08 januar 2010

incoming: s o l & v a r m e

Selv om jeg synes vinteren i år er fantastisk flott, med snø og kulde (og ikke minst fravær av regn!!!!) så skal man jo ikke kimse av litt sommer på forhånd. Mali-mo familien tar et lite avbrekk ifra alt og drar på ferie til Kanariøyene i 14 dager. Tror det kan være godt å komme seg vekk en stund og forsøke å finne igjen litt overskudd sammen.

Siden lillemalien selvsagt har vokst fra de fleste sommerklærne fra ifjor og bankkontoen protesterer høylytt mot flere innkjøp, så var det bare å finne frem symaskinen og noe restestoff for å spe på reisebudsjettet. Som dere ser er en liten sommerkjole nesten i boks allerede, og flere på vei. Denne kjolen sydde jeg av en bit dynetrekk jeg kjøpte på salg engang og en rest av en gammel jeanskjole. Jeg laget modellen slik at hun kan bruke den leeenge, med strikk og snøringer, jeg vil tro den fremdeles kommer til å passe om tre-fire år (stakkars malien, hun får nok satse på å slite den ut). Den trenger bare litt pynt og så er den klar for ferietur. Får jeg tid skal jeg sy noe til meg selv også ;)

Trillen vår har fått nytt hjemmesydd vogntrekk. Det var ikke så lett å finne et fint stoff i skuffene her som matchet vognfargene, men jeg syns disse bamsene var søte (Panduro). Etter 14 dager med solkrem, sand og isspising kan en sånn trille se skikkelig snafsen ut og da er et sånt vaskbart trekk lurt. Hvis noen av dere vurderer å kjøpe reisetrille kan jeg forrsten anbefale denne, merket er Maclaren. Den veier lite, er enkel å slå sammen og sette opp, og har skulderstropp slik at den kan bæres ved behov. Trekket jeg sydde har fleece på baksiden, og en brett med strikk oppe som holder det på plass. Kanten nede er også med strikk til å brette inn, eller til å brette ut rundt føttene når lillemalien sovner i vognen med bare føtter. En litt lur detalj synes jeg ;)Siden vi er igang med reisetips deler jeg gjerne noen flere. Vi har jo reist endel med malien etterhvert, og jeg synes at flyturene iblant kan bli ørlite lange. Til Kanariøyene er det 5,5 timer å sitte i ro i ett lite sete...urk. Jeg pakker derfor små poser/gaver med småting som malien kan holde på med og som vi tar frem underveis (alt på bildet er kjøpt igår på salg i forskjellige bokhandler). Jeg tar også med egen god pute og et ullstrikketeppe til henne. Sammen med masse drikke og bokstavkjeks går timene veldig bra. Vi har faktisk ennå tilgode å høre det aller minste surmuling fra henne på reiser og det tror jeg i stor grad skyldes god planlegging (og en blid jente). Denne solkremen fra Vichy tester jeg ut nå, sammen med vår vanlige "bankers" Clarins barnesolkrem faktor 30. Bank i bordet, så har vi ikke hatt antydning til solbrenthet på malien noengang, så dette må være gode kjøp (og en lett overbekyttende mor som sørger for at malien kommer hjem littegranne blekere enn da hun dro, hehe). Det var dagens reklame!


Til neste ferietur lurer jeg på å kjøpe en mini dvd-spiller  med skjerm slik at vi kan ha med oss filmer og se på underveis. Er det noen av dere som har en slik og kan anbefale et merke?

Her hos meg ble  helgeryddingen gjort unna igår, så dagen idag skal brukes til litt mer kvalitetstid sammen med symaskinen. Lillemalien er på akedag med barnehagen og ikveld skal vi koooose oss hjemme i sofaen foran TV'en alle tre ;) Det har blitt lite tid til å besøke blogger i det siste, men jeg kommer sterkere tilbake ;) W'en er forresten ENDELIG kommet i hus etter flere runder med tollmyndighetene (blææærk). Den er fin! Bilder kommer! Tusen hjertelig takk for alle knallkjekke og omtenksomme og snille og gode kommentarer!

Ønsker alle dere flotte ♥ bloggejenter en god helg ;)
og satser på å rekke et innlegg til før vi reiser ;)

44 kommentarer:

Anonym sa...

Åååååååå..... Kan jeg være med? Kan ligge i en koffert eller noe...
Sydentur høres helt fantastisk ut, her sitter jeg og tiner vannrør for harde livet, har hatt vann èn dag denne uka...
Så søt den kjolen var, lurt å sy selv, og klærne får jo mer personlighet på den måten.
Kos dere på tur, nyt sol og varme, og send gjerne litt varme hjemover også!
Klem fra Ida

Smilla sa...

