05 januar 2010

Hall-gang-entre og trapp


Nytt år..nye prosjekter ;) Rettere sagt gamle prosjekter som skyves opp på listen. Her i vårt store gamle hus er det ett rom fremfor andre som stikker seg ut i oppussingskøen. Eller prosjekter til  full rehabilitering, som det  vel egentlig må kunne kalles. For her er det litt å gjøre.

Hva kaller dere inngangspartiet hjemme hos dere? Hall, gang, entre? Hall høres liksom veldig flott ut, synes jeg. Og vårt inngangsparti er foreløbig ganske langt unna flott! Som dere ser et det hull i gulvet etter der hvor vi flyttet veggene til kjøkkenet. Det elektriske anlegget er klart for mueum. Og gulvbelegget må vel best kunne beskrives som et assortert utvalg?

Vår fremtidige hall består av 10 kvadrat nede, trapp og rundt 12 kvadrat oppe. Vegger, tak, gulv, elektrisk anlegg...alt skal skiftes. Nye plassbygde garderober skal opp, gulv skal støpes, trappen slipes (nesten ferdig!) og fliser legges. De av dere som tenker at vi har endel arbeid foran oss, har helt rett, hihi. Vi planlegger heller ikke å være i mål før til sommeren, litt ettersom tid og økonomi tillater. Men flisene til gulvet i første etasje er tatt ut. En god begynnelse!


42 kommentarer:

victoria sa...

Morro å se at gangen vår ikke er den eneste som ikke er ferdig og flott... thi hi... trappa blir veldig flott da...
vi driver selv rehablittering av rom for rom etter tid og lommeboka.... Men vi ruller opp ermene og håper å være ferdig med gang og soverom til sommeren... Så gleder meg til å se framgangen og resultatet.... klem victoria

Idun.. sa...

jeg tittulerer gangen etter størrelse jeg.. *hihi* Vi har entrè oppe (den er kun 1kvm stor..!) og nede har vi en gang. Skulle gjerne hatt en hall som dere.! Den blir nok utrolig flott når den er ferdig! Kanskje man da til og med kan kalle den en foaje? ;)

Ha en fin dag!! *klem idun*

Julia sa...

Gleder meg til å følge prosjektet videre! Vi skal snart begynne å bygge nytt hus, så suger til meg all inspirasjon :-)

Du har så utrolig vakker jente!

Et spm fra meg, hvor har du kjøpt genseren hun har på seg på forrige bilde? Kjempefin!

IfraLahell sa...

Dette gleder jeg meg til å følge med på! Er sikker på at det kommer til å bli så flott. Så flott at du kan kalle det hall med god samvittighet ;) Det blir jo litt sånn med gamle hus at man må ta et rom av gangen og gjerne setter jo økonomien en stopper også. Vi er snart ferdige med gangen....blir nok ingen hall dette ;) Tapetsering av en vegg og maling gjenstår!!! Ønsker deg verdens beste dag!

klem

frøken olsens drømmer sa...

Kommer nok til å bli så flott som resten av det du viser;))
Heldig du som har sånn et gammelt hus med sjel..sukk..
håper du koser deg i denne vinterkulden,går mot vår ,tenk det går virkelig igjen mot våren ;))
Gleder meg til flere innlegg fremover fra deg,glad jeg fant denne fine bloggen ;))
klem fra meg her i sør ;))

Frau Putz sa...

I har stadig en del arbejde at tage jer til, ser jeg ;o)
Her i huset har vi brugt det meste af fritiden på oppussing af huset igennem de sidste... 9 år.
Vi har dog ikke brugt ferierne, for man har altså også brug for at holde helt fri ind imellem og bruge tid som en familie.
Nu mangler vi kun kælderen, men jeg tror det kommer til at gå en del hurtigere nu, for manden har mistet jobbet, så lige nu går det i fuld tid med huset i stedet.
Måske jeg snart har et færdigt soveværelse i stedet for at dele med Andreas på 4 år... Det bliver herligt at kunne komme i seng uden at træde på biler og togbaner ;o)
God arbejdslyst.
Klem fra Frau Putz

Livs Lyst sa...

Å.. den trappen skal vel bli fiiiin!

Vi har også et slikt prosjekt liggende. Men det blir ikke enda... for her skal det både bygges ut og pusses opp....

Ha en fin dag!
Hilsen Liv

ANETTESHUS.COM sa...

Greit med litt prosjekter nå på nyåret;)*smiler* Det kommer sikkert til å bli kjempe-lekkert når dere er ferdige!! Masse lykke til! Skal dere gjøre alt selv?

Klem
Anette:)

Anonym sa...

men dere har i forhold til hva jeg har sett ut i fra resten et veldig godt utgangspunkt og med god smak og tålmodighet - gleder jeg meg til å se resultatet!!!

ralfefarfars paradis sa...

