13 april 2010

...til ladingVåren er for meg en tid full av sprudling. Kombinasjonen lyse kvelder, stigende temperatur og april på kalenderen gir meg vanligvis et skikkelig energikick, som fører med seg ommøblering (mali-mo mannens desidert største skrekk), metervis med to-do lister fulle av pågangsmot og dessuten endel lite gjennomtenkte (men desto morsommere) fornyelser både på kles- og interiørfronten. For meg er årets første tur til nærmeste hagesenter en skikkelig højdare og vel hjemme kan jeg bruke adskillige timer på å studere frøkataloger jeg aldri noensinne bestiller noe fra, men likefullt koser meg grønn med.

Denne våren har jeg rett og slett gått tom. Jeg drar på hagesenter, går på jobb, rydder utenfor huset og planlegger sånn halvhjertet noen fornyelser i annekset og litt nyplanting i hagen. Men følelsen av overskudd og sprudling, den piffen som gir en ekstra nyanse i livet, den er så borte som den kan få blitt.

For meg handler blogging om overskudd, om inspirasjon og kreatvitet. Akkurat nå er disse tre tingene en mangelvare hos meg. Jeg er lei meg, sliten og har igrunnen nok med å hente frem tilstrekkelig glimt i øyet til å møte hverdagens oppgaver. Mest av alt savner jeg en liten baby som skulle ha vært. De avsnittene fra livet mitt som er mali-mo bloggen får derfor en pause. Jeg setter rett og slett meg selv på lading. Et eller annet sted finnes det en liten mali-mo vårpiff som har gjemt seg, og jeg har jammen tenkt å finne den.

En stor takk til alle dere fantastiske jenter der ute som har fulgt historiene mine, og som har delt deres egne. Dere har betydd mer enn dere aner. Håper å være snart tilbake.


02 april 2010

Gul påskeJeg vet ikke helt om det var dette NIB-jentene mente, men hos oss er det gul påske...iallfall i den fremtidige loftsstuen. Som dere ser har vi nok av ting å ta fatt på her. Gulvet er i en sørgelig tilstand og må desverre skiftes ut, det nye gulvet blir i hvitlutet og oljet furu. Det blir spennende å se om vi får det til, det er flere cm skjevt så vi må rette opp endel, men sånn er det i gamle hus ;)

Den gamle panelen på tak og vegger er dekket med plastmaling. Tidligere beboere har rett og slett rullet lag på lag med påskegul plast opp på veggene, med en skikkelig fluffy rulle. Det ser ut som om panelen er langhåret! Akk. Jeg skal love dere at det ikke er spesielt gøy å slipe dette av igjen!!! Men plasten må bort før vi kan male på nytt, så det er bare å mobilisere innsatsvilje. Dette er faktisk den verste slipejobben jeg noensinne har hatt!  Taket er dekket med hvit plast, også den er rullet på, så her er det bare å hente frem all tålmodigheten jeg har på lager ;)

Forhåpentligvis er mye av denne gulfargen borte når resten av påskepynten skal pakkes vekk ;) Jeg gleder meg skikkelig til å se veggene hvite og fine ;) Deretter skal takvinduene males, og det nye gulvet åpnes litt mot gangen nede i første etasje. Nytt trapperekkverk kommer på plass etterhvert. Hvis vi får det til ;) Vi er jo ikke noen snekkere noen av oss, men erfaringen viser at vi kommer langt med gjør-det-selv bøker og innsatsvilje ;) Hva tror dere jenter? Ferdig til sommerferien? Kanskje?