Dette vil gjøre dere godt!!! Vi drar samme sted om to uker. Gleder meg jeg også! Bare èn uke på oss, men det er nok til at vi har noe å glede oss til i kulda!

Flink du har vært med planlegging til lille-malien. Det skal jeg også tenke på til mine to på 3 og 5!

God tur!!

Bo med barn sa...

Heldiggris:)) Kos dere MASSE!!

Vi var på Gran Kanaria for noen år siden med jentene (Anfi del Mar= nydelig!) og da hadde vi med en liten dvd-spiller og det var helt genialt! Satte den ikke på før det hadde gått noen timer og alt annet var prøvd og da var det nyyyyydelig å kunne roe helt ned med en ny film. Den er vedt hver krone!

Jannicke sa...

Så godt det blir for dere å rømme vekk fra kulden et par uker!!

Ser ut til at du er godt forberedt, veldig smart ;o)
Clarins sine solkremmer sverger jeg også til ;o)

Riktig god helg, og hvis vi ikke blogges før du drar :
God Tur!!!
Klem J.

Ps : Kjolen du har sydd var kjempesøt!

Idun.. sa...

Så deilig med tur! Det tror jeg nok vil gjøre dere godt! ;) Så flink du er til å sy! Både kjolen og trekket imponerte her i gården ;) Trodde du hadde kjøpt kjolen jeg, før jeg kom lengre ned på siden ;)

Vi har en slik liten DVD-spiller og den har vært super på våre turer :) Men jeg husker desverre ikke merket ;)

God helg og GOD TUR!! :)

*klem idun*
PS: det er en liten Give Away inne hos meg nå om du vil melde deg på før du drar ;)

mali-mo sa...

Ida: tiner rør her også ;/ Og har ikke glemt pakke ;)

Fru Fjeldhammer sa...

Herlig... så heldige, kunne tenkt meg en sydentur selv akkurat nå... murhus er kaldt om vintern!!

God tur og kos dere masse!!
klem

sandra sa...

her var mangen gode tips å hente! vi vurderte en reise i vinter, men tror aldrig jeg tenkte på å ha med så masse artig:) dette skal jeg lagre en plass! så kjolen da! herlighet så skjønn!! du er jo så flink! har du brukt ett mønster? god tur da- kos dere sammen!! det er så viktig:)

Designe sa...

Åh va härligt! Ha det så gott i värmen! :)

Blåbærpai sa...

jysses, du kan sy så vanskelige ting òg!!? I'm impressed!
God god tur, litt misunneleg her eg sit i kulden!!
Klem

Husdraumen/Anita sa...

Goood tur!

susan`s side sa...

Ha en riktig god tur!
Når det gjelder sånn mini DVD er det genialt til flyturer og til slappe ettermiddager på hotellet. Har ikke noe merke å anbefale, vår fulgte med bilen når vi kjøpte den.
Eneste aberet med vår er at den sluker batterier så de varer bare ca 1 time før de er tomme.

Kristine sa...

Så utrolig deilig med en ferietur! og så flink du er til å sy! Kjenner det kribler i fingrene etter å prøve, men så langt strekker mine symaskin-kunnskaper seg til å legge opp bukser ;) Ikke for det, man må jo begynne et sted.

Gode reisetips du deler. Det er ikke alltid like enkelt for en liten kropp å sitte stille i mange timer så det er sikkert greit å ha noen små overraskelser på lur :)

Vi har dvd spillere fra Nextbase (kjøpt på Elkjøp) for å ha i bilen, og har brukt dem mye! Ikke nødvendigvis i selve bilen, men både på hytta og på sydenferie. Anbefales for både store og små!

God helg og god tur! :)

victoria sa...

Nydelig kjole du har lagd....
Og det hørtes heelt nydelig ut med sol og varme i 14 dager...
Blir sikkert deilig med et avbrekk og få ladet batterien litt....
Utrolig smart vogntrekk du har lagd, har selv et til vogna og er unnværlig om sommer med is, sand og klin.. deilig å kunne ta det av og slenge i maskinen.... Og smart med små poser med diverse aktiviteter... Skal jg huske på når vi skal på tur.....
Kos dere masse på tur og ha en flott helg
klem victoria

Sea Angels sa...

I think you have made a beautiful dress it is gorgeous. Looks like you will have a fabulous holiday you have planned it so well, have a wonderful time.
Hugs Lynn xxx

Frau Putz sa...

Sikke en fin soltop/solkjole du har syet til Malien. Den vil hun sikkert være glad for - også om 3 år ;o)

Jeg håber I får en dejlig tur væk fra sne og kulde. Bliver en lille bitte smule misundelig - og tror jeg vil tage "sommerferie" om vinteren næste år. Trænger altid til sol og varme om vinteren.