Masse lykke til, jeg sier yttergang og innergang..yttergangen er liten og innergangen er stor- men skulle gjerne gitt trappen et løft;) Det blir sikkert et flott resultat- kjempefint med plassbygd garderobe!

Kathrine sa...

mmm... dette blir nok snasent etterhvert ;)
gleder meg til å følge med på prosjektet... !

Kjeruben sa...

Ai ai... ja missunner deg ikkje det prosjeket...men ååå så kos når det er ferdig!

Gledar meg til å sjå og følge med :D Trappa di ser jo nyyydelig ut :D

Polly sa...

Så spennende prosjekt da:O)Gleder meg til å se resultatet

Emmeline sa...

Å jøie meg.... Jeg smiler og koser meg når jeg skjønner at det er flere som har STORE prosjekter på gang. En sånn hall/gang/entre har vi også på hytten... og den venter på nødhjelp. Så har vi i tillegg en tilsvarende gang her hjemme, som jeg begynte et slags nødhjelpsprosjekt med i fjor, uten at det ble ferdig. Trenger nok kvalifisert polakkhjelp om vi skal få varmekabler og fliser som jeg drømmer om....

Det virker imidlertid som om Mali-mo- mannen og Mali-mo har litt færre tommeltotter enn vi har her i huset;) For hos oss virker disse som UENDELIG UOVERKOMMELIGE...og da er det jo greit å bo i et hus fra 1919 og ha en hytte fra 1850 for sikkerhets skyld:)

Ellers må jeg bare få takke for en skjønn julekalender, Jeg skammer meg alltid over manglende kommentarer, og leste julekveldinnlegget ditt flere ganger. Med tårer i øynene;) Du har delt så mye fra hjertet med oss alle disse siste månedene, og jeg tenker stadig på deg i hverdagen. Krysser fingre for at det skal bli et godt 2010 for hele Mali-Mo familien. Det fortjener dere. Varme ønsker om gode opplevelser og en fin nyoppusset gang sendes til hele gjengen. God klem

Bygatan sa...

Vilket spännande projekt! Trappen och det rutiga golvet är såå läckert! Kommer bli så bra när ni är färdiga. Att det tar lite tid är bara bra, då blir det inga förhastade beslut som man kanske ångrar sen...jag har gjort flera såna misstag!

Lycka till, kram Lena

mali-mo sa...

Hei Julia!

Takk for hyggelige ord ;) Den blåprikkete genseren malien har på seg er fra Polarn og Pyret, og strikkejakken utenpå har jeg strikket.

Anette:
Vi skal ikke gjøre alt selv ;) Elektriker må jo til, så ikke huset brenner ned og forsikringsselskapet blir vrange. Og litt snekker skal vi ha til avretting av gulvbjelker. ELlers satser vi frsikt med gjør-det-selv boken i hånden som vanlig ;)

Emmeline;
hahaha. Jeg ler hult av din tiltro til våre ferdigheter på snekkerfronten;) Her blir det nok å lese seg opp og spørre om råd etterhvert som det skrider frem. Og så blir det mindre shopping slik at vi kan spare til bestilling av håndverkere der vi har råd ;) Men med optimisme og blind tro på at alt er mulig kommer man langt? ;)

KRISTIN sa...

Heisann! Godt nytt år til deg og dine - og må dette året bringe dere mange gleder!

Det blir spennende å følge gange deres fremover - jeg sier gang jeg. Hjemme hos mine foreldre vekslet vi mellom gang og entrè for samme rommet - ikke vet jeg hva som er forskjellen. Men hall er for meg et stort åpent område med en trapp opp i en annen etasje.
Vel, vel...

Håper du har en fin kveld: )

Hjemmekjær sa...

Jeg er skråsikker på at det blir en helt nydelig hall/entre/gang, eller hva det nå heter;) - Akkurat som ellers i huset. Du er så flink å få det til!
Blir kjempegøy å følge med på resultatet;)
Hilsen Sylvia

Jeanette Jess1 sa...

Kjente jeg ble litt kvalm nå, for dette hørtes ut som at du fortalte om det vi skal være ferdig med i god tid før konfirmasjon 2.mai...

Skal bli spennende å se hvor travelt det blir, for vi har ikke gjordt noe ennå.

anne - moseplassen sa...

Gang er gang for meg, selv hjemme hos foreldrene mine hvor de har ganske staslig gang så heter det gang ;)

Gleder meg til å se hva dere finner på i xxx deres :D

Maria sa...

