overskudd til noe som helst igrunnen. Men jeg har bestemt at neste uke blir strålende, da skal jeg nemlig være frisk, male litt, sy og kose meg, så det må jeg bare si at jeg gleder meg til ;)
.
Som dere ser på bildene så har vi fått en liten kunstner i familien. Jeg tror hun satser på performance, hvor dansing, roping og synging av en selvkomponert indianerdans hørte med etter at malingen var havnet alle andre steder enn på de to arkene hun hadde fått til disposisjon...men jammen hadde hun det gøy! Kanskje kan det være bra for mange av oss litt større også, å våge oss litt oftere utenfor den kjente malen og leke litt mer med det som møter oss i hverdagene ?
.
God helg alle sammen!

10 februar 2009

mali-mo på TV ( ingen nyhet da, men...)


De fleste av dere så nok vår interiørbloggerfavoritt Emmeline fortelle om bloggen sin i NRKs Sveip forrige uke, hvor hun i tillegg til å synge muntre toner (!) også fortalte litt om bloggen sin og om norske interiørblogger. Så mens Emmeline og programlederen koste seg (det så iallfall sånn ut), så satt jeg i sengen (fremdeles ingen stue her nei) og puttet eplebiter i lillemalien. Det koster nemlig litt å få en meget bestemt 2-åring til å oppgi favorittprogrammet "Drømmehagen" bare for at jeg skal få se "mamma-tv". Plutselig skifter bakgrunnen i programmet og MIN blogg dukker opp. Skal si eplebitene skvatt! I et lite sekund fikk jeg nemlig for meg at en hærskare med kameramenn stod gjemt bak sengen for å intervjue meg også. På direkten. En mali-mo med ullstilongs, bustete hår og epleflekkete sengetøy. Urk.

Da sjokket hadde lagt seg og jeg hadde konstantert at det ikke stod noe tv-team på soverommet ble jeg igrunnen ganske stolt over å være på tv sammen med Emmeline! Og gjett om jeg angret på at jeg ikke kom på å ta et bilde! Både BO og Karna var smarte nok til å være raskt ute med fotoapparatet og fikk foreviget seansen, og jeg kunne igrunn bare sukke over eplebitkaoset mitt og mine manglende fotoideer.

Men så kom Ingeborg! Inn på mailen min tikket det nemlig et bilde, av Emmeline og programlederen, som begge står og kikker på mali-mo bloggen. Juuuhuuu! Tenk så snilt da dere, her har hun ordnet med kamera og nett-tv og kabler og styr, bare for meg! Og jeg vet ikke hvem hun er en gang! Tusen takk til deg, snille Ingeborg, for et koselig minne ;)

07 februar 2009

Vaniljeknuter

Lyst på noe godt? Prøv disse! Jeg har vel tidligere her i bloggen nevnt mine ikke spesielt gode bakeferdigheter, og da synes jeg det er desto viktigere å dele oppskrifter som denne, som til og med jeg klarer. Det må da nemlig nesten være en garanti for vellykket resultat? ;) Mmmmm.
100 g smør, smeltes i
2 dl melk, blandes samen med
6 dl mel,
1 pk tørrgjær
2 ss sukker og
1 egg
Eltes lett sammen, heves en liten time, kjevle ut en firkant. Smør på smør, dryss over 1 ts kardemomme og 1 ss vaniljesukker.
Brett firkanten dobbel. Skjær den i 2 cm striper, som du tar opp og slår knute på. Voilà!
Hev dem så en 40 minutter eller noe sånt, og stek dem ca 10 minutt på 225 grader. Nederst i ovnen.
Når de tas ut av ovnen dynker du dem (jada Grete Roede) med smeltet smør, og strør over sukker.
Demp dårlig samvittighet ved å tenke på at det er lite sukker i deigen. Kos deg!
.
Til de som venter på bilder fra det nye kjøkkenet, så kommer de snart. Vi venter på fronten til oppvaskmaskinen og så må det males enda litt flere lister her. Har lyst til å få det helt ferdig før jeg legger ut bilder, nemlig ;) Denne helgen skal jeg jobbe litt med en mali-mo kjole som er bestilt til en liten prinsesse, og så skal vi forhåpentligvis få gjort litt her hjemme også. Må si jeg syns det er utrolig kjekt at det er så mange som er innom bloggen min, legger igjen noen ord og også sender hyggelige mailer, selv om jeg er litt fraværende for tiden :)
God lørdag alle sammen!

03 februar 2009

Bryllupsdag


Mali-mo mannen & jeg har akkurat feiret våre første 3 lykkelige år som mann og kone. Her er noen små utsnitt fra en fantastisk flott vinterdag for tre år siden. Det var kaldt, sol og vakkert vintervær, vår private vielses seremoni var nydelig, og festen etterpå, sammen med nærmeste familie og mange gode venner var knallkjekk!

Vi var hos en flink fotograf, og litt øre i hodet av champagne og lykkerus så tøyset og fjaset vi fælt i studio. Men vi fikk noen vakre og høytidelige bilder også altså!
Hurra for oss!

...og jeg tenkte at når Emmeline er så tøff at hun er på tv, så kan jeg alltids legge ut et sånn halvidentifiserbart bilde av meg selv. Mali-mo mannen ble konsultert, og hadde selvsagt en kommentar " ...og her skal jeg legges ut på bloggen...med en kone i øret..? Hehehehe". Og da blir det sånn ;)