Ha' en god tur!
Klem fra Frau Putz

Forever Love sa...

Høres deilig ut å dra til litt varmere strøk nå!
Kjempefin kjole og gode tips.
Ønsker dere en god tur!

MiaNostalgia sa...

Så flink du er til å sy. Har ikke barn selv, men mange gode tips du deler.

Ellers vil jeg bare ønske dere alle en riktig god tur! SÅ deilig å komme bort litt til sol og varme, få være sammen og hente. Kos dere masse!
Klem fra MiaNostalgia

Marte sa...

Dere fortjener virkelig en ferie, ønsker dere en fin tur!
Kjolen er nyydelig, skulle ønske jeg kunne sy, men der er jeg ikke i nærheten en gang;)

Takk for gode reisetips, jeg er en pyse i fly, og har enda ikke turt å fly med Josefine (3 år)
Nesten så jeg ikke tørr si det høyt, men sånner det no med den saken...

God helg, hilsen Marte!

... 4 på toppen sa...

Jeg vil også være med ... tror du hvis jeg kommer med geipen og presser frem noen krokodilletårer at jeg også får bli med?

Vi brukte Vichy solkremen til prinsessa og miniputten på vår Kypros tur i fjor sommer. Knallbra!

En stor god-tur-klem til dere. Nyt det og koooooos dere masse.

Klem ♥

storeflittig sa...

Gooood tur!! Vel forunt, og kos dere litt for oss også:)Syns mannen tok et godt grep der!

*du vet du er interiørblogger når du har samme sengesett som mali har kjole:):* du er så flink!

Drømmen om en eplehage sa...

Ah, så deilig med en solskinnstur!

Vi bestilte sommmerferien nå i romjulen og jeg gleder meg maks. Med husbygging og meg i utvidet perm har vi vekkprioritert lang ferie til det store landet syden, men nå skal vi endelig avgårde igjen. Lever lenge på litt soloverdose.

Skal nye vinteren for deg her hjemme, den er høys sansynlig vasket bort til dere er tilbake ;)

Kos dere i helgen og hvem trenger vel shoppe når du tryller frem slike kjoler. Suerskjønn!

God klem, over og ut!

ANETTESHUS.COM sa...

Ååå, en ferietur til varmere strøk hørtes herlig ut, Mali-mo!! Det frister utvilsomt veeeldig i denne kulden!?! Kos dere masse, vennen!!!

Kjolen til lille-malien var kjempe-søt! Du er så kreativ og flink:)

Ha en deilig helg!

Klem
Anette:)

Linneas mamma sa...

Gooooooooood tur!! Bare litt misunnelig nå :)Kos dere maks!! Klem

Dr. Gill sa...

Så søt kjole! Og vogntrekket var kjempesmart - spesielt den delen til føttene :) Og bamsestoffet var kjempesøtt!

Takk for mange gode reisetips. Jeg også bruker nye småting på flyturer - det gjør alt litt lettere. Vi har forresten samme tusjene som du har kjøpt. De er lett å vaske av både hud og klær, men sitter godt på treverk....

www.sessanochprinsessan.com☆ sa...

Kos er MASSA!!!

& dua mig o jag hade hälften av din kreativitet. Så fin kjol & trekk till vogna.

Massa stora klemmer
Sessan

Victoria sa...

hei! :) så fantastisk fin blogg du har!!! og så mye fint å se på! jeg legger deg til i min liste, så finner jeg deg igjen ;) hit vil jeg nemlig tilbake ;)

Klem

Hjemmekjær sa...

Jeg blir stadig vekk imponert når jeg besøker bloggen din! Så flink og kreativ du er. Jeg forstår godt at lille-malien er godt fornøyd, for hun har virkelig en mamma som er flink til å legge tilrette for gode stunder!
En tur til varmere strøk er deg vel unnet!

Klem

IfraLahell sa...

Det skal vi og ;) Ikke to uker da, det blir med 8 dager denne gang. Men vi reiser ikke før 20 , så har fortsatt litt tid å forberede oss på. Nå er ikke lillemor her i heimen så stor at vi kan gjøre så mye aktiviteter på flyturen, ellers hadde jeg gått til innkjøp av en malimo reisepakke med en gang. Utrolig smart med små forundringspakker ;) Og kjolen hennes var super fin. Kreativ du er! Jeg var en tur på shopping i stad og de har jo så mye sommerklær på salg nå. Thelma fikk seg to nye bikinibukser til 20 kr stykket. Fikk melding fra en venninne som er på Kanariøyene nå og hun kunne melde om 25 grader, sol og god temperatur i vannet. Bare å glede seg. Håper dere får fine dager sammen. Kos dere i varmen.