Hei. Jeg vil først og fremst si at jeg elsker stilen din! En slags minimalistisk nostalgi, med gamle møbler, men ryddig og lite nips. Fantastisk vakkert og stilfullt! Det er slik jeg drømmer om å ha det selv, men siden vi ikke har et stort, gammelt hus, men i stedet et lite gammelt hus, så klarer jeg ikke å få til det med ryddighet... ;)

Akkurat nå har jeg også begynt å pusse opp gangen. Vi kaller det ytterste rommet for gang og det hvor trappen er for trappegang. Ingen rom som kvalifiserer til hall (eller foajè, haha!) i dette huset! Jeg er veldig spent på hva slags fliser dere velger... Kan du gi et lite hint? ;)

Passelig dose sa...

Jeg synes trappa var fin slik den er nå, også :-). Så fint det kommer til å bli!
Vi har en gang, og en mellomgang. Føler hall er ordet for det erverdige og høytidelige, slik som gamle hus kan ha...

Tina - Oppussing og Drømmer sa...

Hei:) Holder på med gangen jeg også! Har også gammelt hus og liknende trapp;) Kan jeg spørre hva dere har slipt trinnene med? Håpet å kunne gjøre det selv, men vet ikke helt hva jeg skal bruke...

Veldig koselig blogg du har:)

mali-mo sa...

Jeanette;
ingen fare, dere kommer nok i mål. Vi jobber UTROLIG tregt.

Maria:
Hehe, klart jeg kan fortelle ;) Hvis vi får det slik vi ønsker oss, så blir det fliser i mange FARGER (!!!!) på gulvet ;)Resten blir nokså lyst, så vi tenkte å få til en sprek kontrast. Gjenstår å se da, om det blir slik vi tenker i virkeligheten ;)

Tina:
vi har slipt med sandpapir fra korn 20 og til 120. Brukte en sånn vanlig slipemus til hjørnene, og leide en liten plansliper hos utleiefirma. De store hjørne/gulvslipemaskinene fungerer ikke hos oss fordi vi har så korte trinn. FY for en jobb!

HønePøne sa...

Hei!
Trappen din blir jo bare helt nydelig!
Så spennende det må være å skrelle et gammelt gulv.. Mye historie som ligger der..
De gamle vriknottene er så sjarmerende. Leste på en blogg at en kan kjøpe slike nye også.Det hadde vært noe, det... :)
Ønsker deg en fin uke!
Klem

Balke gård sa...

Hei og godt nytt år, gleder meg til å følge deg og din oppussing, dette blir nok kjempefint uansett navn:-) Lykke til, klem fra MArianne

Sweet Memories sa...

Så spennende det blir !
Synes bildenen var flotte selv med uopp-pussede objekter;)
Blir kjekt å se hvordan det blir.;)
Tusen tusen takk for nydelig kort i posten !:)
Klem

Mitt hvite hus sa...

hei og godt nytt år...

For en sjarmerend trapp... den blir nok kjempefin .... her er dt uten tvil gang vi har...O=)

jeg falt helt for lysbryteren... den beholder du vel???


ha en fin uke..

klem kerstin

Ida sa...

Hei snuppa!

Håper dere har hatt en stemningsfull og fin jul og nyttår. Kanskje er det godt å få det overstått nå? Første julen er kanskje den tøffeste å komme igjennom.. har tenkt på dere !

Det mangle nå iallefall ikke på pågangsmot hos dere. Jeg er imponert!!! Her hjemme har forfallende arbeid en tendens til å forfalle lenge før det blir gjort noe med. Jeg er jo kjæreste med herr.etterpå, og jeg er ikke særlig 'handy' av meg.. (liker å tro det iallefall..hihi!)

Blir utrolig spennende å følge dere og dette 'hall' prosjektet :) Jeg sier gang, fordi gangen vår ikke fortjener en dugg bedre omtaler. Liker ikke gangen i det hele tatt. Den er kald og mindre fin - og pittepittliten. Jeg har jo vist fototapeten vi valgte for noen år siden - ett gedigent tre.. og jeg aner ikke hva jeg tenkte den gang.. huff.. men siden det er i gangen, hvor jeg oppholder meg kanskje totalt 5 minutt tilsammen i løpet av en dag.. så har altså denne tapeten blitt forfallende arbeid :-)

I fare for å virke mindre smart, så burde jeg kanskej avsluttet her. Men så er jeg jo ikke kjent for å tenke før jeg snakker, så.. here it goes. Etter vi flyttet fra byen til Åsane (er oppvokst på Flaktveit) - så var jeg sikker på at vi var så heldig fordi vi hadde så fin utsikt til Ulriken. Vel - den masten man ser på bildet er såklart ikke Ulriken, noe min kjære morer seg veldig over. Stedsansen min er ikke noe å skryte av, og siden jeg ikke er så veldig anonym av meg heller, så kan jeg fortelle deg at utsikten er fra Haukedalen. Er det i nærheten av dere?

Ha en fin og kaaaaaald onsdag!
Klem fra Ida

ps. herlig bryter.. hihihihihi, hilsen elektrikerfruen :-)

FlorasFrue sa...

Det kommer nok til å bli kjempeflott!
Vi pusset opp gangen for noen år siden og det var så deilig å bli ferdig :)
Lykke til! Gleder meg til å se hvordan det blir
Kjersti

Cecilie sa...

Magisk!!!

Tomines hjem sa...

Hei hopp blomst!!! ah... du aaaaaner ikke hvor godt det var å både gå og sitte i den nye trappen.. gjett om jeg var lei stige!! herremin.. tenk vi flytter til helgen!! glede seg.. da skal jeg kooose meg i sofa med masse vin, sjokolade og fine blogger som akkurat din!! stor klem til deg!!

Jannickes Hjemmekos sa...

Heisann
Først og fremst; godt nyttår!

Kjekt å se at det er andre som bor i oppussingshus også. Det jeg definerer som hall, er rommet man først kommer inn i et hus. Men videre skal det være en viss størrelse på rommet (jeg vil si at 10 kvm oppfyller det kravet. Videre må rommet være nesten firkantet. Om man har et rom som er 1,5 x 6 m, vil jeg kalle det en gang. Ja, dette er min definisjon av hva som er hall, men hva vet jeg? Det viktigste er at rommet er funksjonelt. Lykke til med jobbing i huset. Klem fra Jannicke

Den gode feen sa...

Så utruleg mange kjekke innlegg du har hatt i det siste. Eg har ikkje hatt tid til å vore innom sidan julekortinnlegget ditt, så nå har eg kosa meg veldig. Du skriv utruleg koseleg. Så koseleg at stemningen i bloggen din er heilt unik. Eg har jo før skrytt over bildene dine. Dei er jo som sagt nyyydelege.

Gledar meg veldig veldig til å følgje med i vidare oppussing hjå dåko :)

Godt nyttår forresten :) Måtte det nye året oppfylle alle ynskjene dykkar. Stor stor klem frå Linda som egentlig skulle sy nå :)

Marta / Livet på landet sa...

Hei og godt nytt år til deg!
Håper jula var fin! Så fin som mulig, etter det året dere har hatt.. Har tenkt på deg!:)
Jeg satt akkurat og så på verdens styggeste lekekjøkken som står på lekerommet her. Så kom jeg til å tenke på det alldeles nydelige kjøkkenet som du har laget! Var inne og leste innlegget nok en gang, og prøvde å se om Ikea fortsatt selger disse kassene. Men kan ikke finne de... Du vet ikke tilfeldigvis om de gjør det? (Tenkte kanskje at du har fått det spørsmålet flere ganger:))

Klem fra Marta

... 4 på toppen sa...

Gleder meg til å se det ferdige resultatet. Tar jeg ikke helt feil, blir det like bra som resten av prosjektene deres.

En god og varm januarklem til deg og frøken øyenvipp ... det trengs nå i sprengkulda (- 28 utenfor døra i dag) ♥

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Heisan Mali-mo!
Godt nyttår! Her har det gått i ett med familie på besøk hele julen, ikke my tid til verken blogging eller prosjekter.

Hihi, godt å se at du har litt å henge fingrene i,like greit å ta alt grundig fra bunnen av.

Håper iaff. at dere har det godt og varmt i fine huset.

God klem

Lisa - Creations by Lis sa...

Vad kul att du hittade till SIB, jag lägger in dig som medlem nu. Välkommen i gänget :-)
Kram Lisa

Kardemomme sa...

Heisann! Og riktig godt nytt år til deg også! Måtte dette nye året bli det aller beste! Jeg er ikke så flink til å kommentere men er stadig innom hos deg skal du vite.
Ser at det er prosjekter på gang hos dere også.Jeg synes det er så vanskelig å planlegge nettopp hall og entre fordi det er en del av huset som bør være praktisk mht til oppbevaring av klær, vesker, sko osv...Jeg har en tendens til å sette fokus på det estetiske og dropper gjerne det funksjonelle i andre deler av huset må jeg innrømme..Skal bli spennende å følge med dette og jeg er helt sikker på at det kommer til å bli kjempefint! ha en fin dag videre!
Stor klem fra Kardemomme :))
Må innrømme

Anonym sa...

Godt Nytt År til dere..

Ja, det er litt av et arbeid dere har foran dere men, om dere er halvparten så flink med disse rommene som resten av det jeg har sett.. blir det flott!!

Ha en fin dag:o)) klem fra mæ

Hvit Villa sa...

Du tar så vakre bilder! Godt det er flere med "tunge" prosjekter for det nye året, med gamle hus tar det liksom litt lengre tid! Lykke til!

Designe sa...

Så vackert med det slitna! Ser fram emot att se resultat sen! Måste bara säga att du är en duktig fotograf och så vackert du bor! Din dotter är bland det sötaste jag sett!:) Trevlig helg!
ps. jag har länkat dig på min blogg! Kram