Klem IfraLahell

Hildegunn sa...

hei du !!
Ønsker der en gooood tur til varmere land, det fortjener og trenger du !!
Måtte le når du skrev surmuling, hehe her har det næmlig vært hysterisk hyyyyling og løping i midtgangen og kaving og you name it når vi har vært på flyturer-vel å merke med flere gutter da.Så det frister IKKE å ta noe tur på en laaaang stund til de er blitt litt større.
Var helt utslitt når vi kom ned , og da var det sent og bagasjen var forsinket osv...hjelp !
Over til en annen ting, du spurte om det gikk ann å ha maskinene og tørketrommel på benkeplaten slik jeg viser: Og ja det går helt fint, det er fra Ikea jeg fikk ideen, de har det i utstillingen sin.(kanskje den er borte nå)
Og min svigerinne har det slik med Ikea skap, utrolig praktisk å bare "mate" maskinen rett inn, istedet for å bøye seg.( har jeg gjort nok, og med ofte stooor mage har det vært slitsomt)
Så nå er vi begynt på montering av selve kjøkkenet i går og mannen gjør og alt dette selv. Han skal nærmest bo der ute i helgen.

Goood tur til dere alle 3 !
( og det trekket til vogna var bare snadder-lurt)

Ramme alvor sa...

Det vert ein flott tur.De må sende nokre varme tankar til alle oss som har førse fast her på berget og som ikkje kjem oss frå :) Fin kjole du kreerte også :)

Klem!

Therese ❦ Fjellrosa sa...

En tur til varmere strøk nå hørtes flott ut og er dere vel fortjent søte Mali-mo. Håper dere får en fin tur og kos dere masse :)

Anonym sa...

ÅÅÅ- jeg vil også!
Nydelig kjole, du er jammen kreativ:-)
KOS dere masse- så fortjent!
Ha en fin helg, klem Hege.

Idéverkstan sa...

Hoppas att ni får en underbar semester!

p.s vilket fantastiskt fint skydd du sytt till vagnen! d.s

kramar
Lisa

Rosa sa...

Det er ikkje problem å vera liten mali når mor er så kreativ og flink!

Nydeleg kjole, og knallgode planar for flytur.

God laurdagsveld!

klem

storeflittig sa...

god lørdagskveld:)

morsomt at vi har samme sett, jeg kjøpte ett som er til dobbeltdyne, og det er flittig brukt, gitt jeg bare har to, hihi!

koselig du landet på kul stol, den er ganske morsom der den står, og alle som kommer innom må prøve den:) en skikkelig icebreaker, hihi!

fortsatt misunnelig på tur, men den unner jeg deg av hele hjertet:):)

god tur!!

Fru Storlien sa...

God tur! jeg har ikke kommentert her før, til tross for ganske jevn lesing. jeg vil gjerne takke dere/deg for at dere har orket å være så åpne om det som skjedde da dere mistet lillejenta deres.

~ ♥ LISBETH ♥~ sa...

Hei!

Skulle hatt en prat med deg fortest mulig. Sender deg en mail!

Klem

kjersti sa...

Så utrolig deilig det hørtes ut da:)! Vi kunne alle trengt litt sol og varme i disse dager...
Vi var to uker på Gran Canaria i fjor vinter da lillegutt var 6 mnd, og kjøpte oss Maclaren før vi dro. Okei, så koster den litt mer enn andre vogner, men for en vogn da! Veldig fornøyd med at vi valgte den;)
Nydelig kjole du har sydd til lille Malien, herlig stoff:)
Takk for flytur tips, har en aktiv krabat vi skal til Hellas med til sommeren, så kansje noen reisegaver hadde vært tingen!

Kos dere masse i varmen, og nyt late fridager:)

Varm klem fra Kjersti

Jes/Vita villa vila sa...

ÅÅÅ vad underbart med sol & värme! Önskar er en riktigt mysig resa!

Kram Jes

Prinsesse Elin sa...

Når vi kjøpte Volvoen så fikk vi med en. Den funker som snus den. Super både for små hormon bomber og morene deres:)

Dronning Maud sa...

fin blogg!!!jeg er ny i denne bloggverden...velkommen til å se på min side:)

Mia sa...

Takk for din søte kommentar, Mali-mo! Og gooood tur til varmen. Jeg skal si at jeg misunner dere en smule... det har liksom blitt litt vel mye av kulde den siste tiden her hos meg. Kos dere masse, nyt varmen, solen og hverandre!

Anonym sa...

Kjøp Jensen!
Den kan du lade opp og slipper å konstant ha strømtilgang.
Vår Jensen ble ødelagt og vi kjøpte en ny (annet merke - husker ikke). Problemet er at den fungerer kun når den har strømtilgang...
Kan vippe skjermen opp, men dekselmekanismen ble fort ødelagt.
Jensen kan ikke vippes opp og er helt enkel!!!!